fredag 19 april 2013

-Fan vad folk är otrevliga mot varandra!
-Vad vinner de på att bete sig som svin mot andra?

Tunga tankar hopar sig ibland.
Jag är inte rädd för dem. Det är viktigt för mig att bemöta dem. Att ta tag
i dem och se efter om jag kan göra något åt dem eller deras orsak.
-Att vänta barn är inte bara den största glädjen man kan uppleva utan också den största oro man kan uppleva.
-Vad är det för värld jag ger mitt barn?
-Gissar att alla blivande mammor har tänkt i samma banor så det är väl bara att bocka av symptomet.
Jag blir beklämd när jag ser nyheter som "Bomberna under Boston Marathon" där en liten käck åttaårig kille som bara ville heja på sin pappa sprängs i bitar av någon med ett obegripligt skäl. Kanske "bara" en galnings verk men det kan lika gärna vara utfört av någon djupt religiös människa. -Hum, ska inte religiösa människor vara extra goda? -Vända andra kinden till och så.
-Kommer mitt ofödda barn att råka ut för någon sån stolle? Det kan jag inte och bör inte överbeskydda hen för.
-Kommer mitt ofödda barn att råka ut för en Breijvik som skjuter ner barn som om de vore råttor?
-Kommer mitt ofödda barn att råka ut för någon idiot som lägger ut lögner och förfalskade bilder på Instagram och dessutom skyller på någon annan?
Det hände i Göteborg för inte så länge sedan. En flicka fick skulden och tvingades gå under jorden trots att hon var helt oskyldig. Två 15-åriga pojkar hade snott hennes identitet och skapat ett falskt konto "bara på kul".
Kanske finns lösningen om jag ser åt andra hållet?
Det enda man kan vara säker på är att om man
tittar bort och blundar då hittar man ingen lösning.
-En vän här i Second Life har råkat ut för en stalker i Second Life. Förföljelsen har pågått i många år men har nu gått in i en ny fas. SL-stalkern har blivit en RL-stalker.
På något sätt har hen listat ut vem avataren är i första livet och fortsatt stalkingen där. Ett mönster vi sett förut men då har det varit unga som råkat illa ut på t.ex Facebook.
Nu är offret en vuxen person som har mod och styrka nog att prata offentligt om saken men det var inte länge sedan som en 15-årig flicka i Kumla råkade ut för något liknande. Hon hotades av en eller flera jämnåriga att de skulle lägga ut smygtagna bilder på henne på Instagram och Facebook. Hon stod alldeles ensam i hela världen och såg ingen annan utväg än att kasta sig framför tåget.
Jag kommer inte och ska inte att kunna "gå vägen" åt mina barn men jag kan "visa dem vägen" och jag kan finnas tillhands "ett par steg bakom" och resa dem upp igen när de fallit.
Men det viktigaste jag kan göra kan jag göra redan nu.
Jag kan försöka påverka andra människor.
Jag kan försöka skapa opinion för att vi ska ta hand om varandra. Tala med varandra om allvarliga saker inte bara prata strunt. Finnas till för mina medmänniskor.
Ingen ska behöva stå ensam och övergiven och fundera på om hon eller han ska hoppa framför tåget eller inte.
Men jag behöver hjälp, massor av hjälp.
-Din hjälp!
Och din, och din, och din och din! -Det är bara tillsammans vi kan besegra ondskan. De goda krafterna vinner alltid i längden och de onda blir besegrade av de goda.
Det har historien visat gång på gång på gång. -Nero, Ignatius Loyola, Hitler, bin-Ladin, ja listan kan göras hur lång som helst men ett är säkert ondskans män har bara undergång att vänta.

3 kommentarer:

 1. När jag fick mitt första barn låg jag på BB tillsammans med en kompis. Vi låg med varsin liten flicka på magen och grät när vi tänkte på alla faror som dessa små liv skulle utsättas för under sitt liv. Lite synd tyckte vi om oss själva också. Nu skulle vi behöva oroa oss varje dag resten av våra liv.

  Märkligt nog har det inte blivit så trots att jag är den oroliga typen. Så att du är orolig nu är inte konstigt men det släpper. Jag lovar!

  Lycka till med den lilla. Du kommer att märka att glädjen över dom tar överhand.

  SvaraRadera
 2. Tack Iendi, det låter bra.
  Ibland slår tungsinnet till men det visade sig att skriva av sig och se det i tryck var en bra medicin.
  -Känner generellt att jag fått ett större behov av att "ta hand om". Skapa bra relationer har blivit viktigare. :)

  SvaraRadera
 3. Känner igen det där jag med. Lycka till xxxx

  SvaraRadera