onsdag 29 februari 2012

Missa in "sloppis"

Vanadis har dragit på sig "spenderbyxorna".
-Allt för en tia!
Till och med 14:de mars pågår "The Wash Biannual Cart Sale"
Det är nog det närmaste man kan komma vår svenska loppmarknad. Mycket finns att välja på en del rent skräp men många riktiga fynd. Själv har jag "slösat bort" en hel femtilapp på bl.a. en snickarbyxdress och ett par hattar. Här finns skin, hår ögon, kläder, hus ja allt som brukar och inte brukar finnas på en loppmarknad.
Ett kul tidsfördriv är det i alla fall.
Lopphopp till sloppmarknaden.

tisdag 28 februari 2012

-Döda men inte föda!

Halshuggning av kvinna: OK
  Vanadis avslöjar de 
hemliga Facebookreglerna.
Spermafläckar och bröstmjölk 
okey, men inte kuk eller bröst!
Enligt Abuse standard 6.2 får inte bröstvårtor som ammar synas men däremot barnet och bröstmjölken.
Penisar som sprutar sperma får heller inte synas tillsammans. Spermasprut över hela bilden är däremot fullt i sin ordning.
I senaste versionen av Facebook innehålls moderationsreglemente ser vi att du nu kan stänka din Facebook-vägg med bilder av kroppsvätskor.
Blod, sperma. bröstmjölk och galla fullt tillåtet bara ingen kropp är med.
Nakna kvinnor som ska halshuggas går bra så länge huvudet sitter kvar och inte bröstvårtorna syns.
Vidare kommer det vanliga reglerna om att man inte får visa barnporr och "folkslag i för dem vanärande situationer".
Facebook har alltså lagt sig platt för dels den amerikanska tokhögern representerad av Tea Party Movement och man är livrädd för sådan yttrandefrihet som t.ex Mohammedteckningarna, Rondellhundarna och Satansverserna.
Rimmar illa med FN:s konvention 
för de mänskliga rättigheterna.
I FN:s universella deklaration om de mänskliga rättigheterna behandlas yttrandefriheten i artikel 19, som lyder:
Artikel 19
Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser

FN skriver alltså att jag får skildra i text och bild vad jag vill. Utan censur. vare sig i förhand eller efterhand.
Samma slutsats kommer man till om man läser de grundlagar som kan komma ifråga. Tryckfrihetsförordningen och Yttrandefrihetsförordningen.
Nu begär en massa amerikanska bolag, t.ex, Linden Lab, Facebook, Google, Wordpress och Blogger m.fl, att jag ska ge upp min yttrande och tryckfrihet och snällt  inlemma mig i ledet och hylla föråldrade värderingar som jag inte har.
Aja baja så fult en baby får mat!
-Jag hyllar inte döden! Mer eller mindre totalitära regimer brukar hylla döden som ärofull och gloriös för att få deras invånare att glatt offra sina liv för något mycket ärofullt krig. Gemensam nämnare är att de utlovas en extra fin plats i något diffust Paradis efter döden.
-Jag hyllar livet! Tänk om det här livet är paradiset? Efteråt intet. Vi nordbor älskar våren, vi firar Midsommar, vi njuter av sommaren. Varför? Jo det är livet! Vi hyllar födelsen av nytt liv, nya djur, nya blommor nya barn.
Men "göra barn", "föda barn" vara precis så naturlig som naturen och de gamla gudarna Freja, Frigg, Oden, Idun och allt vad de heter. Det är aja baja det.
-Fy fasen vad falskt. -Inte underligt att många växer upp med en sned dubbelmoral och konstiga värderingar vad det gäller sex och våld och allehanda kombinationer av dessa båda.

Här kan du ladda ner Facebooks moralmanual

måndag 27 februari 2012

Vill ni se en stjärna?
Första bilden på Estelle!

Prinsessan Estelle 4 dagar gammal,
hovet har släppt första bilden idag.

Å då kom Steve med Lloyden!

Röda bönor i smaklig förpackning.
Sjöfn, Kynlif och jag bestämde oss för att vi skulle ordna lite modebilder. För kommande bruk visserligen till slut hittade vi en tid när vi alla tre hade kunde.
Vi tog på oss en symfoni i rött och träffades i den svenska skärgården.
Jag zoomar ut och in för att få bästa bildvinklarna. Plötsligt ser jag bara en keps och en raggig nacke i "sökaren". Tittar närmare och där står något som man bara hittar i Dalslands djupaste skogar, Sveriges svar på "Rednecks county". RL-jag åkte en gång runt på jakt efter gamla festplatser för att se om de fortfarande lever. Kom till Sikhalls festplats, Genevi festplats och sist men inte minst Kåtebols festplats. Ja den finns verkligen. Där mötte jag ortens främste charmör, Steve med Lloydens överman. Nyekiperad i fuskskinnjacka, jeans, jättekeps från Ullared. Till detta jättelika TV-glasögon, mustasch och ätandes en hamburgare.
Plötsligen står denna uppenbarelse framför oss i Second Life! Han ställer bredbent sig på typiskt rednecks/dalslands/Steve-vis och glor en lång stund innan han frågar; -Va gör ni?
Till saken hör att vi alla tre bildchattade samtidigt.
Jag utbrister; -Den figuren har jag mött i verkligheten! -Steve med Lloyden utropar Kynlif och började gapskratta och då brast det för oss alla. Vi skrattade så tårarna trillade och mascaran rann i RL.
Vi beslutade oss  för att lägga mode-projektet på is. Alla koncentration var  bortblåst.
Trots allt kom SL-Steve inte riktigt upp i samma nivå som RL-Steve från Kåtebol. RL-Steve gick dessutom bredbent som Dagobert Krikelin. Plötsligt la han av en brakare så det sjöng i kyrkklockorna bland allt folk och sa; -Där prata röva med bre käft!
Bara verkligheten kan överträffa dikten!

fredag 24 februari 2012

-Ta´t lugnt! -Inte så djäkla lätt!

Ligga i en hammock och lyssna och känna.. det är gott det.
-Äntligen fredag! -En helg av lugn och ro ligger framför mig, å jag ska må så bra...
-Men först ska du bara till systemet handla lite mat, hämta ungarna, de som har sådana, snygga upp mig lite, laga maten och...
Till slut sitter ni där vid matbordet, vinet är uppslaget och maten på tallrikarna. Alla verkar må bra men inte du...
Du känner dig lika uppe i varv som förut.
-Stress är vår arvedel och fullt naturlig reaktion. Kvarleva från stenåldern. Ett hjälpmedel för att kunna fly undan faror som sabeltandade tigrar och arga gubbar med knölpåkar. Nu för tiden är det en väldig brist på sabeltandade tigrar och arga gubbar med knölpåkar men reaktionen finns kvar.
För att underlätta att bli av med stressreaktionen har jag skrivit ihop en liten affirmation som kanske kan hjälpa just dig att byta vardagsstressen mot helgmågott istället. Tar kanske en kvart, sätt gärna på lugn avslappningsmusik i bakgrunden. Det är en väl investerad kvart.
Sätt eller lägg dig bekvämt tillrätta
Slut ögonen och fokusera på din andning. 
Föreställ dig att Du följer en stig genom skogen och under din vandring lägger du märke till alla små detaljer som du tycker mycket om. Solen skiner, det är varmt och gott. Marken är fylld med underbara blommor.
Där mellan de stora höga träden står en hammock. Du lägger dig bekvämt till rätta. Stoppar en mjuk härlig dunkudde under nacken.
Du ser upp mot trädens vackra kronor. Ljuset silar vacker igenom grenverket. Fåglarna kvittrar.
Det är en underbar stund. Hela naturen är där bara för dig.
Allt det vackra välkomnar bara dig.
Din andning börjar bli långsammare. Du andas in genom näsan fem sekunder. Du håller andan tre sekunder och andas ut genom munnen åtta sekunder. Du upprepar andningsövningen gång på gång.
Varje gång du andas ut följer all stress med ut, all oro och alla negativa tankar andas du ut och de försvinner bort för alltid.
Varje gång du andas in följer glada tankar med luften. Positiva tankar.
Kanske ett roligt barndomsminne.
Du blir lugnare och mer avslappnad för varje andetag. Lugnare och mer avslappnad  för varje andetag. Lugnare och mer avslappnad  för varje andetag.
Du upplever hur din kropp blir varm, behaglig och avslappnad. Du kan bara tänka positiva tankar i allt det här vackra. Du känner hur din andning är djup och lugn.
För varje gång du kommer till denna underbara plats förstärks känslan av lugn och trygghet av kärlek och värme.
Du kommer till insikt om att det är så här du vill ha det varje dag, varje timme varje minut, varje sekund.
Varje gång du är här förstärks och fördjupas känslan
När du om en stund slår upp ögonen och reser dig följer den här underbara känslan med dig. Inte bara i Second Life utan ut i stora världen.
Nu är det dags för dig att sakta öppna ögonen.
Du är helt vaken men din andning är fortfarande djup och trygg. Du känner dig väldigt väldigt avslappna och redo att möta alla utmaningar på ett lugnt och tryggt och säkert sätt.
Totalt ihopsegad. Det mår hela omgivningen bra av.
Om det funkar? Jag segade ihop fullständigt bara av att skriva den.
Som vanligt finns det inga genvägar alla avslappningsövningar måste upprepas och upprepas. Ofta. För att fungera. Lyssnar man på vägledda meditationer fungerar olika röster olika bra på olika människor.
Det viktiga är att man bestämmer sig; -Nu ska jag må bra.
Sjöfn

torsdag 23 februari 2012

-Dödsorsak: Kvinna

Den här semestern ville hon ligga på en sandstrand.
Hennes förra sambo vill annorlunda.
Han går tillbaka in i rummet, sätter sig på knä i sängen och sticker henne i bröstet, gör hål på hennes hjärtsäck.
Alex snälla, inte så här, säger Delia.
Inte så här.
Jag älskar ju dig.
Det finns fortfarande tid.
Varför gör du så?
Delia fäktar och sparkar, Alexander tänker att det måste ta slut, slut på alltsammans, det går inte att sluta nu, och han hugger igen, men sedan känner han att han kan inte, inte med kniven en gång till, han kan inte, men han måste. Det går inte att sluta. Han lägger kniven ifrån sig, tar istället om hennes hals med båda händerna och trycker till och Delia försöker ta sig loss och det känns som en mycket lång tid.
Och så ljudet, ett gurglande.
Sedan en frän lukt.
Vad han inte vet är att i ett rum intill håller en treårig pojke för öronen på sin ettårige lillebror.
Berättelsen om hur Delia Björklund från Gotland dog den 7 augusti 2009 finns att läsa på den nystartade siten Cause of death Woman. En gigantisk journalistisk granskning av våld mot kvinnor världen över. Under åren 2010 och 2012 undersöktes situationen i tio länder. Anhöriga fick berätta sin historia.
Bakom Cause of Death: Woman står journalisten och författaren Karin Alfredsson, bildjournalisten Linda Forsell, journalisten Kerstin Weigl, samt Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund (SKR). Bland bidragsgivarna finns Sida och Sigrid Rausing Trust.
Infoplats för slagna
I vårt Second Life finns flera grupper som jobbar mot kvinnovåld den största är "Stop Violence Against Woman" 
Även inworld finns det informations och mötesplatser för de som lider av "hushållsvåld" bl.a. Sanctuary of Hope & Recovery  där man kan få adresser till avatarer man kan prata med om sina problem.

- Ingen "förtjänar" att bli slagen! Alla har rätt till sitt liv, till sin kropp!
Vanadis Falconer

Victoria fick en dotter!

Senaste nytt från Expressen

Victoria på BB

Victoria och Daniel åkte in till Karolinska BB 00.50 i natt. F.d antirojalistiska Aftonbladet har mycket  om saken.

onsdag 22 februari 2012

Årets båtmode är här.

Små sommarbutiker i kusthamnarna är lika självklart som båtar.
Med båtmässan i Göteborg kommer inte bara vårens båtar utan också årets bryggmode.
Mycket tvärrandigt naturligtvis i blått/vitt, rött/vitt. De marina färgerna marinblått, vitt, rött gult och grönt dominerar även om det finns inslag av både rosa och pistagegrönt (urk).
Nu vill jag inte uppmana alla till att köpa svindyra kläder i shopparna. Det finns hyggliga kläder hos t.ex Haléns och Ellos.
Det är en väldig skillnad att mota hela Atlanten vid offshoresegling att nå in på bara kroppen än råka ut för årets regnskur. Till regnskuren räcker ett regnställ från OK utmärkt. Köp utan huva som skymmer sikten en sydväst är bättre.
Passa på att götta er åt årets seglarmode från Marinpool:
-Klicka på bilden så kommer ni till katalogen

tisdag 21 februari 2012

Hurra idag är det Mardi Gras!

Var passar Sjöfn bättre än i en liten segelbåt?
eller som 
vi säger
fettisdag!
Roligare än så är det inte, "mardi" är franska för  tisdag och "gras" betyder fett. Tillsammans "fettisdag".
Men det måste erkännas Lousianaborna har en väldig känsla för festande. Mardi Gras är långt mer än att sleva i sig en Semla. Parader, dans på gatorna, högreståndsflickorna debuterade på balen - eller utbjöds till högstbjudande. Naturligtvis i smaklig förpackning som konvenansbröllop.
Otroligt vackra dräkter
Steampunk ego
Second Life är som vanligt inte sämre finns det Mardi Gras i verkligheten finns det också i Second Life. På många ställen men när vi var vakna så var det väldigt vaket på Muddys som flyttat ut dansen på torget omgivet av Louisianska fasader. New Toulouse är en kopia av sena 1800-talets New Orleans utan översvämningar. Med hjälp av Kynlif och Sjöfn har jag fått ihop ett litet bildsvep
-Hur jag tänker fira? -Svenskt, ska ta bilen in till stan och köpa semlor till fikat.
Det hör till att debutanterna
kastar pärlor från kortegevagnarna till publiken
Svenskt lagomfirande
slå runt på en semlamåndag 20 februari 2012

Naken det är fult det...eller...kanske...bara inte jag!

Gå naken i Regents Park i London? Nej det skulle kännas väldigt konstigt.
När ska vi lära 
oss skilja på 
naken och sex?
Nya läroplanen fastslår att man ska tala om sex redan på förskolan. Syftet är att barn ska växa upp med en naturlig syn på sexualitet och kunna skilja på naken och sex.
Många vuxna lever som om orden är synonyma idag. -Är man naken ska man antingen duscha eller ha sex, annars är det kläder som gäller.
Jag fick en strålande demonstration av "den allmänna uppfattningens" fördomsfullhet härom dagen. Det var dans på Gerums Folkpark Svenska Naturistsimen. Strix6 var DJ och spelade kanonbra låtar. Gjorde "allmänt anrop" över svenskchatten; -Vad kul...men nä inte jag. -Skulle aldrig falla mig in att visa mig naken! och mycket mer på samma tema.
Fånga en mans uppmärksamhet
är inte alltid så lätt.
Hur blev det så här?
Som små barn har vi väl alla vuxit upp mer eller mindre nakna på en badstrand. Ingen har sett något konstigt med det. Ju närmre skolåldern vi kommer ju konstigare blir det att vara naken - Vi är ju inte lika pojkar och flickor. Första gymnastiklektionen sorteras pojkar och flickor upp i två led och förpassas till var sitt omklädningsrum och den som tjuvkikar blir "skjuten i gryningen".
På internet kämpar man med näbbar och klor, med Théparty-rörelsen som ivrigaste hejaklack för att hindra alla under 18 år att få se och läsa om sex.
-Men i Sverige får man ha sex när man är 15 år - men man får sväva i okunnighet om hur man gör i tre år! -Jag ser en brist i logiken här.
Dagens Nyheter berättar om Frejaskolan i Gnesta; ”Vi pratar sex redan i förskolan”
– Vi börjar prata om det redan i förskoleklasserna, men på ett sätt som är anpassat till de yngre barnen, berättar Matematik- och NO-läraren Maja Thorsén som ingår i ett lärarteam.
Varför är det så viktigt att ha en bra undervisning i sex och samlevnad?
– Det är skolans uppdrag att hjälpa unga att vara självständiga individer som gör fria val, säger Karina Solax Stridh, jämställdhetsstrateg på kommunen i Gnesta och tidigare kollega med Maja på skolan.
– Om man som lärare inte förstår vad man håller på med, är det lätt att man förstärker och befäster stereotypa könsnormer och värderingar. Då gör man mer skada än nytta, säger hon.
En viktig del av undervisningen är att ge eleverna verktyg som synliggör deras egna och omgivningens normer och värderingar.
– Detta kallar vi för ett normkritiskt perspektiv, säger Karina.
– Ett av de största problemen är att vi skiljer så starkt på manlig och kvinnlig sexualitet, säger Maja och får medhåll av sina elever Fredrika Lindwall och Ludvig Svensson.
Parningsdans? -Javisst men inte skiljer den sig från dans med kläderna på?
-Jag störs inte av att vara naken därför att jag är van med att gå naken på stranden, i kallbadhuset, hemma och på andra lämpliga ställen. De jag möter på dessa ställen är ju också nakna så jag skiljer mig inte från mängden. Ingen tittar konstigt på mig. Om jag däremot klär av mig naken på torget skulle jag känna mig annorlunda. Där blir jag ju plötsligt unik och väcker uppmärksamhet. Precis som om jag skulle sitta på badstranden i juli iförd skoteroverall. Jag skulle bli lika uttittad i den situationen.
Kontaktsvårigheter leder till 
fler sexuella övergrepp?
Inte alltid med det finns en ökad risk. Vem minns inte sin tidiga tonårstid med "gluttkärlek" på avstånd. Pojkar var ju så konstiga men oerhört spännande och pojkarna tänkte likadant om oss flickor.
Porrtidningar läses och porrfilmer betittats flitigt i de åren eller märkliga kärleksnoveller. För att få läsare har man hittat på det värsta avarterna inom sex och försöker få det att framstå som normalt beteende.
Vrider man " konstighetsvapnet" ur händerna på porrindustrin och lär sig från det man är liten att sex är en sak och naken en annan och att pojkar och flickor kan ha trevligt tillsammans inte bara i sängen utan precis som "vanliga kompisar" då kommer vi ifrån mycket neuroser, otillräcklighetskänslor och annat elände som skapats av sexualneurotiska översittare genom århundradena.
Sjöfn

lördag 18 februari 2012

Festhelg av stora mått - för de sömnlösa och andra nattugglor

  ☆ EXTRA ☆Nöjesspecial! ☆ EXTRA   

På The New Yorker spelar Guns N´Roses lördag 18:e kl 8-9 pm SLT  vilket jag får till kl 05.00 -06.00 söndag morgon CET i Central Park New York.
Guns N' Roses är ett amerikanskt hårdrocksband som bildades i Los Angeles 1985. Bandet har haft hitlåtar som kan nämnas: "Welcome To The Jungle", "Sweet Child O' Mine", "Paradise City", "Don't Cry", "November Rain", "You Could Be Mine", "Civil War", "Estranged","Rocket Queen","Patience".Betydligt eller närmare bestämt 12 timmar tidigare lördag klockan 17.00 startar
Kanske möter du "Steampunk Sally" eller någon annan.
Mardi Gras i New Toulouse
 Mardi Gras betyder Fettisdag på franska och är en känd karneval som finns på många ställen i världen. 
 I Second Life utspelar den sig i New Toulouse som påminner väldigt om New Orleans och pågår 18-21 februari.
Förutom att beskåda de vackra huset som hålls öppna för allmänheten blir det Zombiehunt, dixielandjazz och den stora paraden Always Marching Mardi Gras Parade på söndag klockan 1.pm SLT vilket jag får till 22 CET och mycket annat.

fredag 17 februari 2012

Sätt fart på benen i helgen!

Vid röda pilen sitter av och påknappen
Starta om
gatewayen!
Mitt internet har känts segt en vecka nu. Firefox är segt och vill inte stänga av sig. Second Life känns segt oavsett viewer. Mail trögar. Jag fick koppla upp mot modemet/routern/gatewayen varje gång jag startade datorn. Så brukar det inte vara. Köre Unix(underhållsprogram) Blev en del snabbare men snart var segheten där igen. Häromkvällen stängde jag av både datorn och gatwayen, Thompson Gateway 789-Telia Smart. På morgonen efter startade jag först upp modemet/gatewayen och sen datorn.
-Formel 1 igen! -Prova att starta om modemet först innan du börjar trolla med att byta viewer och inställningar och alla andra trix. Trots att det är väldigt bekvämt att bara gå ifrån modemet så verkar det behöva lite ompyssling ibland

torsdag 16 februari 2012

-De hemliga inläggen ni aldrig fick läsa!

FC Barcelona kombinerar konst och fotboll i samma arena
Second Life är en föränderlig värld. Det har jag lärt mig den hårda vägen. Skrev i början av min bloggarkarriär ett utmärkt inlägg om en sim. Tyvärr blev det liggande någon vecka innan jag publicerade det hela.
Till slut kom det i alla fall in. Ett par dagar senare mötte jag en annan ava som sa: -Du jag hamnade i vattnet när jag klickade på din slurl. -Vad säger du måste kolla!
Stack dit och mycket riktigt simen var borta. Bara att så diskret som möjligt göra om texten till dåtid.
Så nu kollar jag en gång till så det inte händer igen.
Bilden från konstutställningen under Barcelona FC:s arena (fotboll) är ett jobb som sprack. Rubriken skulle varit; Här du Apmel kan vi förena nytta med nöje! Bilder från konstutställningen, från planen och från omklädningsrummet som visserligen var tomt men med bildtexten; -Det luktar i alla fall karl. så hade det blivit bra ändå.
Så här luffar man- tar vinden från motståndaren-min favorit.
Planer på en seglarskola med hjälp av ACA:s utmärkta material har jag också men hur fiffigt är det att ha en seglarskola när det knappt går att segla längre i Second Life.
Men det kanske löser sig och då.... -Vem vet.
Det är inte alltid bara tjo och tjim att blogga.

onsdag 15 februari 2012

Vill ni se en stjärna..

I tornet kan man kolla i teleskop själv!
..se på Avalon 
Planetarium!
Som liten flicka var jag med mina föräldrar på Madame Tussauds och Planetariet. Jag var inte lika lång och reslig då som nu så såg jag inte så mycket. Jag vände och vred på skallen och överallt var det stora som skymde sikten. Ganska besviken 9-åring fick mutas med glass för att bli glad igen. För att "bota" det här sökte jag på "planetarium" i SL-search och fann Avalon Planetarium.
-Måste kollas in! Det tog över en timme innan jag var ute. Så intressant och spännande upplevelse.

Timglasnebulosa
Det finns två teatrar i den ena får man veta allt om månen. Den kändes lite seg, mycket visste jag redan, den andra satta man sig ner och med stjärnbilderna i bakgrunden fick man en bländande rundtur i kosmos. Den avslappnande musiken i bakgrunden till bilderna tagna med Hubble-teleskopet gör det hela till en härlig meditation.
Rymdskepp till Planetariet
Komma dragande med en sketen limo ha!
Nebulosa Rugosa eller nå´t sånt och stjärnhimlen i bakgrunden

tisdag 14 februari 2012

Alla hjärtans dag idag!

Kul att få apa sig lite
Idag den 14:e februari är det Alla Hjärtans dag. Vad vore Second Life om det inte fanns en Valentine Town?
Amerikanarna är ju tokiga i Valentine day. Det köps presenter och det hålls jippon av alla de mest krystade slag och det skickas kort.
Firandet av ett helgon med namnet Valentinus den 14 februari började inom den katolska kyrkan redan i slutet av 400-talet, men exakt vem denne var är oklart. Flera olika martyrer med namnet Valentin.
Kopplingen till romantik och kärlek uppkom först under medeltiden och uppstod möjligtvis genom en folklig föreställning om att fåglar i mitten av februari sökte och fann sin partner. Detta inspirerade pojkar och flickor att fundera på vem som skulle bli deras Valentin, det vill säga vem som de skulle hålla ihop med minst ett år framöver.
Redo att fånga en karl
I Sverige har seden att på lek para ihop flickor och pojkar funnits men i tradition varit förlagd till pingsten. Denna hedniska sed med Majbrud har väl självdött men det är ju fortfarande populärt att gifta sig i Pingshelgen. Det berättas att bonddrängarna gick och gömde sg den här dagen för att inte någon kvinna skulle slå klorna i dem och tvinga dem att gifta sig.
Kvinnorna förväntades ju sitta och vänta på en karl i 364 dagar om året men den 14:e februari var det bara att kuta det fortaste man kunde och slå klorna i den inte ont anande utvalde.
God Jakt flickor om ni inte reda löst problemet nån annan dag. :)

Valentine Town

måndag 13 februari 2012

Håll ett öga på London

Högt var namnet, en trevlig bit London.
För dyrt att åka till London? För högt att åka London Eye? Inga problem nu finns London Eye i SL också.
Precis som i verkligheten har man bra utsikt över Themsen, Tower Bridge och Houses of Parliment med Big Ben och mycket annat. På simen finns också en freebie-factory med ett och annat smått och gott.
Kolla in New London och åk en tur.

fredag 10 februari 2012

-Här har du din limo Tina!

Så här ska det se ut Tina, förlängd Mersa och röd matta
Tina har i sin blogg Tinas Universum skickat oss "limo" till olika evenemang runt om i vårt SL men jag har aldrig sett någon i verkligheten utan det har varit samma gamla Teleport som vanligt.
Nu har jag hittat "Tinas Limo"! Till  Whisky-Go-Go-club i  Downtown Los Angeles så anländer man ståndsmässigt i en limousin som stannar exakt framför den röda mattan.
Just nu är aktuella tider tydligen en hemlighet i L.A. men det finns en ljustavla utanför som visar tre dagars uppträdande som verkar börja 7,8 och 9 pm LA tid vilket innebär 4,5,6 på morgonen för oss. Nattklubb eller något för den sömnlösa att kolla in Det finns Dj och dansgolv som vanligt.

torsdag 9 februari 2012

Make love not war!

Vad kan vara mer naturligt än att sitta naken på en vacker blomsteräng
och blåsa maskrosbollar? Sprida det goda budskapet för vinden
Det var Hippierörelsens budskap innan det försvann i haschdimmorna.
Hippiekulturen uppstod under 1960-talet och med dem en färggrann klädstil som senare övergick i "trashanksmodet". Budskapet var fred och miljöfrågor med slogans som flower power och make love, not war. Andra saker som ofta förknippas med hippiekulturen är deras positiva inställning till sex och den speciella klädstilen.
Att de har sex bakom mig är väl inget konstigt? Alla däggdjur har sex
Den goda saken försvann i haschdimmorna för knarkförsäljarna hittade en gyllene marknad och den s.k. fria kärleken gällde främst männen. Eftersom det var samma mulliga mansgrisar i ny förklädnad blev de svaga kvinnorna förtryckta och de starka gjorde nåt annat.
Nu finns möjligheten att i Second Life leva Hippieliv förhoppningsvis utan att göra om 60-talets dumheter. Vara rädd om miljön och ta vara på varandra är ingen dum tanke. Vi är ju ändå bara en del av naturen. Vi slår ju inte sönder våra hem inomhus kanske är dags att även vårda miljön utanför de fyra väggarna.
-Är du Hippie?
Gör Hippietestet här! Jag är 33% Hippie, hoppas det är de goda procenten. På SL-Hippie simen har de även intressanta diskussioner av olika slag.
Commune Utopia hittar du här
Kultlåten från året det begav sig framför alla andra:

onsdag 8 februari 2012

Äldsta bögen nu på muséum!

Urbögen själv kan beskådas, borde nog
funnits minst en till om det ska räknas
Internationellt 
LGBT-muséum 
öppnar nu i 
Second Life. 
Den som trodde att LGBT var något nytt kan se att så inte är fallet. Inte heller gayrörelsen är något nytt. Redan 1862 greps Johann Baptist von Schweitzer  för brott mot Preussens anti-homosexualitet lagar. En bekant till honom,  Karl Heinrich Ulrichs von Schweitzer skrev ett försvar inför hans rättegång, men detta beslagtogs av polisen. Ulrichs var en homosexuell juridikstuderande och journalist. Vid 14 hade han sin första affär med en man - hans ridlärare. Han studerade i Göttingen och Berlin Universitet (studerar juridik och teologi och historia respektive). Han arbetade därefter i en tingsrätt i Hanover till 1857 då han fick sparken när hans homosexualitet blev känt.Efter gripandet av von Schweitzer beslutade Ulrichs att bedriva forskning om sexualitet. År 1864 publicerade han "Undersökningar Riddle av" Man-Manly 'Love "och därefter offentliggöras ytterligare 12 volymer med 1879. I sin forskning drog han slutsatsen att sexuell läggning var en fråga om biologi, och därför var det omänskligt att straffa homosexuella som om de hade ett val. Han myntade också termer som "sexuell läggning" och "könsidentitet", men han använde sina egna ord för gay och lesbisk (Urning "och" Dioning "respektive). Ordet "homosexualitet" skulle myntades 1869 av tysk-ungerska Karl-Maria Kertbeny: ordet skulle komma på engelska i 1891.
Mona-Lisa och Garbo hoppade gärna i säng med damer.
Att Sappho var lesbisk vet väl de flesta men att Mona-Lisa och Greta Garbo också var det kanske är en nyhet. Detta och mycket till kan man få lära sig på Persecution to Pride och på deras hemsida. Utställningen visar också var det fortfarande är förbjudet att vara gay eller lesbisk. -Oj!
Förstår inte att det kan vara sånt ståhej om vem man hoppar i säng med eller inte. Sex idkas ju inte 24 timmar om dygnet precis. De andra 23 timmarna är ju också en del av en människas identitet.


tisdag 7 februari 2012

Hippidrottningen redo hylla drottningen!

Hippiedrottningen väntar på att fira drottningen i Regents Park
Drottning Elisabeth II firar 60 år på tronen. På en resa till Kenya 1952 möttes hon av budskapet; -Din pappa kungen är död - du är Drottning av England. Då var hon 25 år.
När hon var lika gammal som jag är nu, 28 år, hade hon varit regent i tre år. Hujedamig stackars människa ett sånt tvång.
Elizabeth II är drottning sedan den 6 februari 1952; kröningen ägde rum i Westminster Abbey 2 juni 1953.
RL-Elisabeth II inte båten
Drottning Elizabeth II är Storbritanniens hittills äldsta monark. Det tidigare rekordet hade drottning Victoria som avled 1901 vid en ålder av 81 år och 243 dagar. Från den 12 maj 2011 är hon den brittiska monark som har regerat näst längst, bara Victoria har regerat längre.
Nu drog jag iväg till Regents Park i Second Life för att kolla in hur det står till med firandet. -Nja det stog still med firandet men enligt vanligtvis välunderrättad källa så är det saker på G även i Stora London.
Det sågs inga korteger eller andra liknande saker inga banderoller med "Lilleba 60 år på tronen" men en del spår. Ett tivoli med Pariserhjul eller Ferris Wheel som engelskorna säger och en karusell. Regents Park går i väntans tider kan man säga så saker kommer att hända. Även om man inte är rojalist kan man hylla en dam som skött sitt arbete, ett arbete hon inte kunde välja bort. i sextio år.
Tjuvstarten på 60-årsfirandet? -Vi håller kollen!

måndag 6 februari 2012

Låt ljuset komma till dig

Det är ögonen och huden som tar upp ljus så naken är en förutsättning
När vintermörkret är som tätast känner sig många hängiga
Har du något av följande symtom kan ljusterapi vara något för dig:
Dygnsförskjutning, konstant trötthet, nedstämdhet, sömnstörningar, förlorat intresse för det mesta, ovilja att göra något alls, ökad aptit och sötsug.
Då kan du prova ljusterapi i SL.  På Simen Girls Spa, tyvärr killar bara för damer, finns ljusterapi med färgat ljus, gult för nerverna, påstås minska stress och ge oss positiva tankar. Violett ljus för att stimulera mjälten och rena blodet. Man rekomenderas 5-10 minuters meditation i de olika färgade rummen. Bad och andra faciliteter finns både utomhus och i spat.
Om det påverkar primataren? -Mitt färgseende förändrades en stund men jag är rätt lugn så jag vet inte.
Sjöfn
Det jag vet är att naturläkemedel och alternativ terapi kan var väldigt kraftfullt och inget att leka med. Väldigt många moderna läkemedel är ofta samma sak som naturläkemedel men i raffinerad och standardiserad form. -Finns det en instruktion eller dosering ska den följas annars kan det vara lika farligt som att överdosera läkemedel. En del s.k. naturmedicin är också ren bluff.
Läs mera: Laddat med ljus Ny kraft med ljusterapi

fredag 3 februari 2012

Skojare lurar dig på Facebook

En alltigenom falsk sida bara för att lura till sig dina uppgifter.
Då var skojarna i farten igen. Är det inte Nigeriabrev; -Om jag får låna ditt bankkonto och sätta in 200 miljoner dollar i tre dagar så får du 20% så är det förfalskade sidor.
Nu är det Facebook och dess användare som är måltavlan. En trojan letar upp alla dina försök att logga in på Facebook och ersätter sidan med en falsk där du anmodas lämna dina uppgifter på nytt.
-Tro dem inte - det är bluff!
Sättet att skydda sig är att och rapportera Facebook scam till den här websidan "Report-Online-Scams"
Facebook har även en säkerhetssida där man kan få råd.
En säker sida, banker etc, ska börja med https där s står för safe och inte enbart http.

torsdag 2 februari 2012

-Em först ut på Slouisiana!

Em Arabellos först ut på Aakes galleri.
Em Arabello med ett av sina verk i Aakes galleri
Det är visst inte bara Vanadis som ramlar på nyheter. I går kväll vid niotiden loggade jag in en stund kollade på kartan om det var folk någon stans. Bryggen-nej, Fias Altan-nej, kollade ett par ställen till innan jag kollade Yadkin - inget hos Kicki men där var en stor grupp folk. Var kan det vara? Ingen aning kartbilden är bara grå och det har öppnat så mycket klubbar på Yadkin så vi kollar. Tp.ade dit hamnade på taket till ett hus och neranför stod en grupp människor. Jag hoppade ner. Välkommen Sjöfn sa Aake kom in och se det nya galleriet.
Curmansk villa? Norrland? Norge?
Vi gick runt en lång stund och småpratade och studerade konstverken. Jag försöker lista ut var motiven är hämtade. Tycker mig se på västkust, Norge och Norrland men säker blir jag inte. Det är en av de saker jag gillar med konst att man får lov att upptäcka själv.
Även Njorl finns representerad i och utanför galleriet med ett par spännande verk. De får ni upptäcka själva - jag får ju inte ta all spänning ifrån er.
Idag torsdag 2 februari kl 21.00 CET är det vernisage och invigning av galleriet. FanFan är DJ.
SLurlen till Slouisiana eller Yadkin Exhibition som det officiella namnet är; Klicka här för tp
Sjöfn

onsdag 1 februari 2012

Är detta en riktig bäbismage?

Second Lifes uppfattning om gravid mage
Det är mycket som ser 
lite konstigt ut i Second Life.
Äkta gravida magar
Bland det som ser allra konstigast ut är gravida magar. De påminner mer om en boll än en gravid mage. Den inte bara växer på höjden utan även på bredden och får alldeles fel proportioner. För bred för låg. I alla fall om man jämför med vår kusin Blid och alla hennes magar.
Dessutom är det väldigt dyrt, väldigt mycket sjukhus över förlossningen och barnen som föds är fula som stryk. Nog bättre att ordna den saken i RL än i SL.
Det behagar väl inte mannen tillräcklligt för att "köstes på".