måndag 13 september 2010

Det här vill jag slippa se brorsan i

Lugn brorsan du SKA inte få ett rosa linne i julklapp.
Det har öppnats en UNISEX-shop i SL. Tanken är visst att flickor och pojkar ska ha lika kläder.
Då ska alla bli jämlika och glada och leva lyckliga i alla sina dagar.
-Ha dö! Tillåt mig tvivla. Tror inte gossar skulle må bra att gå i kjol eller fjolliga linnen. Tror inte att jämlikheten sitter i kläderna. I alla fall inte på det sättet. Ändå tror många att jämlikhet är något som ligger i små röda paket under julgranen.
-"Hemma på våran gata i stan"! Där växte jag upp med elva pojkar och gatans enda flicka var Vanadis. Vi hade sketakul jämt. Att en av oss var av annat kön kom bort i hanteringen. Vi spelade boll, klättrade i trän och allt som ungar under skolåldern gjorde. Det enda vi inte gjorde var att leka med dockor. Har visserligen tre Barbies - alla i "mint condition". Inte ens uppackade ur lådorna. Julklappar från "snälla släktingar"! Till brorsan gav de fotbollar och annat kul. Var säkert därför som vi alltid fick "mellandagsreapengar" i julklapp av en förstående far som tålmodigt följde med ut i REA-träsket.
Hand i hand i det här?
Jämlikhet det kan inte köpas för pengar, jämlikhet får man TA sig men också vara beredd på hårt motstånd. Inte så mycket från killarna som från andra tjejer:
-Hon tror att hon är nå´t den där! 
-Det duger inte att jobba i sjukvården som vi andra!
-Lätt för henne att säga - hon är minsann född med silversked i mun!
Man känner inte direkt av hejaklacken när man kämpar för att kvinnor och män ska ha lika lön och lika villkor i skolan, på arbetet och på fritiden. När man kämpar för att man och kvinna ska dela hushållsarbetet lika för att man så fort som möjligt ska kunna göra något kul tillsammans.
Starka kvinnor får inte bara slåss mot fördomar och dumhet - senaste rekordet står Lars Ohly för; Ropen skalla - bröstpump åt alla.
Hon måste även vara beredd på knivhugg i ryggen från de egna leden. Skitprat och förtal.

Tjejer vill ni ha jämlikhet? Då får ni sluta leden;
-En för alla -Alla för en.
-Annars kan ni gott sitta med barnskit, tvätt och disk upp till knäna.
- Jag kommer inte att delta i det racet.

Unisexaffären
http://maps.secondlife.com/secondlife/Action%20Surf%20Sk8te/11/222/24

1 kommentar:

  1. Ska se om jag hittar nåt snyggt linne till badbrallorna ikväll:)

    SvaraRadera