fredag 10 maj 2013

Meditera med Frigg

 Vanadis  Wellness 
Hitta en lugn och skön plats där du får vara i fred. Sätt dig eller lägg dig så du får det så bekvämt som möjligt. Töm skallen på tankar, måsten, och borde ha gjort.

Den frodiga statyn av modergudinnan, i nordisk mytologi Frigg, på
Seagull Islands är ett paradexempel på lämplig plats att bli ett med
naturen. Man behöver inte klä av sig men bekväma kläder är bra
.
Att uppleva naturen är att ta del av den med alla sinnen och huden är vårt
största känselsinne.
Lyssna på ljudet av vinden, lyssna på fåglarna , lyssna på dina steg under fötterna , känn luften blåsa mot ansiktet. Bli närvarande till naturen omkring dig. Fokusera på alla delar av naturen omkring dig. 
Känn marken du sitter på. Ställ dig intill ett träd, blunda och känn energin det ger dig, träd harmycket kraftfulla energifält.   

Bli ett med naturen omkring dig och gör det mycket långsamt. När du har fokuserat på en specifik bit av naturen omkring dig, tala med den biten av naturen, växt, träd eller sten. De skulle älska att prata med dig så ta dig tid att tala med dem. Fråga bara trädet  hur det är,  njuter det av livet där det är, har det ett budskap till dig? Fråga det allt som kommer in i ditt sinne. Tro mig det kommer att svara om man verkligen tar sig tid att lyssna. Prata med naturen och lyssna på vad den har att berätta. Anslut med Moder Jord!
Flytta långsamt  din uppmärksamhet till himlen, kanske en svag kontur av månen att du fortfarande kan se upp ovan, eller solen som värmer dig. Titta på de underbara formerna på molnen flyttar över dig. Föreställ dig de andra planeterna kretsar kring i en sådan fantastisk precision. De alla rör sig i sådana noga balanserat mönster. Varje planet har sin egen energi och den energi som varje partikel i större universum påverkar var och en av oss. Vi är alla sammanlänkade. Föreställ dig den stora universum med vår planet jorden bara en liten bit av denna stora universella väsendet. Se dig själv stående på Moder Jord som en viktig del av detta universum. Anslut med universum! 

Ta din uppmärksamhet tillbaka till Moder Jord. Lyssna för att höra rytmen av jordens hjärtslag. Jorden har en puls, en rytm unikt i detta universum.
När du upplever hjärtslagen från Moder Jord, tacka vår planet för att ge oss vad vi behöver för att leva och älska så helt och fullt. Tack Moder Jord för de många välsignelser hon duschar på oss. Känn hennes styrka och mod och bli kopplad till dessa starka känslor. Fråga henne om förlåtelse för vår oförmåga att ta hand om henne ordentligt, för de många övergrepp som vi öser över henne dessa dagar. Be henne att visa oss vägen till att bli mer kärleksfull och omtänksam om henne. Tacka Moder Jord! Lyssna på  gudinnan. Hon är den mest kärleksfulla och milda gudinna du kan tänka dig. 
Känn hur  bra du mår just nu. Spara den känslan i ditt sinne och ta fram den när du behöver den.
Fotnot; Frigg, Gaja eller Moder Jord. Kärt barn har många namn. Lever vi med naturen istället för mot den mår vi bättre. Det är bevisat även i senare tids forskning.
 Loo ogillar 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar