fredag 22 juli 2011

Värdens mest kända Fallos!

Lång är jag men....
Nåja i alla fall fallos-symbol. Vad kan passa bättre på Frej och Frejas dag.
Klocktornet Big Ben vid Parliement House eller korrektare Westminster Palace.
Det är en av klockorna i tornet som kallas Big Ben, egentligen heter den Great Bell of Westminster och slår varje heltimme (markerar antalet timmar) i tornuret med det officiella namnet Great Clock of Westminster. Big Ben har sällskap av fem andra klockor. Den största av dem hänger i mitten och är den klocka som kallas Big Ben, men som alltså officiellt kallas Great Bell.
Klockspelet spelar några mindre melodislingor/variationer, troligen arrangerade av William Crotch, efter en melodislinga i Händels Messias. Melodislingan ingår också i den engelska psalmen 37 med texten: All through this hour/Lord be my guide/And by Thy power/No foot shall slide ”Helt genom denna timma/Herren skall leda mig/Och genom din makt/Ingen skall falla.”
Detta kallas Cambridge Chimes (eller Westminster Chimes. Tornet där klockan hänger är 96,3 meter högt.
Big Ben i Second Life är placerat intill Hyde Park på Londonsimen. Det går även bra att gå upp i tornet och beskåda klockorna och sen ytterligare en våning för att se på utsikten. Simbyggaren har försett oss med en tp så vi slipper gå. Däremot har de glömt tp ner men det löser ni säkert lätt om ni klurar en stund.
Här sitter Big Ben själv.
Häftig utsikt över Hyde Park genom urtavlan - där är Marble Arch och Band stand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar