torsdag 5 april 2012

-Äntligen iväg på årets stora resa!

Connemara Control to Scandinavian 446; Clear to land!

För en sann häxa är färden till Blåkulla* lika viktig som pilgrimsresor till Jerusalem och Mekka. Varje Skärtorsdag likadant sedan urminnestider anträds resan. På långfredagen är den stora festen. Hemliga riter följs av konvent och kurser ända till påskaftons kväll då det är dags för hemresa.
Dessa båda resdagar ställer stora krav på flygledningen på Blåkulla Airport. Det krävs av dem att de använder sina allseende Argusögon så länge de bara gitter. När belastningen är som störst landar och startar det en häxa var 15:e sekund.
Den hedniska påskhelgen är inte en sorgens högtid som i kristna traditionen utan en glädjens och eftertankens högtid. Glädje därför att den fruktsamma våren är här och sommaren snart står full av liv.
Enligt vittnesmålen i häxprocesserna dansade häxorna nakna runt elden
på Blåkulla. -Hum hur rimligt är det? Det är +2° här hos mig nu och inte
lär det bli varmare den närmsta tiden heller.Eftertanke, gärna genom meditation, man ställer sig frågorna; -Vad gör mig glad? -Vad gör mig ledsen? -Vad gör både mig och andra glada? -Vad gör både mig och andra ledsna? -Lever jag så sunt och i samklang med naturen som jag bör göra? -Vad kan jag göra mer för att jag och alla med mig ska få det bättre?
Vi tänder eldar inte för att skrämmas utan för att "dra ner solens och månens ljus till jorden".
-Låt även din påsk bli en glädjens högtid fylld av framtidstro!
Ars Og Fridar
*Blåkulla anses numera inte vara ett speciellt ställe utan en benämning på en kultplats. Blåkullor finns lite överallt runt omkring i norra Europa.

1 kommentar:

  1. Då förstår man bättre äggens centrala plats under Påsken.

    SvaraRadera