onsdag 15 augusti 2012

Sporthatarna kan andas ut!
OS-festen i London är slut!

OS-elden falnar och dör i olympiadens skymning men om fyra år tänds den-
Precis som för fyra år sedan har det varit Olympiska spel. Igen och lika regelbundet har detta fenomen framkallat glädje, sorg och gnäll. The same procedure as last time, James!
Har inget emot de som inte gillar sport och tycker det är för mycket sport på TV:n just nu även om jag sällar mig till de som tycker att det är för lite sport mellan de olika olympiska spelen.
Vad jag vänder mig emot är den självutnämnda kulturmaffian som med samma regelbundenhet spyr sin galla över OS.
Låter sitt förakt välla över de simpla människor som nedlåter sig till något så vulgärt som att svettas. Något så simpelt som att tävla mot andra.
Som yvs över hur de minsann går på bildande föreläsningar och konstsoaréer istället.
Detta måste de med samma regelbundenhet breda ut sig med på alla ställen där de kan komma åt.
Får snarare en känsla att de mår illa av att någon annan får stjärnglans och strålkastarljuset riktat emot sig. -Förmodar att det är samma killar och tjejer som snubblade på tröskeln in i gympasalen i skolan.
Vidare har man påpekat hur skadliga för kroppen vissa idrotter är. -Så bra att vi får se dem på TV då. Nu kan vi ju prata om problemet och lägga om träningen för t.ex unga talanger så de blir mindre skadedrabbade som seniorer.
Samhällsekonomiskt finns det en klar vinst med stora idrottsarrangemang som Olympiska Spel. Det får flera inspirerade att röra på sig. Och för varje människa som börjar motionera sjunker sjukvårdskostnaderna och produktiviteten per capita höjs.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar