söndag 29 maj 2011

-Bara bröst i Second Life också!

Minns ni uppsala-studenterna Ragnhild Karlsson och Kristin Karlsson som krävde att få bada topless i badhuset? Som senare fick rätt till sina bröst. De bildade "nätverket Bara bröst". De krävde att få slippa den diskriminering som det innebar för dem att vara tvingade att bära bh i badhuset när deras bröder och killkompisar slapp.
Nu finns gruppen Bara Bröst även i Second Life.
Tess (tessan.mode) som grundat den och jag var inte sen att gå med. Något så fånigt som den amerikanska dubbelmoral som finns i Second Life kan jag inte tänka mig. På adultsimmarna är bröstvårtor och könsorgan övertejpade i försäljningsställena men du kan alldeles bredvid ha vilket råsex som helst!.
Nu kräver vi inte att alla ska kasta BH:n men att alla som vill ska få kasta BH:n lika väl som alla pojkar som vill får gå i helbaddräkt á la Mölle 1880 ska få göra det.
Tess presenterar gruppen så här:
Bara Bröst är ett partipolitiskt och religiöst obundet feministiskt nätverk vars främsta måltavla är dagens diskrimineringslagstiftning vilken medger "anständighet" som ett godtagbart skäl för diskriminering. Enligt nätverket måste den ändras så att simhallar, och andra allmänt tillgängliga platser där män får vara barbröstade, inte längre ska ha rätt att med hänsyn till exempelvis "anständighet" sätta upp olika klädregler för män och kvinnor
Läs mer: "Bara Bröst", Topfreedom, Topfree equal right association
-Gå med i gruppen- lika behandling oavsett kön är självklart!
Sjofn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar