onsdag 21 januari 2015

-Peace in our SL-time?

Flyktingläger för fredliga är den japanska lösningen.
Sköna omgivningar och Thai-Chi ska lösa världsproblemen
 Vanadis letar fred 
-Har händelserna i Paris och senare i Bryssel förändrat Second Life?
Att det har varit många "Je Suis Charlie"-protester emot våldet och angreppet på tryckfriheten det vet vi men har det gjorts något för freden?
Sökte på "peace". Fick en hel del svar men när jag sorterat bort alla sexsimar med fredsbudskap (?!?), -knulla dig trött kanske inte är lösningen på världsproblemen även om de kan hjälpa till, återstod inte mycket.
Det första besöket jag gjorde var på Refuge for peace -Vackra omgivningar, Thai Chi  och geishor ska göra alla fredliga och snälla emot varandra och skapa en bättre värld.
Kokar man ihop alla religioner och liberala tankar blir detta vad som blir kvar
Nästa ställe var Unitarian Universalist Association Library. Där finns möjligheten att lära sig om andra religioner och låta sig frälsas av en fredlig universalreligion. Om jag förstått saken rätt har man slagit samman alla fredsbudskap ur samtliga religioner och kombinerat dem med demokrati och jämställdhet.
När de kallar sin sim för Uutopia blir jag lite misstänksam. Tror de själva på idéen? En "utopi" brukar ju betyda "omöjligt att uppnå".
Utan jihad och terror finns det
ingen anledning att rita karikatyrer av profeten
Alla som en gång använt ett universalverktyg, t.ex. hammare, yxa, skruvmejsel, tång i ett, av något slag vet att de inte är bra på något av sina uppgifter utan en nödlösning.
Jag anser att de bara finns en lösning för fred:
-Få slut på terrorismen. Västvärlden har helt enkelt tröttnat på flygkapningar, sprängda bussar och tåg, sprängda marknadsplatser och torg, mord på journalister, mord på lärare, kidnappning av barn och kvinnor, kvinnoförtryck och avrättningar på lösa och tveksamma grunder.
Utan terror och jihad finns ingen anledning att göra karikatyrer av profeten och andra potentater.
Men det krävs att kristna, muslimer, buddister, hinduister och ateister hjälps åt sida vid sida för vi har ett gemensamt mål. Fred och självständighet och ömsesidig respekt.
Dagens terror gynnar bara de främlingsfientliga krafterna och när de släpps lösa helt fritt vet ingen vad som kan hända.
Bara att det blir ett väldigt blodigt slut.

5 kommentarer:

 1. Vi måste komma ihåg att bara 1% av all terrorism i Europa utförs av muslimer. Den största delen utförs av olika nationalistiska grupper. Nationalism är ingen religion och jag har svårt att tro att de skulle lyssna på religiösa argument. https://www.europol.europa.eu/content/eu-terrorism-situation-and-trend-report-te-sat-2014

  SvaraRadera
 2. Statistiken som finns tillgänglig härrör från 2006-2009 och det anser jag är en för kort period och för gammal statistik eftersom SÄPO höjde hotnivån 2010.
  Men visst inte är muslimer skyldiga till allt ont det har jag aldrig sagt. Men flertalet spektakulära dåd har Al-Quaidastämpel som tågsprängningen i Madrid, bussprängningen i London och Charlie Hebdo och har krävt många människoliv. Breivijk var också en bestialisk mördare och det finns många fler. Det är dessutom en definitionsfråga vad man bedömer som terrorbrott och vad som kallas vanliga våldsbrott.
  Jag försvarar inga våldsbrott vem som än utför dem. Terroristerna gör det svårare för sina egna, för alldeles vanliga människor som inget ont vill.
  Den senaste informationen om terrorhotnivån kom från SÄPO 16 januari http://www.sakerhetspolisen.se/ovrigt/pressrum/aktuellt/aktuellt/2015-01-16-okad-intensitet-efter-attentat-i-europa.html

  SvaraRadera
 3. Det där är siffror rörande alla typer av terrorism. Inte bara med religiös ursäkt. Även om siffran ökat drastiskt för terrordåd gjorda i Islams namn så är det ändå en försvinnande liten del. Jag ville bara sätta fokus på att det är vanligt att muslimer anses vara de som utför mest terrorbrott i Europa, och så är inte fallet.

  SvaraRadera
 4. Den största delen av terrorism i världen utförs av Islamister i islams namn. Islam är en riktig förtryckarreligion där det bland annat anses som ett brott om man säger att en kvinna är lika mycket värd som en man.
  /Fia W

  SvaraRadera
 5. Kan du styrka det på något sätt Fia?

  SvaraRadera