måndag 13 september 2010

Relaxande hav och after sea

På Yachtklubben hade en vänlig människa tänt lyktan och ställ fram dip.
När folk är som djävligast och riktigt går in för att ställa till bråk  är havet den bästa medicinen.
Det är klart, trycka ner äpplen i köttkvarnen är också ett bra sätt att avreagera sig också. Alldeles särskilt om ett äpple var Transparent Blanche. Den sorten är inget bra till mos, för lös och sladdrig i köttet men det klafsar gött när köttkvarnen sliter det i stycken.
Har seglat Caribien runt förbi Port-Au-Prince och alla andra härliga öar. Klev inte i land någonstans, bara njöt av vattnets porlande mot stäven och lät vinden blåsa bort all ilska.
Inte bara ilska över vissas idiotiska beteende utan ilska över att jag lät dem stjäla min energi. Energi jag kan göra något vettigare  av än att vara förbannad på småungars sandlådelek och att genom förstörelselusta fördriva sin egen tråkighet genom att ställa till drama.
Då är det skönt att vara stark nog att gå sin egen väg. Goda vänner är väldigt trevligt att ha men man får aldrig aldrig göra sig beroende av dem. Eller samla på "vänner" som andra samlar frimärken. Riktiga vänner är ingen mängdvara - det är rariteter.

3 kommentarer:

 1. Så in i bänken rätt du har! Låt ingen stjäla energi så du själv mår dåligt. Exakt min inställning. Två själar - samma tanke (igen :)

  Kramm

  SvaraRadera
 2. Havet är en kur för själen.Du har en uppfriskande blogg!Trevligt var även din kommentar om kläder på tjejer i SL:)/Zigga

  SvaraRadera
 3. -Tack för berömmet! och stödet!

  SvaraRadera