fredag 29 maj 2015

Hur kan någon utsätta sig för det här frivilligt?

Åh fy fan! Vad ska det vara bra för att må så här?
-Det är lika bra att erkänna med en gång.
-Jag har knarkat!
Men bara i Second Life. Och jag gör aldrig om det. Var det otäckaste jag varit med om.
Otroligt att folk kan och vill utsätta sig för det här om och om igen.
Det finns ännu en hippiesim i Second Life.
Där finns det mesta som tillhör hippiekulturen.
-Yoga, meditation, Tai-Chi, målad folkabuss.
Men också det negativa med hippierörelsen. Drogerna som tog så många liv. Först ramlade jag på ett växthus. Det var inte tomater som växte där om jag säger så.
I ett hus fanns den obligatoriska vattenpipan med tillbehör.
Hippierörelsen var nog på sätt och vis nödvändig. Ungdomen behövde göra upp med den auktoritära vuxenvärlden och dess ideal.
Frihet åt alla och fred på jorden är ju fina ideal som vem som helst kan skriva under på.
Att en krigstrött generation gjorde det är inte konstigt. Andra världskriget hade just slutat och Vietnamkriget pågick för fullt.
Tyvärr försvann de idealen bort i haschdimmorna och hela rörelsen spårade ur.
Hippievärlden finns här.

2 kommentarer:

 1. Nu har du nog fått det om bakfoten. Normalt så stoppar man inte hash eller droger i vattenpipan. Det tillhör ovanligheterna. Möjligtvis gör man det i SL.... Men normalt så är det tobak eller tobaksmelass som röks i dessa. Att röka på, hasha görs fortfarande nästan uteslutande i pipa eller rullad...

  Vattenpipa, orientalisk tobakspipa. Ofta kallad N'arghile, av persiskans ord för kokosnöt, eftersom den ursprungligen tillverkades av en kokosnöt. Pipan fungerar så, att röken från tobaken passerar genom en vattenbehållare, helst fylld med rosenvatten, för att nedkylas och filtreras innan den inhaleras. Röken från en vattenpipa smakar avsevärt mildare än röken från cigaretter eller cigarrer, vilket ger ett intryck av att den inte är lika farlig som andra typer av rökning.

  Tobaken som används är oftast melasstobak,smaksatt med olika fruktaromer eller andra smakämnen som kanel, salmiak eller ingefära. Vattenpipa röks traditionellt av flera personer tillsammans, antingen genom att man skickar munstycket mellan sig, eller genom att använda en vattenpipa utrustad med flera munstycken....

  Så det så!!!!!

  SvaraRadera
 2. Hur ska jag kunna veta det?
  Har varken rökat eller knarkat.
  Kan jag använda dig som faktabank i den här typen av ärenden?

  SvaraRadera