måndag 31 oktober 2011

Dra ända in i pumpan med dig!

Pumpan finns i Kensington, London
-Halloween!
-Det är idag det!
I alla fall om man ska följa den anglosaxiska traditionen till punkt och pricka. Då infaller Halloween 31 oktober varje år punkt slut.
I Sverige har vi vimsat och snurrat till det så det firas Halloween lite när som helst. Somliga firade helgen som gick av det skälet att den ligger närmast till. Andra har vimsat ihop det med Alla Helgons dag vilket är heltokigt. Halloween härstammar från de gamla Kelterna pch firades när skördesäsongen var slut och vinterhalvåret började 31 oktober. Kelterna trodde att osynliga krafter var i rörelse och att de dödas själar kunde återvända till jorden under natten till Halloween. Eller Samhain som de kallar helgen.
Alla Helgons dag är en kvarleva från katolsk tid som Gustav Vasa och Gustav II Adolf glömde att rota ut och infaller lördagen mellan 31 oktober och 6 november.
I Second Life firas på 463 ställen så jag räknar inte upp dem alla utan ger dig länken till sökningen här.
PS Trick or treat? DS

söndag 30 oktober 2011

-Fridh i Paris igen!

När ni läser det här sitter Fridh, söstra mi, på planet tillbaka hem till Paris. Hon kom i onsdags bara för att fira min födelsedag. Det minsta jag kunde göra var att hämta henne i onsdags och köra henne till flygplatsen nu.
En liten låt på resan Fridh:
Låten handlar visst om hur kul det är att gå gatan fram och vilja hälsa på alla.
Sjöfn

lördag 29 oktober 2011

-Grattis Sjöfn!

Fyrverkeri för "fylleristen".

-Grattis kära kusin!!!
RL-Sjöfn fyller 29+ idag. 
Det blir en hektisk lördag för jubilaren. Marknad i Vänersborg, den missar hon sällan, på morgonen-förmiddagen sen ner till Marstrand och fira födelsedag och lite Halloween-tokerier på kvällen.
Stort grattis från din "lilla kusin" Vanadis.
P.S.Jag får ta det lite försiktigt påhitt och tokerier om två år får jag igen allt med råge annars.D.S.

fredag 28 oktober 2011

Vänsterns sista dödsryckningar..

Vad vill de göra efter ockupationen? Det döljs i hasch och rödvinsdimman
eller början 
på ett 
nytt 1968?
Rörelsen Occupy Wall Street har öppnat filial i Second Life med Occopy SL. Gemensamt för båda rörelserna verkar vara just det; -Occupy!
-Sen då? frågar jag men får inga klara svar.
Det är väl det problemet Socialdemokratin i Sverige också lider av. Det ropas på förändringar på all de håll och kanter sen kommer både rödgröna rörans och alliansens alla visoner att stupa på samma sak; Finansministern! Av tradition har svenska finansministrar, Wigfors, Sträng, Feldt,Bohman, Wible, Göran Persson och inte minst Anders Borg en sak gemensamt. Det ska vara ordning och reda i statsfinanserna. Några större utsvävningar tillåts icke. Så när Anders Borg säger att "Sverige ska stå väl rustat om det blir sämre tider" så har vilken som helst av hans föregångare sagt ungefär samma sak.
Amerikansk ekonomisk politik är en annan sak. Där har de senaste 40 presidenterna lovat "kraftiga skattesänkningar" "mindre politisk inblandning" och "större statliga utgifter". Senaste exemplet är George W. Bush som startade dyrbara krig och sänkte skatterna så mycket att USA har nått taket för sin upplåning.
Att han sen lät finansmarknaden härja fritt utan politisk inblandning var rent ut sagt stendumt och tvärtemot bland andra Anders Borgs uppfattning. Ohämmad utlåning till människor som inte hade förutsättningar att betala fungerade bara till bubblan sprack.
För att få ordning på världens finansmarknader krävs övergripande regelverk helst på FN-nivå. Om ett land inför strängare spelregler flyttar bara problemen till ett annat land helt utan insyn.
Att sitta och röka haschpipa och nostalgiskt drömma om 1968 är ingen lösning.
Att sätta press på världens regeringar så de ställer upp ett vattentätt internationellt regelverk som förhindrar överbelåning, lek med andras pengar maskerat till aktie och pensionsfonder och bonusutdelningar i "farbror Joakimklass" det gör nytta även om det inte är lika spektakulärt.
-Varför ska en VD få extra betalt för att göra sitt jobb? -Det logiska är väl att han/hon får sparken omedelbart om han/hon inte gör sitt jobb?
Sjöfn

torsdag 27 oktober 2011

Du kan vara drabbad av dataintrånget!

-Puh min dator var okey i alla fall men hur är det på nätet?
Bloggtoppenhärvan
sväller hela tiden!
Idag onsdag har antalet hackade konton ökat till 180.000 och antalet kan komma att stiga.
De som är illa ute och omedelbart bör byta lösenord på bloggar och annat som finns på nätet är dels de som varit inne och registrerat sin blogg på bloggtoppen.se dels de som någon gång kommenterat på bloggar som är registrerade på bloggtoppen.se. Kort sammanfattat de som någon gång bloggat eller kommenterat en blogg med lösenord om jag får tolka uppgifterna.
Bytte lösenord hela kvällen.
Satt på tisdagskvällen och bytte lösenord på det mesta. Det svåra med lösenord är ju att de inte bara ska vara säkra utan också gå att komma ihåg.
Så skyddar du dig
mot hackare!
Uppdatera uppdatera uppdatera. Alltid ha senaste versionen av operativsystemet, virusprogram och brandväggar. Använd senaste SL-viewern oavsett tillverkare. RLV-viewers är av naturliga skäl särskilt illa ute. Stäng av RLV om du inte behöver det.
Använd den hjälp som finns att få på nätet men gör det med försiktighet. Det finns en uppsjö gratis "viruskollar" för PC på nätet alla är inte seriösa utan tvärtom mycket illasinnade och ute efter att plundra din dator.
Testa din dator hos Post&Telestyrelsen. Gjorde jag medan jag fikade. Du får råd om hur du kan öka din säkerhet, Har man Telia som bredbandsleverantör får man gratis säker surf till en dator och får betala 10 kronor per extra dator. Väl investerade pengar.
PCför alla gick igenom datasäkerhetsprogram och har en lång lista för nerladdning. Du får prova dig fram vissa antivirusskydd slöar ner datorn medan andra inte märks alls.
Koppla ihop så lite som möjligt är mitt råd, skulle aldrig koppla Second Life till Facebook - säkerhetssållens moder - och Vanadis har en egen gmail-adress utan kontakt med RL-Vanadis epost.

onsdag 26 oktober 2011

Vill ni se mer av denne man?

Wildstar Writer
Kom då till Kickis brygga ikväll onsdag 26 /10 klockan 21.00
Wildstar Writer och Kicki kom överens om att ordna en spelning i ett flygande fläng i måndags.
Wildstar  är en ensamstående pappa som spelar musik och fotograferar. Åker motorcykel i RL. Läs mer på hans hemsida
Ett litet smakprov på hans mjuka röst kanske kan vara nåt:

Ta mig till Kickis brygga och Wildstar fort!

tisdag 25 oktober 2011

Hjälp mina filer är borta!

-Eko? -Eko eko eko..ingen rolig syn när allt är borta
Mardrömmen för oss alla. Bokmärken-blankt, historik-blankt, epost-blankt, kontakter-blankt, bilder-blankt.
Det har hänt oss alla i större eller mindre omfattning.
En situation som man helst löser genom att förebygga den genom kontinuerlig säkerhetskopiering. Tyvärr brukar den uppstå vid större systemuppdateringar. För det mesta finns filerna kvar, tex iTunes som ofta skapar ett extra bibliotek men då går man till menylisten och klickar på samla ihop bibliotek så brukar det lösa sig. Det har jag beskrivit tidigare, kolla här samma lösning både PC, Linux och Mac
Har du Mac OS och en lös hårddisk, kostar mellan 500 och 100 kronor, är det inga problem. Då använder du TimeMachine för att återskapa, antingen enstaka filer eller hela datorn. Min nuvarande lösning.
Med lite tur kan man hitta sina förlorade filer, de kan finnas sparade som .xml-filer,.pst eller liknande, de kan finnas mappar med namns som "Previous system" "Old system" eller liknande. Bokmärken kan finnas i mappar. Olika för olika operativsystem och olika versioner av operativsystem. Kreativa sökningar kan hjälpa. Både inifrån programmen och utifrån.
Förlorade Windowsfiler är knöligare att återställa men inte omöjligt. Dels finns Microsoft Recovery Console - den måste man dock installera själv, ser det ut som. Lite svårt att svara på när man inte har tillgång till en PC och kan kolla själv.
Är Windows-filerna raderade går det ändå att rädda en del och med lite tur samtliga, historik, bokmärken, epost ska kunna gå att återställa säger tillverkaren av "Recuva" ett gratisprogram för återställning av filer. Inte heller detta kan jag testa men du som kan berätta för mig hur/om det gick
Firefox sparar bokmärken, historik och lösenord i en profilmapp på hårddisken (samtliga system) den importerar man så är allt som vanligt igen. 
Har man Telias Bredband finns en bra lösning; Säker lagring för 29:- månaden obegränsat utrymme. Ska läsa det finstilta - behöver köpa ännu en hårddisk annars för 1000:-/29=35 månader och då är det inte omöjligt att jag får köpa en hårddisk till så det kan löna sig.
Bloggen har du backup på här Blogbackupr -gratis och automatiskt. Finns för alla bloggsystem .
-Gör det nu det är aldrig för tidigt att säkerhetskopiera oftast för sent.

Ta inga bilder med SL-viewern

Linden Lab har än en gång uppdaterat viewern med sedvanligt resultat höll jag på att säga.
Alla bilder tagna med SL-viewer 3.1.0.243176 för Mac OS är sabbade.
Ett blått fält i nedre vänstra hörnet. Fick logga ut och ta om alltihop med Dolphin-viewern. Naturligtvis upptäckte jag det inte förrän jag "kom hem".
Får jag tag i den där "Kalle Klåfinger" på Linden Lab som med jämna mellanrum ställer till viewern så...så...så....

måndag 24 oktober 2011

-Tala om dig! -Ingen annan gör det!

Hoppas Kicki inte blir arg, jag är snäll innerst inne :)
Dagens samhälle ställer stora krav på den som vill komma någon vart.
Det gäller att synas i mediabruset.
Lika viktigt som att vara "duktig i skolan" så gäller det att kunna tala om hur duktig man är.
-Inte skryta och inte undervärdera sig själv.
Jag gör en blogg som jag tycker är bra. Jag har hittat den nivå jag hinner med att sköta. Det finns många som har fler inlägg per dag men det skulle jag inte hinna med utan att slänga in en massa hafsjobb eller andras mediokra filmer från YouTube.
När det gäller bloggar hjälper det inte att göra en blogg bra den måste marknadsföras också. Därför, och för att jag är ledamot i FFFABBBV, tar jag och lägger in urlen till bloggen var helst jag kommer åt. Det finns många tavlor man kan ändra antingen genom att klicka på dem och skriva in en url i chatten eller peka på dem och se om det dyker upp en list att skriva urlen i.
Fotnot: FFFABBBV = Föreningen För Främjandet Av Bättre Bus Bland Vuxna

söndag 23 oktober 2011

Audur - Frejas dröm


Det är en underbart vacker dag. Jag, gudinnan Freja, står i mitt vita tempel beläget strax intill bergskanten ovanför fjorden. Jag är vacker, lång som ett berg klädd i vitt. Bakom mig står min tröst, min man, min far, min bror. Han har inget namn, ingen kropp bara ett huvud. Lockigt blont hår och skägg. Kloka djupblåa ögon. Jag liter på honom, respekterar honom och älskar honom förbehållslöst.
Jag ser ut över landet och fjorden. Det enda jag ser är röd kal  jord. Inget liv, ingenting växer. Jag väntar och undrar. Plötsligt stiger en jätte upp ur havet och går mot bergen. Mot mitt tempel. Han är gjord av röd lera och hans namn är Audtur.
Jag kommunicerar med min förtröstan och stora kärlek, ser i hans djupa kloka ögon att han ger sitt samtycke.
Jättens steg är tunga, så tunga att jorden skakar för varje steg han tar. Han är utan känslor eller tankar. Jag går emot honom och tar hans hand. Jag leder honom till en helig dal. Uppoffringarnas dal. Vi lägger oss på den bara röda marken. Jag är medveten om risken jag tar. Jag vet att om jag väcker hans åtrå innan jag väckt hans kärlek och klokhet kan han förgöra mig. Jag smeker honom mycket försiktigt. Jag berör kärleksfullt hans kropp med mina mjuka händer samtidigt som jag viskar kloka och kärleksfulla ord i hans öra. Jag märker gensvar genom att han förändras. Hans hud blir mjuk och jag känner han fylls av liv och passion. Medan vi älskar skakar jorden. Jag kör mina fingrar genom hans mjuka lockiga hår. Vi är ett. Jag öppnar ögonen och ser in i hans. Han är plötsligen vacker.
         Jag ser mig omkring. Allt är förändrat, jorden har fått liv medan vi älskat. Den röda torra jorden har bytts mot gräsbevuxna fält, blommor och träd. Jag känner lukten av en vaknande natur. Jag är mer än tillfredsställd efter min akt av kärlek och kraft. Jag känner mig hel.
     Då skakar jorden igen. Det är ett taktfast mullrande och skakande. Jag ser mot norr där fjordarna möter havet. Jag ser hundratals jättar resa sig ur havet och går med livlösa steg rakt emot mig. Några är gjorda av röd lera, andra består av grå granit.
Nu vet jag att detta är ett uppdrag som aldrig tar slut….

Isländsk saga från 900-talet före inflytandet av kristendom förvanskade sagorna ,beskrivande livets uppkomst på jorden.

lördag 22 oktober 2011

I tidernas begynnelse existerade enbart tomhet

I tidernas begynnelse
existerade enbart tomhet
det fanns ingen sand, inget hav
inga lugnande vågor
jorden var ofödd
himlen var tom
den stora tomheten väntade
det växte inget gräs någonstans

När den stora iskylan och den stora elden smälte samman i Ginnungagaps stora tomhet. Föddes jätten Ymer  ur den första droppen smältvatten.  Ymer sov så nära elden så att svetten lackade. Ur svetten föddes en kvinna och en man. Ymers fötter blev till två söner. De var de första Hrimtursarna arvingar av Jötnar.
Den andra droppen svett blev till en ko, Audhumla som födde Ymer med sin aldrig sinande mjölk. Hon slickade salt från Ymers frusna svett. Tre dagar senare födde hon en man, Bure. En vacker och kraftfull man. Även Bure fick en son Borr som i sin tur fick tre söner med Bestla Hrimtursarnas dotter. De tre sönerna hette Odin, Vili och Ve. De tre bröderna dödade  Ymer. De dränkte alla hrimtursar utom en familj i hans blod. Av Ymers kropp skapade de himmel och jord. Mellan himmel och jord placerade de fyra dvärgar Austri, Vestri, Nordri och Sudri i fyra riktningar för att hålla upp himlavalvet.

fredag 21 oktober 2011

Har Breivik varit här?

Visserligen är en av Svenska Ambassaden främsta arkitektoniska förtjänster en ljus och luftig design men..
idag när jag som vanligt rezzade såg ambassaden mer ut som riksdagskansliet i Oslo en dag i somras.
Golvet verkade aningen "bräckligt" och stora delar av taket och väggarna saknades.
Ett tag senare träffade jag mina glada vänner och upptäckte att det nog inte var något fel på ambassaden utan på den senaste uppdateringen i onsdags.
En ava kunde inte ta på sig några kläder. En annan fick blåa hörn på skärmbilderna. Så gott som alla som använder SL-viewern rapporterade problem så det är som vanligt någon "finnig yngling" som klåfingarat i onödan utan att veta vad han gör hos Linden Lab.

torsdag 20 oktober 2011

Litet bo med täppa till

Man får vara uppe med tuppen på landet - mycket som ska skötas om.
Lantliga 
New England
Att få det bättre i livet har alltid varit en röd tråd i människors liv. Många svenskar såg Amerika som möjligheten att få en egen jordbit att odla. 1890 års folkräkning i USA kom fram till att det bodde 800.000 svenskamerikaner i landet.
Intressanta bilder från jordbruket förr.
En del av dem flyttade till New England även om de flesta flyttade till Minnesota och Wisconsin. Kanske för att Lake Superior påminner om Vänern många av dem var från Dalsland, ett av de svenska landskap som upplevde störst utvandring – totalt uppskattar man att cirka 50 000 dalslänningar emigrerade från 1850 till 1930. Lika många som det bor där idag.
Farmers Museum har byggt en sim som de kallar "Rural New England" där man byggt upp en interaktiv gård som liknar sena 1800 tidiga 1900-takets gårdar. Vilka är påfallande lika många nordeuropeiska gårdar.
En fin fotoutställning, Plowline, finns i skolhuset och i villan. När ni tröttnat kan ni gå ner till bryggan och sjösätta båten och segla iväg. Simen är förbunden med alla de övriga seglarasimmarna av vilka nånga har motiv från amerikanska östkusten.

tisdag 18 oktober 2011

-Dina kablar har nog blivit för kalla!

Utan fungerande bredband 
har jag försmäktat i dagar.
Det fungerade på söndag kväll men inte på måndag morgon. Dessvärre vaknade jag tidigt för att kunna få jobba undan lite extra mycket för att kunna unna mig lite extra ledighet i slutet av veckan.
Sådan planer ska man inte göra.
-"Det sket sig" skulle man kunna säga om man nu nyttjar sådant vulgärt språk. Ringde Telia och felanmälde. Talade med en gosse som sa just det: -Dina kablar har nog blivit för kalla! -Men vad säger du, sa jag, jag bor på västkusten och här är tio plusgrader menar du att de inte har några teleförbindelser alls halva året i Norrland då?
Han hittade inget fel på linjen utan föreslog att mina inställningar var fel. Vilket de inte var. Det var samma inställningar som i söndags och då funkade det. Gav upp honom och ringde premiumsupporten för 19:- minuten. På en dag kan jag förlora rätt mycket pengar om jag inte kan jobba så det går nog ihop sig. Där träffade jag en kunnig kille som bad mig titta på lamporna vilka som lös på gatewaten. Det var inga som lös bara två som blinkade. Då bad han mig trycka in återställningsknappen men inget hände. -Det modemet är kass konstaterade han jag skickar ett nytt. Nu har du lite tur för vi har bytt till ett bättre standardmodem med längre räckvidd. Idag, tisdag ligger det på posten så jag ska hämta det efter klockan 16.00.
Trots allt blev jag lite bekymrad när jag tänker på vilka ljushuvuden som sitter på supporten på olika ställen. Det är inte de skarpaste knivarna i lådan direkt. Vilket jag fick bevisat när jag läste ett SMS, det funkar, från en släkting som pluggar i Norrland. Hon kom på att det fanns "Telia hotspots" överallt i staden hon bor. Så trots att hon saknar bärbart bredband skulle hon via datorns inbyggda Wi-Fi kunna koppla upp sig även utanför universitetet. Enligt  Telias reklam på hemsidan skulle hon bara uppsöka närmsta Teliabutik så skulle de hjälpa henne utan kostnad. Hon tar sin MacBook under armen och stegar in i Teliabutiken och ber om hjälp refererande till annonsen. Där bakom disken fanns ett annat ljushuvud. -Nej det går nog inte…du är för långt bort från din router i Västra Götaland.
Då tog hon sin bärbara vände på klacken och gick. -Den personen får absolut inte pilla på min MacBook och definitivt inte röra systemet!
PS 17.15 öppnade jag lådan och kopplade in 17.20 hade jag bredband igen!

måndag 17 oktober 2011

Nu kan du läsa Vanadis Ser på saken i mobilen

Nu finns jag i mobilen! Bara att klicka widgeten till vänster.
Men jag behöver din hjälp med att kolla så det ser bra ut på mobilen.
Jag har ingen Androidmobil så jag kan inte kolla så det ser ut som det ska. Lite risktagande kanske men vad gör man inte för att hålla "en hög servicenivå" till sina läsare.
Att ladda ordna en app till Android är gratis men en iPhone app kostar 600 kronor och det tycker jag är ekonomiskt omotiverat när man inte har inkomster från bloggen eller appen.
Funkar inte widgeten så ska de här länkarna funka:
 http://www.appsgeyser.com/getwidget/Vanadis+app
Short url: http://www.appsgeyser.com/89319
Snälla berätta för mig hur det ser ut i appen.

lördag 15 oktober 2011

Djävla strul på Linden Lab!

Har försökt logga in sedan klockan 23.06 nu fick jag detta meddelande:
Ska visst vara 23.55 får sen
De väljer ju sina tillfällen att starta om griden.
En Lördagkväll????? Vad tänker det med?

Är du Aj-Pad?

iPad har gett de allra flitigaste användarna ont i nacken på grund av de håller den i vänsterhanden och skriver med höger. Så detta är nästa inovation efter sms-tumme och musarm.
Kanske kan den här nackgympan göra lite gött, det är lätt att få SL-ont av allt körande med piltangenterna på helgen. -Jag ska testa i alla fall, 4 minuter och 24 sekunder är inte mycket av min dyrbara tid :).

fredag 14 oktober 2011

Så kommer SL-viewern att se ut!

Påklädning á la the Sim´s
Stora förändringar kommer snart i Second Life enligt Linden Lab vd Rod Humble, man kommer att slå samman de nuvarande Basic och Advance lägen, något som redan har aviserats, men det är bara början. 
Enligt uppgift ska det bli smidigare att gå, man ska kunna klicka på en punkt hålla ner musknappen och gå dit. En funktion som idag bara finns i inställningar men som inte funkar i verkligheten.
Förändringarna kommer att göra det lättare att skapa "intelligent liv" tex hundar som följer dig i kopplet utan att braka in i allt som finns i vägen.
Den som spelat the Sim´s kanske kommer att känna igen sig. Det kommer nog att märkas att the Sims skapare håller i rodret.
Byggande á la the Sim´s
Vad jag saknar idag är möjligheten att klicka på en punkt och beordra "gå hit" istället för att hålla ner piltangenten hela tiden. Många funktioner som på viewer 2/3 finns i inställningar, t.ex. draw distance och musik av och på, vill jag ha i menylisten som på t.ex Kirstens och Dolphin viewer.
Förändringarna lär komma i slutet av oktober början av november. Kanske därför det är så mycket strul i vårt Second Life nu?

torsdag 13 oktober 2011

-Second life bättre än medicin!

Ett års sysslolöshet och tröstätande har satt sina spår-20 kilo spår.
-Second Life - leka med Barbiedockor på datorn! 
-Second Life är för de som inte orkar skaffa ett riktigt liv!
-Second Life är för idioter!
Vi "secondlifare" möts ofta av en nedlåtande "von oben"-attityd av "firstlifarna". Det säger egentligen inte så mycket om oss utan mer om herr och fru von Oben.
Svenskarna är världens ensammaste folk, 2 miljoner svenskar bor i ensamhushåll. Ensammast av svenskarna är stockholmarna! Hur man nu kan vara ensam i en miljonstad? 500.000 stockholmare bor i ensamhushåll.
Själv är jag 29 och bor i ensamhushåll på Marstrand. Har bott tio år i Köpenhamn där jag studerat så mycket jag kunde i mitt ämne. Facebook, twitter och Skype har varit/är ovärderliga verktyg för att hålla kontakten med vänner både i Danmark och Sverige. Second Life har skaffat mig en hel uppsjö nya vänner. En del känner jag i första livet andra inte.
På Marstrand bor det 1200 personer vintertid. Sommartid oerhört många fler. Marstrand lever upp. Vintertid finns nästa ingenting. Jag jobbar deltid som timvikarierandende universitetslärare och har varierande arbetstider. Det blir en del dötid och det är inte alltid man kan segla. För att träffa folk i RL dagtid måste jag köra 45 minuter in till Göteborg - visst det är jättekul men det tar minst 3-4 timmar var gång och har man bara en eller två timmar räcker inte tiden till. Det går ingen nöd på mig, jag är ekonomiskt oberoende jag har en extrovert personlighet och har lätt att knyta kontakter. Jag har inget behov av Second Life men jag tycker det är en väldigt trevlig del av mitt liv.
Jag har träffat människor i Second Life som varit trafikskadade, långtidssjukskrivna, handikappade och arbetslösa. En grupp människor som lätt blir isolerade och passiviserade i första livet. Blir sittande vid köksbordet tittande ut genom fönstret dagarna i ända år ut och år in medan alla grannar är på jobbet. I Second Life skapar de underbara miljöer. I Second Life träffar de människor och får prata med andra, ja det finns voice i SL bara köp ett headset.
Om ingen hör av dem på ett tag så börjar någon undra - någon bryr sig om dem. Många är inte bortskämda med det. Få det liv som också de är värda.
Utan Second life är många i den här gruppen i riskzonen för att hamna i ett eller annat missbruk, av mat, av tabletter, av sprit.
Second Life kan också fungera som Kognotiv beteendeterapi KBT man kan öva sig steg för steg i saker som man upplever svårt i RL. Själv har jag varit högst upp i Eiffeltornet  i Second Life. I första livet har syrran, som bor i Paris försökt lura upp mig massor av gånger men...inte jag inte. 300 meter upp...för en flicka från platta västsverige. Efter att ha "tränat" i SL har jag varje fall åkt till första avsatsen i RL.
Nej herr och fru von Oben - tänk om. Du har fel! Du har helt fel! Second Life fyller en viktig funktion för många människor - det finns en bakom varje ava.
-Även herr och fru von Oben har glädje och får tillfredställelse av Second Life. De får utlopp för sitt gnällbehov. En nerlåtande attityd tyder ofta på mindervärdighetskomplex som den som känner sig mindervärdig ofta kanaliserar genom att söka fel och brister hos andra och genom att högljutt påtala dessa brister hoppas de att ingen ska märka deras egna tillkortakommanden.
En mer positiv och optimistisk syn på både första och andra livet hjälper alla till ett eller två bättre liv.
Sjöfn
PS sa jag att det var mänskligt beteende jag pluggat i åratal? DS

onsdag 12 oktober 2011

"Fullmåne, fullmåne, fullmånens kraft Freja är här, Freja är här"

Gudinna vi dansar en dans för dig medan elden brinner i natten
Vi dansar och sjunger att månen är full och den speglas i svartaste vatten.
I natt är det fullmåne och inte bara det det är sista fullmånen före Halloween.
Krafter vi bara kan ana släpps lös en sån här natt. Goda krafter och onda krafter. Dessa krafter måste vi häxor balansera.
Bäst att börja med en skyddsritual:
  • Jag står upp, blundar och känner hur mina rötter tränger ner i marken och drar upp jordenergi.
  • Jag låter energin strömma upp genom hela kroppen.
  • När hela jag är fylld av energi låter jag kraften bli till en energiboll över mitt huvud.
  • Med mina bara händer drar jag ut energibollen så den omfamnar hela mig ända ner till marken.
  • Jag blundar och känner denna skyddande energikupol runt mig. Min andning blir lugnare och djupare.
  • Nu kan jag öppna ögonen och vara säker på att de onda krafterna håller sig borta.
Därefter tar vi och läser en besvärjelse som driver bort det onda ur vår värld:
Orädd möter jag skuggorna och skuggornas rop, jag känner inte bekymmer och oråd, förlust eller rädsla. Ingen skugga faller över ditt hjärta Vi står vinnande tillsammans. Alla våra gemensamma besvärjelser som spindel väver det starkaste nät till vårt beskydd.
I Visshet om att varje slut är en början på nåt nytt. 
Vi ber gudinnan om rikedom, hälsa, glädje och frihet.
Om detta kära Gudinna är din vilja så låt det ske.
Ars Og Fridar
Fotnot: I Second Life finns 384 platser taggade Halloween så ni får välja själva i destinationsguiden, ska ni till alla så har ni att göra

tisdag 11 oktober 2011

-JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!! Sverige är i EM!!! JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

Slog Holland med 3-2

Ska Sverige rå på Holland?

Senaste matchen gick inte så bra för svensk del holländarna vann med 4-1.
Uppsnacket börjar på TV4 idag tisdag 11 oktober klockan 19.30 och avspark ska ske klockan 20.15.
Blir det för tråkigt att vänta så kolla lite på förra matchen.

Hela själen med Aqua vitae -livets vatten

Så en dag steg livets ursprung upp ur havet och blev människa
Vatten som medicin är ingen nyhet. Redan romarna hade sina termer där badandet även var en social funktion.
På 1800-talet växte det fram en hel rad kurorter längs västkusten med vatten både invärtes och utvärtes som specialitet. Ramlösa, Varberg, Lyckorna, Gustafsberg, Lysekil, Strömstad för att nämna några.
Att vatten är betydelsefullt för människan är lätt att förstå. I all religion och mytologi räknas vatten som ett av de fyra elementen. Enligt Darwin och senare tids forskare är det själva livets uppkomst. De första levande organismerna föddes i havet. Växte till sig och kröp upp på land.
Påklädd meditation som tillval
I vårt Second Life finns "Sunshine therapy garden"
där det finns möjlighet att stå under ett vattenfall till rogivande ljud från vattenfallet och fågelsång och riktigt få rensa hjärnan från "slagg".
Bekvämt väntrum
Vill man inte bli blöt av vatten finns massor av andra terapiformer, meditation, tai.chi, yoga och mycket annat. Eller varför inte bara sitta och må gott på en bänk till rogivande musik.
Varje tisdag mellan 19.30 och 22.30 kan man gå till mottagningen och tala med en terapeut-ava och få rådgivning.
Sjöfn

måndag 10 oktober 2011

-Grattis Kicki! 50 år idag!

Många grattar Kicki vid morgonfikat på den rätta dagen idag

Första titten på Dolphin viewer 3

Kynlif har använt Kirstens viewer S21 och vant sig med den. Nu när Kirsten inte uppdaterar längre har hon känt sig lite vilsen och sökt efter en annan viewer med samma fördelar.
-Vad är ditt första intryck Kynlif?
-Den ser bra ut och kontrollerna sitter där de ska. Man behöver inte öppna preferences för att ställa om draw distance bara för att ta ett exempel.
-Vad har du gjort med viewern?
-Jag har seglat kraschade på samma ställen som alltid så det är nog inte viewerns fel. Har varit runt på olika ställen. Chattat, vunnit pengar. Allt funkade som vanligt.
-Inga nackdelar?
-Jo och en stor nackdel. Jag kan inte byta kläder! Vissa kläder funkar men inte alla, byta shape går inte heller.
-Är det MESH?
Nej det är vanliga prims - inga konstigheter. För säkerhets skull testade jag i viewer 3 och där funkade det så jag rapporterade en bugg till utvecklaren så får vi se.
-Om du skulle sammanfatta dina intryck av Dolphin 3 viewern?
Den är kanonbra om utvecklarna löser garderobsproblemen.
Dolphin 3 viewer är opensource och finns att få till MacOS X,Windows, Linux här

PS Efter påstötning fixade utvecklaren Lance Corrimal en ny version för Mac på mindre än ett dygn där garderoben funkar föredömligt snabbt

fredag 7 oktober 2011

Ska Sverige krossa Finland igen?

Senaste matchen slutade med finsk förnedring och svensk seger med 5-0.
Uppsnacket börjar på TV4 idag fredag klockan 17.35 och avspark ska ske 18.15.
Under tiden får ni roa er med några godbitar från förra matchen:

-Vem blir stalker?
Sjöfn förklarar bakgrunden.

Psykologen har ordet
Det har varit mycket tal om "stalking" senaste tiden. Tack vare nya stalkinglagen som gör oönskad förföljelse till ett lagbrott med långt fängelsestraff och på grund av att vissa i Second Life upplever sig vara stalkade.
Men vem blir stalker? Hur ser en hon/han ut? -Jag ber Sjöfn reda ut begreppen lite kort.
-En stalker kan lida av många olika sjukdomstillstånd men de vanligaste är "narcissistisk personlighetsstörning" men det finns också en mycket liten rent prykopatisk grupp.
Narcissisterna utmärker sig genom att de kräver att bli uppmärksammade som överlägsna utan några som helst bevis på sina resultat de överdriver sina prestationer och förmågor helt ohämmat, de kräver att få bli uppmärksamamde som om de bestigit Mount Everest för minsta skitsak.
Narcisisten tar aldrig ansvar för något. Han skyller på andra om något går fel.
Han/hon sätter upp människor mot varandra. Ser till att hålla sina bundsförvanter och ”offer” särade.  Är skicklig på att prata och förvränger våra ord och handlingar. Alltid karismatisk och får vanligtvis som han vill. Han(hon underminerar det nätverk som stödjer oss och uppmuntrar oss att inte träffa våra familjemedlemmar eller vänner. En riktigt manipulativ typ, hänsynslös, oärlig och elak. Den här kontrollerande mobbaren uppmuntrar oss till att bli beroende på honom. Framstår ofta som ynklig, bortkommen och i behov av hjälp.
Narcisisten blir ofta, gärna i samband med alkohol, ångerfull och vill gärna tala om för dig vilken skurk han/hon är vilket givetvis är glömt när spritdimmorna skingras.
-Hur värjer man sig då mot narcissisten?
Kolla fakta på allt han/hon säger - ta inget för sanning. Lär dig se varningstecknen; när något i berättelsen blir för bra för roligt för käckt. Ju mer narcisisten får prata dess mer brer han på. 
-Försök gå därifrån och glöm aldrig aldrig aldrig -Det är inte ditt fel! Aldrig någonsin får du se dig själv som offer.
Narcissisten är sällan farlig men naturligtvis väldig obehaglig att komma i vägen för. 
Psykopaten är väldigt charmig, hans välvilja vet inga gränser och ju mer välvilja sprider han/hon omkring sig. Men låt dig inte luras, bakom masken av välvilja smids redan planer för hur han/hon ska kunna skada dig. Sällan fysiskt men genom att sätta så många käppar i hjulen för dig som det bara går.
-Hur värjer man sig mot psykopaten? 
-Försök inte bota eller hjälpa. I den här gruppen finns hustrumisshandlare och jag vet inte hur många gånger jag hört misshandlade hustrur säga: -Han är så snäll när han är nykter. 
Den här personen är sjuk och behöver professionell hjälp och du med om du råkat ut för en sådan. 
Sök en stödgrupp, länkar längst ner på sidan, Du ska inte acceptera vare sig fysisk eller psykisk misshandel. I den här gruppen återfinns de verkligt farliga personerna, barn och hustrumisshandlare våldsverkare och mördare. Råkar man ut för en sån ska man vända sig till polis eller kvinnojour med en enda gång. Väntan kan förvärra situationen. Psykopaten behöver vård snabbt.
FOTNOT: Sjöfn är Psykolog. En psykolog bör inte förväxlas med titeln psykiater som syftar på en läkare med specialistkompetens i ämnet psykiatri. Psykologens kompetens spänner över olika kunskapsfält: naturvetenskapliga såväl som samhällsvetenskapliga och arbetsområdena är betydligt vidare än psykiaterns. Läkarens verksamhet begränsas till det medicinska fältet.
-Psykologen tar reda på hur, vad och varför människor gör si eller så i olika situationer. 
-Psykiatrikern botar sjuka människor


torsdag 6 oktober 2011

Apples grundare förlorade kampen mot cancern!

Steve Jobs avled i natt!
Så kom då beskedet alla fasat förr:
Apples grundare har förlorat kampen mot cancern. I sju år har han kämpat mot en cancer i bukspottkörteln och trots en transplantation gick hans liv inte att rädda. 
Steves sista presentation av senaste iPhonen skedde i våras
1976 grundade Steve Jobs och Steve Wozniak företaget Apple Computer Inc. Jobs blev en av de första att se den möjligheterna i det grafiska användargränssnittet och datormusen, som hade utvecklats vid Xerox. Han använde dessa tekniker  i Apple Macintosh. Steve Jobs var mellan 1997 och 2011 VD för Apple. Han var verkställande direktör för Pixar Animation Studios, som bl a gett oss Toy Story, Rattatouile och Bilar, tills företaget köptes av Walt Disney Company. Efter uppköpet var han istället medlem av Disneys styrelse.
Steve Jobs föddes 24 februari 1955 i San Francisco i Kalifornien men växte upp hos fosterföräldrar i Wisconsin.
1976 möttes Steve Jobs och Steve Wozniack- Året efter startade de företaget Apple Computer Inc för att producera en hemdator. 1984 kom första Macintoshen. Första persondatorn med grafiskt gränssnitt. Något som tidigare bara hade förekommit på bilindustrins stordatorer.
Även i Second Life finns Apple med
 Steve Jobs har inte betytt allt för Apple utan även för Microsoft. Windows är ett mer eller mindre ohämmat plagiat av Mac operativsystem. Som senare bl.a p.g.a de olika förutsättningarna för MS-DOS och Unix utvecklats åt olika håll. Striden mellan Gates och Jobs har i många år hindrat Windowsdokument att öppnas på en Mac och tvärt om. Herrarna blev dock mer sams på senare år så nu går det utmärkt.
Många säger att Apple och Steve Jobs förändrat världen med produkter som iMac, iTunes och iPod, iPhone och nu senast iPad.
En del förståsigpåare säger att det fanns andra genier i bakgrunden och Steve Jobs var den smarta marknadsföraren. Hur det än är med det så har han lagt en väldigt bra grund för allas vår tekniska framtid.
Steve sörjes av makan Laurene Powell och sina fyra barn.

Steve Jobs död!

LOS ANGELES. Apples grundare, fyrabarnspappan Steve Jobs, avled i natt i cancer. Han blev 56.
-Uppdatering kommer.

onsdag 5 oktober 2011

-Nu kan stalkern få fyra års fängelse!

I finkan kan du begrunda dina synder! -I fyra år!
Ny stalkerlag 1:a oktober!
Vi har alla blivit utsatta för det på nätet. En del har varit det vanliga fyllehotet som man lätt kan skratta bort men en del har varit mer allvarligt menat. -Upprepade hot, förföljelse, förtal och andra systematiska trakasserier. I Second Life, på Facebook, i olika diskussionsforum eller i "livet utanför".
Tills nu har varje hottillfälle bedömts för sig som ett eget brott, har någon blivit hotad 25 ggr så har det blivit 25 olika brott vilka inte gett något hårdare straff.
Med den nya "stalkinglagen" som trädde i kraft i månadsskiftet slås alla 25 tillfällena ihop och betraktas som ett brott nu införs olaga förföljelse i svensk lag och stalkern kan få upp till fyra års fängelse.
- Eftersom straffvärdet höjs får brottet högre prioritet. Det kommer att bli lättare att använda tvångsmedel som anhållande och häktning,
säger Inka Wennerberg, handläggare för brottsofferfrågor på Rikspolisstyrelsen, till TT.
Man ändrar även lagen om besöksförbud på så vis att man kan dömas till fotboja och besöksförbud innan ett brott inträffat - i förebyggande syfte.
Hur påverkar det oss i Second Life?
Nu finns det inga vägledande domar men ska lagen fungera som det är tänkt blir det riskabelt för den som vill starta "dramor" riktat mot en enskild avatar.
En situation som förra sommarens "nordiska inbördeskrig" skulle säkert komma att bli föremål för en förundersökning och att åtal skulle väckts.
Vilket jag upplever som rätt skönt. Man får ha olika åsikt och livligt debattera och diskutera men man får inte förfölja, banna eller på annat sätt trakassera den som har olika åsikt.
Mer att läsa: Infotorg juridik

tisdag 4 oktober 2011

-Kanelbullens dag! Hurra, hurra, hurra, hurra!

Va! Bara en kanelbulle kvar! -Får hem och baka!
-Älskar kanelbullar! Vad passar bättre att gå till kondiset och köpa en påse nybakade kanelbullar?
Då återstår bara frågan hur ska jag äta mina kanelbullar? -Med kall mjölk eller till kaffet? Oh jag kan inte bestämma mig! Jag är ju bara ett vanligt veligt fruntimmer! -Bäst att ta båda!
-Kan faktiskt baka kanelbullar alldeles själv. Det följde ett utmärkt recept med min hushållsassistent. Prövade en gång i tonåren att baka kanelbullar med ett annat recept. Man skulle rulla en smal rulle kapa en lagom bit och slå en knop, såg ut som en överhandsknop, på mitten. Precis som jag lärt mig på sjön så ska knopar samsas (dras ihop) ordentligt så det gjorde jag. Vad jag inte hade en blekaste aning om var att bullen blir dubbelt så stor i ugnen! Efter lagom tid så tog jag ut plåten med de härliga nybakta bullarna. Min ohängde lillebror dök upp i samma ögonblick och vrålade: Ha ha de ser ut som hundskitar!
Min hjälte!
Sen försvann han raskt. Innerst inne kunde jag ju inte annat än att hålla med man skulle visst göra en väldigt lös knop. Nu har jag lärt mig att göra en stor rulle i stället och skära i skivor. De ser mycket bättre ut även om smaken är densamma.
Här finns bra recept som jag klarar av;
Recepten.se -samma recept som finns i Elektroluxboken
Hembakningsrådet verkar ha insett att alla inte är hemkunskapslärare
Kanelbullens dag
Assistent orginal

måndag 3 oktober 2011

-Han hade inte alla hästarna hemma!

En sann Cowgirl avnjuter hästar på avstånd med grinden stängd
-Uttrycket "-Han hade inte alla hästarna hemma!" brukar ju betyda att vederbörande är spåndum.
Det kanske stämde i det här fallet det vet jag inte. Vad jag vet är att när jag satt med min kaffekopp och tidningen på inneverandan efter frukost så kom det en svart häst runt husknuten och glodde på mig.
Jag är ju vilket alla säkert vet numera ganska morgontrött så det var ju bara att blunda och nypa sig i armen för att riktigt säkert vakna. När jag öppnade ögonen var det inte en häst som glodde på mig utan fyra.
-Vad gör jag nu? -Ringa 112? - Nja inte i första taget bli ökänd som "ett hysteriskt fruntimmer som ser hästar till frukost" vill jag inte.
-Ridskolan! Vi har en ridskola en halvmil bort så jag ringde dit.
-Hej har ni alla hästar hemma?
-Ja det vill jag nog mena - jag har examen från Strömsholm! sa rösten ampert. Ojdå inte dagens replik.
-Det står fyra fina hästar i min trädgård jag undrar kan det vara era.
-Jaha du menar så, jag går ut och kollar i stallet så ringer jag tillbaks. Snabbt som ögat sprang jag upp och tog på mig mer lämplig kläder än morgonrock för hästafänge. Precis när jag var klädd ringde han tillbaks:  
-Det är granngårdens hästar han ringde just och frågade om jag sett dem. Vi kommer bort och hämtar dem.
Några minuter senare kom det två bilar med hästtransporter upp på gårdsplanen, fyra personer klev ur och började locka till sig hästarna med kraftfoder men se det gick inte alls. De var mer intresserade av mina äpplen. Det var bara att snabbt samla fallfrukten i ett par hinkar och locka hästarna med dem istället. Efter ett par timmar var vi klara då låg gårdsplanen full i hästskit.
-Där har du fin gödning till rosorna!  -Gräver du ner det i rabatterna nu så prunkar  det till våren. sa hästägarna flinade och åkte.
Bara att skyffla upp för lilla mig.
Svettig och bedrövlig med en näsborrebedövande hästlukt så det blev duschen för mig och tvättmaskinen med förtvätt och blötläggning för kläderna.
-Så om någon tycker jag överreagerar när jag säger till dem att stänga grinden, -det gör jag inte alls!

söndag 2 oktober 2011

.och här med Tina!

Dagens dos Elvis-medicin. Gapa stort! Här kommer en som jag inte tror någon av er hört:
Sjöfn

lördag 1 oktober 2011

-Här får du Tina!


Tina uttryckte en viss tveksamhet till Elvis-musik så jag ska "mata henne med sked" med goa Elvislåtar.
Den här kanske kan passa bra i höstrusket,
Sjöfn