tisdag 6 juli 2010

Avkoppling kräver elektronisk timeout.

-Ska börja semestern med att stänga av mobil, dator och telefon. Bara ägna mig åt avkoppling, meditation är ett bra sätt att börja semestern, här tar jag en Shamanresa, för att tömma skallen på alla idéer och lösa trådar som bara surrar runt runt runt.

-På måndag börjar jag semestern! - Min vardag består av att träffa folk, hitta vinklar att skriva och berätta vad jag upplever. -Mobil, epost, dator och kamera är mina arbetsredskap som jag använder flitigt dagligen.
För att de överhuvudtaget ska kännas att jag har semester och inte bara "vardag på sparlåga" så är min ambition att stänga av allt elektroniskt så mycket som möjligt. Ta en elektronisk timeout. Det är så lätt att bli om inte stressad så i alla fall "lätt jäktad" av att "vara tvungen" hålla kontakt till höger och vänster hela tiden. Är det någon som verkligen vill nå´t viktigt, och inte "hej jag har fått en ny mobil", så får man reda på det ändå. Många är rädda, ja rent av panikslagna för att de ska förlora sina vänner om de inte är anträffbara jämt. Inte mycket till vänner det. Morsan och farsan fejsbökar med gamla skolkamrater och vänner de inte hört av på 30-40 år och de säger att det bara är att "ta vid där man slutade".
Nej jag ska segla, slöa, måla huset, bada, sola och bara må gött!
-Hur jag lyckades? -Det får vi veta när semestern är över, tills vi hörs igen -Simma lugnt

1 kommentar:

  1. Ha en jätteskön semester så ses vi i pixeldjungeln i höst :)

    SvaraRadera