torsdag 28 februari 2013

Bad rock är bra morgon rock!

Go Bad i Florida.
Det "rätta" 60-talsgolvet finns naturligtvis på plats
Smart placering av dansbollarna är ett extra plus
Inte bara bada utan gå på Bad rock club. Olika DJ:s kör dussinet timmar 60 och 90-talsrock sju dagar i veckan.
När jag var där var det gött tjöt mellan publiken och mellan DJ och publiken. Man fick den där goa känslan av att vara med. På många dansgolv sker all konversation genom IM. DJ:n Dr Strangelove lyckades vända på den steken och få alla med sig.
Shopping och strand finns i närheten
-Kolla läget vet jag!

onsdag 27 februari 2013

-En fish & chips kostar 36 minuters löpning!

Omega-3, transfetter och en tredjedel av dagens kaloribehov toppat med
kladdiga fingrar.
Omega-3 är ju bra men resten kan jag leva utan
Var på RL-idrott i helgen. Frapperades av att även vi svenskar har börjat hemfalla åt "amerikanska matvanor". Det ska ätas. Jämt. Det säljs olika sorters skräpmat på våra arenor som aldrig förr. Köerna till stånden är oändliga.
Vi har skrattat åt amerikaner när vi sett på TV att mellan varje game i tennis så går det runt försäljare med korv och bröd, chips, dricka, popcorn hamburgare och en massa annat. Och folk köper för glatta livet och proppar i sig.
Nu varar en bandymatch i 90 minuter plus 15 minuters paus och resa från och till. För min del ungefär två timmar totalt.
Visst jag "hemföll" också åt lite ätande. Kaffe och bulle i pausen på pressläktaren. Men det skulle jag tagit ändå så det extra kaloritillskottet blev plus minus noll.
I Second Life kopieras naturligtvis även detta så på simen Seagull Island kan man bl.a få Fish&Chips inslaget i tidningspapper på engelskt vis.
27 minuter på bygelhästen och jag har förbränt en portion fish&chips
En portion innehåller 600 kalorier eller lika mycket som en normal middag.
För att förbränna detta krävs 38 minuters löpning eller 27 minuters hård gympa.
En portion på 600 kalorier är väl inget att säga något om som ersättning till middag men som mellanmål mellan lunch och middag eller som extra kvällsmål. Hjälp.
Ekvationen är simpel: Äter man mer kalorier än man förbränner så ökar man i vikt och vice versa.
Varningstext som på cigarettpaket
på den här korvvagnen
Man brukar säga att 3500 kalorier motsvarar ca 450 gram fett. För att minska i vikt med 450 gram måste man förbränna 3500 mer kalorier än vad man får i sig. Minskar man sitt dagliga intag med 500 kalorier så förlorar man cirka 450 gram fett under en vecka (500 kalorier gånger sju dagar).
Ökar man sitt kaloriintag med en portion fish&chips om dagen går man upp 450 gram/vecka eller 23,4 kg på ett år!

tisdag 26 februari 2013

Vill du ha revansch brorsan?
Miniracing på Clipper Bay

Bredvis klubbhuset har man under tak byggt en stor knixig miniracingbana
När brorsan fyllde åtta fick han en miniracingbana i julklapp. Efter ett tag när han tränat det mesta han kunde så utmanade han en sig närstående storasyster. Ja just det mig.
Han kände sig så säker på sig själv och var mer än segerviss. Vad han inte visste var att syrran hade ett par klasskompisar som också hade miniracingbanor och att syrran tränat på dem. Miniracingbaninnehavare tycker samtliga att det är väldigt tråkigt att inte ha någon att tävla emot. Så även en tjej duger.
Inte är det lättare i SL än i RL
I början fick Balder leda loppet men sen kom syrran lömskt bakifrån och ställde upp bakänden i kurvan och knuffade honom av banan innan hon vann.
Nu finns det miniracing i Second Life också.
Närmare bestämt på Clipper Bay har man byggt upp en stor bana där fyra bilar kan köra samtidigt.
Funkar riktigt bra och var rätt kul. Dessutom ger det Yacht-klubben den riktiga touchen. Varje bårklubb med självaktning har någon eller flera former av FTG-verksamhet när vindarna har mojnat.

måndag 25 februari 2013

Jo tack Loan - vi kan hålla skiten ifrån oss!

Morgondopp i forsande vatten ackompanjerat av vacker sång
från en amerikansk rödhake är inte fel
 Förra veckan undrade Loan i sin blogg hur vi hade det med hygienen i vårt andra liv. Jag kan bara svara alldeles utmärkt Loan.
Det finns gott om platser man kan skrubba av sig skiten i Second Life.
Ett av mina favoriter är vattenfallet på Seagull Island.

Jag började morgonen med lite yoga ovanför vattenfallet.
Ahh...underbart att duscha efter skrubbningen
När jag fått upp den härliga värmen man får av att röra på kroppen kröp jag ner i en liten bassäng mitt i vattenfallet och skrubbade kroppen. Fick tag i en härlig skrubbvante på IcaMaxi för 25 kronor. Sätter bra fart på blodcirkulationen och rensar bort alla döda hudceller.

När skrubbningen var klar duschade jag av mig i vattenfallet.
I Second Life är alltid vattnet lagom varmt och av alldeles rätt mjukhet och naturligtvis alldeles rent och nyttigt.

Nu känns det verkligen som man "gjort skäl för maten!.
Kaffe och macka och bara njuta. Njuta av blommor, av klippor, av vatten.
Njuta av att bara få vara, här och nu.
Efter denna härliga morgonritual är det härligt att ta på sig en mjuk och lagom varm morgonrock. Sätta sig på en bänk nedanför vattenfallet med en kopp kaffe och smörgås.
Bara sitta där och njuta av att vara ren med stort REN.

Som du ser Loan, kan vi med råge hålla oss rena och behagliga för vår omgivning även i Second Life.
På lördag blir det bastubad som extra påbröd, För min del i First Life men det finns många möjligeheter i SL med men det har jag redan skrivit om. :)

lördag 23 februari 2013

Grattis på födelsedagen Estelle!
Grattis på rezdagen Vanadis!

Prinsessan Estelle 1 år. Foto Kate Gabor-Kungahuset.se
Vanadis 3 år!
Jag grejar flaggandet Estelle, har liksom större händer.
Försöker sköta mig och se kungligt cool ut


Lilla prinsessan Estelle fyller ett år idag. Som en lustig slump sammanfaller hennes födelsedag med min rezdag. Första gången jag rezade i Second Life var 23 februari 2010.
Ettårsdagen tyckte jag inte var så mycket att fira, det var ju så många som var äldre. Tvåårsdagen glömde jag bort att fira i all uppståndelse som kom utav att en tronföljare var född så jag får väl ta igen skadan i år då och inte bara fira Estelle utan även mig själv.
Grattis på oss!

fredag 22 februari 2013

Idag kommer en svensk man att slå ihjäl sin kvinna
Blir det du?

Den 4:e februari slog Leif ihjäl Stina. Ikväll kommer en annan svensk
man att slå ihjäl sin kvinna. Den 12:e mars och den 30 mars kommer
en annan man att slå ihjäl en kvinna han bor eller har bott med.
Idag 22 februari är det Internationella brottsofferdagen. på siten "Dödsorsak kvinna"  finns fakta om kvinnovåld i tio länder.
Under ett och ett halvt år har journalisterna Karin Alfredsson och Kerstin Wiegl och bildjournalisten Linda Forsell rest runt och dokumenterat kvinnovåldet i Pakistan, Egypten, Sverige, Mexiko, USA, Sydafrika, Spanien, Ryssland, Brasilien och Kongo.
De har träffat kvinnor som utsatts för våld och överlevt. De har träffat människor som arbetar för att minska våldet och de har skrivit om kvinnor som misshandlats till döds av sina män eller män som de tidigare haft en relation till.
Nu är det en dryg vecka sedan 24-timmars protesten mot kvinnovåld One Billion Raising avslutades. Arbetet mot kvinnovåld får inte avstanna bara för att den dagen är över utan vi, du och jag, måste fortsätta arbetet mot kvinnovåld var och en på sin kant. Tala om saken.
Tjugo kvinnor blir mördade av sina män varje år i Sverige, en var 18:e dag, det är inte bara tjugo för många. Tio av dem hade kunnat räddats om samhället agerat i tid.

torsdag 21 februari 2013

Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen...

Även om man inte åkt skidor kan man väl ha after ski och ta sig en jamare.
...bara man 
stannar på hotellet.
Sportlovet är i full gång. E45 till Sälen var en enda lång bilkö mellan Göteborg och till Sälen. Hemvändande vecka sjuare och utåkande vecka åttare.
Har provat på Sälen. Inte direkt min favorit. Det finns inte mycket mer att göra än att åka skidor och eller supa.
Oslo är min absoluta favorit. Skidåkning mitt inne i en storstad med allt vad det innebär i utbud.
Visst kan man sakna det där mysiga lilla lilla hotellet högst upp på berget. Den varma brasan och den spinnande katten. Den goda maten. Vi secondlajfare är lyckligt lottade vi behöver bara ta oss till toppen av Seagull Islands för att få uppleva det lilla fjällhotellet.  Envetnas man med att åka skidor kan man tp:a till Chamonix där finns det mesta av vintersport men så där mysigt är det inte då kan man tp:a tillbaka

PS Skid VM börjar idag Torsdag 21 februari
10:15-10:45 Studio Val di Fiemme i SVT1/SVT Play

onsdag 20 februari 2013

-Vår syfröken fyller sex!

SL:s svar på TV4:s Martin Timell och Lulu Carter
-Ironside Carlberg och Kay Uggla.
När jag var alldeles ny i Second Life hade jag läst om sykurser på området runt svenska ambassaden. Plötsligt en dag mötte jag en exakt kopia av min syfröken från lågstadiet.
Syfröken och jag hade ingen bra relation. Mina fingrar hade seglat hela sommaren och var precis så valkiga som ett par seglarfingrar alltid är på hösten. Då beordrade min syfröken mig att brodera pyttestygn i pyttesmå hål med en oträdbar nål. -Det blev ett resultat som knappt ens en mor kan älska. Efter mycket blod, svett och tårar var broderiet äntligen klart och vi tvingades sy ett slöjdförkläde. Först skulle det tråcklas och om inte tråckelstygnen var raka och på exakt rätt avstånd fick man ta upp någon halvmeter och börja om.
Mitt allmänna relation till syfröknar var alltså rätt spänd och jag reagerar fortfarande instinktivt emot ordet "sy" och allt och alla som har med "sy" att göra.
Sykurserna började på Solace och fortsatte på ambassadområdet.
Bara att se kurslmålet ger mig trauma men andra en fin  klänning.
-Därför förhöll jag mig instinktivt lite avvaktande även till Kay Uggla som hon hette då.
-Senare dök Kay, då som Kay Mermaid upp vid kaffebordet och visade sig vara väldigt trevlig utan att jag visste om att Kay Uggla och Kay Mermaid var samma person och numera pratas vi vid så ofta vi kan. Så man kan säga att jag bearbetat mitt syfrökentrauma i Second Life.
Kay medarbetade i saligen avsomnade Second Life tidningen "Slainte". Ett mycket ambitiöst projekt som hade sin hemvist i Second Malmö7Forever Sweden.

Vad har då Kay att berätta om sina första sex år i Second Life?
Varför inte låta henne berätta själv:
-Du startade i Second Life 2007 vad fick dig till det?
Jag vill minnas att det var någon tidningsartikel eller kanske var det något blänk på nätet.
-Vad har fått dig att stanna kvar så länge?
Allt  roligt och spännande som hänt och fortfarande händer här. Men också fascinationen över de oändliga möjligheterna att skapa tillsammans med andra. Och inte minst en massa härliga vänner och spännande bekantskaper.
Sista numret av Slainte.
Att de blandat ihop Malmö och Göteborgs stadsvapen och
bytt Gripen mot kåta Lejonet är sånt som händer
-Du måste ha träffat en otrolig massa avatarer på den vägen är det några du speciellt minns?
Ja min första egna och riktigt spännande intervju för tidningen Slainthe gjorde jag på en av de banker som fanns här i SL innan  Linden beslutade stänga alla finansiella företag här. Jag fick efter en tids bearbetning tillstånd att få företräde inför den store mäktige bankdirektören på en av de största bankerna här. Ja  på den tiden levde jag mest som sjöjungfru men jag vågade inte låta bli att låssas vara människa och  klädde ut mig till en av er. I bästa dräkten, blus och lagom högklackade skor närmade jag mig finanspalatset. Klättrade uppför de branta trapporna och smög försiktigt in i den stora enorma entréhallen. Mitt på golvet  fann jag några  som det såg ut  yngre  yuppies som  i  sina kritstrecksrandiga  kostymer övade cirkuskonster! Man försökte bygga en pyramid av bankknoddar stående på varandra. Glammade och stojade. Vad var det här? Cirkus eller bank?
Försiktigt och  med ursäkter för att jag störde deras övningar undrade jag om de visste vägen till ägaren och direktören? Jo visst högst upp  i det stora rummet! Jag var väntad! Det  också! På darrande ben smög jag uppför trapporna för jag hade hört att han en despot. Någon ropade efter mig att jag borde flyga upp! Det skulle gå fortare och han ”The Boss” hade ont om tid för han skulle öva med dom andra sedan! Högst upp hittade jag en liten dörr och en jättedörr där det stod dirrens  namn på båda! Jag tog den  normala – den lilla. Ropade ett försiktigt ”here I am!” Inifrån hörde jag ett fruktansvärt vrål, dörren gled upp! Framför mig såg jag ett jättestort skrivbord i ett enormt rum. Högre än den största katedral. Bakom skribordet satt en  liten drake! Kunde inte låta  bli att fnissa till lite för mig själv. Stegade  fram och  hälsade. Han grymtade  något  vänligt  och  bad mig sätta mig på bordskanten och bad mig börja min intervju. Jag  fick en av de mest intressanta beskrivningarna av  Lindens ekonomi  och  bankväsendet i SL. Han berättade  att det nog bara var en tidsfråga innan Linden skulle lägga beslag eller förbjuda fria banker här. Han blev alltmer ilsken  över Linden under samtalet. Hann började växa och tillslut fyllde han  nästan hela  rummet. Han klev upp på skrivbordet som när en elefant på cirkus kliver upp  på sin lilla piedestal. Han gormade  och frustade! Blåste eld och  rök. Ropade till  sina yuppies att dom kunde dra för dagen för han skulle bli upptagen av en sjöjungfru. Han  lugnade sig så  såsmåning om och ursäktade sig och förklarad att han oftast använde sin förmåga att snabbt växa i sina förhandlingar. Motparterna brukade då ge sig för  hans krav.
I lite vänligare ton förebrådde han mig för att ha förklätt mig till människa. Han hade så  gärna velat ta mig med som sjöjungfru på en flygtur sittande på hans enorma rygg. Jag bytte snabbt om  och han flög rakt upp genom taket och ut över simen. Och satt ner  mig försiktigt i fontänen vid entrén.
När jag senare fick göra  kompletterande intervjuer med honom  gjorde vi dom i min undervattensgrotta  under min lilla ö. Han lovade att uppföra sig och inte bli stor i grottan för då skulle den sprängas!
Vi träffades ett antal gånger efter det på olika bankevenemang och stiliga cocktailpartyn innan Linden stängde alla banker och han drog sig tillbaka till sin bank i RL för gott.
-Har du något eller några minnen som bara lyser som solar i natten?
Ja den gången vår amerikanske vän och granne, vår egen sjökapten och astronaut, Vrmad, på  Solace Island bjöd oss alla på en chartertur med sin rymdfarkost. Vi hade haft ett byamöte om texturer eller var det kanske om hur vi skulle ordna festplatsen. Och avslutade med en flygtur. Han bad oss alla att stiga ombord i något som Jules Vernes Kapten Nemo skulle ha avundats honom. Jag ombads servera drinkar och  dela  ut fallskärmar till alla före start. Sedan bar det  av ut  över  vår  sim. När vi nått nästan ända  upp till himlen kom plötsligt meddelandet att vi alla måste överge skeppet för det  fanns en bomb ombord. Ner singlade vi alla  i våra fallskärmar för att fortsätta festen  på vår  brygga.
En annan oförglömlig episod var när vi alla på Solace, under ledning av vår tappre hemvärnschef, Ironside Carlberg snabbmobiliserade oss för att dra ut i strid mot illasinnade greifers. (er om detta i min blogg)
-Du är ju känd för att ha och ha haft eller varit inblandad i många olika projekt på G, Quantum av Solace, Slainte och du har tillsammans med Ironside Carlberg varit SL:s svar på Martin Timell och Lulu Carter, vilka är dina starkaste minnen av de här projekten?
Det som först kommer till mig är minnet av alla kul  och glada stunder med ”eleverna”. Men det var lika mycket  just det gemensamma skapandet tillsammans med Ironside och senare med Snowy Mountpark under förberedelsearbetet för  kurserna. Jag tror att just det gemensamma skapandet här i SL är det som fått mig att bli kvar här.
Trots sin höga ålder verkar Kay vara riktigt pigg
-Har du några projekt eller planer på G nu? Kommer du att återuppta sykurserna, mycket "sy" har ju ändrats i och med mesh t.ex?
Ja visst har mycket ändrats med meshandet. Men vad då det går ju att hantera. Men det kommer alltid att finnas ett behov av att kunna sy och bygga lite till husbehov. Jag skulle gärna kunna tänka mig att ta upp kurserna igen om jag  hittar en partner att dela det med och om det finns ett verkligt behov eller önskemål om det.
Det  kliar fortfarande i  fingrarna för att få sätta igång igen med reporterjobbet. Jag menar då att skriva för en tidning och följa journalistikens normala etiska regler. Bloggandets lite slappa förhållningssätt till etik och medmänsklighet har jag sett skada så många här utan att tillföra något av riktigt värde.
-Vad önskar du dig mest av framtiden?
Ja… framtiden…. Suger på  pennan lite….. hm…Jo jag vet vad jag skulle vilja! Det är nog att få tid till lite mer skapande i form  av skrivande och lite mer bygg och klädskapande.  Och  kanske jag bär på ett litet  uppslag som skulle kunna fylla upp luckan  efter några av de tidigare organisationerna från RL som tidigare var aktiva här i SL. Och gärna då tillsammans med en nära vän här! Mer säger jag inte nu!
Ler lite finurligt och viftar lite med fenan.

Bara för mig och alla oss andra att utbrista i ett stort
GRATTIS på 6-årsdagen Kay!
 


tisdag 19 februari 2013

Vill jag bli tolkad av denne man?

Neo uppmärksammade på sin blogg att den asatroende bloggaren tannhauser uppmärksammat ett inlägg jag skrivit om kristendomen och påven, En Jesus dog på korset -100.000 kvinnor på bålet.
Tannhauser tolkar det jag skrev då och det jag skrivit tidigare som att jag är den "garanterat hedniska skribenten".
Så här ser det ut i tannhasers blogg -en del
känner jag igen.
Det kanske kan framstå så. Men då måste man ställa sig frågan vad är hednisk? Vad menar tannhauser med "hednisk" och vad menar jag med "hednisk".
Då får man läsa lite mer a tannhausers blogg; Han förefaller inte vara varken extremvänster eller sverigedemokrat vilket han själv påpekar. Däremot verkar han tolka asatron enligt det punschrusiga Götiska förbundets förvirrade idéer från 17- och 1800-talet; Stora starka hjältar och sköna kvinnor som serverar mjöd. Frigg, Freja, Sif och alla de andra blir bakgrundsgestalter s.k. "fruar till". En beskrivning jag inte alls delar. Jag delar mer Britt-Mari Näsström professor i religionshistoria uppfattning som kommer fram när man ser till de äldsta källorna, de som fanns före kristendomens värdegrunder lades till och redigerade historien till kristna syften. Britt-Mari Näsström ger en bild som delvis skiljer sig från den gängse. Fram träder flera självständiga, starka och företagsamma kvinnliga gudar och hon visar särskilt på Freyja som en mycket betydelsefull gud. Freyja var visserligen kärlekens gudinna men också krigets och hon var föremål för stark dyrkan och utbredd kult. Vilket t.ex Trymskvädet visar; Trym ville gifta sig med Freyja för att Thor skulle återfå sin hammare. Detta ville inte Freyja så Thor fick klä ut sig själv till brud och vackert hämta sin hammare.

I nästa andetag blandar tannhauser ihop mig med Femen, en europeisk militant feministisk organisation som demonstrerar topless mot kvinnoförtryck. -De nya amazonerna.
Tror nog jag skrivit flera gånger att jag inte vill byta kvinnoförtryck mot mansförtryck utan vill se lika villkor för alla.
Vad jag däremot reagerar mycket starkt emot är religiöst förtryck som främst praktiseras i de patriarkala religionerna från mellanöstern, kristendom och islam. Där religionen används för att trycka ner kvinnor och indirekt även männen. Därför reagerar jag starkt emot amerikansk religiösa tokhögerns alla påhitt.
Kvinnorförtryck leder bara till fattigdom för hela länder och världsdelar. Island, Norge och Sverige har de frigjordaste kvinnorna i världen och är samtidigt världens rikaste länder. De fattigaste länderna är de som har det hårdaste kvinnoförtrycket i världen.

Tannhauser har inte på något sätt varit i kontakt med mig innan eller efter han skrev sitt inlägg om mig. Materialet har han kopierat direkt från bloggen. Ett förfarande som bl.a jag och Apmel har haft olika åsikter om, Visst har jag lånat från Apmels hemsida ibland men jag har talat om det för honom först och varför. Tycker det här "lånet från min blogg" påvisar lite av faran med "fritt material". Jag har i vissas ögon fått andra åsikter än vad jag verkligen har.
Fotnot: Tännhauser är ett operaverk av Wagner. Wagner som mer än många andra bidragit till att sprida en manschauvinistisk syn på den hedniska parnassen 

Är det Firestorms dödskamp vi ser?

Firestorms klassrum på deras eget help island kanske får fungera som
minnes och kultplats i fortsättningen. Sittplatser finns för de som vill
prata kära gamla Firestormminnen.
Mycket talar för det. Firestorm viewerutvecklare hade ett möte onsdag vecka sju där de förklarade att Firestorms nuvarande källkod är väldigt instabil tillsammans med Linden Labs senast släppta källkod. Utvecklarna tror att det kommer att bli ännu värre när de implementerar Server Side Bakning (SSB)-koden.
Nya Ruth a´la Firestorm när
SSB-koden inte fungerar
Server Side Bakning (SSB) -koden ska göra rezzandet snabbare och trolla bort simkorsningsproblemen. Kort sammanfattat går det ut på att om du varit på en plats/sim tidigare tar viewern aktuella bilder från din egen cache på datorn istället för att ladda ner den från Linden Labs servrar vilket ska gå fortare, mycket fortare till och med. Simkrosningsproblemen lär enligt samma källor vara en produkt av att vissa simar rezzar för långsamt i förhållande till den sim du just lämnat. Det är så ryck, frysningar och krascher uppstår. Detta ska försvinna med Server Side Bakning (SSB)-koden. För att kunna använda SSB krävs att viewern kan använda Havloc-biblioteket vilket moderna viewers som bl.a. SL viewer 3 och Dolphin 3 kan. Viewers med 1,5-tekniken, t.ex Phoenix har redan eller kommer snart att gå hädan. Det finns gränser även för anabola steroider till viewers.
Det positiva i det hela är att Firestormgänget har många nyheter de vill pilla in i viewern efter hand och är beslutna att förr eller senare lösa problemen med SSB och Havloc. Användarna får dock vara beredda på en hel massa problem. Inte bara facelight som lyser för starkt utan alla sorters problem. 
Mer att läsa:
Living in a modern world  
Living in a modern world 2
Firestorms hemsida

måndag 18 februari 2013

-Nu är det färdigkraschat för min del!
I alla fall av den orsaken

Preferences/Sound&Media-klicka ur "Voice Chat Enabled" sen OK
Förhoppningsvis är dina kraschproblem borta eller i alla fall färre.
Har haft många underliga krascher. Mina vänner som också har haft MacOS har också haft en del märkliga krascher. Förra gången lyckades jag få tag i krashloggen för datorn och upptäckte felet.
Det är "Voice chat" som busar. Oavsett viewer. Jag kollade både den vanliga SL-viewern jag kollade Dolphin och Firestorm i kraschloggen samma reultat. "Voice chat crash".
Nu har jag stäng av "Voice chat" i preferences och har bara haft två krascher på en vecka. Den ena berodde på att simen kraschade och den andra på att Telias bredband kraschade. Inget som kan lastas varken Second Life eller min dator. Har talat med flera som stängt av "voice chat" och de har kommit till samma resultat.
Bildbeviset! -Busen är avslöjad!
Vill man chatta är det ju en struntsak att gå in i pref. och sätta på den igen och sen stänga av när man voicat färdigt.

fredag 15 februari 2013

Kvällsshow med Beyonce

För alla älskare av Beyoncé blir det högtidsstund i Soho & Regents park lördag klockan 1 pm SLT vilket jag med hjälp av Time Converter får till klockan 22 lördag kväll. Har jag inte rätt tid blir jag nog lissen i ögat :)
Flygande not dit


torsdag 14 februari 2013

-No Linden Lab this is too poorly!
OBR laggy already at 20 avatars only!

If you can´t walk with twenty avatars at the dancefloor it´s a technological disaster
Protest against violence and
Linden Lab



On the way to the dance floor where more than a hundred avatars feet started going by itself and I had to restart that helped.
Logged in again met with other avatars with the same problem. Extremely slow rez. There were many who walked in syrup or glue.
Now we were about twenty avatars on four sims How will it be when we are expected to be several hundred just on the dance floor?
Unfortunately, the same problems we have experienced so many times before at the big events. SL7B, SL8B, SL9B, Burn2 and many more.
Let's hope Linden Lab solve the problem quickly. They sleep the now in Los Angeles. They wakes first at 18.00 CET

-Var tredje kvinna våldtagen eller slagen!
One Billion Raising festivalen för kvinnofrid
startar nu klockan 9.00

Det enorma dansgolvet får nästan inte plats på en bild.
Statistiskt sett kommer var tredje kvinna i världen att bli våldtagen eller misshandlad i sin livstid. Bryter man ner statistiken till mer jordnära begrepp innebär det att antingen jag själv, Sjöfn eller Kynlif kommer att bli våldtagen eller misshandlad.
Vilket ingen av oss tror kommer att hända så därför måste det finnas andra kvinnor som inte bara blir misshandlade och våldtagna en gång utan kanske både två och tre gånger.
Nu idag torsdag 14:e februari klockan 9.00 CET startar One Billion Raising-festivalen.
One billion eller en miljard som vi säger på svenska betyder inte att vi ska samla in så mycket pengar utan att en miljard kvinnor reser sig som en kropp och vrålar; -Det är nog nu!
I Sverige har vi haft kvinnofrid åtminstone sedan 1280 då Magnus Ladulås införde Alnö stadga, i Västgötalagen ännu längre. Trots detta ökar antalet fall av våldtäkt och kvinnomisshandel lavinartat även i Sverige. -Även om statistiken som finns tillgänglig är dels bristfällig, dels florerar det en massa manipulerad statistik, manipulerad av de svartaste högerkrafterna som finns i landet.
Vem ska bli våltagen? -Din fru, din syster din mamma, din moster?
Ta chansen säg ifrån nu! -Då har du i alla fall gjort det om katastrofen kommer
One Billion Raising-festivalen är en 24 timmars dans och konst-upplevelse utöver det vanliga. Festivalen breder ut sig över fyra simar. Det finns ett dansgolv som minst ska klara 100 dansare på en gång. Du kan bli fotograferad som protesterande och få din bild med på protestberget.
För mig känns det som en plikt att deltaga.
Och du som är bror till tre systrar; -En av dem kommer att bli våldtagen, vilken?
Skynda dig till OBR-festivalen - luftskepp dit
Mer info: 
Blog: http://onebillionrisingsl.wordpress.com/
Webpage  One Billion Rising: http://onebillionrising.org/page/event/detail/startarising/wd8
Second Life Grupp: One Billion Rising
Facebook https://www.facebook.com/pages/One-Billion-Rising/493344827375934?ref=hl 

Twitter: https://twitter.com/OBRinSL
Flickr: http://www.flickr.com/groups/2169739@N23/

onsdag 13 februari 2013

-Vanadis avslöjar!
-Hemligt öltält gömt i skogen!

Vilka häckar här? Två kuddar, två sovsäckar och en öltunna.
Men en öltunna räcker det för de två?
Att röra sig bland folk och fä gör att man får uppleva saker som man annars hade missat.
Ja vandrade runt på Seagull Islands. Över äng över stock och sten. Plötsligt ramlar jag rätt på ett "kärleksnäste". Ett tvåmanstält med öltunna strategiskt utanför öppningen. Jag var ju lite varm så det svalkade gott. Började fundera på vems det kunde vara till jag hittade ett hjärta inristat i barken. I+B= sant. Men nä det kan det väl ändå inte vara???? Kom och se själva Segull Islands

tisdag 12 februari 2013

-Kom igen våren!

Utefik i vårfagert Regents Park..mumma det
Lukten av färskt lite fuktigt gräs, musöron på björkarna, snödroppar, krokusar, tussilago. Kort kjol och bara ben. Utefiken öppnar igen och man kan sitta i vårsolen och tjöta med folk. I fjärran hörs en motorcykel, vårens första.
Kort sammanfattat; Vår, vår, vår!
Nu vill jag ha vår och det snabbt.
Brukar då och då ta en tur till London på våren. I London varar normalt våren 1 mars till 21 mars. Det är bara så underbart att går runt i parkerna och njuta av påsk och pingstlijor. Sitta i en däcksstol vid the Serpentine i Hyde Park eller se gamla gubbar leka med fantastiska modelbåtar i Round Pound i Kensington gardens.
Sökte på nätet; flyg från Landvetter torsdag 14 mars hem på söndag 17 eftermiddag 3 nätter på Orchard Hotel vid Hyde Park nära Marble Arch 3772:- per person... om jag gör två jobb när jag ändå är där så går det ihop...hum... Dags att ta fram lite kvinnlig list och bestämma Granne-Carl. :)
PS. Ska bli spännande att se vad som kan reta Loo i det här inlägget :)

måndag 11 februari 2013

När Vanadis avslöjar
darrar världens ledare!

Den avslöjande artikeln som fick påven på fall.
Pressen blev för stor: 
-Påven avgår!
Efter Vanadis avslöjande om att Påven Benedictus XVI förnekat Europas förkristna historia och efter Vanadis avslöjanden om att mord, tortyr och förtryck använts för att "kristna" Europa väljer påven att avgå den 28 mars uppger Expressen!
-Hårdvinklat?
-Nja, snarare ett exempel på hur kristna företrädare förvanskat historien för att framställa sig själva i bättre dager och kristendomen som den enda rätta tron.

-Fjolliga amerikaner!
Moralpaniken hotar yttrandefriheten!

V-dagen eller Vaginadagen den 14 februari borde alla vaginor vara glada
vaginor. En dag att demonstrera för att protestera mot kvinnomisshandel

Jag kallar "verket" Smiling Vagina

V-day den globala rörelsen för att stoppa våld mot kvinnor infaller den 14 februari.
Ett mycket vällovligt syfte för att sprida information om våld mot kvinnor och samla in pengar. Organisationer som FN och Amnesty och många fler har ställt sig bakom.
Det arrangeras dansevenemang, och mycket annat, bl.a en fototävling.
Spännande poster men för vad?
Jag gjorde ett litet alster som kanske kan dra till sig en viss uppmärksamhet. Jag tycker Unites poster är lika uppmärksamhetsfångande som en tom påse nötter.
Om det är bra eller inte får andra kritisera men då gärna efter konstnärliga kriterier inte efter hur många kvadratcentimeter bar hud man ser.
Det finns uppenbarligen ingen stans i Second Life som man kan ställa ut eller sälja, ge mig ett bud nån, för att samla in pengar om man ser bar hud.
V-day hemsida

fredag 8 februari 2013

-Häxprocesserna har blivit elektroniska
Kvinnohatet blomstrar i sociala medier -som det här

Det här inlägget handlar inte direkt om Second Life men handlar samtidigt ändå om Second Life, Facebook, twitter och andra sociala medier. Utan tvivel är det inte dess mindre angeläget att publicera.
Det handlar om hur mycket vi anser att vi kan häva ur oss eller inte häva ur oss. Det är många som fortfarande tror att t.ex en avatar bara är ettor och nollor som hoppar runt på skärmen och vägrar inse att det finns en människa som styr dessa ettor och nollor. En människa med samma känslor som du.


ONE BILLION RAISING började som en uppmaning till handling utifrån den häpnadsväckande statistiken att 1 av 3 kvinnor på jorden kommer bli slagna eller våldtagna under sin livstid.
Med världens befolkning på 7 miljarder betyder det mer än en miljard kvinnor och flickor. Den 14 februari 2013 kommer män och kvinnor i Second Life tillsammans med aktivister, författare, tänkare, kändisar och människor över hela världen att förenas i en gigantisk gala av enighet, individuell styrka för att manifestera behovet av förändring. Second Life -evenemanget kommer att innehålla en scen där 200 personer kan dansa tillsammans, omgiven av ett område med konstinstallationer och informativa utställningar. En mängd olika artister kommer att spela under 24-timmar, vilket gör att människor över hela världen kan delta i denna virtuella händelse oavsett deras tidszon. Regionerna är G-märkta så att alla invånare får möjlighet att delta.  

Syftet med evenemanget är att öka medvetenheten, inte att samla in pengar, men information från verkliga organisationer kommer att vara finnas för dem som vill donera.
All information får du här 
Länk till SVT-Uppdrag Granskning 
Länk till Fokus artikel där ung man försvarar sig; -Det är bara text!

torsdag 7 februari 2013

Morgonfiska - kan det vara nå´t?

Ett lagom slött sätt att smyga igång dagen.
Min passion i Second Life är att möta människor. Gillar naturligtvis annat med men att få tjöta fritt gärna på morgonen det ger så mycket. 
 Impulser jag kan ta med mig till första livet. Har fått många uppslag i Second Life som jag omsatt i första livet och kanske även i min SL-blogg.
I morse satt jag på bryggan Seagull Island efter en stund kom både Lena-Blue och Rex dit och vi satt och snackade en stund i morgonväkten innan det var dags för verkliga livet.
Nu ska vi naturligtvis inte skrota de andra fikaställena men "Morgonfiska kan väl få bli ett alternativ.
Ett spökast till Seagull islands -som för övrigt är en otroligt vacker och välgjord sim väl värd en titt.
Om jag fick mapp? 42,5 kg Kolja, Rödspätta, Vitling, Havsaborre och Torsk.

onsdag 6 februari 2013

-Hjälp! -Hur rånar man en bank i SL?
Ny galleria med alldeles för hög villhafaktor!

Iförd min freebie från MEB, de andra är ju snyggare....men kostar...
BeStyle District har öppnat en jättegalleria med snygga italienska kläder. Och skor. Bara när man står i porten så inser man hur mycket nya kläder man bara måste ha. För att inte tala om skor.
Man måste bara slå klackarna i taket för denna skoaffär.
Känner några som vi nog aldrig skulle få ut igen.
Klassiskt stilrent mode. Inga djäkla fnaskfillor. Jag har vandrat runt i timmar i alla de olika affärerna och lika många till är "Under Construction". Plötsligen är jag med i flera nya grupper och har prenumererat på otaliga modemagasin.
Har letat efter freebies. Det finns en del men de kostar 10 Linden. Då förstår ni nivån på affärerna. Det finns flera vinststolar men de hade en väldans förmåga att visa A och E och D och X men inte ett enda litet V kunde de klämma ur sig..
-Skam den som ger sig, ingen miljonär att skilja sig rikt ifrån och ingen bank att råna. -Det är bara att vänta ut vinststolarna....måste dit igen....
Är man rädd om plånboken kan man läsa BeStyle Magazine och sen pallra sig till BeStyle affär

tisdag 5 februari 2013

Nej du har inte druckit för mycket sprit!
Så får du skarpare kläder!

Svenska OS-tröjan har legat "i garderoben" sedan i somras och
ser ut därefter. Med mycket god vilja kan man gissa texten
Kryssa i "Avatar cloth" klicka på "Apply" och "OK" så är det klart
Ser dina kläder suddiga ut?
Inte så konstigt. De förvaras normalt i texture- och objectcache på din dator och laddas upp varje gång du loggar in. 
 De är dessutom komprimerade i cachen  så det finns många källor till att de blir sämre.
Naturligtvis kan du tömma cachen varje gång du loggar ut men då tar det längre tid att logga in.
Det finns enklare sätt.
Second Life har en "guldgruva"; preferences. Där finns mycket att grotta i för att göra SL-upplevelsen bättre. Gör bara en sak åt gången så du kan ändra tillbaka.
Så ska det se ut! Effekten kom nästan genast.
För att få skarpare kläder går du till Preferences "ctrl/cmd +P" flikn "Graphics" där under "Avatar rendering" kryssar du i rutan "avatar cloth" klicka på "Apply" och sen på "Okey".
Klart inom någon minut har du skarpare kläder.
Jag har inte märkt någon olägenhet på min dator med mitt grafikkort genom att kryssa i rutan t.ex svårt att gå. Det ställer naturligtvis större krav på ditt grafikkort och minneskapacitet. Detta kan du kompensera genom att sänka "draw distance" också i grafikfliken. 108-144 meter brukar vara normalt, lägre på dansbanor. Du kan också minska ditt viewerfönster en liten bit. Redan 10% mindre sparar massor av pixlar.


måndag 4 februari 2013

Vem sa att det inte finns nån humor i Second Life?

These boots are gone walk all over you..
Vem sa att Second Life är tråkigt?
Jag kan inte motstå Special Noob Pumps.
Kanske lite feministiskt i överkant men man kan ju också tolka det som att man önskar snyggare killar än noob-varianten.

fredag 1 februari 2013

-Rod Humble uppfinner Facebook och Second Life!
-Igen!

Med en webskärm rezzad kan du numera läsa om Second Life i Second Life
-Wow it´s great utropar Linden Labs VD Rod Humble. Euforin över deras senaste skapelse "dio" är oändlig. 
En ny värld öppnar sig för alla! -Linden lab ger dig nya verktyg att skapa och visa din skapelse för hela världen.
-Jaha men Second Life finns ju redan sen 9 år tillbaka. Facebook finns ju också sen många år tillbaka. Bloggar om Second Life finns ju väldigt många.
Det euforiska herrarna må ursäkta men vad jag sett hittills påminner "dio" väldigt mycket om avsomnade Avatars United.
Det händer inget nytt i "dio", det finns en kort text och några bilder från en sim och en slurl du kan klicka på. Klickar du på slurlen startar Second Life viewer och om allt fungerar som det ska kommer du till rätt sim. Som på Facebook kan du lägga till egna alster av olika slag
Vi kan jämföra med min, och alla andra SL-bloggares bloggar, jag skriver en text och lägger till en bild och en slurl. Klickar du på slurlen så startar SL-viewern och du kommer till rätt adress.
Hemligheten som herrarna är så euforiska över visar sig vara en helt annan men på herrars vis har de svårt med att uttrycka sig mitt i all euforin.
Slurlen du kommer till visar sig vara ett spel till stora delar uppbyggd av screenshots från Second Life. Det finns sjöormar som kan dra ner dig i djupet och mystiska slott och grottor att utforska mer eller min dre med livet som insats.
Det man skapat är ett enklare och snabbare sätt att bygga simar och kombinerat med "facebook" samtidigt.
Hur det sen blir med detaljer som copyright och upphovsrätt, det finns stor chans att just du kommer att hitta bilder från just din sim någon annanstans. Vem har då upphovsrätten? Den som byggde simen först? Den som tog bilden? Den som kombinerade bilder till en ny sim?
-Kan tänka mig ett steg till i den här utvecklingen, man kan precis som i dagens Zyngaspel på Facebook komma att få köpa till olika saker som gör spelen lättare.
-Nu vet ni vad Rod Humble menar när han säger "Wow it´s great", tolkat av en kvinna blir det lite fler ord och kanske aningen mer informativt.
Länk till dio du kan logga in med facebook