fredag 30 mars 2012

-Fore!

När man klurat ut golf-hudens funktioner så gick det inte så illa
-Huka er gubbar
nu laddar ho´ om!
Har testat en ny sport idag. Ny och ny den lär ha uppfunnits i Skottland på 1400-talet men för mig är den ny. Jag har som ni säkert vet hållit mig till den blåa delen av kartan och mestadels använt den gröna biten av kartan till att förtöja vid.
Idag fick jag för mig att göra ett extra seriöst reportage om "business i Second Life". De ställena jag kollade hade inte haft mycket aktivitet de senaste två åren men Brookes Group Island & Training Center erbjuder utbildning för företagsledare. Vad vore en företagarutbildning idag om den inte hade en golfbana? Där man kan gå en runda utan att betala greenfee.
Lie i golfbagen är inte tillåtet.
-Ar aldrig provat men hur svårt kan det vara? -Det kunde det. Första hålet var ett par 3 hål och jag behövde 5 slag till. Mycket lärorikt jag vet allt om ruff numera. Hål två gick på pappret bättre bara tre slag. Första slaget hamnade på hål 7 - otroligt mycket för långt. Nästa slag tillbaka till green, då rätt green och lyckade ställa in den gröna linjen så väl att till min stora förvåning kom bollen i hålet.
Ändrade styrka och balistik till nästa hål. Lite för mycket åt andra hållet. Påminde mest om fösning i krocket. Hann inte mer men jag kan ju fortsätta med hål fyra i morgon.....

torsdag 29 mars 2012

-Skype förbjuds!

Är "Slype" framtiden?
Second Life
räddningen!
Flera telebolag tycker inte de vältrar sig i tillräckligt stora penninghögar och vill förbjuda gratis internettelefoni.
Operatörerna ser nu på lösningar för att stoppa bl.a Skype och Viber. 
– Det innebär att när vi har den tekniska funktionaliteten för att separat hantera mobil ip-telefoni, då kommer vi att börja tillämpa våra villkor och då kommer det innebära att i ett abonnemang där det inte ingår, så kommer det inte att fungera, säger Charlotte Züger, kommunikationsansvarig för Telias mobila tjänster till Sveriges Radio .
Det är i en rapport från EU:s myndighet Berec där svenska Post- och telestyrelsen ingår, som man konstaterar att teleoperatörer tröttnat på gratissamtalen, uppger Ekot.
Som tur är håller inte all mäktiga krafter med:
 EU-kommissionen ser över om man kan hindra liknande blockeringar av tjänster och om operatörer får styra vad kunderna gör på nätet.
Moderate EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark är skeptisk till telebolagens strävan att blockera enskilda program.
– Om man skulle behöva lagstifta eller ej, det håller jag öppet men jag ser helst från början att man har en öppenhet som gör att man aldrig behöver ta till det medlet, säger han.
 Vi får väl se hur det blir. Vi kan ju alltid använda Second Life med voice blir det ju rätt likt Skype.
Det kanske är dags att våra byggenier försöker bygga ljudisolerade telefonhytter där man kan ringa i Second Life utan att alla hör på.
Läs mer Aftonbladet

onsdag 28 mars 2012

-Var hittar jag Sverige?

-Vad gör jag nu då? -Sök efter Swedish People eller liknande grupp.
Den frågan fick jag av en newbie häromdagen. Det är en väldigt bra fråga. Jag minns själv den oerhörda vilsenhet jag kände i min Second Life start.
Nyckeln till mitt Second Life var en erfaren avatar som gav mig en del av sitt "överskott" och flera bra landmärken och en invitation till Swedish people. Tack vare den hjälpen i starten kom jag vidare och har nu varit två år i SL. Annars hade de inte blivit två veckor.
Som tack för den hjälpen ska jag berätta hur man kan gå från en ensam och ful grim ælling till en vacker svan med ett blomstrande socialt SL-liv.

Den fula ankungen..
..förvandlas till en skön svan.
-Först måste du "fixa till dig". Alla har sett ut som en Ruth eller Ruthger och det är ingen uppbygglig syn. Dessutom ser alla att du är en newbie. Det finns massor av hjälp att få. Gratis.
Vero Modero och Gizza ger bort hela outfits av oerhört hög kvalitet med skin, shape, hair och kläder om man går med i deras grupp och aktiverar grupptaggen. Du kan få alla på en gång och plötsligt har du 18 outfits.
Nu tar du och klär på dig det skin, hair, walk, eyes osv som du vill ha på alla outfits och sparar en outfit "naken bas". Sen är det dags att klä på sig de olika kläderna från outfiten "naken bas". Spara som nya outfits.
Mitt Newbiecard
Regents park
Men det mesta du får är i paket "boxed" och måste öppnas innan du kan ta på dig något. Det finns olika ställen att göra det på. Ett bra finns i Soho-Regents park där finns också en bra freebieshop med mycket roliga tillbehör. Kaufhaus Nullinger i München har mycket roligt också.
Kom nu ihåg att man kan med fördel kombinera delar från olika outfits till en ny. Ska du ha hatt så får du klicka "add" istället för "wear" annars blir du flintis. "Add" är väldigt användbart om du vill ta på t.ex en jacka.
Mardi Gras hos Muddys
Man måste ha kul också. Det finns massor av ställen där svenskar träffas och dansar. Avalon club Ix Eurovisionsklubb, Gennis Musik bar, Kickis brygga, Fia´s altan, Yadkin -kolla Yadkin post, bara för att nämna några. De här är på samma ställe jämt och berättar i gruppchatten när det är dags. På Gennis förekommer spontandans vid olika tider på dygnet. Kolla på kartan om det finns folk där -gröna prickar.
Andra klubbar t.ex Gittrikas MB, Vampis OD och Frides skickar ut inbjudningar i chatten. Dessa klubbar varierar lite var de håller till så LM är meningslösa.
Morgonfikat är just nu hos Tie på Tie´s fik.
-Är det något du undrar "så ring mäj sen" eller fråga i gruppchatten. De flesta av oss hjälper gärna till och har säkerligen haft även dina problem och klurat ur en lösning.
-Välkommen till ett givande Second Life!

tisdag 27 mars 2012

Menswear Fashion Week
-Men så tråkigt!

-Kan du tänka dig se denne man varje dag livet ut?
Ännu har du "chansen" att fynda.

Menswear Fashion Week pågår månaden ut.
Äntligen lite färg!
Det var med blandad förtjusning jag strövade runt på utställningsområdet. Det började inte speciellt bra. Det första man ser är identitetslösa figurer i beige och mörkbrunt. -Nej inte ett år till med klädalternativen "begravnings-entreprenörer på kongress" alternativt "beige och poppigt militärgrönt"! Jag vill ha killar med attityd. Som vågar visa det i kläderna och då utan nitar, kättingar och döskallar. 
Navy colours är min smak, klara mustiga färger som rött, marin, gult och grönt.
Det tar sig efter ett tag. House of London är alltid att lita på.

måndag 26 mars 2012

Doktorn som gjorde en tavla

Micca Hedrick
visar iPadkonst
Naken och sårbar med djup smärta, konst som berör mig.
Denna vecka visas Micca Hedricks iPadkonst på Book Island. Alias Michael Dewan-Herrick från London. Är psykoterapeut med 30 års erfarenhet med egen samtalsgrupp för att stödja avatarer med relationsproblem i SL och/eller RL.
Micca Hedriks mottagning och samtalsgrupp finns på Book Island. Han kompletterar med en konstutsällning av egna verk. Micca målade och ritade mycket i tjugoårsåldern men sen kom livet emellan. Han utbildade sig till psykoterapeut och när han började närma sig trettio la han konsten på hyllan. Först 25 år senare tog han upp måleriet igen, då med en iPhone och paintappen senare med en iPad, influerad av en bok skriven av Henry Miller; "Paint as You Like and Die Happy". Han ska vidare ha träffat en ny kärlek i Second Life som blev hans livskamrat.
Att Micca har rört sig och blivit influerad i sin konst av de människor han mött i sin dagliga gärning, människor med allvarliga diagnoser som schizofreni och bipolär störning, det märks i tavlorna och gör dem i mitt tycke väldigt uttrycksfulla.
Någon som lyssnar och kanske vänder destruktiva
tankebanor kan vara allt som behövs för många
Tavlan Homeless man är en hyllning till dessa människor med schizofreni och bipolär störning. Många av dem hamnar i en tröstlös tillvaro. Utan bostad, utan mat, utan pengar, ja utan allt det som vi andra tar som självklart. Det är inte ovanligt att deras psykologiska status sätter upp hinder för dem att själva gå till samhället och få hjälp. Uppsökande verksamhet är ett måste för att dessa människor ska få hjälp.
Sjöfn

söndag 25 mars 2012

Djävla bondfångare! Se upp!

När jag loggade in fick jag det här meddelandet: Se bilden
Om jag inte nekar så ger jag bort en Linden Dollar!
Till vem? Till vad?
Objektet ägs av mig! ??????
I helsike heller, har aldrig sett haft eller på något annat sätt haft med detta att göra.
Ska bondfångarna invadera Second Life nu med Nigeriabrev och sån skit.
-Har någon annan fått ett sånt här meddelande? 
-Det är definitivt inte från mig om någon skulle påstå det.

fredag 23 mars 2012

-Tjejen som kastade vatten!

Först löpning
-Så in i märgen ren!
Efter ett besök i en större stad som t.ex London känner jag mig alltid lortig hur mycket jag än duschar och tvättar håret. Inte helt utan fog. Luften i en stad som London är full av avgaser, gummipartiklar och en massa annat som du inte vill veta mer om. Bor man som jag lite utanför staden intill vattnet känner man skillnad på frisk luft och "luft".
Nu är det så lyckligt att morsan och min moster har bekanta som har en bastu på en ö. En stor vedeldad finsk bastu för 12-16 personer. Denna har de fått låna imorgon lördag.
Efter en del ringande fick de ihop ett glatt bastusuget gäng. Jag plus han med pipen, Sjöfn och Pip-Larsson, Eir, mer känd som Kusin Vitamin och därför kallas hennes man naturligtvis för Krakel Spektakel. Mor far, Sjöfn och Eirs dito. Summa dussinet fullt.
Först en riktig intvålning av hela
kroppen använder en hudvårdsvante
sen en dusch
-Bastu tänker du! Bastu-VM 110 grader varmt, försmak av helvetet. -Fel, fel fel!
-Äkta finsk vedeldad sauna ska det vara. Där hålls temperaturen på mellan 65 och 85° när man kastat vatten på stenarna. Ett äkta bastubad är en långsam process inte nåt in och ut ur bastun på fem minuter.
Vi börjar på förmiddagen med att tända i bastun, tar ett par timmar att få upp temperaturen. Under tiden äter vi en lätt lunch. Efter lunch sätter jag upp håret och drar på mig träningskläderna och tar en löprunda runt ön. Blir säkert några som hänger på. Allt för att få upp värmen i musklerna. Väl tillbaka börjar första tvagningen och duschen. Att gå in utan att tvätta sig eller med underkläder i bastun är en dödssynd.
Glöm inte ta ur örhängen de blir varma som skam.
Ett par vedträn till, försiktigt
ugnen är väldigt varm
Nu är det dags att slå sig ner framför bastuaggregatet och lägga in lite mer ved. Temperaturen börjar sjunka under 65° och lite mer vill vi allt ha om svettningen ska komma igång ordentligt.
Här börjar det trevliga med bastubadet. Alla har spänt av såpass att de kan prata naturligt. Berätta historier. Skratten flödar.
Duschen sluter porerna
När alla känner sig uppvärmda och behagliga är det dags att kasta vatten första gången. Man tar skopan i stävan. Vi brukar lägga björkris i blöt i stävan för doftens skull. Piskandet är det ingen som gillar riktigt men ska man göra det så ska björkriset vara blött gärna under natten. Torrt björkris river sönder huden.
En liten skopa vatten kastas över bastustenarna ovanpå aggregatet
Efter en stund är det dags för första avkylningen. Antingen i duschen eller i sjön. Hoppar jag i sjön väntar jag till jag börjar frysa innan jag går in i bastun igen.
Samma procedur brukar jag upprepa tre fyra gånger med tvagning emellan innan jag ger mig.
När svettningen upphört är det dags för sista duschen. En behaglig hudlotion och inpackning av håret blir pricken över i.
Vätska är vikigt.
Nu kommer det skönaste av allt att känna hur varm och behaglig man är ända in i märgen. Vi brukar sitta på trädäcket utanför och fylla på vätskeförrådet. Det är väldigt viktigt. De som mår illa efter ett bastubad har inte fyllt på vätska tillräckligt.
-För den som vill kolla in hur man gör finns numera en äkta finsk sauna i Second Life. -Vrid på värmen i rummet och klä dig i vinterkläder så har du kanske en illusion om hur det kan vara att bada bastu.
Bra länkar om riktig bastu Epochtime, Bastupunkten, och naturligtvis Svenska Bastuakademien de har även en sida Bastu och Hälsa för den försiktige.
-Ha det gött - det ska jag ha!

torsdag 22 mars 2012

-En Spitfire eller en klänning? Köpfest köpfest köpfest!

Allt för alla i Kensington. Stora plånboken rekommenderas.
När man är i London kan ju inte låta bli att "kika lite" i affärerna. Tjejer ni fattar, och vet också att de flesta killar av någon märklig anledning alltid tycks förknippa shopping med "pust, stånk och stön". -Du får lägga bankkortet i frysen när vi kommer hem så det slutar glöda! 
-Jaja ingen karl är perfekt, vanligvis brukar jag lämna den sorten hemma när jag shoppar.
Det roliga med just London är att man kan "hitta allt" på en "relativt liten yta".
Senaste vårnytt från Harrods...tog en liten stund att kolla igenom. Påskägg för 250 spänn  eller ett iPadfodral från Mulberry för 375 Pund lite drygt 4000 spänn. -Nej köpte inget på Harrods alldeles för dyrt finns samma sak billigare på andra ställen. -Här fick jag lite svårt med pedagogiken, mitt sällskap insåg inte vitsen med att gå i en affär ett par timmar utan att köpa något. Fick muta med taxi till nästa ställe. Oxford Street och gatorna runt om har massor att erbjuda till ibland lägre priser än Harrods.
Hade velat ta en tur till gatumarknaden på Portobello road gatumarknad på lördagar men det blev inte så.
Absolute Vintage på 15 Hanbury Street  den som gillar retro 1950-1980 har ett eldorado här.
En guide till billigt och bra shopping i London finns att läsa om på Cheap chic in London hemsida
Bra svensk sida Fashiomania .
Även i SL finns massor av shopping i London. Allt från flygplan till hårspännen. London Calling -Soho style shoppinglite väl mycket "behaga" för min smak men det finns bra hår och tillbehör.
I Soho&Regents Park finns ett mer varierat utbud däribland en välsorterad freebiestore. New Bond street i Mayfair är lika shoppingrik i SL som i RL. På Knightsbridge i Kensington finns allt från flygplan till ja vad du vill ha.
Ha en god shoppingrunda, i Second Life slipper man höra tre uff, fyra puh och nio stön i minuten. Man kan gå själv eller i sällskap med någon likasinnad.

onsdag 21 mars 2012

Idag börjar sommaren!

Spaning efter vårdagjämningen. Inträffade 05.14 20/3 tack vare skottåret.
Igår var det vårdagjämningen. Slutet på vinterhalvåret och början på sommaren. Åtminstone om man anser midsommar som mitten av sommaren. Mitten av sommarhalvåret är det i varje fall.
Att sedan vädret inte fattat att det är sommar det är inte mitt fel.
Det underbara är att varje dag blir ljusare än den närmast föregående ända till midsommar. Idag går solen upp 06.11 och ner 18.25 dagslängd 12 timmar 13 minuter här på västkusten där jag bor. I Vaxholm gäller 05:47. Solnedgång 18:01. Dagslängd 12 h 14 m och i Haparanda gäller 05:22. Solnedgång 17:40. Dagslängd 12 h 17 m. Hos mig blir varje dag 5 minuter längre än den närmast föregående.
Nu känner jag att sommaren är på väg med allt underbart den har med sig. Bad, båtar, roliga utomhusfester och allt annat kul.

tisdag 20 mars 2012

-Hej, det är syrran! -Jag har något att berätta!

Så lika vi är, Fridh är lik mamma och jag är lik pappa.
Fick ett SMS från lillasyster Fridh i Paris igår kväll; -Starta Skype!
Ja, ja gick och startade Skype Fridhs mage dök upp i bild i profil.
-Ser du något?
-Nja, du ser lite trind ut - har du slöat till med motionen i vinter?
-Dummer du ska bli moster i oktober!
-Va? -Öh så roligt! sa jag samtidigt som jag tänkte: -Det var ju skit att lillasyrran skulle hinna först. Hon är 18 månader yngre än mig och 5 månader yngre än Vanadis.
-Ska bli roligt att se dig tjock som en gris, äntligen medan jag är smalast.
Fridh har alltid varit lång och pinnesmal medan jag har varit kortare och kurvig.
-Du blir väl på tjocken du med för eller senare.
-Ska det bli en liten fransos eller fransyska till nu då .
-Nej så tusan heller, svenska BB är mycket bättre och föräldraledigheten skit i Frankrike. Vi flyttar hit, jag ska sköta en filialverksamhet här. Vi kommer upp i påsk då ska vi passa på och se på ett par hus. "Petit Vieux" kan sköta sitt jobb var som helst bara han har en dator och en uppkoppling.
-Petit vadå?
-Haha "lilla gubben" på franska. 
-Nu måste jag iväg, Sjöfn vi har en modevisning ikväll hälsa Pip-Larson.
-Ta vara på er bå....alla :) 
Lätt omtumlad med snurrande tankar berättade jag vad Fridh sagt för Pip-Larsson. 
-Så roligt jag tror Fridh blir en utmärkt mamma..ja och du med när den dagen kommer.
-Känn ingen press Sjöfn, tänkte. Men gå omkring och vara tjock som en gris hela sommaren? Inte kunna segla eller nåt annat kul. -Nej det känns som "dålig timing". Vi kan inte knö in fler födelsdagar i oktober-november vi åker ju tårtambulans redan halva oktober och halva november.
-Ringde Vanadis och berättade ...så nu är vi två som går runt och "känner ingen press" :)
Sjöfn



-Kul att få vara i hatten!

"Hatta Marig" - kul med lite knäppa accesoirer ibland
Det roliga med Second Life är att man kan göra det som man inte kan göra i First Life.
Nu tänker många på.. fy på er! Nej jag tänker på småsaker som t.ex ha hatt. Eller ha ett helt paraply.
I västsverige blåser det. Det finns ett skäl för att vi är bäst i Sverige på segling. Ungefär samma skäl som man är duktig på utförsåkning i Tärnaby.
Naturen är oss nådig.
Men att ha hatt. Kan vara kul ibland som en accesoire.
Dagens väder - styv kuling
ganska vanligt hos oss
Fullständigt omöjligt på Marstrand. Idag skulle den blåsa iväg tvärs över det platta Västra Götaland och få avhämtas på hittegodset i Mariestad. Blåser det åt andra hållet så är det hittegodset i Aberdeen som gäller.
Paraplyer ska vi inte ens tänka på om vi inte vill ha med oss en "originell blomma" till värdparet. Ett paraply har en genomsnittlig överlevnadstid på 39 minuter här. Ytterst få köper paraplyer för mer än 50 spänn om alls. Rediga regnkläder är mer funktionella om än inte så vackra.
Sjöfn

måndag 19 mars 2012

-Lev ut. lev ut. bli ett med dina infall!

Apan är en bra och tålmodig publik, apan till vänster till höger är jag.
Nu toppar jag
PG:s bästa !
När jag såg bilden av PG sitta och spela dragspel på dass fick jag en oemotståndlig lust att försöka göra något "värre" och toppa det.
Efteråt har jag fått höra att det inte var meningen att hon skulle sitta naken på dass och spela dragspel utan det var Second Life som spelade henne ett spratt. Men jag sitter fullt medvetet naken på dass och spelar dragspel. Toppat med att ha min söta lilla apa på axeln. Slå det om ni kan.
Lever vi i harmoni med våra önskningar blir vi lyckliga.
Många av oss, kvinnor särskilt utsatta som vanligt, gör vårt yttersta för att "allt ska bli bra" och glömmer bort oss själva.
Eller så säger vi, tyst så knapp vi själva hör oss; -Det där skulle jag vilja prova..... men det kan jag nog inte...det är inget för mig....de andra är så duktiga.. 
Och där går vi otillfredställda, ångrar oss, blir nerstämda och olyckliga.
-Gör det innan du börjar tänka om du kan eller inte!
-Alla de som du ser göra det du vill har inte kunnat från början utan ramlat och klantat sig.
-Alla de som gör det du vill göra har tänkt; -Jag kan nog inte... men övervunnit sitt inre motstånd och gått till handling.
Helgen innan jag skulle köra upp för körkort var jag ute och övningskörde med mamma. Jag ojade mig lite; Hur ska det gå- kommer jag att klara körkortet? Då sa mamma;-Se dig omkring i trafiken, se vilka idioter som fått körkort utan problem. -Skulle du vara på något sätt sämre eller dummare än dem?
-Det var jag ju inte så jag fixade teori och körkort på första försöket. Hade alla rätt på teorin.
-Brukar omsätta mammas ord på mycket annat; -Kan den klara det så kan jag! Vilket brukar vara riktigt även om jag kanske får försöka ett par tre gånger.
Sjöfn

fredag 16 mars 2012

Vinn Leprechauns skatt

Puss på dig lilla gubben!
St Patricks day
firas i morgon!
March 17 - Irlands Nationaldag. Något som firars rätt rejält inte bara på Irland utan även i Second Life.
Tar du dig till London kan du hitta småfolkets skatter. Starten på skattjakten hittar du i Hyde Park
I affärerna finns det gyllene grytor med gåvor bara för dig. Men de är lurigt gömda så leta noga.
Blink blink!
Det finns även en, minst en, St Patrick sim där man som kvinna kan sitta på en planka över ett jättestort ölglas, det du Ikaros, medan männen kastar bollar på en måltavla och flickebarnet ramlar ner i ölen.
Som "tröstpris" får flickan en "wet-tshirt".
Sitta i knäet på Leprechaunfar själv och ge honom ett puss på kinden är också kvinnogöra på den här simen.
Lite som är användbart utöver den gröna hatten, vad jag nu ska med den till den 18:e, fick man en bra gratis faceanimation som gör besöket värt besväret även för det täcka könet.
Vill man inte le och pussa kan man räcka ut tungan till spektaklet med huden.

torsdag 15 mars 2012

Missade du Anjas sista åk?

Full fart Anja i Garmisch Foto SVT
Tävlingen sänds i repris på SVT-Play 
Anja har startnummer 4 så var med från början! Anja har lovat göra sälen hur det än går!
Länk till reprisen i SVT-Play för den som inte hade TV:n till hands när racet gick. 

Ännu en utställning..

Modernt och fräscht i lokalen
men utan 
röd tråd!
Nej jag ska inte få hybris och börja recensera konst. Det överlåter jag med varm hand åt de som kan det bättre t.ex Apmel, Kandi och Sjöfn.
Jag har fått mig förklarat att det är en speciell konst att skriva recensioner. Man får inte skriva att "skit är skit" utan det har utvecklats ett fikonspråk som t.ex. skriver recensenten; kraftfull penselföring betyder det i praktiken djäkla kladdande med färg och är alls inte så bra som man kan förledas att tro - tvärtom.
Hade hon tråkigt i duschen?
Däremot ger jag mig gärna på att tycka till om själva utställningen.
sinARTty GmbH Art Gallery ställer ut fotografier som teamet gjort själva.
Blommor, vatten och de obligatoriska kvinnobilderna. Både nakna bröst och rumpor i baddräkt tar upp stort utrymme.
Man får väl betrakta det som en samlingsutställning och sänka kraven på röd tråd. En stunds f.t.g -verksamhet är det i alla fall.

onsdag 14 mars 2012

"Elementary, my dear Watson"

Vanalock Holmes begrundar fallet vid Sherlocks fönster
År 1878 tog jag min doktorsexamen i medicin vid universitetet i London och fortsatt till Netley att gå igenom kursen som föreskrivs för kirurger i armén. Efter avslutade studier där, i vederbörlig ordning ansluten till den femte Northumberland Fusiliers som assisterande kirurg. Regementet var stationerat i Indien vid den tiden, och innan jag kunde ansluta sig, hade den andra afghanska kriget brutit ut.
Så börjar Sir Arthur Conan Doyle´s första bok om den legendariske deckaren Sherlock Holmes och hans kamp emot ärkeskurken som så när blev hans överman, Dr Moriarty.
Resten är litteraturhistoria ocg filmhistoria.
Äkta 221B Baker Street
Adressen 221 B Baker Street i London där de levde sitt liv är legendarisk. Den finns att beskåda i verkligheten om det nu verkligen är den verkliga. 239 Baker Street har i vilket fall som helst 221B ovanför dörren. Där har jag varit i första livet och nu även i andra livet. Men i Second Life fuskas det inte som i First Life här är verkligen adressen 221B Baker Street.
De små detaljerna är de viktigaste-vad är skurkens nästa steg?
På simen finns möjligheten att gå in i Sherlocks hem, sitta i hans möbler, nåja jag hamnade liggandes på sidan men det verkar som om simen är under sista finputsningen så det är säkert snart löst. En deerstalker - mössa får man gratis som minne av besöket.
Mer att läsa:
Den svenska siten Sherlock.se är synnerligen välgjord med många länkar

tisdag 13 mars 2012

-Problem? -Du är bara rök?-Fastnat i en pose?

Fast i en animation - lugn kolla i menyerna; klicka på "Stop animating me"
-Ta´t lugnt 
-Ta en Toy!
-Hjälpen finns 
nära dig!
Välkommen till Second Life Newbie!
Du kommer att få problem i början. Problem som verkar olösliga men det är de inte. Vi har alla haft dem.
Vi är precis som en stor syskongrupp här i SL. Vi kivas ibland men oftast hjälps vi åt och tycker det är roligt att träffa nya människor.
De flesta av oss tycker om att få hjälpa en newbie. Vi blir nästan lite stolta om vi kan hjälpa någon.
Bästa kanalerna förutom bloggarna för att hitta hjälp är grupperna.
Säkrast anträffbar e.m. och kväll
Grupperna är till för att de som håller på med ett specialintresse, t.ex segling, ska kunna fråga om saker som har med segling i Second Life att göra. Vidare finns det grupper för svenskar, för norskar, för danskar för engelsmän och många andra. De hjälper dig gärna på ditt eget språk. De här grupperna vet kanske inte så mycket om just ditt specialintresse men de vet allt som är värt att veta om allt annat. Hur du löser tekniska problem som t.ex att du fastnat i en pose eller bara är rök eller har svårt att gå. Eller om viewern krånglar. Vi har alla haft dessa problem, man får vara lite SL-nörd för att få det att funka.
Service 24/7 oftast
Det finns stora grupper med många medlemmar som t.ex Swedish People med flera tusen medlemmar, Second Norway, London City är exempel på andra grupper med många medlemmar. Där är naturligtvis chansen att du ska hitta någon som kan lösa problemen snabbt åt dig störst. Någon kunnig är oftast inloggad.
Exempel på mindre grupp
Det finns små grupper som t.ex Welcome Avatar och de 2000 andra små hjälpgrupperna som kanske bara har ett knappt hundratal medlemmar. De kan säkert ge väl så bra hjälp men kan av naturliga skäl inte vara online på samma sätt dygnet runt.
Statusrapporten hittar du här
Ett annat bra ställe att få info är Second Life Grid Status Reports, där ser vi att det ska vara "Server Deploy" kl 05.00 SLT idag när detta skrivs.
Då vet vi som sett det förr att det blir med största sannolikhet trassel omkring klockan 14 svensk tid, SLT ligger 9 timmar efter, och några timmar framåt.
Lycka till med ditt Second Life. Det är kul, låt inte tekniken förstöra det roliga för dig helt i onödan. Vi finns ju här allihop.
Finns det inget annat sätt så IM:a mig så ska jag lotsa dig rätt till den som vet. Men det kan ta ett tag innan jag svarar.
Ha sköj!
Sjöfn

måndag 12 mars 2012

-Åh den här tavlan är så vacker
att man vill kunna gå in i den!

-Gör det!
Ser ni mig där till höger?
-Upplev 
konsten 
inifrån!
Inside art gallery visar interaktiv konst.
Ginger Lorakeet som konstnären heter uppmanar oss att högerklicka på konsten och välja "sit" för att uppleva konsten inifrån.
Mamma, hjälp! Konsten förför mig!
Beundra en soluppgång så enastående att inte ens ramen räcker till. Sitt på en brygga i tavlan upplev ett åskväder inifrån. Eller varför inte löpa linan ut Ginger ger dig möjligheten att uppleva "kärlek till konsten" på ett helt nytt sätt.
Dansa i en tavla, simma i en annan, spela biljard med utomjordingar
En ny och kul upplevelse som ingen "får" missa.
Sjöfn

lördag 10 mars 2012

Årets krock i Second Life

-ABBA mot 
Björn Ranelid!
Gudarnas överman. Foto SVT
Melodifestivalen i SVT sänds idag lördag klockan 20.00-ca 22.00 och ABBA konserten på Mainland London börjar kl 21.00 svensk tid med ABBA på scenen klockan 22.00.
Vad har de att sätta emot?
Men det passar ju perfekt tänker du nu och delvis har du rätt tidsmässigt funkar det men nu är detta inte Real Life utan Second Life.
Tp.ar du dit efter Melodifestivalen är chansen stor att du inte ens kommer in på simen. Ska du vara säker på en plats bör du nog vara där redan klockan 19.00. Om du sen parkerar din ava "afk" och kollar på Björn Ranelid så kan det kanske funka.
Viktigt; Häng inte på dig för många script, så lite som fladdrar som möjligt så får fler plats på simen.

fredag 9 mars 2012

-Konst i SL - Inte bara Kandi!

Lite av Sandra Lee konst - Härlig känsla att få kliva in bland konsten
När vi säger "konst i Second Life" då tänker många med mig på Apmels Galleri, på  Kandi, på Save Me Oh.
Då tänker man för snävt. Det finns otroligt mycket konst i Second Life. En hel massa dålig konst och en hel massa bra. Det finns dåliga gallerier där man utan tanke skyfflat in så mycket konst som möjligt. Enbart i syfte att tjäna pengar.
Skräpet glömmer vi och koncentrerar oss på det som är bra.
T.ex Sandra Lee och Soul Yeng är bra båda visas de på Ozlands galleri
Sandra Lee målningar är både vackra och underfundiga och hon visar ett stort omfång i sitt uttrycksätt
Soul Yeng är en talangfull fotokonstnär som vi hoppas att få se mer av Springtime in southwest heter den här kolektionen.
Med hjälp av en av hennes bilder kan du bli månadens poet. Skriv 500-1000 ord om en utvald bild och tävla.
Sjöfn

Många går på vernisage för att äta sig mätta får bara hoppas
de hinner se Soul Yengs fina bilder och delta i poemtävlingen

torsdag 8 mars 2012

-Nu kliar det i de gröna fingrarna!

Måste odla måste odla...nu!
Jag bor på ett gammalt landeri ett antal mil från Göteborgs centrum. Jordbruksmarken är sedan länge avstyckad men Corps de logiet och den omgivande parken har jag kvar. Några hundratal meter bort finns flera fårhagar med stättor som gör att man enkelt kan passera stängslet. Det finns mycket ängsmark som inte är bebyggd än utanför tomten.
Detta gör att man verkligen känner och upplever årsrtiderna  intensivt. Idag, när detta skrivs skiner solen härligt. Himlen är blå. En svag ljum vind smeker kinden. Det är 11° i skuggan och 22° i solen.
Jag måste bara ut. Väl ute känner jag doften av blöt jord. I fjärran hör jag en motorsåg. Det är brått nu att fälla sly mellan snön och lövsprickningen. Jag vandrar runt i parken och känner dofterna av vår.
För den som inte har gröna fingrar
finns en bärbar krasseodling att
köpa för ett par tusenlappar
Bonden vaknar i mig, alla härstammar vi från en bondebefolkning att vi från Västra Götaland gör det är bomsäkert. Inte bara vaknar utan det känns som ett behov att odla. Jag måste plantera något och det nu. -Ute? -Nej inte än det går inte, ute är det riseldning som gäller ett tag till. Inventerar förrådet av fröpåsar; -sås på växtplatsen april-maj, förgros inne april, förgros inne maj....där där! Jag nästan hoppar till av glädje en halv påse smörgåskrasse! Fyller genast ett fat med såjord, bomull torkar för fort i mina fönster, fuktar jorden strör ut fröna ovanpå efter anvisningarna. På med gladpack som jag klipper lufthål i. Krasse är gott och nyttigt, massor av vitamin och mineral. Brukar klippa och lägga på leverpastejmacka eller ost eller i sallad eller på Kesomacka. Jättegott.

Skojare i farten igen - Stjäl alla dina pengar!

Fick det här meddelandet från Tienki:

[21:51] Tienkie: Obscuro Lembus (darkfyre.algoma):
Important alert! If you get an IM from a friend with a link to marketpalce for a vampire outfit,  EXIT THAT CHAT RIGHT AWAY! DO NOT, I REPEAT, DO NOT, CLICK THE LINK! DO NOT SIGN INTO THE SITE! IT IS A HACK. ALL YOUR LINDENS WILL BE STOLEN.

I received the message from a friend and many of my friends lindens have been stolen. So beware. Look for a link to marketplace that has a vampire outfit.
Det gäller att se upp mer än vanligt idag då.

onsdag 7 mars 2012

Intervjun med Blanche som aldrig blev av

Läste om Welcome group som Blanche och cdbreak startat. Ett intressant initiativ tycker jag. Klart läge för att göra en intervju med Blanche och eller cdbreak och höra hur det har gått.
Ännu mer intressant blev det när SL:s sedvanliga misstänksamhet bredde ut sig. Har Blanche och cdbreake kommit på något bra så är det bara dumheter att misstänkliggöra det initiativet.
På sedvanligt journalistiskt sätt satte jag ihop några frågor, på samma sätt som jag skulle gjort i RL, som läsarna säkert kunde tycka vara intressant att få svar på och för att ta udden av "drama in spe" innan det blev drama.
Här är frågorna:
  • Ni har ju startat Welcome group tillsammans; Vad är syftet med gruppen?
  • Hur har det utvecklats har ni fått många medlemmar?
  • Har ni hunnit hjälpa många nya eller är det för tidigt att bedöma än?
  • Vad är det för hjälp ni ger?
  • Du skriver på din blogg 3:e mars klockan 17.59 om Kuula och NCI-gruppen som ville förbjuda er bjuda in medlemmar till er grupp. Hur ser du på det?
  • Det finns de som hävdar att gruppen är ett sätt att knyta fler till Connemara vad har du att säga till dem?
Där är huvuddragen i intervjun, jag jobbar på det viset att jag ställer upp ett par frågeställningar jag vill ha svar på och försöker föra ett samtal och spela på gehör eftersom samtalet löper. Andra gör långa listor, 20 frågor, men det tycker jag inte fungerar lika bra risken är att man som reporter blir ouppmärksam och missar viktiga saker istället.
Fullt legitima och hyggliga frågor som borde ha klargjort allt på ett för alla bra sätt.
Skickade ett IM till Blanche och bad om en intervju men fick ett minst sagt oväntat svar:
[12:08] blanche Argus: (Saved Tue Mar 06 18:10:06 2012)Hej fick ditt mail ang. intervju. Förstår inte riktigt vad du menar med att vi "fått sura kommentarer". Vi har varken fått dåliga "synpunkter" eller "dåliga Kommentarer" från någon. Är det något "påhittat drama" nu igen? En annan sak, du som känner Sjöfn. Jag tycker faktiskt rent ut sagt att hon kan be om ursäkt offentligt för det hon publicerade på FB  Tråkigt med falska uttalanden. Är det ett s.k "Lögndrama" hon vill skapa eller????
 Så fortsätter konversationen milt uttyckt "animerat" i 32 minuter till innan jag kraschade. Kort sammanfattat var jag en skurk och den störste lögnare som finns, Sjöfn undantaget och det skulle bes om ursäkt hit och dit i det oändliga vilket jag naturligtvis motsatte mig med ett visst eftertryck, har sparat chattloggen men det finns inget där av värde, bara tröttar ut läsarna.
Sjöfn klarar alldeles utmärkt att svara för sig själv. Vad hon säger och inte säger har inte jag med att göra.
Brydde mig inte om att logga in igen. Blanche försatte chansen att föra fram sin grupp på ett bra och objektivt sätt. Är det någon som vill låna frågorna och ställa dem till "den det vederbör" så varsågod, jag har uppenbarligen ingen användning för dem.




-Hjälp var är jag! -Vart ska jag? -Hittar inte landmärket!

Hjälp! -En sån oöverskådlig röra! Hittar ingenting! -En miljon dubletter!
-Kom och fika! ropade Tienkie.
-Kul tänkte jag och började leta i mina landmärken. Hittade inget LM. -Jo det finns där men vad hette det? -När var jag där senast?
Inget resultat bara att stå där med skammen och IM:a tillbaks: -Snälla Tienkie jag hittar inte mitt LM kan du skicka ett nytt?
Tienkie var snäll och gjorde så. Jag läste på landmärket och förstod direkt varför jag inte hittade det;" Isola nella Luna, Sclam Island Group Land (127,148,2000)" Inte det lättaste att komma ihåg. Jag markerade landmärket högerklickade och döpte om det till "Tienkies fik". Nu går det att hitta utan problem.
Början till "ordning och reda"
Omdöpt landmärke
Började se på mina bokmärken. Inte roligt. Dubletter i massor bl.a. 18 Ginza, 23 Vero Modero, osv Många affärer och andra ställen ger en ett bokmärke varje gång man kommer till dörren eller varje gång man köper något.
-Nej du Vanadis det här får du göra något åt. -Utgå verkställ med språng.
Bokmärken går att sortera i mappar och i mappars undermappar. Jag satte igång att göra mappar; Dans, Sport, Mode, Shopping ja det är sånt som inte är mode. Och en massa annat. Tyvärr går det inte att göra mappar i favoriter men man kan ju göra en mapp till; "Egna favoriter" så blir det lätt att hitta.
Nästa gång du gör ett Landmärke kan du välja i en rullgardinsmeny vilken mapp du vill spara det i. Ett Modelandmärke hamnar då på rätt plats från början o.s.v.
Kan vi nu bara hitta ett sätt att kolla om LM:en fortfarande är aktiva så blir det ännu lättare att leva SL-liv