fredag 28 september 2012

-Snacka om Nirvana !

Snacka om att nå högre höjder. Högre kan det nog inte bli

Meditation ska ju ta en till högre höjder och slutligen till det yttersta målet Nirvana i alla fall om man är Buddist eller Hinduist. Vår västerländska variant strävar mer efter avslappning och välbefinnande.
Vilka höjder kan vara högre än världsrymden?
Där nere ser jag er andra.
Drog iväg till Inspire Space Park Shinda. Där rekommenderades jag att välja midnatt och testa olika animationer. Började med spaceflight. Som Stålflickan svävade jag tyngdlös omkring i rymden mellan planeter och asteoroider. Därefter testade jag meditation svävande i rymden.
Testade omväxlande mouselook och normalt med fokus på mig. Musiken ändrades till mer lugnande och avslappnande.
För mig var det en klart häftig upplevelse som jag nog kan leva på hela helgen i första livet.
Rymdskyttel
Wikipedia om andlig Nirvana
Ultimata friheten? Sväva tyngdlös i rymden!
För mig kändes det som en vidunderlig fågelsång!


torsdag 27 september 2012

-Också ett grannland!
Upptäck vår okända granne.

Ett intressant infocenter med många dörrar
och tp till polska destinationer finns att upptäcka

Polen ligger bara på andra sidan Östersjön bredvid Tyskland. Ändå känner vi till så lite om dagens Polen. Polen som krigsskådeplats för despotiska svenska kungar vet vi däremot allt om.
Inte så konstigt Polen har bara varit ett fritt land i lite drygt tjugo år.
Polskt porträttmåleri finns just nu att se.
Vad som hände på andra sidan järnridån fick vi oss mest till livs i spionromaner och den bilden blev väl lite skev milt uttryckt.
Nu byggs Poznan i Second Life, Polens äldsta huvudstad före både Krakow och Warszawa. Poznan har en spännande historia. Olika krig har flyttat Poznan både ut och in ur från landet Polen.
SL-Poznan är väl främst tänk som en mötesplats för polacker men det finns mycket info på engelska. Att simen är under uppbyggnad och eller utbyggnad framgår tydligt men för er som inte varit i Polen så är det en chans att stifta bekantskap.
Färja Ystad-Świnoujście
Wikipedia om Poznan

onsdag 26 september 2012

Idag har jag gett ett svältande barn middag
De bäst spenderade 100 Lindendollar jag någonsin gjort av med.

Makena har fått mat idag..hjälper du ett hungrigt barn till?
Ett av de här barnens mat har jag betalat för.
Det gjorde jag med ett glatt leende. Ingen större uppoffring för mig. 100 Linden Dollar eller ca 3:75 i svenska pengar.
Vad är fyra kronor i Sverige? Skulle jag tappa dem på gatan är det tveksamt om jag ens bryr mig om att ta upp dem.
För lilla Makena (afrikanska [Kenya, Kikuyu], den lyckliga, den glada) betyder det en dag utan svält och ont i magen.
Det finns 50 barn på bilden till höger. Ska vi hjälpas åt att ge de andra 49 ett mål mat idag?
Expressflyg till donationsboxen.
Feed a smile blog
Facebook Feed-a-smile
Utöver att du kan skänka pengar kan du få se en vacker sim.
Välgörenhetsaffären där alla intäkter går oavkortat till hungriga barn
Än finns det tomma hyllor duktiga kreatörer kan fylla. -Ta bra betalt!
Du kan handla i välgörenhetsaffären. Alla tillverkarna skänker sina varor och pengarna går direkt ner i en hungrig mage.
Det ordnas uppträdanden av fina artister, bl.a ABBA. Alla ställer upp gratis och alla drickspengar går till att mätta svältande barn i Kenya

PS Typiskt! 27 september raderades denna sim p.g.a ägarbyte. Donationsboxen och scenframträdandena finns nu på annat ställe. Var affären återuppstår återkommer jag till. DS

tisdag 25 september 2012

-Ser du Vanadis överallt?
-Då är du allt bra go i hela hôvve

Ta´t lugnt det finns bara en Vanadis. De andra fem är dina egna hjärnspöken.
Psykologisk manipulation är ett sätt att få människor att förändra sitt beteende eller sin uppfattning av omvärlden.
Vi utsätts dagligen för psykologisk manipulation. Reklam är en mild form. Kognotiv beteende terapi är en annan vanligtvis syftande till att få människor att må bättre och komma över t.ex fobier av olika slag.  
De finns också negativ psykologisk manipulation;
-När någon försöker förändra människors uppfattning om en annan person genom att använda kränkande uttalanden, lögner.
Ett beteende som har blivit ganska vanligt idag är nätmobbning.
Nätmobbingen börjar mer och mer framstå som en rättegång genom att mobbaren använder verbala övergrepp, explosiv ilska, eller andra skrämmande beteenden för  att etablera dominans eller visa sin överlägsenhet gentemot offret.
Vi möter nätmobbning varje dag, i bloggar, på forum av olika slag, på twitter, på Facebook och tyvärr även i Second Life.
De vanligaste teknikerna är:
Lögnen; Det är svårt att säga om någon ljuger när de gör det, även om sanningen lätt uppenbaras senare när det är för sent. Ett sätt att minimera risken för lögner är att förstå att vissa personlighetstyper (särskilt psykopater ) är experter på konsten att ljuga och lura , gör det ofta och på ett subtilt sätt.
Ljuga genom att utelämna : Det här är en mycket subtil form av lögn  att undanhålla en betydande del av sanningen. Denna teknik används t.ex i propaganda. 
Förnekelse : Manipulatorn vägrar erkänna att han eller hon har gjort något fel. Ibland ens för sig själv.
Selektiv ouppmärksamhet eller selektiv uppmärksamhet : Manipulatorn vägrar att uppmärksamma något som kan distrahera från sin agenda, säger saker som "Jag vill inte höra det." 
Förtala offret : Mer än någon annan, är denna taktik ett kraftfullt medel för att sätta offret på defensiven samtidigt döljer den aggressiva avsikter hos manipulatorn. 
-Varför blir någon manipulator?
-Livet är ett ständigt arbete!
Det finns otaliga möjligheter till samtalsterapi i SL. Tyvärr ingen
på svenska som jag känner till. Det är svårt att uttrycka känslor
på ett främmande språk.
  • behov av att främja sina egna syften och personlig vinning till vilket pris 
  • ett starkt behov av att uppnå en känsla av makt och överlägsenhet i relationer med andra
  • en vilja och behov att känna kontroll (aka. kontroll freak )
  • en önskan att få en känsla av makt över andra för att öka sin egen självkänsla
-Vem blir då manipulator? 
  • En svag person med många misslyckanden i sitt eget liv. Samma mekanism som får folk att se på t.ex kungliga begravningar och på det sättet portionera ut sin egen sorg eller dödsångest. Har man misslyckats med det mesta i sitt liv så tål man inte att se någon som lyckats och är framgångsrik. Den mildaste formen är att kräva högre skatt av alla som är mer framgångsrika än en själv.
  • En sjuk person. När man talar om psykisk ohälsa får de flesta fortfarande en bild på näthinnan av en vilt skrikande person som hämtas av två vitklädda män med en tvångströja som för bort den sjuke till en madrasserad cell och kastar bort nyckeln. Finns sådana med men de är oerhört ovanliga.  Det finns säkert personer som medicineras för något, t.ex bipolärt syndrom, ångest av olika slag men även de är ovanliga. -Här kan vi snarare tala om "psykisk influensa".
  • En traumatiserad person. Ett mycket troligare alternativ. Vi har alla varit ute för att någon trängt sig före, gjort en vansinnig omkörning eller liknande. Det är en stressreaktion inte "dårskap". Den som känner behov av att trycka ner någon annan upplever med största sannolikhet en underlägsenhet. Personen kan ha förlorat jobbet, kärlekssorg, dödsfall i familjen eller liknande. Ett obehagligt men övergående tillstånd av nerstämdhet.
-Vad kan jag göra?

Trigga inte manipulatorn. Vi avatarer kan trots allt aldrig avgöra hur sjuk manipulatorn är. Det finns inga möjligheter för oss att avgöra genom att studera avataren. För att avgöra det måste man studera personen i verkligheten under längre tid. Är det en person med t.ex bipolärt syndrom, alla reagerar inte lika, i den maniska fasen kan den fasen förstärkas så länge någon hejar på eller säger emot för att sedan följas av en lika djup depressiv fas. Observera att jag säger "kan" det behöver inte bli så.
Det enda man med säkerhet kan säga är att manipulatorn är en "osedd person" oftast i barndomen. Kanske ett syskon som fått stå tillbaka för ett annat syskon eller någon som alltid blev vald sist i gymnastiken i skolan. Kanske en person som själv blivit mobbad i skolan eller på jobbet.
Behovet att bli sedd av så många som möjligt är omättligt hos manipulatorn.
Tala om annat. Känner du den som manipulerar väl kan du försöka tala om annat ungefär som när man avleder uppmärksamheten hos ett barn på tandläkarbesök. Gärna berätta om någon positivt någon gjort eller sagt, då någon annan än manipulatorns främsta hatobjekt. Gör du det hamnar du själv i skottgluggen.

-Hur lyder prognosen?
Psykologiska prognoser är jämförbara med väderprognoser. Det behövs en ständig uppföljning i realtid för att förbättra prognosen.
Lugnar inte mobbingen ner sig inom rimlig tid får man inte dra sig för att anlita samhällets resurser. Stalking är ett lagbrott med hög straffskala.

Det man med säkerhet kan säga är att det här inlägget kommer att lusläsas och hudflängas in absurdum. Kritiseras och raljeras med i det oändliga men det tar jag ganska lugnt.
Hela inlägget är ju en förklaring till varför kritikerna beter sig så.
När kritikstormen kommer kan jag sträcka på mig, då har belackarna bevisat att jag har rätt.
Sjöfn


måndag 24 september 2012

-Allt är nytt från stolen!

Vägvisaren och muralmålningen är sig lika....
Ger inga garantier för att det ser ut så här när du kommer dit-kul va?
Enligt mina närmaste är jag "konstfreak".
Vilket väl i sanning betyder att jag då och då under stånk och stön har släpat med dem på en och annan konstutställning eller konstmuséum.
Ett av mina favoritställen i SL är Villa Apmel och Kandiudden. En lagom underbar blandning av lugn oas och fullständigt urflippat.
Var där häromdagen och inget var sig likt. Härligt olikt.
Ingången till Apmels nya hus verkar gå genom en taklucka. Testade inte att hoppa in, var inte säker på att det var "välkommen in även om jag inte är hemma som gällde". Är väl hämmad av min uppfostran eller nåt.
Kolla själv-Snabbflipp till Villa Apmel-Kandiudden ligger vägg i vägg. Du blir inte besviken.
Sjöfn

fredag 21 september 2012

Här står jag och är fredlig!

Hand i hand för fred! -Med vem? Kanske kommer nån i helgen.
Här står jag och håller världen hand i hand. Inte helt enkelt om man är ensam.
Det är Peace Weekend & Spirit Fair 2012 som håller på fredag till söndag.
En utställning för fred men som så gott som uteslutande handlar om olika flumreligioner. Personligen tycker jag inte våra vanligaste religioner till gagnet visat prov på fredlighet i någon större utsträckning även om fred är deras budskap. Snarare verkar det som om religion är "alla krigs moder".
Den 22:a kl 01.15 SLT är det i alla fall en spektakulär ljusshow.
Tror jag går på Rultans invigningsfest istället på fredag-om jag hinner hem i tid från RL-jobb.

torsdag 20 september 2012

-Så lurar du höstdeppet!

Sätt dig tillrätta i ljusrummet. Meditera för att slappna av är bra.
Ljusterapin kombineras här med lugn Delfinsång.
-Nu kommer hösten och livet står inför ännu en växling i naturen.
-Träden får vackert färgade höstlöv, vi kurar ihop oss framför brasan, tänder levande ljus och har det allmänt mysigt. Här där jag bor på västkusten blir det möjligt att "kura skymning" igen. Man sitter och ser på hur det sista dagsljuset försvinner. Varvar ner och småpratar lite innan man måste tända en lampa för att hitta.
-Alla ser det inte så. För många, en del säger upp till 25% av befolkningen, är hösten en enda lång ångestfylld depression. Andra har liknande symptom på våren, vissa både och.
-Det finns ingen enkel förklaring till årstidsdepressionerna. Ännu mindre till varför bara vissa drabbas.
En hel del forskning på området bedrivs men är inte tillräckligt omfattande än för att kunna slå fast exakt varför det är så här.
Ett crescendo av vitt ljus ska få dig att må bättre i höstrusket
Den starkaste indikationen är att det är brist på D-vitamin orsakat av brist på solljus, vid ekvatorn är årstidsdepression helt okänt som begrepp. Brist på själva solljuset anges också som en mycket trolig orsak. Forskaren Cecilia Rastad presenterade en avhandling vid Uppsala universitet för två år sedan. Hon lät behandla 24 vinterdeprimerade personer med ljusterapi. Efter endast tio dagars behandling upplevde 13 av dem en halvering av sina symptom.
Vanligaste symptomen på årstidsbunden depression, utöver vanliga nedstämdhetssymptomen, är en stor trötthet som inte blir bättre hur mycket man än sover och ett stort sug efter kolhydrater-socker.
Vid lindriga fall, som inte behöver läkarvård,  finns en hel del att göra själv för att förebygga;
  • Vistas ute i dagsljuset så mycket det bara går - inga solglasögon. Regelbunden motion 3x1 timme i veckan, utomhus är att föredra men all motion är bra.
  • Alkohol kan påverka negativt så en viss försiktighet rekommenderas.
  • Det är viktigt att försöka vara så regelbunden i mat och sovtider som möjligt och försöka undvika stress.
Hur man påverkas och om man påverkas är oerhört individuellt.
Vi påverkas också av dagsljusets placering i tiden på dygnet. Idag 19 september går solen ner 18.35 i Haparanda, 18.55 i Stockholm men först 19.22 i Strömstad som ligger längst västerut i Sverige. Rent teoretiskt borde vi som bor på västkusten ha bästa möjligheten att utnyttja dagsljuset när det mesta är på eftermiddagen-kvällen än på morgonen.
Det finns olika sätt att få ljusterapi både inom och utom sjukvården för små och mycket stora pengar. Det finns även lampor att köpa för hemmabruk. Om det har någon nytta med sig eller inte är inte tillräckligt utrett än. För att få en inblick i vad ljusterapi är kan man besöka Hauwai -Sunshine Therapy garden i Second Life. Kan en lampa i ansiktet ge lindring kanske även second life kan funka.
Vid svåra fall, där mer vitaminer, motion och mycket utomhusvistelse inte hjälper, ska man alltid söka läkare.
Mer att läsa:
Psykologiguiden -Årstidsbunden depression
Vårdförbundet -ljusterapi ger bra effekt
Råd och Rön-Deppa inte i mörkret
SVT/Toppform -Ny kraft med ljusterapi

onsdag 19 september 2012

Så håller du färgen!

Efter ett par försök så blev i alla fall färgen på fötterna bra
Med Mesh kommer inte bara nackdelar utan en del fördelar. Även om det blir lite krångligare. 
Testar ett par meshskor. På med Alphalager, osynlighetslager, höger och vänster sko och till sist "colour-hud".
I Colour-hud ska du ställa in din hudfärg på fötterna så den stämmer med hudfärgen på övriga kroppen. Solbränd hud och vinterbleka fötter ser rätt kolligt ut. Ställa in på gehör blir som det blir och kräver en hel del pill innan det blir bra.
På MacOS finns ett bortglömt litet tillbehör som vi kan ha stor nytta av i Second Life.
Öppnar mappen program letar rätt på mappen Verktygsprogram i den finns Färgmätare.
Startar programmet färgmätare, klickar fram "colour-hud" i Second Life. Ser till att färgmätare blir aktivt och för pekaren till en punkt på kroppen där jag hittar samma färg som fötterna borde ha.
Låser X och Y i färgmätare, cmdX resp cmdY. Nu kan jag läsa värden R174 G90 B57. Klickar på Costumize colour i colour-hud får instruktioner; Skriv i chatt /90 <R174 G90 B57> och vips har fötterna rätt färg, spara genom att dra ner färgen från stora fältet till ett litet, eller om inte testa en annan punkt och prova igen. Det kan behövas vid olika ljusförhållanden.
Färgmätaren är rätt användbar på många andra sätt t.ex för byggare som vill mäta en färg på en bild och flytta över till Second Life.

tisdag 18 september 2012

Det viktiga är inte vad andra gör eller säger
Det viktiga är hur du svarar!

-Den ädla konsten att flyta ovanpå
Även om det finns hajar i vattnet löser det sig om man simmar lugnt
-Någon tränger sig före i bilkön på väg till jobbet, så nära att det bara är försäkrings-pappren emellan. Då kan du välja att bli arg och låta dessa sekunder på morgonen förstöra en hel dag.
En arbetsdag består trots allt, inklusive lunch och resa till och från, av ca 36.000 sekunder. Även om 10 sekunder på morgonen var bedrövliga så finns det ingen anledning att välja att de övriga 35.990 sekunder också ska vara bedrövliga. Du väljer själv hur du ska må!
Tänker man istället på den andra personen. Den som trängde sig före i bilkön.
-Varför gjorde han så?
-Fick han skäll av frun i morse?
-Var han mobbad i skolan?
-Fick han sparken igår?
-Är han en förtryckt man som måste ta ut sitt kvinnohat på första bästa kvinna han ser?
-Är han uttråkad? -Behöver tuffare motståndare? 
En del ser livet som en tävling där de kan ta poäng genom att utmana andra. Klarar de inte av att vinna i idrott eller på något annat sätt kan de åtminstone buffla sig fram i trafiken.
-Var stolt att han valde just dig!
-Han utsåg dig till en värdig motståndare! -Han känner stolhet och mannamod om han besegrar dig! Med riktig tur så har trafikpolisen haffat honom 500 meter längre bort.
Det hände mig, blev omkörd på en 30-sträcka, i nästa kvarter stod trafikpolisen och ja gissa vem mer.

måndag 17 september 2012

Letat dansbollar i helgen?

En suverän lösning. Kluriga byggare kan säkert fälla in den i väggen eller så.
-Vi har alla gjort det.
Kommit till nya danshak och letat efter dansbollar. 
Oftast finns de i taket men lika ofta på pinnar längs väggarna eller ovanpå skyltar.
Den gemensamma nämnaren är att vi har stått mer eller mindre rezzade och glott som fån innan antingen vi själva hittat dansbollen eller någon har berättat för oss var den finns.
Blev glad när jag kom till Junkyard Blues Club och hittade deras enkla lösning.
Dansbollarna satt monterade i ett rack precis intill landningsplatsen.
Lätt som en plätt att hitta. Inga misstag som att man plötsligen hade satsat 20 spänn i ett lotteri eller blev till något slags kritter.

fredag 14 september 2012

Stängt på grund av skvaller!

Bakom varje mobboffer finns en människa. Bakom varje mobbare finns ett odjur!
Axel Malmström Skvallerbyttan
Nu skiter jag i att lägga energi på er. Ni kan göra som Mera säger:
-Läs skvallerbloggarna istället och andra intellektuellt högstående publikationer.
Två månader gammal i Second Life ställde jag upp på en intervju i Tinas Universum och det har jag fått svi för sen dess.
Förtal, skitprat, de mest befängda anklagelser och allmänt struntprat om altar hit och dit.
Den gruppen har inte pratat med mig för att de "alldeles bestämt har vetat att jag minsann...bla bla bla" och andra gruppen har inte pratat med mig för att de "alldeles bestämt har vetat att jag minsann...bla bla bla"
Tack och lov finns det en härlig grupp i mitten men det räcker inte längre för att väga upp alla elakheter som vräks över en.
Var och varannan sammankomst/dans har någon fyllkaja känt sig manad att spy ur sig nån elakhet eller befängd anklagelse, jag hoppas i alla fall de varit fulla som ägg -vräka ur sig sånt på nykter kaluver vore helt osannolikt.
Man har bara gått och väntat på vad som ska komma hela kvällen. Har bättre saker som ger mig nåt positivt att göra på helgerna. Därför har jag inte varit med på helgerna i någon större utsträckning.

Det är häpnadsväckande hur mycket ren ondska som kan komma ur mindervärdighetskomplex och otillräcklighetskänslor.
Hur man kan hata den som lyckats så till den milda grad att man inte skyr några medel för att hämnas sina egna misslyckanden på den som lyckats i livet är för mig helt obegripligt. Det logiska borde vara att hämta inspiration för att ge sig på´t igen.

-Samma människor som mobbar och djävlas här i Second Life undrar varför vi blir färre och färre i Second Life.
-Det undrar inte jag! 
Vanadis
PS Sjöfn har också rättigheter till den här bloggen om hon fortsätter vet jag inteDS

Tredje ögats meditation.

Den blå punkten varierade oerhört sakta i skärpa och var ett bra ställe att
fokusera blicken på. Vi är i alla fall två som mår ännu bättre i Second Life
Fick en inbjudan till vägledd meditation. Tyckte det kunde vara intressant att se hur det funkar på ett språk som inte är mitt modersmål. I det här fallet engelska.
Lite skeptisk mot att bli manipulerad är man. Människan är oerhört lättmanipulerad i meditativt tillstånd även om man inte ska kunna fås att göra något mot sin inneboende etik.
Satte oss ner till en halvtimmes vägledd meditation. Tycker att 30 minuter är lite långt, i alla fall för nybörjaren som är stressad. Nu är jag varken nybörjare eller stressad så kör i vind. 30 minuter funkar säkert bättre när man ska varva ner på t.ex fredag eftermiddag än mitt i iarbetsveckan.
En röst började tala om andas in och ut och fokusera på en punkt mellan ögonbrynen, det tredje ögat.
Lugn och ro och dra in andningen, håll andan och släpp ut.
Sen minns jag inte så mycket förrän på slutet, 22-23 minuter från start. Då började rösten tala om "devine" och "feel that you just are a traveler in a cab and the cab is your body for the moment". -Religiös snömos varning! Men mitt filter slog till och jag kom ur meditationen.  Dock inte mer än att de positiva effekterna bibehölls. Känner fortfarande ett lätt tryck mellan ögonbrynen. Precis som det ska vara. Det är främre pannloben som påverkas av meditation och man kan förenklat säga att vårt välbefinnandecentra sitter där.

torsdag 13 september 2012

Allt är eländes elände-alla är dumma!
-Inget kommer någonsin bli bra för mig!

-Är första livet skit?
-Skapa ett bra liv i andra!
Vet inte hur många gånger jag tjatat om att Second Life rätt använt kan fungera som ren terapi.
Allt för ofta möter vi inworld negativa personer som per automatik gör livet surt för oss och alla andra. -Inget märkligt med det, det ingår i symptomen. 
-Väljer du att dina världsbilder ska se ut så här? -I Second Life styr du själv!
Den som har ett eländigt liv vill gärna hitta större fel och brister hos andra än hos sig själv.
Därefter basunera ut de här bristerna så högt och så ofta som möjligt för att dölja sina egna brister och tillkortakommanden.
Citat som
"Prutt på allting"
eller
"Jag hade en idé om en tio-i-topp-lista för svenska SL-bloggar men det finns inte tio bloggar som platsar."
eller
 "Det cirkulerar också rykten kring lite gnissel i maskineriet för paret X och Y."
eller
-Alla måste vara altar till alla
-Användning av en infantil vokabulär i vuxen ålder är väl snarare tragiskt än charmigt.
-Hur skulle någon blogg kunna komma in på hans lista när alla tio platserna är vikta för hans egen självgoda blogg?
-Om X&Y har problem i sin relation är det väl deras ensak. Bara skadeglädje kan vara orsak till ett sånt blogginlägg. Är det så så lämna dem ifred att reda ut det i lugn och ro.
-Vad spelar det för roll om någon skulle vara någon annans alt? I SL lär man ju bara känna altar! Alla är ju alt till den bakom skärmen! Varför ska jag bry mig om det? -Vill man se likheter ser man likheter, vill man se skillnader så ser man skillnader. Den mänskliga hjärnan fungerar så, det är därför man i akademiska världen, min värld, är så noga med källor och disputationer av avhandlingar. Vem som helst med någorlunda kunskap ska kunna som om och i så fall var forskaren "kört i diket".
 För egen del väljer jag att precis som i första livet skilja på "goda och onda". -De jag trivs med de umgås jag med. -De jag inte trivs med de umgås jag inte med.
-Det finns ingen blåvit människan  "Människa" från Coop som passar alla. Vi har olika bakgrund och värderingar olika kroppspråk olika uttryckssätt. Bara för att vi är olika får man inte förutsätta att vi är onda. -Det är främlingsfobi, xenofobi, eller till och med främlingshat.
-Lämna skiten i första livet!
Varför inte välja att se världen som ljus och vacker i Second Life.
Spirande björklöv på våren redo att slå ut. I SL väljer du själv vem du vill vara.
Tillåt din positiva inneboende kraft växa sig stor. Det kan "smitta" till first life.
Talade för inte så länge sedan med en amerikansk tjej inworld. Hon berättade att hon var förlamad till 75 % efter en bilolycka. Hon kunde röra underarmarna och händerna så mycket att hon kunde sköta Second Life om hon fick hjälp fram till datorn.
Den lycka hon beskrev för mig när hon loggade in och kunde gå och springa. Kunde segla och köra bil. Kunde komma ut och träffa andra ungdomar i samma ålder var obeskrivlig.
Hon hade verkligen tagit andra chansen till ett bra liv i Second Life.
Om man har svårigheter i första livet, elände av olika slag, misslyckanden i bagaget varför inte ta chansen att må gott.
Lämna allt elände bakom ryggen och börja om, göra allt rätt. Du har ju facit på hur man inte skulle ha gjort.
-Gör tvärtom - tänka annorlunda.
Sjöfn

onsdag 12 september 2012

TEST: SL-viewer Beta

Ser ut som vanligt. Nästan. Under Build finns Pathfinding.
-Har du gått dåligt några dar?
-Det har jag. Både i Dolphin viewer och Linden Labs standardviewer.
Kom en uppdatering till viewern idag och den var som vanligt kass så jag laddade ner en helt ny viewer och då föll ögonen på Second Life viewer Beta som du hittar på downloadsidan strax nedanför den vanliga.
Måste testa! Laddade ner och startade fick genast meddelandet; "Sätter grafiska värden till standard på grund av ny teknik för grafiks visning".
Jaha hum hittar det inte mitt grafikkort? Men det var riktigt bra. Hela tekniken är tydligen omgjord. Mycket laddar enklare. Inventory tar dock en stund första gången för allt måste laddas om i ny version.
Första intrycket av den allmäna funktionen är att allt funkar mycket bättre.
Man går bättre, segelbåten styrs med bättre precision speciellt skotningen funkar bättre.
Inget hack eller ryck.
Jämn och fin gång hela vägen.
Pathfinding är väl lite i sin linda.
Här finns mycket roligt att göra för Loffe och alla andra bygglada.
Tanken med Pathfinding är att man ska kunna ha en hund eller robot eller vad du hittar på som följer dig utan att gå in i stolpar och annat. Såg en butler som jag skulle kunna tänka mig att ha :)
Mer om Pathfinding Tools finns att läsa här. Det ska bli spännande att se vad våra duktiga byggare kan hitta på.
Rebake region.
Om en sim inte funkar och laddas som den ska kommer det fram en knapp "rebake region" och klickar du på den så blir allt bra och fint igen utan gråa ytor. Den här knappen finns inte jämt utan dyker upp när den behövs och kan användas. Alla regioner är visst inte klara för rebake än.
Om nu ingen pillar för mycket så kan SL-viewer Beta bli väldigt bra. Har bara testat liten stund men det mesta verkar äntligen fungera som det var tänkt från början. 
Ännu mer spännande blir det när skaparna av Dolphin, Firestorm och alla de andra tredjepartsviewers får toppa Linden Labs produkt,

tisdag 11 september 2012

Tivoli i stan!

Är inte riktigt säker på vad jag gör här men fin utsikt är det
Wow - jag kan!
Både listig och stark!
Ännu en gång är det dags för det årliga Annual Show for Adelaide.
Allt som finns på ett riktigt tivoli och lite till. Jag kastade prick, slog på styrkemätaren och lärde mig jonglera som en riktig cirkusartist.
Mycket annat kul finns det också att göra men det får ni upptäcka själva.
Pariserhjul till Adelaide

måndag 10 september 2012

Area 51?

Vandrade runt i det vackra stäpplandksapet på Noweeta grassland. Snupplar på nå´t järnskrot som sticker upp en bit ovanför marken. Plötsligt börjar ett stort grönt öga mitt i järnskrotet blinka åt mig.
Jag blev alldeles kall! -Ett UFO! Hjälp jag har kommit fel och gått in på Area 51.
USA:s hemligaste hemliga. Area 51 är mest känt för  utsagor om att där skall ha förekommit UFO-verksamhet. Rykten påstår att militären förvarar kraschade UFO:n där tillsammans med tillfångatagna och döda utomjordingar. Det påstås också att amerikanerna till och med samarbetar med utomjordingar, och att Area 51 då är tänkt att utgöra basen här på jorden vid ett utbytesprogram mellan utomjordingar och människor. Inom ramen för detta program skall ingå att vi får deras teknik i utbyte mot att de får biologiska prover i form av människor av oss.
-Hjälp jag kommer att bli strålad upp till ett rymdskepp och lagd på en kall plåtbänk. Man kommer att göra experiment på mig som på en labbråtta innan de dissekerar mig som en groda.
Eller..... två allvarliga män i svarta kostymer från CIA kommer att fånga mig och låsa in mig för evigt. Mitt hela liv kommer att utplånas ur alla register med en knapptryckning....
Plötsligt ser jag ett dammoln vid horisonten. En jeep med två män i närmar sig i full fart..
Då tog jag till modernaste teknik och TP.ade mig därifrån så fort det bara gick.

fredag 7 september 2012

Älskade pryttelbutik

Underbara båtmodeller, norska älgar och en otrolig massa annat
Varje sommar i början av juni slår pryttelbutikerna ut som blommor i en rabatt.
Du hittar den på Marstrand, på Smögen, i Grebbestad, i Fjällbacka, i Strömstad och på många andra ställen.
De har ett sortiment som inte finns någon annanstans. I alla fall inte i den blandningen. Sortimentet verkar komponeras efter receptet "allt går att sälja med mördande reklam - kom och köp konserverad gröt.
Varje sommar brukar de rea i slutet av augusti strax innan skolan startar. Du ska veta att jag köpt mycket knasigt på rea i dem. En mås som flaxar med vingarna, ett par fyrtorn, en båtratt som hänger på toa och gör tjänst som handdukshållare och annat otroligt kitchigt men kul.
Går man runt nu i de olika kustsamhällena är de små affärerna tillbommade. Utan dem och turisterna får man nästan ett spökstadsintryck.
Men till nästa år kommer de igen. Kanske inte samma butik, eller sortiment men något blir det och det är spännande att se fram emot hela långa vintern.
-Hum ska jag köpa ett norskt älghuvud att ha i hallen?
-Skynda er till den norska skeppshandeln  och köp något kul- man vet aldrig hur länge den finns kvar.
Norsk älgtransport till dörren!

torsdag 6 september 2012

-Happy Hunting!

September - jakternas glada dagar
Med förstoringsglaset i högsta hugg spejar jag i varje vrå efter något..
Det är dags för ännu en hunt.
The Summer Harvest Hunt pågår 1-21 September. 
Till skillnad från många andra hunter finns det inte bara en hemsida utan även
ett bildgalleri så man kan se i förväg vad som är värt att leta efter.
Vad jag hittat?
-En huntingutstryrsel, Sherlock Holmsmössa, dito pipa och förstoringsglas och en komplett samling Alfalager - kanske nåt kan passa även på mig.

onsdag 5 september 2012

Lolitamodet ett attentat mot jämlikheten?

Tårögd, plutande mun, tatuerad och piercad iförd sexiga
kläder. -Hur mycket av det här har hon valt själv?
Hur mycket har hon vågat säga Nej till?
Inkörsport till pedofili?
Årets mode är barnsligt oskuldsfullt men utmanande sexigt utseende med botoxplutmun och för små kläder.
Jag reagerar våldsamt mot detta pedofilmode.
Tänker på att de flesta klädskapare och skinnskapare är amerikanska och japanska män i SL .
Är det så här amerikanska och japanska män vill se oss kvinnor?
Barnsliga, lätthanterliga sexobjekt i nedre tonåren?
Då ser jag en klar parallell till våldtäkts och tortyrlekarna.
Lolitakulturen har sitt ursprung från Japan med sitt geishaideal. Men har även en stark Goth-gren. Goth i Second Life är klart och tydligt en riktig kvinnoförtrycksrollspel.

Blonderat tupperat hår, hårdmejkad, liten skolflicka med rumpan bar.
Jag ser ut som en ganska trovärdig 28 årig kvinna i mitt skin
samtidigt som jag ser dubbelt så gammal ut som flickorna bakom mig.

tisdag 4 september 2012

Dagens rätt; Mixed kvinno-grill!
Intervju med våldtäktsmotståndare

Det kom ett notecard i min brevlåda. Ögnade som vanligt med ett halvt öga först men sen vaknade jag till. det kom från Sophie Jeruben en av grundarna av gruppen - No Rape & Torture RP.
Sophie Jeruben, våldtäktsmotståndare
Finns inte ens ett svenskt ord för Dolcett
"Sexuellt motiverad kannibalism är det
närmsta man kan komma.
Har du undrat varför LL har förbjudit Age play (barnpornografiskt rollspel) i SL? Inget verkligt barn skadas om två vuxna människor ägnar sig åt barnpornografi i SL. -Det handlar inte om huruvida ett verkligt barn skadas eller inte. Det handlar om tanken på att ha sex med ett barn. Varje förnuftig människa skulle hålla med om att denna idé är sjukt och fel. Det är också känt att sådana fantasier ibland är inkörsporten till ett verkligt brott. Sådana fantasier är inte ofarliga. Exakt samma sak med idén att kidnappa och våldta och tortera kvinnor. Raps-, tortyr- och fånga rollspel är ett angrepp på kvinnors värdighet.De kan påverka mäns uppfattning om kvinnor. Varje bild, varje film, varje animation kan påverka och påverkar människors tankar och åsikter. I verkliga livet är ingen fantasi. Kvinnor drabbas av olika typer av övergrepp, tortyr, förföljelser och förtryck. Varje dag begås våldtäkt och våld mot kvinnor i vår värld. Vi får aldrig underskatta  den påverkan som  bilder och naturtrogna animeringar kan ha på vissa människor. Till exempel män som känner sig maktlösa i verkliga livet och försöker kompensera sina känslor av att vara en förlorare med brutala våldtäktsfantasier om kvinnor. Våldtäkt och tortyrgrupper i SL kränker det mänskliga värdet för kvinnor om och om igen. Vi är en grupp människor som vill göra ett uttalande mot våldtäkt och våld i SL samt sprida kunskap om farorna med sådana rollspel.
 Jag måste bara ha en intervju med henne!
Tänkte jag och IM:ade. Fick svar att jodå kom du bara har du tid på fredag?
Under tiden jag pratade med Sophie och såg den fruktansvärda utställningen om våld mot kvinnor insåg jag att den här intervjun kommer att bli en av de viktigaste som gjorts i Second Life.
--Läs intervjun här nedan---

Vanadis möte Sophie Jeruben

Grundaren av No Rape and Torture-gruppen
Jag träffar Sophie på SL Feministers mötesplats och utställning

VF; Vem är du?
SJ; Jag är en kvinna från Tyskland som arbetar på ett kontor.

VF:Vad fick dig att engagera dig i att stoppa våldtäkt och tortyr mot kvinnor i Second Life?
SJ; Jag kom till Second Life för tre år sedan. Jag vandrade runt en hel del med en kompis för att utforska världen. Redan från början var vi lite irriterade över att bilden av kvinnor i allmänhet, till exempel det kvinnliga modet som enbart verkade handla om sex.
Men mycket snart upptäckte vi att det var bara toppen på isberget. Vi fick reda på att det finns en mängd grupper och rollspel för att våldta, tortera och förödmjuka kvinnor. Vi kom till en punkt där vi tänkte att vi måste göra något åt det.
-Det finns till exempel över 600 våldtäktsgrupper att finna i sökning om du skriver "våldtäkt". 
-Vi har en( !) Grupp mot våldtäkt och tortyrrollspel! 

VF:-Tror du att mäns syn på kvinnor skiljer sig i Second Life om du jämför med verkliga livet?
SJ; Jag tror inte att du kan göra en skillnad mellan deras uppfattning i verkliga livet eller i Second Life. Män som agerar ut sådana fantasier här kommer definitivt att ha dem i verkliga livet också och kommer att ha samma åsikt om kvinnor. Jag tror att Second Life är som en smältdegel för folk med fantasier om våldtäkt, tortyr och mord eftersom de faktiskt kan leva ut dessa fantasier i Second Life.
VF;-Jag själv och många andra europeiska kvinnor reagerade med ilska på Linden Lab marknadsföring av Second Life som en plats där flickor skulle gifta sig och skaffa hus och barn och leva för evigt lyckliga. Vad anser du om det? 
SJ; Det är intressant. Jag måste erkänna att jag aldrig fick det intrycket från Linden Lab eller såg en sådan marknadsföring. Men om det är så kan jag inte stödja en så gammaldags bild av kvinnor. Men för mig är det viktigaste att protestera mot sexuellt våld rollspel och skaparna av våldtäkts och tortyrprodukter och att väcka och informera andra i Second Life.
VF;- Är Second Life i din mening "männens värld" där kvinnor är något slags "leksaker för pojkar” mer än verkligheten?
SJ;Jag tror att skillnaden är  man kan leva ut sina sjukaste fantasier i Second Life .
I verkliga livet de skulle jagas och fängslas för sådana brott.
I Second Life kan du göra vad du vill, du hittar alltid likasinnade som stödjer dig i vad du än gör.
VF; -Tycker du att vi borde kämpa mot hela könsrollssituationen i Second Life?
SJ; -Ja, jag gör det. Men jag har inte mycket hopp här. Se, i våra grupper "Inga våldtäkt och tortyrrollspel och "mot Dolcett(sexuell kannibalism) och tortyrrollspel" finns det en ungefär 20 personer i varje. Jag kan inte se hur vi skulle kunna få folk att stå upp mot hela jämlikhetssituationen om vi inte ens kan få fler människor att bekämpa de mörkaste och värsta sida av könsspecifikt hat. -Det skulle vara ett stort och viktigt steg om Linden Lab kunde agera. De måste sluta marknadsföra sexistiska arenor och våldtäkt arenor i SL sök. Och - viktigast av allt - de måste följa sina egna regeler;  
TOS säger: 8.2 "Du samtycker till att inte ... (Vi) publicera, visa eller överföra innehåll som är obscent, hatiskt eller rasistiskt, etniskt eller på annat sätt anstötligt." Och  se nu vad som händer i Second Life varje dag ...(TOS är det avtal du ingick när du loggade in första gången och som styr vad vi får göra och inte göra i Second Life)
VF; Tack för pratstunden Sophie och lycka till i kampen.
Helstekt brunett på spett eller halstrad rödhårig? Ingen av de här kvinnorna
skulle ha en chans att överleva i verkligheten, brunetten dör av brännskador och
den rödhåriga dör långsamt av sina inre skador

-Det här sitter män 
och onanerar till!
Jag är illa berörd av den här intervjun. Inte av att träffa Sophie, det var bara trevligt, men hennes budskap är så fruktansvärt att man har svårt att ta till sig det och ännu svårare att skaka det av sig. Känner mig både olustig och lite lortig efter att ha skrivit det här.
Vanadis Falconer

Länkar:
Grupperna:
Against Dolcett & Torture RP

måndag 3 september 2012

Var ska piratpartiet vara om inte i SL-grytan?

Det har gjorts och görs en del politisk propaganda i Second Life. Mest amerikanska senatorer och guvernörer. Carl Bildts invigning av Svenska Ambassaden kanske kan räknas dit om man tar vida svängar.
Münchner Viktualienmarkt har tyska Piratpartiet ett stånd där de tillhandahåller sin propaganda.
På frågan hur jag som frilansjournalist ska få mina räkningar betalda om text och bilder ska vara helt fria när jag förväntas jobba ideelt 40 timmar i veckan fick jag det oerhört politiskt korrekta svaret:
-Det får la nån annan ordna!