fredag 27 april 2012

-Undergången är nära!

Sitter jag och väntar på att mitt första barn
ska sluta sin första skoldag 24 augusti 2022?
-Nej det är inget fel på din viewer. Det rezzar inte dåligt. Allt ska vara grått i New Eden. 
En plats som byggdes som ett fantastiskt projekt där alla religioner och raser skulle skapa sig en gemensam lycklig framtid. Istället blev det en plats där träden är ljusstrålar. Där allt är dött. Inramat av cementkolosser. Samhället har rasat samman. Tunnelbanan är vattendränkt. Alla, kvinnor och män går runt beväpnade.
Drömmen blev en mardröm.
Simen är naturligtvis amerikansk. Den bibliska Armageddonvisionen odlas starkt "över där". Många såg 11 september som början på världens undergång. Ur askan av den gamla världen skulle den ensamme hjälten resa sig ur spillrorna och med sina bara händer bygga en ny värld.
En vision som passar bra in i den amerikanska hjältedrömmen om den ensamme cowboyen, i olika skepnader, kommer ridande och med sin gigantiska pistol mejar ner skurkarna. alla jublar och kastar konfetti varpå han gifter sig och lever lycklig i alla sina dagar med ortens dummaste bystdrottning.
Mer att läsa om New Eden 2020 och rollspelen där, för det är tack och lov en RP-sim, ska komma på deras hemsida när det här skrevs var den inte aktiv.
En romantisk tete-a-tete vid floden 2020
Det skulle vara skönt att få hitta en "positiv framtid -sim" snart. En sim där man slipper skjuta sig fram till snabbköpet och där man inte måste avsätta extra tid för att hinna bli våldtagen minst en gång på vägen till och från jobbet.
En sim där solen skiner, fåglarna kvittrar, gräset är grönt, husen är röda, gröna,vita och gula, där barnen skrattar och leker och de vuxna människorna lever fredligt med varandra.
-Ja visst ja där är ju den världen! -Jag råkade se ut genom fönstret i mitt arbetsrum. -Där är den! -Slurl? Nä, gå 8 meter söderut, vik av till vänster och öppna ytterdörren och känn solen värma ditt ansikte.
Mer att läsa SVD Undergång och utopi hand i hand

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar