onsdag 4 april 2012

-Så blir du festens centrum!

På alla dansgolv finns det ett tomt utrymme i mitten. Vanadis utnyttjar
det till fulländning här och får hela rummet att bli hennes egen scen.
-Blev festen misslyckad? 
-Ingen la märke till dig?
-Lugn det finns enkla knep till hur man blir festens clou.
-Först klä dig stiligt och på ett iögonfallande sätt. Inte porrigt och inte överlastat.
-Tänk igenom vart du ska och hur det ser ut där. Att klä sig i svart om man ska till en mörk lokal är ingen bra idé. Man syns inte i mörkret. Då är vitt ett bättre val. Att synas innebär att kontrastera från omgivningen. Att då klä sig i vitt bland alla svartklädda ger genast önskad effekt.
-Känn dig snygg. -Se dig i helfigurspegeln och säg till dig själv sju gånger; -Åh vad snygg jag är! -Känner du dig ändå det minsta "utklädd" -gå och byt. Känner man sig osäker ger man ofta ett osäkert intryck.
-Le konstant. Ett leende är den bästa makeup man kan ha. Träna framför spegeln så det inte blir "tigergrin".
Kynlif var första gången på det här dansstället. Nästa gång är jag säker på
att hon inte tar på sig svart.
-Gör entré! Se på kungliga och stjärnor. De behöver inga stora gester för att märkas. När den ovane kommer till ett nytt rum ställer han/hon sig gärna i dörröppningen och avvaktar innan han/hon tar ett försiktigt steg in i rummet. Jag är 100% säker på att Vanadis i bilden ovan först stog still strax utanför dörren och sen gick spikrakt fram till den platsen i centrum som hon valt ut.
-Gå rätt! Lär av fotomodellerna, kolla in catwalken på t.ex topmodel. Har sett så många snygga tjejer och killar som förstör hela sin framtoning genom att lufsa som en björn eller vagga som en anka på för höga klackar.
-Sänk rösten en oktav. Du behöver inte säga så mycket men det du säger ska höras. Gälla flickröster har de flesta manfolk filter emot. Likväl mumlande mansröster har kvinnor filter emot.
-Fånga blicken! Om du vill få kontakt med någon är ögonkontakten ett viktigt redskap. För kontaktskapande brukar man tala om 4-sekundersblicken. Håller du kvar blicken längre än fyra sekunder är du intresserad.
-Pratar någon med dig? -Tjejer älskar att prata och uppskattar en god lyssnare, se dem i ögonen. Tycker du det är obehagligt att se någon rakt in i ögonen fäst blicken strax under hårfästet. Det ser ut som om du verkligen lyssnar.
Du kan gå i pyamas bara du känner dig oemotståndligt snygg och säker.
-Vad ska vi prata om? -Det kan vara svårt att komma på något att prata om. Förr var det vanligt med "samtalsämnen" på festbord. Små statyetter t.ex Sigurd Fafnersbane och Brynhilde, då kunde man prata om nordisk mytologi, Wagner, musik o.s.v. Här gäller det för värdparet att vara smarta om de vill styra samtalet i rätt riktning. Enligt en gammal släktkrönika lär Sigurd Fafnersbane och Brynhilde, fört tankarna käpprätt fel på senare 1930-talet och förpassades till en låda på vinden och dammades inte av förrän millennieskiftet.
-Vad sysslar du med då? Alla älskar att prata om sig själva, bli inte för detaljerad bara. Är du t.ex. lärare i schack så dra inte 500 gamla schackpartier drag för drag utan berätta hellre om de härliga ungarna du lär schack.
-Försök igen! -Skulle de här inte lyckas första gången är det bara mer träning som behövs. Att Vanadis, Kynlif och jag själv behärskar allt det här till fulländning beror på att våra föräldrar haft representation i hemmet hela vår uppväxt och vi har fått otaliga möjligheter att träna. Vi var inte så tuffa och kaxiga när vi var små heller.
Sjöfn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar