Ny i Second Life? -Fråga mig!

Här börjar vårt Second Life äventyr
Första gången i Second Life. Du har kommit till en startplats som den här på Swedish orientation.

Mera kunskap på väg
Följ pilarna och läs vad som står på tavlorna. Du får veta allt om hur du går står och sitter och annat nyttigt basic.
Ska jag bara ligga och vänta här?
Gå nu vidare mot ambassaden - Second House of Sweden - glöm inte att se på det vackra svenska skärgårdslandskapet. Vid varje station får du veta mer och mer om hur Second Life fungerar. -Fuska inte nu och spring förbi. du kommer att få nytta av de minuterna du lägger ner här.

Inne på ambassaden finns gratis saker och info om Sverige. Linnérummet och Raul Wallenbergrummet

Ställ in "draw distance"
 Först är det några inställningar du kan göra för att få viewern att funka bättre.
Känns det som att du går i sirap? Det kan du förbättra med att justera "draw distance". Gå upp till "Me" i menyn (cmd/ctrl P) klicka fram "preferences" gå till "Graphics" justera "draw distance"; normalfallet är 96-128 meter lagom, på dansgolv med många närvarande sänk till 64 eller mindre, ska du segla eller flyga får du öka 250 meter är lagom på sjön.
Kryssa för streaming music enabled
På dansställen vill man gärna höra ljud som musik. Då får man öppna inställningarna igen Klicka på "streaming media" och kryssa i "streaming music enabled". Sen är det bara att klicka på pilen till höger i menyn


Och var ska jag ta vägen om jag vill roa mig?
Jo du kollar in Second Life/Destinationguide
Här finns allt som är barntillåtet - det förbjudna hittar du inifrån viewern
Vill du hellre dansa med skandinaver går du till sidan Tinas Universum där finns i högerspalten en evenemangsguide, som inte sköts så bra längre men ändå ger en del ledtrådar Eller kollar på Rultans sida, eller Gittrikas blogg De brukar skriva om vad som händer och fötter, kolla i Svenskchatten in world är också en bra idé

Det finns ändå mycket "värt att veta" hos Tinas Universum, en guldgruva över vetande och kuriosa om vårt Second Life som samlats under många år. Min blogg är också väldigt bra att kolla in då och då - i vänsterspalten har jag engelska evenmangstips och länkar till många andra bloggar. Jag försöker dela med mig av mina erfarenheter från Second Life och ibland slinker det en del First Life.
Där finns många länkar till andra bloggare som också har inlägg om olika evenemang, är du konstintresserad vet tex Apmel det mest om detta. Blanche brukar ha mingelbilder från partyn och Zoomarin har koll på Norge-simen. Det finns flera bloggare som skriver matnyttigt om vårt Second Life - du hittar dem enklast genom att surfa dig fram. Alla de här fem bloggarna, inklusive min, har länkar som tillsammans ger en bra bild av Second Life.


Spring inte iväg och köp en massa det första du gör.
Freebie-Dungeon är ett välfyllt gratisställe.
Det finns hur mycket gratis prylar och kläder som helst att få- för du har väl upptäckt att du ser ut som skam.
Skaffa dig en shape och ett skin, kläder bilar hus båtar flygplan ja allt finns att få gratis. Själv har jag mer än 20000 föremål i mitt inventory och bara en fem-sex stycken har jag köpt. I de flesta affärer brukar det finnas något gratis. -Samla som en ekorrre. eller sök på "Freebies" i destinationsguiden.