fredag 29 november 2013

Vill du ha en gratis hora och passupp
då får du gå någon annanstans!

-Vill du ha en hora och hushållare får du gå nån annanstans!
Är detta den sanna bilden av en feminist?
-En skrikande vänstertjej med bar överkropp som skriker slagord.
-För många är det bilden av en feminist.
-Den sanna bilden av en feminist ser helt annorlunda ut. Helt enkelt för att medelfeministen ser helt annorlunda ut.
Trots att jag bott ett halvår i storfamilj i Christiania så brukar få misstänka mig för att vara kommunist. Man passar inte in i den bilden när man bor på Marstrands gräddhylla och kör Mercedes.
Den sanna bilden av en feminist är en tjej som vill ha lika lön för lika arbete, samma förutsättningar i livet oavsett bakgrund, religion, kön eller sexuell läggning.
Politisk åskådning har en helt underordnad betydelse.
För mig och min familj innebär det att vi delar på hemarbetet. Lägger jag tre timmar i veckan på att städa, plocka disk och tvätt så får Pip-Larsson göra det med och det gör han självmant. Det innebär att vi delar på föräldraledigheten. Visst jag blir hemma någon månad längre än honom men det beror inte på ojämlikhet utan på att han är så kass på att amma. Nu är det färdigammat för den här gången så i januari är det hans tur. Värma nappflaska kan han lika bra som jag.
En bild av en feminist som jag känner igen mig själv i.
Att vara den som är kapten på skutan och som kan segla i familjen
"stör" mångas visioner av sjölivet.
Det innebär vidare att vi inte kommer att uppfostra våra barn efter kön utan efter intressen. Precis som jag och min syster blivit uppfostrade.
Jag var mest  intresserad av båtar och sport. Kläder och makeup var mindre viktigt även om jag ville se snygg ut men gärna i jeans.
Syrran var mer intresserad av kläder och mode även om hon också är duktig seglare och idrottstjej. Vi uppmuntrades av vår omgivning att göra det vi tyckte var kul.
Att vi inte var så många barn i samma ålder på Marstrand spelar säkert också in. Det fanns helt enkelt inte tillräckligt många för att dela upp oss i smågrupper där en lekte med bilar och en med dockor.
Ville man ha vänner så fick alla hänga med på allt oavsett kön. Otroligt nyttigt inte bara för oss tjejer utan även för killarna.
En mer nyanserat bild av feministen än en skrikande vänstertjej med nakna bröst är nödvändig att implementera i människors medvetande.
-Den skrikande vänsterfeministen som enda bild kan tvärtom vara kontraproduktiv och öka på motståndet mot feminister och jämställdhet.

torsdag 28 november 2013

-Hög tid att rösta på årets SLucia!

Det blir en Lucia i Second Life i år!
Men vem ska det bli?
Det får du avgöra själv genom att rösta på den du tycker är mest lämpad för att bli 2013 års Lucia. Du har några dagar kvar. Söndag 1/12 avgörs det vem som vunnit.
Egentligen borde jag vara negativt inställd till Lucia  som fenomen. Min blonda lillasyrra fick "alltid" vara Lucia aldrig den korpsvarta Sjöfn.
Men man kan inte vara emot allt. Måste fokusera på det som är viktigt. Traditioner är också viktiga i att bygga ett folks identitet.
Röstar gör du här:
Avalon Gardens

onsdag 27 november 2013

-För mycket för Facebook!

Bilden hann ligga ute ett par timmar innan
Facebooks hemliga polis fick kåtslaget!
Då var man portad helt från Facebook i tre dar.
Facebook försöker än en gång tvinga på oss amerikanska tokhögerns värderingar.
Avrättningar och blodiga brottsoffer går bra men en naken avatar då slår moralpaniken till och bilden censureras omedelbart.
I sin hemliga domstol utdömer de olika straff.
Antingen kan du bli avstängd helt i ett par dagar som jag eller så blir du avstängd att göra inlägg under en månad som Emha blev.
Någon möjlighet att föra sin talan eller något så enkelt som att ändra vem som får se bilden finns inte.
Rena diktaturfasoner från historieboken. I Stalins Ryssland försvann folk som t.ex Raoul Wallenberg. Men Stalin dog för 60 år sedan och man hoppades att sådant diktatorskap skulle ha dött med honom men icke.
Facebook och i viss mån Google kör samma stilen.
Vanadis
Den här slank igenom!
Här syns ju inte den ruskiga bröstvårtan


-En fjärdedel av svenskarna talar Tjeckiska!

Detta är de 16 vanligaste grupperna som medlemmar i
Swedish People också är medlemmar i enligt Metaverse Business
I alla fall om man får tro Metaverse Buisness statistik över de som är medlemmar i både grupperna Swedish People och www.secondlife.cz vars hemsida enbart är på tjeckiska.
Av Swedish Peoples 2464 medlemmar talar 631 tjeckiska, Vilket i sin tur betyder att 7,4 % av de tjeckiska invandrarna, 8472 personer mellan 1900-2012, är medlemmar i Second Sweden.
I mitt arbete på universitetet hanterar jag och försöker tolka mycket statistik.
-Vilket innebär en "kronisk noja". -Är den här statistiken rimlig? -Vem står bakom den? -Hur stort är urvalet? -Vilka källor har statistikern använt? -Finns det fler källor?
-Den här uppgiften verkar helt orimlig eller kräver i alla fall en riktigt bra förklaring.
Betydligt rimligare verkar uppgiften att 22% eller 1819 av medlemmarna i Swedish People också är medlemmar i Second Swedish Inhabitants och att 7,5% är med i gruppen Swedish Embassy och att 0.9%-218 stycken är med i Bara Jonson Fan Gang.
Ni får tolka statistiken så gott ni kan. Själv är jag "väldigt skeptisk", hur många grupper har man inte gått med i för att få en välkommengåva? -På salig svenska ambassaden fanns en hel del IKEA-möbler man kunde få och IKEA är ju spritt och uppskattat över hela världen. -En trolig felkälla eller tänker jag fel nu?
Kolla statistikens källa här och se om ni kan bli klokare än jag på den

tisdag 26 november 2013

-När spricker Bitcoinbubblan?

Köpa Bitcoins eller inte? Nja 510 US-dollar är för mycket för en.
Nu kan du köpa Bitcoin på flera ställen i Second Life bla Bitcoin Exchange och GMC Financial Center.
Bitcoinkursen har rusat i höjden det senaste året så den som köpte för ett par år sedan och sålde när kursen stod som högst har gjort sig en rejäl hacka. 2009 kostade 1 Bitcoin 2 US$ och har som mest varit uppe i 750 US$ den 19 november 2013 för att den 20 november ha sjunkit till 510 US$.
Varför är det så?
Om vi ser på antalet användare av Bitcoin så är de drygt 70.000 alltså en av våra i särklass minsta valutor. Kursen följer inte någon myntfot, som guld, silver, pund eller dollar utan användarna sätter priset som på vilken aktie som helst. A säger att han vill sälja för en summa och B säger att han vill köpa för en summa och där de möts kommer kursen att hamna.
Eftersom Bitcoinanvändarna är väldigt få påverkas kursen lätt. En amerikansk miljardär köpte en stor mängd Bitcoin och kursen rusade men många hundra procent. När samme miljardär säljer sina Bitcoins kommer kursen att störtdyka.
Sitter och följer Bitcoinkursen från morgon till kväll:
Ska mina pengar växa eller vissna bort? Äga Bitcoins är ett heltidsjobb
Att äga Bitcoins innebär att man får sitta och bevaka kursutvecklingen minut för minut.
Att köpa nu när kursen är hög är inte att se som investering utan som ren gambling. Chansen/risken att du ska vinna eller förlora alltihop eller få sälja till en betydligt lägre kurs än du köpte för är extremt stor.
Ytterligare ett hot mot Bitcoins är "mining". Speciellt konstruerade datorer skapar Bitcoins, en halv per dag, om dessa kopplas samman kan de skapa Bitcoins fortare än vad det var tänkt och valutan kan kollapsa enligt docent Emin Gün Sirer och Ittay Eyal, forskare inom datavetenskap vid Cornell University.
För egen del kommer jag inte att köpa några Bitcoins nu. Det känns alldeles för sent. Det skulle jag gjort 2009 och sålt den 19 november 2013 i så fall.
Istället köper jag aktier i producent och detaljistleden nu. Jag ser nämligen tecken i min närhet på en konjunkturuppgång; Vargön Alloys som tillverkar krommolybdenpellets en råvara till rostfritt stål tappar smältan betydligt oftare än för bara några månader sen och fler och större båtar går upp för Göta Älv med råvaror till pappersinustrien. Enligt min filosofi borde det alltså vara dags att köpa nästa led i kedjan från gruva till detaljist. Sen gäller det bara att sälja i tid före nästa nergång.
Slurl Bitcoin Exchange GMC Financial Center
Vanadis 
Fotnot; Bitcoin är en digital valuta som skapades 2009 av en person som kallar sig  Satoshi Nakamoto, ett av de vanligast namnen i Japan. Mr. Nakamoto har aldrig trätt fram så ingen vet om han verkligen finns. Tanken med Bitcoin är att effektivisera transaktioner. Pengar finns i form av en mjukvara och transaktionerna görs enligt samma grundprincip som vid fildelning (peer-to-peer). Utan mellanhänder skall överföringar ske mellan enskilda datorer utan att passera bank och stat eller transaktionsföretag. I motsats till andra valutor är Bitcoin inte knuten till ett land eller någon bankliknande organisation. Det är istället användarna själva som utgör stommen via det krypterade peer-to-peer-systemet.

måndag 25 november 2013

Hjälp! -Jag har sån skrivklåda!

Ursäkta mig ett tag, ett tangentbord - jag måste skriva!
Att gå hemma och ta hand om barn var en ny upplevelse för mig. Från att leva mitt i nyheternas
centrum i alla år så kretsar allt runt min egen lilla världsnyhet. Min dotter Hnoss 2 månader.
Det är naturligvis en underbar tid väl värd att ta vara på men det kliar i skrivtarmen.
Så fort jag ser en nyhet på tv eller läser i tidningen som verkar intressant börjar jag formulera intervjufrågor, rubriker och ingresser av bara farten.
Nu blir det inte mycket tid att skriva på för mig. Hnoss tar nästan all min tid.
Samtidigt villa jag inte, som så många andra kvinnliga journalister redan gjort, hemfalla åt att skriva "barnskiten ur mig" i bloggar och artiklar.
-Själv tycker jag det är synnerligen ointressant vad lilla Putte ätit, hur mycket Putte skitigt, hur mycket Puttes mammas bröst spänner osv.
När jag träffar andra vill jag prata om livet utanför barnvärlden. Än mindre vill jag läsa om den vardag som omger dem. Jag har en likadan vardag själv just nu.
Tyvärr inser inte alla att "barnafödande och efterföljande mödor" helt saknar nyhetsvärde. Det har gått till ungefär på samma sätt sedan Ask och Emblas dagar.
Det mest positiva man kan säga är att ett barns födelse är "världens mest lokala nyhet". Den berör bara föräldrarna, mor och farföräldrarna och barnet egentligen. Övriga noterar händelsen med ett jaha.
PS Åh nu känns det skönt igen! Nu kan jag klara mig från att skriva någon vecka till DS
Vanadis

fredag 22 november 2013

-Ska vi fyra leva på 30.000 i månaden???

Det är viktigt att vi inte blir plakatfeminister.
Jämställdheten måste även argumenteras för på ett jordnära sätt
-Menar du på fullt allvar att jag ska gå hemma och sköta barnen och hushållet och vi skulle leva på bara din lön?
-Ja..det går väl..så gör ju alla...
-Alla??? -Vilka alla?
-Ja mormor och morfar, farmor och farfar..
-Du drömmer. Ett par som jobbar i industrin tjänar 50.000 ihop minst varje månad och du begär att vi ska klara oss på 20.000 mindre?
-Ja men vi sparar ju in en bil, dina måltider på stan....
-Så jag ska vara utlämnad till dig och när det passar dig att köra mig och barnen?
-Eh ja så måste det ju bli...
-Nej det måste det inte bli.
Du ska få två alternativ av mig;
1) Du skaffar dig ett jobb med mycket bättre betalt, jag vill ha barnflicka, städhjälp minst en gång i veckan. Så iväg och tjäna minst 100.000 i månaden.
2) Jag byter ut dig mot en karl som tjänar så mycket eller mer. Barnens bästa är viktigare än dig.
-Demonstrera för jämlikhet är alldeles utmärkt men samtidigt måste argumentationen även tas ner på vardagsnivå.
Orden "feminism" och "jämställdhet" riskerar annars att bli just bara stiliga ord på plakat.
Vi måste i argumentationen föra in vardagskonsekvenserna av ett ojämlikt samhälle.
För min och Pip-Larssons del skulle det innebära en halvering av familjeinkomsten varje månad. Det skulle innebära att vi fick flytta till en liten billig lägenhet, äta mer nudlar, -bläh studietiden har gett mig psykisk nudelallergi, fritidsaktiviteter för barnen skulle få inskränkas till det som är gratis. Semester fick företas till fots eller i bästa fall på någon begagnad cykel och i tält.
PS Pip-Larsson har inte ens tänkt den tanken. Måndagen 13 januari 2014 börjar jag jobba igen och han tar pappaledigt. Jag försökte bara åskådliggöra vad "jämställdhet och feminism" innebär på gräsrotsnivå.
Sjöfn

torsdag 21 november 2013

-Det är synd om dig Putin!

Efter Putins uttalande att kvinnor trivs bäst vid spisen
kändes det helt naturligt att gå runt på Röda torget
i "Free Pussy Riot"-tshirten
-Du skulle kunna göra mycket för ditt land om du inte behövde springa runt och leka karlakarl hela tiden!
Rysslands president Vladimir Putin och hans parti gör gemensam sak med Ryskortodoxa kyrkan deklarerade igår att "feminism är onaturligt". Ryska kvinnor ska föda minst tre barn var och laga god mat till sina män hette det.
-"Jag uppfattar detta fenomen, som kallas för feminism, som mycket farligt eftersom feministiska organisationer förkunnar en pseudo-frihet för kvinnor som i första hand ska utövas utanför äktenskapet och utanför familjen", sa patriarken Kirill på en presskonferens tillsammans med Putin.
-Du har fel Putin och du med Kirill. Ser ni till ert lands bästa så befriar ni kvinnorna i dag.
De länder som har den högsta levnadsstandaren har också de mest jämställda kvinnorna och de länder som har de mest förtryckta kvinnorna har den lägsta levnadsstandarden.
Du riskerar att föra ditt älskade Ryssland tillbaka till 1500-talet.
Det är synd dig lille Vladimir.
En statsman så fast i sin påtvingade mansroll kan inte ha det lätt.
Ständigt behöva bevisa för sig själv och andra att han duger något till.
Du är en produkt av ett antifeministiskt samhälle där den stora starka karlen är idealet.
Att växa upp i ett sådant samhälle och bara vara 1.68 lång och ganska spinkig kan inte ha varit lätt.
Antagligen fick du stryk av de större kamraterna när du var liten. Detta skapade naturligtvis ett enormt självhävdelsebehov.
Vilket du lever ut inte bara genom att bli Rysslands president gång på gång utan genom att skjuta, jaga, flyga, dyka, utöva judo ja allt som en "riktig karl" förväntas göra.
Du behöver inte bevisa allt detta.
Det enda vi kvinnor kräver av dig är att du är en klok demokratisk president som inför jämlikhet mellan könen, som i den gamla Sovjetstaten, och låter alla människor oavsett kön och sexuell läggning tillsammans skapa ett rikt och välmående Ryssland.
Då kommer ditt och många andra folk att komma ihåg dig som en stor president istället för en lite kille med ett enormt självhävdelsebehov.
Sjöfn
Fotnot: Putins längd är en statshemlighet men de som kan fotometri har jämfört med bl.a statsminister Fredrik Reinfeldt som öppet deklarerat att han är 1.88 i strumplästen och därmed ett huvud längre.

onsdag 20 november 2013

Konstvärlden tar kraftlösa tag mot kvinnovåldet.

"En del kvinnor får blommor varje dag. Andra får vänta länge"
är budskapet på tavlan vilket får den att sticka ut lite extra bland verken
Italienska 2Lei har sin årliga vecka och utställning "Internationella dagen för utrotande av våld mot kvinnor".
I sin blogg påpekar de mycket riktigt att en kvinna slås ihjäl av sin man var tredje dag vilket i värsta fall kan innebära att tre kvinnor mister livet under de åtta dagar utställningen och symposiet pågår.
Nu ska jag erkänna att min italienska är dålig. Ja den är  egentligen sämre än så den inskränker sig till pizzamenyer och systembolagets katalog italienska avdelning.
Utanför utställningen kan den som så önskar
köpa kläder för att behaga ja gissa vem eller vilka.
Det var inget symposium igång när jag var där men jag studerade konsten. Det var väl inget egentligen som grep tag i mig. Det som störde mig istället var att man på samma ställe där man vill
ändra mäns attityder till kvinnor låter krämare bjuda ut varor som enbart kan ha motsatt verkan.
För ska vi få till ett jämlikt samhälle där alla oavsett allting, kön, ras, religion etc, då måste mäns och kvinnors attityder förändras.
2Lei menar säkert väl men som det presenteras för mig så är det ett riktigt bomskott.
Det är tråkigt när någon eller några lägger beslag på ett viktigt ämne och urholkar det till platt intet och sedan slår sig för bröstet och menar att det tagit krafttag.
-Döm själva länk till 2Leis hemsida med slurlar.

tisdag 19 november 2013

-Visst skulle det vara kul att stå staty?

Börja med att stå rakt upp och ner utan att röra en fena och bara iakta
 Kanske inte som Gustav II Adolf på Kopparmärra i ur och skur medan fåglarna skiter på en.
Men i ett galleri bland andra statyer.
Stå blick stilla och vänta på folks reaktioner.
Om de upptäcker att man är staty.
Byta ställning med jämna mellanrum medan besökarna vänder ryggen till.
Lite olika poser, byta var femte minut
Jag testade det på Naked Gallery en eftermiddag.
Det var alldeles för lite folk där men visst skulle det gå att genomföra och kul skulle det vara.

Att den här typen av projekt över huvud taget går att genomföra beror på ditt förenklade seende.
När man går fram i t.ex ett galleri så förväntar man sig att väggarna ska se ut som de gör.
Skulle vi ta in alla intryck i hjärnan på en gång blir det kaos.
Därför ser vi egentligen inte vad som finns utan vad som inte finns.
När tillräckligt många är närvarande så; Weeeeeeee!
När man kör bil kan man också uppleva detta.
Man reagerar på "någonting" längs den invanda vägen som normalt inte finns där. Det kan vara en älg eller vad som helst.
Hade inte "någonting" stått där hade vi inte reagerat alls.
Samma fenomen utnyttjar performancekonstnärer när de leker staty.


måndag 18 november 2013

-Årets första vinterbad avklarat!

Först in i bastun och bli varm
Får "nyheter" från olika universitet denna gången från Uleåborgs universitet i Finland. Pirkko Huttonen har följt 100 vinterbadare och noterat att de mår så mycket bättre än de som fryser sig igenom vintern, d.v.s vi andra.
De har visat att man sover bättre, klarar kyla bättre. Får färre förkylningar, mindre värk, bättre blodcirkulation och lägre blodtryck.
Som om det inte var nog så påverkas även sinnet. Man blir mindre stressad och får bättre sömn.
Nu är det ju bara ett litet problem.
Ja i alla fall här på Marstrand.
-IIIIIIIIIIHHHH så kallt!
Avsaknaden av isvakar är skriande.
Det förekommer is på vattnet av den kalibern att man kan gå på den ungefär var trettionde år.
Men jag gjorde ett försök. Det finns alltid ett "bästa av situationen" man kan göra.
Gick bort till dambadet. Någon bastu fanns inte tillgänglig så jag gjorde ett 30 minuters workoutpass på bryggan för att värma upp kroppen ordentligt.
Se klev jag ner för badstegen och förlorade all känsel i benen men skam den som ger sig så efter ett och annat "märkligt läte" var jag i vattnet.
Efter en stund var det riktigt skönt
-Hjälp! -Hjälp! -Hjälp!
-Kan någon komma och hugga loss mig! -jag har frusit fast!
Det värmde och pirrade i hela kroppen. Fick nästan mersmak. Efteråt infann sig en skön avslappad känsla så helt fel har nog inte Pirkko.
Nu ville jag göra det på riktigt men vinterproblemen kvarstår på Marstrand. Vi har +9° just nu.
Tack och lov har vi Second Life.
På simen Finlandia finns en härlig bastu med vinterbad utanför.
Bara basta sig glödhet och sen att kasta sig i vattnet.
Isflak till simen Finlandia
Uleåborgs universtitet undersökning

fredag 15 november 2013

-Bli din egen superhjälte!

Mirakelkvinnan - Visst är varje kvinna ett mirakel.
Min outfit finns inte där (än?) men väl Diana Prince
Nu kan du bli din egen superhjälte.
Danska forskningsimen innehåller bl.a Museum of Superheroes och mitt emot finns gratis superhjältekläder där du kan komponera din egen dräkt.
-Var och en sin egen superhjälte! En bra devis - vi är ofta mycket mera "super" än vi tror.
På simen finns också ett gym, en sandbox öppen för alla.
Även denna sim verkar vara under uppbyggnad så mer och mer kommer för varje dag.
-Up up and away till Metropia

torsdag 14 november 2013

Wonderful, Danmark återuppstår!

Det lilla fiskeläget Korsør med fiskauktion är mysigt.
Wonderful Denmark har så vitt jag vet legat i malpåse ett tag.
Nu är det tillbaka på sin gamla plats. 
En (välbehövlig) modernisering pågår.
Men redan nu är den fullt fungerande även om sittposerna är omoderna men det löser sig säkert.
Torget, hamnen, fiskeläget är på plats. Ett vikingaskepp ligger intill och väntar på något. Ska bli spännande att se vad det är.
Man ser spår av nybyggen lite överallt.
En flygande Tuborg till Wonderful Denmark

onsdag 13 november 2013

Ni har väl hittat Kicki`s nya fika?

Det enklaste sättet för att bygga vänskap är att talas vid
När Yadkin gick till pixelhimlen fick Kicki leta efter en ny plats för bryggan. 
Naturligtvis ordnade Kicki detta lätt som en plätt.
Redan veckan efter Yadkin la ner var hon igång med dans på bryggan.
Kickis Café finns naturligtvis på plats så nu väntar vi bara på dig.
Flygande tefat till Kickis brygga Dans/Fika

tisdag 12 november 2013

Bitstrip avslöjar
hur ditt psyke mår!

Bitstrip gör verkligen Facebook intressant!
Det kommer hela tiden appar.
En nyhet på Facebook och även Android och iPhone är Bitstrip Comics.

Bitstrip Comics används flitigt av många på Facebook. 
Man väljer en avatar som är så lik en själv som möjligt och sedan sätter man in sin avatar i olika seriestripar varje dag.
Den som törstar efter att avslöja så lite som möjligt om sig har plötsligen blivit en själslig blottare.
Följer man en persons val av dagens serie ser man ett ganska tydligt mönster genom den personens val av dagens strip.
Typisk människovän
alltid hjälpsam i sina stripar
En hjälpsam männsikovän avslöjar sig t.ex genom att varna andra för faror, hjälpa fågelungar som trilla ur boet.

Relaxad
-tar sig tid att se de små glädjeämnen
Den jovialiske visar upp en sida där han/hon gläds åt de små tingen, t.ex ett barn som vinkar glatt från en bil när han/hon går förbi.
Inre konflikter
Många våldsinslag eller inslag av frustration tyder på
en person i behov av terapi
Den misantropiskt lagde avslöjar sig genom att det är mycket våld, frustration och ilska i bilderna vilket tyder på svåra inre konflikter.
Självständig och envis
Vet vart hon vill och går dit oavsett vad som är i vägen
Den självständige avslöjas genom att han/hon går sin egen väg även i serierna.
Man kan även sätta in andra facebookmedlemmars avatarer i sina serier vilket avslöjar en hel del till om skaparen.
Det här är så uppenbart att vem som helst som ser lite noggrant på bilderna kan tolka dem och skaparens sinnestillstånd.
För ett tränat öga som följer en Bitstripare en längre tid kan utan ansträngning göra en ganska
avancerad psykologisk profil av "gärningsmannen".

måndag 11 november 2013

Det finns meshkläder för fullvuxna!

Titta bysten trillar inte ut!
På simen Cleavage finns ett helt köpcentrum med mesh-kläder för fullvuxna flickor.
Ett klart steg i rätt riktining.
Provade en demoklänning och jag behövde varken minska eller öka bysten.

Det räckte med att minska klyftan mellan brösten en aning för att klänningen skulle passa. En effekt man kan uppnå i första livet med en annan bh så det tycker jag kan vara en godländ justering
För att få den att passa runt om hade jag varit tvungen att "fläska till mig" en aning.
Hugade spekulanter kan ju välja att göra en kropp speciellt för just den klänningen.
Att använda physics var dock inget att tänka på. Det gav samma gamla vanliga titt-ut - titt in.
Charter till Mulligred
Fotnot: Cleavage=Sävedalen=klyftan mellan brösten

fredag 8 november 2013

Grattis till Vanadis -30 år idag!

Grattis Vanadis.
Vanadis fyller 30 år idag den 8 november!

Jag kan intyga att det känns rätt bra att ha fyllt trettio så du kan sluta noja.
-Hurra, hurra, hurra, hurra önskar Sjöfn

torsdag 7 november 2013

-Facebook och Google+ bryter mot svensk grundlag
-Datainspektionen har inte tid med yttrandefrihet!

Mitt inlägg den 18 oktober
Än en gång har censuren slagit till på sociala medier.
Den 18:e oktober blev jag avstängd på Google+ därför att någon ansåg att det inte finns någon Sjöfn i Kungälv trots att det lätt går att se på nätet att 1 person heter Sjöfn i Kungälv. Vad jag anförde saknade betydelse.
Yttrandefrihetsgrundlagen garanterar oss medborgare anonymitet på nätet.
Jag anmälde Google+ till Datainspektionen.
Detta är svaret jag fick;
Upplysningstjänsten
24 okt

till mig
Hej,

Tyvärr har Datainspektionen inte resurser att utreda alla klagomål som vi tar emot. Enligt vår tillsynspolicy fokuserar vi på fall där vi kan åstadkomma största möjliga nytta, som exempelvis systematiska kränkningar av många människor eller fall där stora mängder känsliga personuppgifter hanteras. Vi prioriterar även fall som innebär tydliga överträdelser av den lagstiftning som vi har tillsyn över och ärenden som hjälper oss att klargöra när personuppgiftslagen gäller eller inte. På vår webbplats kan du läsa mer om hur vi arbetar med internetrelaterade frågor: http://www.datainspektionen.se/om-oss/uppdrag-och-mal/internet/

I nuläget kan jag bara hänvisa till min kollegas tidigare svar.

Den fråga du ställer är också en fråga för lagstiftaren varför du kan vända dig till justitiedepartementet.

Vänligen,

Frida Öhlén
Jurist, Datainspektionen
www.datainspektionen.se

Nu har det hänt igen någon av mina vänner-bara vänner kunde se de här bilderna, hemskt surt med falska vänner har anmält mina
Visst blir du chockad?
Själv blir jag chockad av den hemliga domstolen "support-panelen"
och det faktum att jag har en synnerligen falsk vän
nakna magbilder till Facebook.
Samma Facebook som tillåter publicering av det mesta i våldsväg men som går i taket för en avatars bröstvårtor.

Även Second Life har ju sina begränsningar men där finns ju ratingen G, M och A så man kan välja hur mycket eller lite man tål att se. På det sättet anser jag att lagstiftningen i Sverige tillgodoses.
Sociala media som Facebook, Google, Twitter och Second Life har haft en avgörande betydelse för revolutionerna i mellan östern. Detta hade varit helt omöjligt med censur.
För att protestera mot detta startade jag Facebookgruppen; "Vi som kräver yttrandefrihet på Facebook och Google". -Gå gärna med i den. Yttrandefrihet är allas rätt.

Var och en sin egen Daisy Mae
Rockabilly Fashion Fair


Två hemmafrukandidater gör vad de kan för att fånga en karl
Nu pågår Rockabilly Fashion Fair. 
Var och en sin egen Knallhatten eller Daisy Mae. Rockabilly var den amerikanska söderns och rednecks musik.
Rednecks har väl fått bli den gängse karikatyren av dumma inavlade sydstatsamerikaner.
Men jag måste erkänna att jag gillar att köra bil och städa till Rockabillymusik.
Det är över 100 utställare som visar 50-talsstuket i alla dess former, mycket former.
-Kenickie darling köp en glass åt mig
Ett Diner`s finns naturligtvis. Tyvärr verkar sitposerna vara gjorda av en riktig redneck-dummie. Man hamnar tokfel på stolarna trots att alla AO är avstängda.
Ovanpå stolen på sned, i ryggstödet osv. Men det kan ju vara sådant som kommer att lösa sig. Det behövs ju alltid lite efterjusteringar innan det blir fullt ok.
Kläderna verkar välgjorda och demo finns så man kan kolla om mesh till äventyrs skulle funka.
Vill du bli en riktig Hillbilly Redneck så klickar du här
Fotnot; Knallhatten gick som serie bl.a i Året Runt och finns med i Comics – den nya stora serieboken från Carlsens förlag 1993

onsdag 6 november 2013

Dags att rensa ut gamla landmärken

Hit till Clipper Bay Yacht Club var det tänkt att jag skulle...
Second Life innehåller en massa dynamik.
Gamla kära vattenhål försvinner och nya kommer till. Överallt vi kommer får vi landmärken som vi sparar. En del blir favoriter som vi gärna återkommer till.
Nu har jag ju av kända skäl varit borta från eller rättare sagt väldigt lite inloggad i Second Life ett längre tag.
Tyckte det kunde vara kul att återse mina gamla kära vattenhål.
-Clipper Bay - den vackra seglarsimen men det fina klubbhuset.
En välplacerad startpunkt för härliga seglatser i New Englands skärgård.
Klickade och tpade dit.
Hit kom jag. Skatter, lava, monster men
även en del vackert så helt fel blev det inte
Hamnade under vattnet och inte på bryggan som jag förväntat mig. Det var bara att snabbt byta till dykutrustningen. Där fanns sjunkna mystiska hus och spännande tunnlar som ledde djupt in i jordens inre att utforska.

tisdag 5 november 2013

-Meshkläder bara för Barbie?
-Naturligt formade avatarer kräver meshdeformer!

Kvinnor med former gör sig ej besvär.
Mesh bara för standard madame
Vi har alla varit där. Provat en demo av ett ursnyggt meshplagg. I bästa fall tittar tuttarna ut redan när
man provar men oftast syns det inte förrän man går, sitter eller dansar.
Ingen önskedröm att tuttarna tuttar förlåt tittar ut som en gök i ett gökur i takt med musiken.
Har man physics på sig så kan det bli nippleslip bara någon stöter till en.
Har inga problem med att visa brösten
men vill bestämma själv när det passar
Känns ju verkligen märkligt att Linden Lab först ger oss physics så vi kan få naturliga rörelser på fläsket och sen "tar ifrån" oss möjligheten att använda physics genom mesh-kläder. Har inget emot mesh till hus, inredning eller båtar. Där är det en fantastisk gåva men att göra kläder av mesh är som att gå till plåtslagaren och få en dräkt istället för skräddaren.
De "gamla" kläderna funkar ju nästan bra. De följer kroppen men sitter lite konstigt över bysten. I första livet smiter inte t.ex en tshirt åt mellan brösten utan går rakt. Sådana detaljer kan ju mesh göra bot på. Vi kan få naturliga babiesmagar med mesh.
Över huvud taget få ett bra fall på kläderna som är svårt att fixa bara med mer loose fit i inställningarna
-InWorldz har tagit mesh deformer till OpenSim. Där fungerar det riktigt bra.
Det har tydligen uppstått en prestigekamp i Second Lifes ledningsstab som gör att mesh stoppats.
Det finns tydligen stora egon (läs små gossar med sandlådebeteende) som inte vill ge sig. Istället vill man förbjuda liquid mesh som är en nödlösning för att få till någon sorts allmän användbarhet i mesh.
-Ropen skalla -mesh till alla!

måndag 4 november 2013

-Där fick du din uppblåste djävel!

Man måste ta alla chanser att leva ut.
Så här i Halloweentider kommer det fram lite roliga saker på de mest oväntade ställen.
På fikabordet vid Tradewind stod en Voodoo-docka. Om man touchar den så sitter det en nål på stället man touchat och dockan säger "Ouch".
Då flög den onda i mig.
Precis som i livet i övrigt kan man inte älska alla. De brukar jag bara strunta i och gå rakt förbi för att ägna min energi åt de jag kan älska i olika grad.
Ett par stycken har jag som jag rent ut sagt avskyr mer än allt annat. Inte bara i SL utan även i RL.
Även om jag vet att det är förkastligt att slösa energi på sådana. Det är ju en seger för dem så är det skönt och nyttigt att avreagera sig också.
Bestämde mig för att Voodoodockan föreställde en sällsynt uppblåst kvinnohatare och posör som jag inte sympatiserar med. Tror inte ett ögonblick på att det ska fungera men skulle det funka så får mitt offer problem med uppifrån och ner. Tal och balanscentrum - han kommer att ragla och sluddra som ett fyllo, magen - han kommer att få sitta på dass från morgon till kväll, "klockspelet"-han kommer att få stånd när han inte ska men inte när han ska.
-Bye the way-nu är dockan borta för i år så jag kan inte upphäva förbannelsen förrän nästa år.

fredag 1 november 2013

-Nu behöver jag mitt klätterträd!

Ni minns väl Kalles klätterträd?
Där singlar ett löv sakta ner..och där svänger ett annat hit och dit

Dit han gick när allt blev för stökigt, där han bara var själv och gjorde ingenting.
För min del har det varit mycket. I båda mina liv. Nu behöver jag tömma skallen och samla kraft.
Sensationer i Second Life som ruskat om en. Storm i First Life. Dumma storm, fick fira min födelsedag alldeles själv med bara Johan som sällskap och han kan inte säga "grattis mamma" än. Pip-Larsson var inblåst i staden och kom först till kvällen. Morsan och moster kom med liten present och eftermiddagsfika. Mysigt med släkt som kan jobba hemifrån vissa dagar i veckan i alla fall.
Det är så viktigt att sätta stopp på karusellen då och då för att kunna samla kraft för nästa utmaning.
Mitt förslag för nästa 1:a maj; -Ropen skalla - klätterträd åt alla!