onsdag 29 augusti 2012

Vill du till himlen så får du
vara bered att döda dina barn!

Kritisk hållning är bara förnamnet när
jag bläddrar i Jehovas vittnen skrifter.
Sjundedagars heliga eller Jehovas vittnen knackar inte bara dörr i första livet för att "frälsa själar" utan finns nu också i Second Life. 
Även i övrigt sprider sig förkunnare av vidskeplighet maskerad till religion med en förfärande hastighet i Second Life.
Sjundedagars heliga styrs helt hierarkiskt från sektens högkvarter i USA.
Uttalanden och skrivelser från deras ledare, den styrande kretsen, leder till att varje detalj i individens liv och tänkesätt blir styrt.
Vittnen umgås bara med andra vittnen. Bryter du med de reglerna blir du utstött från gemenskapen även om du är ett barn.
Har du fött barn, vilket du har med glädje så ofta som möjligt, får du räkna med ett visst svinn.  Skulle ditt barn behöva opereras och behöva blodtransfusion så är inte det tillåtet. Om barnet dör anses det vara "Guds vilja" och inte barnamord som jag anser. I Sverige tillåter inte lagarna detta med barn under 18 år. Samhället tar över vårdnaden tillfälligt och ger den vård som behövs. Vuxna däremot får hoppas på det bästa.
Barn till Jehovas Vittnen får inte gå till kyrkan, inte hålla på med påskpynt, inte vara med i gemenskapen. Det finns naturligtvis barn till andra religioner som också tvingas – i ordets rätta bemärkelse – till avslutningsreträtt på grund av föräldrarnas underkastelse för religiösa diktat.
I Jehovas vittnen är kvinnoförtrycket permanentat:
Jehovas vittne våldtogs - uppmanades att respektera mannen
Mannen ska ha våldtagit sin hustru, släpat henne i håret och kallat henne värdelös.
Eftersom hon tillhör Jehovas vittnen sökte hon stöd hos äldstebröderna i församlingen. De uppmanade henne att se det positiva i livet och respektera sin man. I dag inleddes rättegången i Borås.
Ur dagens GöteborgsTidningen-Expressen
Det är en plikt som medmänniska att ta diskussionen och bekämpa vidskeplighet, förtryck maskerat till religion, inte ens de övriga kyrkliga samfunden ser Jehovas vittnen som ett samfund utan som en sekt.
Vill man nödvändigtvis ha en religion och en tro på något övernaturligt så finns det flera livsbejakande religioner och samfund.
Tvekade länge om jag skulle lämna en slurl men det finns en förslagslåda som man kanske kan använda på ett annat sätt än vad de tänkt sig.
Jag skrev att jag protesterade mot deras kvinnosyn på deras syn på livet och att jag tycker de ska leva i samhället inte fjärma sig ifrån det.
Förmodligen finns den väl inte kvar om ni till äventyrs skulle komma att läsa gästboken
Sjöfn


1 kommentar: