fredag 9 januari 2015

Charlie-mördarna döda!
Yttrandefriheten har segrat!

Bröderna Kouachi som misstänks för att ligga bakom attacken mot tidningen Charlie Hebdo och som tagit gisslan i byn Dammartin-en-Goële i länet Seine-et-Marne, nordost om Paris, är nu döda. Det har polisen bekräftat. Den 26-årige man som uppges ha hållits som gisslan har kunnat fritas.
I en judiisk matbutik i Porte de Vincennes i östra Paris hölls flera personer som gisslan under en stor del av fredagen. Också de ska ha frigetts enligt medieuppgifter. Den misstänkte gärningsmannen där ska enligt le Monde också vara död. Han har identifierats som Amedy Coulibaly. Han hotade enligt franska medier att döda gisslan om inte insatsen i byn Dammartin-en-Goële avslutades.
Svensken Fredrik Ramberg, som bor i Paris sedan fem år tillbaka, säger till TT att stämningen i Paris under gisslandramat var mycket spänd.
– Det ser nästan som en krigsskådeplats, säger han.
Det var strax före fem i eftermiddags som aktionerna för att frita gisslan inleddes i Dammartin-en-Goële inleddes med att flera explosioner hördes, och skottlossning utbröt. Enligt AFP ska gärningsmännen där, de två bröderna Kouachi, ha gått till attack mot säkerhetsstyrkorna.
Det finns uppgifter i olika medier om att flera i gisslan ska vara skadade. Men de uppgifterna är inte bekräftade.

Publicerad:
Uppdaterad:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar