måndag 30 april 2012

-Fröhliche Walpurgisnacht!

Tysk Valborg, känns som tyskarna missat tåget eller så.
Eller Glad Valborg som vi säger.
Det är lite lustigt hur sederna förändras i tiden men ändå är de samma i hela den germanska världen.
I Sverige firar vi häxorna färd till blåkulla med ägg och påskkärringar till påsk medan tyskarna har Påskharen och äggen till påsk och häxorna till Valborg, Walpurgis nacht. I Edinburgh dansar man rödmålade och nakna och firar eldfest till Valborg eller Belthane Fire Festival som är det gamla keltiska namnet.
Beltane Fire Festival, Edinburgh
Walpurgis nacht, Harz Tyskland
Vi har elden både till påsk och till Valborg men eventuell nakendans hittar man först till midsommar även om det är ovanligt. Med största sannolikhet en klimatfråga. Jag skulle inte vilja klä av mig naken och dansa Marstrand runt ikväll det ska bli 9° varmt och duggregn. Framåt midsommar får vi se vad som händer. Förhoppningsvis ska man slippa tjock täckjacka och stövlar i alla fall. Har i alla fall en vision av midsommarstång, dans, bara ben, tunn sommarklänning och blomsterkrans i håret.
-Vi svenska får väl nöja oss med "Vintern ra" och en valborgseld samt Lunds manskör på TV:n.
Sjöfn

fredag 27 april 2012

-Undergången är nära!

Sitter jag och väntar på att mitt första barn
ska sluta sin första skoldag 24 augusti 2022?
-Nej det är inget fel på din viewer. Det rezzar inte dåligt. Allt ska vara grått i New Eden. 
En plats som byggdes som ett fantastiskt projekt där alla religioner och raser skulle skapa sig en gemensam lycklig framtid. Istället blev det en plats där träden är ljusstrålar. Där allt är dött. Inramat av cementkolosser. Samhället har rasat samman. Tunnelbanan är vattendränkt. Alla, kvinnor och män går runt beväpnade.
Drömmen blev en mardröm.
Simen är naturligtvis amerikansk. Den bibliska Armageddonvisionen odlas starkt "över där". Många såg 11 september som början på världens undergång. Ur askan av den gamla världen skulle den ensamme hjälten resa sig ur spillrorna och med sina bara händer bygga en ny värld.
En vision som passar bra in i den amerikanska hjältedrömmen om den ensamme cowboyen, i olika skepnader, kommer ridande och med sin gigantiska pistol mejar ner skurkarna. alla jublar och kastar konfetti varpå han gifter sig och lever lycklig i alla sina dagar med ortens dummaste bystdrottning.
Mer att läsa om New Eden 2020 och rollspelen där, för det är tack och lov en RP-sim, ska komma på deras hemsida när det här skrevs var den inte aktiv.
En romantisk tete-a-tete vid floden 2020
Det skulle vara skönt att få hitta en "positiv framtid -sim" snart. En sim där man slipper skjuta sig fram till snabbköpet och där man inte måste avsätta extra tid för att hinna bli våldtagen minst en gång på vägen till och från jobbet.
En sim där solen skiner, fåglarna kvittrar, gräset är grönt, husen är röda, gröna,vita och gula, där barnen skrattar och leker och de vuxna människorna lever fredligt med varandra.
-Ja visst ja där är ju den världen! -Jag råkade se ut genom fönstret i mitt arbetsrum. -Där är den! -Slurl? Nä, gå 8 meter söderut, vik av till vänster och öppna ytterdörren och känn solen värma ditt ansikte.
Mer att läsa SVD Undergång och utopi hand i hand

torsdag 26 april 2012

Vinprovning utan biverkningar!

Merlot, Pinot Noie, Sangiovese...finns många goda vindruvor
att smaka på i olika stadier av förädling. -Skål ta mig fan!
Vin är ju gott. Att prova olika sorters vin i glada vänners lag är trevligt. Nackdelen är att det kan bli vissa biverkningar p.g.a. den något osäkra doseringen. Man kan bli lite kalastrött dagen efter.
Second Life har lösningen även på detta. Det finns vinprovning även här. Tyvärr har den väl den nackdelen att mycket av lukten och smaken kommer bort. Men det trevliga kan man ju ha. Kanske kan man ta ett glas på "andra sidan" skärmen. I alla fall ett bättre alternativ än att sitta ensam och dricka

Krånglar Firestorm idag?
Kom en ny SL-viewer imorse.

När jag skulle logga in idag anmodades jag att ladda hem en ny version av SL-viewern.
För mig betyder det inte bara en ny viewer utan också problem med tredjepartsviewers några dagar till de också har hunnit uppdateras.

onsdag 25 april 2012

Som du är klädd blir du hädd
två olika outfits - två olika resultat

-Så trevligt jag vill gärna diskutera sociala beteenden med doktorn
Har klädvalet betydelse även 
i Second Life?
Läste Sarah Lindman examens-arbete; Kläder och identitet *om kläderna har någon betydelse för hur man blir bemött.
På alla arbetsplatser och i alla socialt interagerande grupper har klädvalet betydelse för hur man blir bemött.
-Gå på banken i bikini och försök låna pengar eller i kostym så förstår du vad jag menar.
Här hemma i Sverige har vi vant oss vid en slappare klädstil. Jeans och tröja a´la Steve Jobs är inte så konstigt på jobbet men utomlands är det väldigt märkligt klädval.
För att testa om det är likadant i Second Life begav jag mig till Regents Park satte mig vid samma parkbänk och väntade en kvart.
-Med den djupa urringningen och korta kjolen fick jag förslag om att dansa, förslag om att följa med hem till en karl, förslag om att bli biten av en vampyr. Jag avvisade alla.
-Wow!-Henne måste jag få i säng" Min nästa girlfriend!
-Med kostymen diskuterade en kille hur väl byggnaderna stämmer överens med verklighetens Regents Park och London. En annan kille diskuterade jag länge och väl skillnader i sociala mönster i Indien kontra Skandinavien. Indiens fantastiska utveckling på dataområdet och trafiken i Bombay och New Dehli.
-Olika kläder men samma innehåll gav helt olika resultat.
Har tidigare märkt skillnaderna på t.ex seglarsimar om man har seglarkläder eller inte. Seglarklädd talar man segling med mig annars det vanliga kille-tjej-tjötet.
Slutsatsen man kan dra är att visst gör kläderna kvinnan och mannen -än mer bland ickeskandinaver även i Second Life.
Mer att läsa:
-SVD;Vad har du på dig
Vision; Tyg som talar
Every Kinda People - Som man är klädd.
Shortcut: Klädernas språk
Sjöfn
*Fotnot: Denna sida ligger på Passagen och de hoppar upp en massa popupfönster 
Blockera popupfönster i inställningar innan du använder den länken

tisdag 24 april 2012

Vinga finns bara i visorna

Bildbeviset att jag varit på Vinga i Second Life
Ny i Second Life jag loggade in första gången 23 februari 2010 och den här bilden togs 20 maj 2010 och tur var det. Nästa gång jag skulle besöka den älskade siluetten var den borta.
Förlagan

Inte bara den utan hela Second Sweden var försvunnet. Visst är det som återstår av Sverige i Second Life fint men det är typisk ostkustskärgård. Inga vindpinade förvridna tallar knappt högre än jag. Inga kala klippor.
Knappt mer salt i vattnet än i Vänern.
Det är synd att det ska vara så dyrt och jobbigt att driva en sim. Västkusten behövs även i Second Life.

måndag 23 april 2012

Möt våren i.......
New York!

-Hum brukar man inte möta våren i Paris? Nåja i Second Life kan allt hända. Och det gör det.
En ny sim; New York City Mall med Empire state building i fonden erbjuder shopping underhållning i det oändliga.
Vore inte N.Y om man inte
kunde vräka i sig snabbmat
Ta bra promenadskor. Det är långt
mellan rastplatserna och fiken.
Det ska bli väldigt spännande att följa vad som händer på den här simen i fortsättningen. Överallt där tvärgatorna slutar står det arbetsbockar med texten "under construction" så att det kommer mera än shopping det kan vi nog vara säkra på.

fredag 20 april 2012

Varför kan jag samtala
med en indier
men inte med dig?

Här kom fördomarna på skam vid första anblicken därför funkade samtalet.
Han var ingen prillig indier som tjoade hi hi hela tiden utan dataingenjör.
Hon var ingen bimbo med för korta kjolar och för liten t-shirt utan peykolog.
Stannade till i Regents Park en stund. Egentligen bara för att öppna ett par paket. Blev kvar ett bra tag. Första tio minuterna gick åt till att konfrontera en buse vad han fick ut av att gå omkring och djävlas med alla.
Blev "anropad" av en indier och vi pratade nästan en timme innan simen kraschade. Ett riktigt trevligt samtal, inga försök att få mig i säng, fyllt av ömsesidig nyfikenhet och respekt.
Jag har alltid upplevt personkemi som mycket underligt. Även om jag läst mig till en massa i ämnet så kan jag inte låta bli att förundras över varför vissa människor som just har träffats kan prata obehindrat med varandra som om de känt varandra hela livet medan andra som verkligen känt varandra hela livet inte kan komma on speaking terms hur de än försöker.
-Är dialekter mer än "ner och ned" "opp och upp" "kex och tjex"?
Det vill jag absolut och bestämt påstå. Man anser att det talade ordet är 30% av ett samtal och 70% är gester, minspel och känslan för när man ska säga något och hur man ska säga det.
Inte bara uttalet utan gester och minspel och valet av tillfälle avgör om jag ska uppfattas som vän eller fiende.
Om jag tar ett par självupplevda exempel.
Jag stog i snögloppet på Drottningtorget och väntade på 1:ans spårvagn för vidare befodran till Linnégatan. Ljusskylten meddelade att den var försenad 10 minuter. -Det är otroligt att inget ska fungera så fort det kommer lite snö sa en dam. -Sanslöst sa jag, en tredje fyllde i med något och sen en fjärde. Till slut var vi ett drygt halvdussin som pratade livligt om försenade tåg, snöröjning, koppartjuvar som sabbar järnvägen.
Stog på en tunnelbanestation i Stockholm och väntade på tåget mot Ropsten f.v.b till Lidingö, där de har så vackra "i", -Är det vid detta spåret tåget till Ropsten kommer? frågade jag. Hela perrongen var full i folk ingen svarade. Alla stirrade rakt fram så det nästan tog eld i linjekartan på väggen mitt emot.
Slutsats min "totala dialekt" var okey på Drottningtorget men inte på T-Centralen.
Berlinmuren byggdes för att förhindra östtyska folkets kontakter med det
"farliga" folket i väst och deras för kommunismen skadliga inverkan.
Stress och kontrollbehov bygger murar mellan människor.
Är man stressad känner man att man inte orkar leva upp till alla krav.
Krav från sig själv, krav från vänner och familj, krav från samhället. Blir kraven för höga sluter man sig inom sig själv. Det är väldigt vanligt att t.ex. den som "har gått in i väggen" inte orkar träffa ens sina närmaste. Kommer då "nya ansikten" med andra sätt att vara slår man ifrån sig med näbbar och klor. "-Du rubbar mina cirklar - du är ond!" Då spelar det ingen roll hur vänlig och tillmötesgående den nya kontakten är den blir ändå ond. Börjar "den nya" sedan diskutera och ställa krav på att den stressade ska välja och ta ställning i olika frågor står panikångesten och klappar på axeln. Vid en panikattack finns det två val för den drabbade; flykt eller attack. -Står någon och tjafsar med en på gatan kan man ganska enkelt rent fysiskt gå därifrån och strunta i det så är hela situationen borta. Skriver någon i en chatt, forum, blogg, twitter eller Facebook finns det kvar nästa gång jag loggar in. Även om jag rent fysiskt har lämnat datorn. Trots att det upplevda hotet är långt borta är det ändå närvarande.
-En känsla av hjälplöshet och att vara hjälplöst inträngd i ett hörn kan vara orsaken till att aggressionerna på nätet blir så starka för saker som vi normalt upplever som rätt triviala.
-Har du förutfattade meningar? -Så bra!
Vi hör ofta att man ska försöka se saker och företeelser med öppna ögon och uppleva situationen i nuet opåverkad av tidigare upplevelser och framtida förväntningar. Vi får itutat oss att "förutfattade meningar" inte är bra. Det är inte hela sanningen, själv har jag förutfattade meningar emot att lägga handen på Kockums spiralformade spisplattor. Det fick jag redan i fyraårsåldern. Jag skulle känna efter om plattan var varm. Vår hela spisplatta hemma blev ju röd när den blev varm men den här visade det sig blev omväxlande röd och svart. -Stor gråt och dramatik, spola handen i kallt vatten i tjugo minuter sårsalva och bandage i en vecka med sårtvättning varje dag.
-Det är en bra förutfattad mening att ha. Chansen att jag ska lägga handen på en spisplatta igen är noll.
-Skåningar är sävliga, göteborgare klämkäcka, stockholmare dryga, smålänningar är snåla och skaraborgare är tokroligt bonniga.
När vi hör någon prata småländska är det bara att erkänna vi tänker på Emil i Lönneberga. På Raskens och hans Ida eller kanske på Lena PH. De värderingar vi har om dessa människor finns i bakhuvudet när vi hör någon prata småländska. Upplever vi då smålänningar som positiva överför vi tidigare erfarenheter på den smålänning som står framför oss. Är vi däremot AIK:are och "hatar Göteborg" kan den erfarenheten styra hur vi uppfattar personen som talar göteborgska och står mitt framför oss.
På nätet hörs inga dialekter. Vi hör inte om personen talar skämtsamt eller om personen är gravallvarlig. De förutfattade meningar vi har om t.ex smålänningar ger oss inga ledtrådar hur vi ska ställa oss till den här personen.
Då är det lätt att vara lite extra på sin vakt. Känslan av att "vara på djupt vatten" är inte förvånande.
-Det är då vi blir ovänner om struntsaker.
-Vi lyssnar helt enkelt inte på vad som sägs eller skrivs utan vi hör och läser det vi förväntar oss att det står eller vad som sägs. Det har gjorts otaliga psykologiska tester där människor har fått höra eller läsa en text och sedan referera den efteråt. Alla uppvisar i stort sett samma resultat; starkt divergerande sammanfattningar. Är man stressad är det ännu svårare att se vad som verkligen skrivits eller sagts. Helt enkel för man inte orkar ta till sig text eller tal.
Förhoppningsvis har någon orkat läsa ända hit och uppfattat texten som jag avsett och inte som kritik.
Sjöfn


torsdag 19 april 2012

Smart Firefoxtillägg

När jag för pekaren över den mindre bilden dyker den större upp på ett kick
Hur ofta har vi inte klickat på en tumnagelbild väntat evigheter på att något ska hända innan bilden kommer upp i stor storlek och konstaterat att det var slöseri med tid.
Thumbnail Zoom Plus är ett smart Firefox tillägg som "löser" problemet. Man för bara muspekaren över de bilder man vill se och vips så har man bilden i stort format.
Thumbnail Zoom Plus är skapad av David Adler och fungerar med de flesta websiter och bildsökningar på Google

onsdag 18 april 2012

Dreja bi i London
Styla ditt hem engelskt

Om ingen killar mig i sidorna nu så kan den bli fin
SL London International Home Expo pågår i Hyde Park 17 april till 29 april.
Den som söker ett hus har inget att hämta men den som vill sätta en exklusive touch på sitt hem kan hitta mycket skojiga och funktionella saker.
Tycker man inte att det som finns att köpa är tillräckligt märkligt kan man dreja en egen kruka.
Inreda ett "herrum", hum, i engelsk kolonialstil.
Man kan köpa en lokomotivliknande braskamin.
Engelsk afternoon théa finns naturligtvis på plats. Hel théservis med kinesinspirerat motiv.
Kök och köksinredning finns också på plats. Engelska kök verkar vara lika väl planerade som svenska.
Bänkskivan strax över knäet
The Rocket?
-Bänkhöjd för pygméer, ja är man 1.81 är köksstandarden åt skogen. Det blir många obekväma lyft och böjningar. -Ska man behöva ha ont i ryggen efter att ha skalat lite potatis? -Vem blir först med höj och sänkbara bänkar? Dagens kökstandard är satt på 30-40 talen sen dess har både kvinnor och män växt 10-20 centimeter.
Att man idag ofta är två eller fler som jobbar samtidigt i ett kök är inget som bekymrar tillverkarna. Ett trångt kök med köksö är omöjligt att jobba två i utan att krocka jämt och ständigt.
Ståndsmässig transport till utställningen
Man behöver inte vara vacker för att vara charmig.
Den här thébrickan väcker habegär hos mig så det räcker.

tisdag 17 april 2012

Glad "Hållbarhetens dag"!

Är det mina barnbarns värld jag ser? Eller en samling snömos?
Idag hålls Sveriges största konferens i Stockholm Sustainablility Day.
Där ska avhandlas om hur man marknadsför sina klimatsmarta lösningar, hur företagen minskar sina bränslekostnader och därmed får högre vinster. Ja du trodde väl inte att vi konsumenter skulle få del av den kakan? Hur man kan mäta konsumenternas miljöprestanda.
I Second Life har vi Etopia Eco Village. Där presenteras förslag till en bilfri miljövänlig värld kan se ut.
Linbanor och enspårståg susar runt med dig.
Affärsmuseum eller framtidsvision?
Du handlar varje dag hos en liten specerihandlare modell 30-tal, den sorten som utrotades helt i på 60-talet, istället för att storhandla en gång i veckan på stormarknaden. Eller också tar du din bambucykel till marknaden där du handlar det du kan ha med dig på styret. Det stog även en ko i ett stånd bredvid marknaden. Fick inget svar på om det var tänkt att jag skulle mjölka själv och hälla på min nydiskade glasflaska.
Bilfritt, plastfritt, vind och vattenkraft du odlar i såbänkar i din egen kompost, ja även från avloppet.
Det finns även möjligheter att se på propagandafilm.
Ja jag kallar det så när man ser fredpristagare som Al Gore och andra göra stora vinster på handel med utsläppsrätter.
Självklart tycker jag att vi ska ha en hållbar utveckling och vara rädda om vår miljö men det är jag redan. Slänger ingen eller nästan ingen mat, kör bil snålt, värmer huset med värmepump som drar 30% av den föregående elpannan. Använder bara naturmaterial där jag kan. Ylle kliar så förbannat om det inte innehåller minst 20% syntet.
Men vi måste ha en demokratisk dialog om miljön och vad vi är beredda att göra själva för våra barnbarns framtid. Idag är vi på en farlig väg av odemokratiska diktat som ingen vågar bemöta för att slippa bli idiotförklarad.
Jag har hela mitt liv försökt följa naturfolkens ord: -Du får ta av allt du ser men bara det du behöver, du får inte ta mer än du behöver bara för att du kan. Du ska vara tacksam för det du tar.
Vi är på väg mot en orealistisk miljödebatt. Å ena sida ska vi tillbaka till tiden före industrialismen helst då genom högt skattetryck eller å andra sidan en "framtidslösning" som innebär att problemen löser sig när vi byggt om hela världen.
-Vad kan jag göra här och nu med de medel jag har och vad är realistisk genomförbart? 
Bambucykeln, oerhört miljövänlig men farlig i trafiken
genom sin vinglighet och svajighet
Den frågan ställer jag mig dagligen. - kan vi inte göra något åt, sen förändrar vi genom det vi gör nu! Det är när jag åker på "sop-turné", papper dit, glas och kartong hit och grovsopor på ett tredje ställe. När jag handlar och väljer närproducerat från norra Tyskland, Danmark och Götaland före Polarkaka bakad i Sorsele med mjöl från Lidköping eller köper räkor på Smögen fiskade strax utanför framför skalade räkor som fiskats i samma vatten men skalats i Thailand och körts tillbaka hit.
Det finns dessutom en stor risk att miljökampen blir en ny kvinnofälla där hon står och diskar pappkartonger och annat miljövänligt.
Många av dagens miljötips är dessutom skadliga för vår hälsa. Rådet att tvätta i lägre temperatur 30-40° är ett typiskt sånt. Vi håller på att få resistenta bakterier den vägen men vid 60° då dör de.

måndag 16 april 2012

SOS This is Titanic in position 1°43′55″N 49°56′45″V,
We are taking in water after collision with iceberg SOS

-Får jag någon plats på livbåtarna? -Är havet kallt?
-Kommer jag att få se en soluppgång till? Hur känns det att drunkna?
Vilka tankar som for igenom hennes huvud den natten kan vi bara ana.
Ungefär så lät nödsignalen som RMS Titianic sände ut klockan 00.15 den 15 april 1912.
Världens mesta fantastiska luxuösa osänkbara skepp hade kolliderat med ett isberg. 
En stor reva genom sex vattentäta skott hade rivits upp. Titanic var konstruerad för att kunna flyta om fyra vattentäta sektioner skulle bli vattenfyllda. Sex var två för många.
En möjlig orsak till olyckan är manlig snoppmätning. Det fanns ett "Atlantens Blå Band". Det gick ut på vilken båt som snabbast tog sig från Southampton till New York det rederiet fick ståta med ett vandringspris. Det erövrades av Cunardlinjens RMS Mauretania 1909 med 4 dagar 10 timmar och 51 minuter. Detta ville White Star Line med Titanic slå och till varje pris skulle det ske på jungfruresan.
Kaptenen ville sakta in när han fick varningar om isberg i området tidigare på kvällen den 14 april men rederiets representant motsatte sig detta med full kraft och Titanic stävade med högsta fart mot sin undergång.

RMS Titanic i Southampton före avång
En garanterat osänkbar 
Titanic finns numera i SL!
100-års minnet av Titanics undergång firas (?) i Second Life. Denna gång inte med isbergskollisoner, dödsångest och fartygets förlisning utan i dess mer positiva anda; Lyx, elegans och sagolika fester.
Värma sig vid brasan.
Caféet ombord
Bara att vandra runt på och i SL Titanic är en sagolik upplevelse långt från Stenafärjornas funktionella inredning. Stoppade sidenmöbler utsökt konst, kristallkronor ja allt vad man kan önska sig finns att uppleva. Inte ens den mest sjösjuke behöver ta piller innan. Formell klädsel, långklänning och smoking är däremot ett krav. Programmet kungörs dag för dag så du får tp:a dit och kolla men även det är av det luxuösa slaget.
Mer att läsa om SL-Titanic hittar du på deras hemsida och SL-Titanic har sin tp här
Mer att läsa om RMS Titianic, ja det finns hur mycket som helst men här är ett urval:
Life Titanic 100 Years later National Geographic: Discovering Titanic Photos Titanic Memorial cruises
Vi slutar med att låta Mikael Wiehe sjunga "Andraklasspassagerarens sista sång:

fredag 13 april 2012

Upplev Pompeji år 78.

Jag Plinius såg ett märkligt fenomen växa fram över Vesuvius: ett jättelikt mörkt moln format likt en tall  steg upp från bergets krön. Efter en tid rusade molnet ner längs sidorna på berget och täckte allt omkring sig, inklusive den omkringliggande sjön.
TV modell -78. Fantastiska fresker på väggarna i alla rum.

Det var askmolnet som begravde tvillingstäderna Pompeji och Herculanum Plinius såg och beskrev i sitt brev
Helt otroligt välbevarade under askan.
Det tog 1600 år innan någon återsåg Pompeji och Herculanum. Mer att läsa finns här men vill du uppleva Pompeji som det såg ut innan katastrofen eller leva Pompeijanskt liv finns en Sim under uppbyggnad. Slurl:Barsoom
Vardagsrum, badrum, kök och en vacker trädgård och mer är på gång.
Rinnande vatten en nyhet?
Bildhandbok till badet.
Enorma konstverk av fantastisk kvalitét

torsdag 12 april 2012

Så gömmer du ditt
ditt hemliga sexliv
för mamma!

Victoria har bockat av
Caress of Steel i profilen
Alla har saker de vill dölja för någon. 
Även i Second Life. Ja kanske speciellt där.
För att få komma in till vissa simar måste man vara med i en grupp. Som standard visas gruppen i din profil där alla kan se den. -Även mamma.
Det kan ju finnas bra skäl att dölja vissa grupper för andra. Det är lätt ordnat:
  • Klicka på gruppprofilen.
  • Du kommer att se två kryssrutor ibockade: Receive Group notices och Show in my profile.
  • Bocka av Show in my profile så är det klart. 
Bara du själv kan se att du är med i gruppen. Du kan sova lugnt även om du ovetande skulle möta din mamma eller gatand skvallrigaste skräcktant i Second Life så kan du vara lugn.
Du framstår som den helyllepräktiga varelse du inte är.

onsdag 11 april 2012

Panik vid Patong Beach
Tsunamivarning efter jordskalv

Real Life News Flash
Dubbelklicka på skylten det står klicka här så kommer vågen
BANDA ACEH. Ett jordskalv med magnituden 8,9 har inträffat nära Aceh, meddelar indonesiska myndigheter.
Skalvet kändes i både Singapore, Thailand och södra Indien.
Nu varnar Thailand folk längs landets västkust att söka sig till högre mark.
Både i Indonesien och Indien skyndar invånare ut från sina hem och arbetsplatser, rapporterar Reuters.
Expressen har mycket att läsa
För den som vill prova på hur det är att stå ivägen för en Tsunami finns det möjlighet i Second Life Meteora

Syskonträff i Second Life

Kan ni inte räkna ut vem som är jag och vem som är Balder är ni bra dumma.
Man kan ha det mesta för sig i Second Life. Som omväxling till Skype möttes jag och brorsan i Second Life. Den lyxputten går runt på beachen i Palma de Mallorca. Tjötar med seglare och sponsorer och får betalt för det! 
-Fy bubblan vad orättvist! -Jag ska skvallra för mamma!
Jag går runt och jobbar jag med men i ett regndrypande västsverige. Kallt är det också.
Kul att prata med Balder var det i alla fall. Vi sågs ju inte i påsk i år. Vi kom att prata om äggjakten vi hade som små. Morsan och farsan skrev kryptiska ledtrådar som ledde oss runt trädgården och in i huset igen där det som av en händelse låg ett påskägg fyllt med godis gömt på något infernaliskt ställe.
Kul var det i alla fall. Saknar det ... är man verkligen för stor för sånt?

tisdag 10 april 2012

Har man inget att göra
kan man alltid glo på folk

Underbart excentriska Regents Park.
London är en underbar stad där allt kan hända i verkligheten. 
Regents Park i Second Life är på inget sätt efter. Snarare tvärtom.
Var kan man annars möta en trollkarl som förtrollar en lilahårig flicka genomskinlig. En gorilla som talar Oxfordengelska av bästa märke. En chimpans med rosa hatt och änglavingar. Humpty Dumpty flygande på en pappersvala. En räv i kubb. Samtidigt med en frenetiskt stickande dam i en däcksstol.
Måste ses! Bilden lånad från oldsailro
Det enda jag inte sett i SL-London än som jag sett i RL-London är äldre gentlemän i oklanderliga söndagskostymer seglandes magnifika modelskepp i Round Pond Kensington Gardens.
Har ni en stund över så ta er till Soho Regents Park i London. Alltid något att se och de flesta är lätta att komma on speaking terms med
Sjöfn

måndag 9 april 2012

-Helt överens med Blanche!

Meditation i Second Life är väldigt bra och avslappnande både för mig och knappgöken.
Dong...... dong.... dong monotont ackompanjerat av porlande vatten rensar skalle och själ från slagg.
Har haft huset fullt i tjock släkt sedan i lördags. Morsan och farsan, granne-Ka´l, ja han med pipen, hans föräldrar och hans storasyster och hennes sambo.
Efter lunch körde granne-Ka´l sina föräldrar till Göteborg. Han stannar hos dem för att hjälpa dem med något.
Nu har jag hela huset för mig själv till i morgon kväll. Hade tänkt gå ut och sitta och se på vattnet. Men det är +2° och spöregn själva reinkarnationen av "ugget vär". Då föredrar jag Second Life och Osho Island. Funkar lika bra.

-Idag ska jag glo på vattnet!

Får jag be om största möjliga tystnad! -Vattenklucket är nog!

söndag 8 april 2012

Äntligen segling igen!

Bildbeviset! Segling funkar i SL igen, i alla fall i Blake sea.
Jag har seglat för första gången i år! Både i Second och First Life.
Startade lite tvehågset vid Tradewinds Yacht Club. SL-segling har lidit av riktigt besvärliga tekniska problem så jag tänkte lite negativt och förutsatte att jag skulle krascha som det senaste halvåret.
En dryg halvtimme senare lade jag till vid Sailors Rest och gick iland. -Ja det finns flera vittnen till min eleganta tilläggning. Bryggan ligger mitt i vindögat så det är bara att segla i 45° vinkel fram emot bryggnocken. Styra upp längs med bryggan och skriva "lower sails" i chatten. Båten glider elegant intill bryggan och stannar. -Jättekul!
Röd linje sjövägen, blå landvägen
Tidigt i morse i första livet körde vi i Pip-Larssons bil de sex milen från Marstrand till varvet i Bleket på Tjörn. Tog lite drygt en timme. När vi kom fram låg min båt redan i vaggan på slipen klar att sjösättas. Påmastningen gick lätt tack vare att jag märkt ut hur riggen skulle stagas. Redan 10.30 kastade vi loss och 11.55 la vi till i Marstrand. Efter en snabb lunch och byte till landkläder, det är svinkallt på sjön så här års började exercisen. Pip-Larssons bil står ju kvar på Tjörn. Opraktiskt värre på tisdag morgon. Bara att sätta oss i min bil och köra till Bleket igen. Känns lite fånigt att köra ända till Stenungsund över Tjörnbroarna och ner till Bleket igen. Från fästningen på Marstrand ser man ju till Bleket. Så är det längs hela Bohus-kusten. Sjövägen är det ett snörkast mellan två orter medan landvägen är det en halv dagsetapp.

fredag 6 april 2012

-Stängt p.g.a orgier med djävulen!

Våren, primavera, av Sandro Botticelli 1482
-Kanske ändå inte. Finns säkert de som räknar lite god mat med rödvin och en konjak till kaffet som en orgie. Då tycker jag att de inte har stora krav på orgier.
Föräldrarna berättade om långfredag när de var små på 50-talet. När de slog på radion på morgonen spelades bara sorgemusik. Inget modernare än 1816. Allt var stängt, affärer, biografer, danslokaler, bara Pressbyrån på Centralen hade öppet ett par timmar på eftermiddagen. Inga tidningar kom ut. TV-programmen bestod av högmässor och historiska betraktelser över Jesu lidande.
De kristna höll Sverige i ett järngrepp. På långfredag fick ingen skratta. Alla skulle gå runt och sörja en gubbe som kanske dött för två millennier sedan. Först någon stans på det "orgiastiska 60-talet" vred sig svenska folket ur prästernas järngrepp.
-För egen del firar jag som en vanlig fredag. Imorgon blir det ägg, sill, Janssons temptation, nubbe och öl. Orgie? -Tja lite mer än en vanlig lördag men jag tror inte det blir sex på matsalsbordet. Äldre släktingar kan finnas närvarande och jag tror de blir ledsna om vi har sex på matsalsbordet. De skulle nog känna det som om de misslyckats en aning med salongsdressyren.
Men lite ledigt - det ska jag ha ända till tisdag.

torsdag 5 april 2012

SL-ABBA på scen hos Mid!

Idag torsdag 5 april klockan 21.00 Göteborgs mesta tid spelar SL-ABBA på Super-Frides.
På med platådojorna för det är 70-talstema. Vi som inte var med får väl göra en djupdykning i föräldrarnas fotoalbum och kolla hur mycket de skämde ut oss då :)
De tre bästa får pris.
Klampa in hos Fride

-Äntligen iväg på årets stora resa!

Connemara Control to Scandinavian 446; Clear to land!

För en sann häxa är färden till Blåkulla* lika viktig som pilgrimsresor till Jerusalem och Mekka. Varje Skärtorsdag likadant sedan urminnestider anträds resan. På långfredagen är den stora festen. Hemliga riter följs av konvent och kurser ända till påskaftons kväll då det är dags för hemresa.
Dessa båda resdagar ställer stora krav på flygledningen på Blåkulla Airport. Det krävs av dem att de använder sina allseende Argusögon så länge de bara gitter. När belastningen är som störst landar och startar det en häxa var 15:e sekund.
Den hedniska påskhelgen är inte en sorgens högtid som i kristna traditionen utan en glädjens och eftertankens högtid. Glädje därför att den fruktsamma våren är här och sommaren snart står full av liv.
Enligt vittnesmålen i häxprocesserna dansade häxorna nakna runt elden
på Blåkulla. -Hum hur rimligt är det? Det är +2° här hos mig nu och inte
lär det bli varmare den närmsta tiden heller.Eftertanke, gärna genom meditation, man ställer sig frågorna; -Vad gör mig glad? -Vad gör mig ledsen? -Vad gör både mig och andra glada? -Vad gör både mig och andra ledsna? -Lever jag så sunt och i samklang med naturen som jag bör göra? -Vad kan jag göra mer för att jag och alla med mig ska få det bättre?
Vi tänder eldar inte för att skrämmas utan för att "dra ner solens och månens ljus till jorden".
-Låt även din påsk bli en glädjens högtid fylld av framtidstro!
Ars Og Fridar
*Blåkulla anses numera inte vara ett speciellt ställe utan en benämning på en kultplats. Blåkullor finns lite överallt runt omkring i norra Europa.

onsdag 4 april 2012

-Så blir du festens centrum!

På alla dansgolv finns det ett tomt utrymme i mitten. Vanadis utnyttjar
det till fulländning här och får hela rummet att bli hennes egen scen.
-Blev festen misslyckad? 
-Ingen la märke till dig?
-Lugn det finns enkla knep till hur man blir festens clou.
-Först klä dig stiligt och på ett iögonfallande sätt. Inte porrigt och inte överlastat.
-Tänk igenom vart du ska och hur det ser ut där. Att klä sig i svart om man ska till en mörk lokal är ingen bra idé. Man syns inte i mörkret. Då är vitt ett bättre val. Att synas innebär att kontrastera från omgivningen. Att då klä sig i vitt bland alla svartklädda ger genast önskad effekt.
-Känn dig snygg. -Se dig i helfigurspegeln och säg till dig själv sju gånger; -Åh vad snygg jag är! -Känner du dig ändå det minsta "utklädd" -gå och byt. Känner man sig osäker ger man ofta ett osäkert intryck.
-Le konstant. Ett leende är den bästa makeup man kan ha. Träna framför spegeln så det inte blir "tigergrin".
Kynlif var första gången på det här dansstället. Nästa gång är jag säker på
att hon inte tar på sig svart.
-Gör entré! Se på kungliga och stjärnor. De behöver inga stora gester för att märkas. När den ovane kommer till ett nytt rum ställer han/hon sig gärna i dörröppningen och avvaktar innan han/hon tar ett försiktigt steg in i rummet. Jag är 100% säker på att Vanadis i bilden ovan först stog still strax utanför dörren och sen gick spikrakt fram till den platsen i centrum som hon valt ut.
-Gå rätt! Lär av fotomodellerna, kolla in catwalken på t.ex topmodel. Har sett så många snygga tjejer och killar som förstör hela sin framtoning genom att lufsa som en björn eller vagga som en anka på för höga klackar.
-Sänk rösten en oktav. Du behöver inte säga så mycket men det du säger ska höras. Gälla flickröster har de flesta manfolk filter emot. Likväl mumlande mansröster har kvinnor filter emot.
-Fånga blicken! Om du vill få kontakt med någon är ögonkontakten ett viktigt redskap. För kontaktskapande brukar man tala om 4-sekundersblicken. Håller du kvar blicken längre än fyra sekunder är du intresserad.
-Pratar någon med dig? -Tjejer älskar att prata och uppskattar en god lyssnare, se dem i ögonen. Tycker du det är obehagligt att se någon rakt in i ögonen fäst blicken strax under hårfästet. Det ser ut som om du verkligen lyssnar.
Du kan gå i pyamas bara du känner dig oemotståndligt snygg och säker.
-Vad ska vi prata om? -Det kan vara svårt att komma på något att prata om. Förr var det vanligt med "samtalsämnen" på festbord. Små statyetter t.ex Sigurd Fafnersbane och Brynhilde, då kunde man prata om nordisk mytologi, Wagner, musik o.s.v. Här gäller det för värdparet att vara smarta om de vill styra samtalet i rätt riktning. Enligt en gammal släktkrönika lär Sigurd Fafnersbane och Brynhilde, fört tankarna käpprätt fel på senare 1930-talet och förpassades till en låda på vinden och dammades inte av förrän millennieskiftet.
-Vad sysslar du med då? Alla älskar att prata om sig själva, bli inte för detaljerad bara. Är du t.ex. lärare i schack så dra inte 500 gamla schackpartier drag för drag utan berätta hellre om de härliga ungarna du lär schack.
-Försök igen! -Skulle de här inte lyckas första gången är det bara mer träning som behövs. Att Vanadis, Kynlif och jag själv behärskar allt det här till fulländning beror på att våra föräldrar haft representation i hemmet hela vår uppväxt och vi har fått otaliga möjligheter att träna. Vi var inte så tuffa och kaxiga när vi var små heller.
Sjöfn