tisdag 31 maj 2011

-Fifties - goldiest among oldiest!

-Rock&Roll, Elvis, kromblixtrande amerikanare på gatorna. En ny ungsomskultur tar form. Efter det mörka krigsåren går allt som tåget. En ny ungdomskultur växer fram. Det mest fantastiska är att låtarna håller än, ja en del blir bara bättre med åren. Ett decenium helt präglat åt att ha kul. I alla fall för de som var unga då.
Många försöker återskapa 50-talet i byggnader, kläder och bilar. En som lyckats bra är Anna-Bella med sitt 50-tals rock café. Nu ska vi bara se till att inte Neo parkerar för många moderna bilar utanför. -50-talare ska det vara. :) Skojar bara Neo.
Har hitta flera bra länkar till hjälp för den som vill bygga och göra kläder i 50-talsstil:
-Musiken Farbror Sids 50-tal med många bilder, 50-talskostymer - för klädskaparen.
Lyssna till ett gött låtpotpuri:

Sjofn

måndag 30 maj 2011

-Har universum dött?

-Inte vintergatan men Tinas Universum verkar saligen avsomnat. Ingen uppdatering sen 18 maj!
-Även om jag varit mycket borta från Second Life på grund av mitt First Life så har jag försökt kolla igenom olika bloggar genom RSS-flöden. Tina uppdaterade ju sin väldigt ofta, flera gånger om dagen och där fanns många länkar till andra bloggare så jag brukade sitta med en 8-10 flikar uppe till olika bloggar för att sedan sitta med lika många till. Bara att få läsa något på svenska kändes bra mitt i all danskan. Att det sedan handlade om något jag tycker är kul gör inte saken sämre.
Tycker det är tråkigt när någon tar på sig en uppgift och sedan bara struntar i att fullfölja det de har åtagit sig. Känns lite märkligt att ett halvdussin visserligen hemliga personer, enligt uppgift är de så många som sköter bloggen numera, inte ska klara av att producera minst ETT inlägg per dag. Vad man än tycker/tyckte om Tinas blogg så "höll den liv i debatten".
Nu har ni tio dar på er att skriva något -slöhögar! -Sen ryker Tinas Universum ur blogglistan - där har får bara levande bloggar som uppdateras minst 2-3 ggr i veckan vara med. -Order från Vanadis! -Jag instämmer helt.
Sjofn
PS. I semestertider går det att få göra färre inlägg och ändå vara kvar på listan- det är därför "de hemligas gäng" får 4 veckor på sig DS

söndag 29 maj 2011

-Bara bröst i Second Life också!

Minns ni uppsala-studenterna Ragnhild Karlsson och Kristin Karlsson som krävde att få bada topless i badhuset? Som senare fick rätt till sina bröst. De bildade "nätverket Bara bröst". De krävde att få slippa den diskriminering som det innebar för dem att vara tvingade att bära bh i badhuset när deras bröder och killkompisar slapp.
Nu finns gruppen Bara Bröst även i Second Life.
Tess (tessan.mode) som grundat den och jag var inte sen att gå med. Något så fånigt som den amerikanska dubbelmoral som finns i Second Life kan jag inte tänka mig. På adultsimmarna är bröstvårtor och könsorgan övertejpade i försäljningsställena men du kan alldeles bredvid ha vilket råsex som helst!.
Nu kräver vi inte att alla ska kasta BH:n men att alla som vill ska få kasta BH:n lika väl som alla pojkar som vill får gå i helbaddräkt á la Mölle 1880 ska få göra det.
Tess presenterar gruppen så här:
Bara Bröst är ett partipolitiskt och religiöst obundet feministiskt nätverk vars främsta måltavla är dagens diskrimineringslagstiftning vilken medger "anständighet" som ett godtagbart skäl för diskriminering. Enligt nätverket måste den ändras så att simhallar, och andra allmänt tillgängliga platser där män får vara barbröstade, inte längre ska ha rätt att med hänsyn till exempelvis "anständighet" sätta upp olika klädregler för män och kvinnor
Läs mer: "Bara Bröst", Topfreedom, Topfree equal right association
-Gå med i gruppen- lika behandling oavsett kön är självklart!
Sjofn

lördag 28 maj 2011

Mina bästa sommarlåtar

Beachparty-drottning in spe?
Under den här rubriken tänker jag spela mina bästa sommarlåtar. När jag var i 15-årsåldern hade pappa tröttnat (hu eller var det mamma?) på sin gitarr och notbok han fått i födelsedagspresent några år innan. Jag kapade den, ivrigt påhejad av mamma, och lärde mig låt efter låt. Världen skulle få möta: Vanadis. Beachpartydrottningen!
Har köpt noter senare och lärt mig låtarna men men men.. Poplåtar gjorda "post-ABBA" låter ingenting på gitarr. De är gjorda för att spelas "med extra allt". Utan symfoniorkester och maxidator blir det väldigt tunt.
-Här kommer den första låten jag lärde mig. Katie Meluas röst är nog ganska lik min, jag är i alla fall inte sopran.

fredag 27 maj 2011

Nu lägger jag mig på latsidan!

Så här ska semester vara! -Också..
I alla fall vad det gäller bloggen och Second Life.
Trappar ner till semestertempo.
Vad det innebär får vi väl se men nu har jag en massa First Life som måste levas och just nu känns det lite för mycket med att flänga runt i Second Life och hitta bra grejor till bloggen också.
För att det inte ska bli "skit med allt" får bloggandet ta lite semester.
Har ett fullspäckat schema i sommar ändå:
-Kusinbarn tar studenten
-Midsommarfirande
Gammal goding kommer tillbaks
-Granne fyller 50 veckan efter.
-Moster Brynhilde, morsans äldsta syster, fyller 70
-Ännu ett kusinbarn tar en BA i England
-Sjofn promoveras i Köpenhamn
-Seglarveckan i Marstrand
-Lysekil woman match cup
-Hus, plank,uthus som ska målas färdigt - måtte det hålla upp i år, halvmålade hus är inget snyggt..
Ja så där håller det på mitt i allt detta ska jag vila och ha semester, ett och annat jobb blir det också. Att ovanpå detta göra sju blogginlägg i veckan det är att be om att slå näsan i väggen.
-Ha en skön sommar alla mina vänner.
PS.Har förberett en hel del och blir skrivklådan för starkt så vet man aldrig hur det går...men det blir spontant :)

torsdag 26 maj 2011

All-time high Jukebox hits! N:o 6

På plats nummer 6:
Rock around the clock Bill Haley and the Comets
Inspelad på Decca 1955

onsdag 25 maj 2011

Böljegång i bysten blev derremos!

-La det svinge!
Eller gelé-pudding som vi säger på svenska. Hittade äntligen knappen för "create physics layer". Tänkte fixa till lite naturliga rörelser i bysten. Tittade in på Frosty´s brygga, jodå där fanns ett lämpligt antal herrar att testa på. Herrar är ju som alla vet oftast "mycket kunniga i kvinnors visuella rörelseanatomi". Skapade ett klädlager med standardinställningar och testgick. Hände ingenting i min viewer, Kirsten S21, så jag vred på lite till och testade. Då hörde jag; "-Harrejavlar!" -"Epilepsibröst!" och en minut efter jag satt mig ner: -"Nu först slutade det gunga!"
Tog raskt av det lagret, blev lite för bra och alla viewer är uppenbarligen inte i kapp med visningen av "physics". Väntar några veckor och försöker igen till badsäsongen. Till dess får ni nöja er med Scotts - När Sofia dansar gogo:
Sjofn

tisdag 24 maj 2011

-Veckan börjar bra sa han som skulle hängas på måndag!

Gött att ha Second Life när First Life strular om man får överskottstid.
-Det är måndag morgon... Redan förra veckan hade jag planerat att jag skulle ta ett jobb klockan 10 i Lidköping och ett klockan 1 i Skara. Perfekt planerat tid för att köra i lugn och ro och äta lunch i Skara innan jobbet vara hemma i tid till fikat och skriva ut alltihop innan middagen.
Så långt väldigt bra ordnat. Kassan skulle fyllas på med några tusenlappar lagom till det är dags för elräkningen.
Strax efter åtta satte jag mig i bilen, körde bort och tankade och for iväg mot Lidköping. Ungefär en timma bort, Gott om tid, kunde få en fika på det mysiga Rådhuskaféet innan det var dags. När jag kört ungefär en tjugo minuter ringde den jag skulle träffa och sa att han var hemma och Vabbade och undrade om vi kunde ta det senare.
-Suck, nåja bara att köra direkt till Skara och nästa jobb. Körde en bit till. Mobilen ringde, ja jag har handsfree och knapparna i ratten, Ungefär när jag kom till skylten "Lidköping 4" ringde nästa man. -Han hade blivit sjuk och undrade om vi kunde senarelägga intervjun några dagar.- Suck - jaja bara att åka hem igen då. Körde "ena raggarvänna" i första rondellen före Lidköping. Det var alldeles för tidigt att fika. Men när jag kom till Tre Älgar strax utanför Grästorp var det väldigt mycket dags. Körde hem och loggade in på vårt Second Life ungefär samtidigt som jag skulle varit i Lidköping.

måndag 23 maj 2011

-Vad är klockan? -Var?

Lätt som en plätt
Hur många gånger har vi inte försökt reda ut vad klockan är här i Göteborg när klockan är något PST? Eller Londontime eller Helsingfors-tid.
Har vi blivit något klokare av dessa palavrar? Nej! -Vi har kommit för sent eller för tidigt eller kanske till och med kommit bort.
Nu finns hjälpen: WorldTime Buddy! Den är kanon! Lätt som en plätt ser man att när klockan är 7.46 på torsdag morgon i Göteborg är den 22.46 på onsdag kväll PST/Los Angeles. Du kan själv välja orter du vill ha reda på. Det går också att välja om man vill ha 24-timmars visning. Lägger en länk i vänsterspalten om detta geniala påfund!

söndag 22 maj 2011

Har mina gröna fingrar vissnat?

Åh så fint.
Gröna fingrar är en gåva som kan vara bra att ha när man är trädgårdsinnehavare. -Jag vet precis hur det ska se ut. Bilden på fröpåsen visar om inte annat tydligt hur det ska se ut. Men det fattar inte mina växter. Så de ser ut som de gör. Förra året misslyckades jag med dill!!! -Av 1000 frön grodde inte ett enda.
Kanske skulle skaffa en trädgård i Second Life istället. Då kanske trädgårdsskötsel kunde bli den avkopplande meditativa verksamhet som det anses vara.

lördag 21 maj 2011

Stängt p.g.a ledighet!

Idag har jag stängt av mobilen, jacket i väggen är utdragen. Faceebook, epost, Twitter och alla de andra för klara sig utan mig.
Idag är en schemalagd arbetsfri vilodag. Mycket viktigt. Inte ens en "krisande trädgård" eller en målnings-behövande vägg kan få dra mig ifrån avkopplingen vid det kluckande vattnet.

fredag 20 maj 2011

Gör en pilgrimsfärd i helgen!

På Sessrumnirs tak ser jag samma utsikt som gudinnan
Freya såg ut över världen och fann att hennes barn hade det gott. Växtligheten spirar åt alla håll. Överallt synes tecken på nytt liv, barn föds både bland människorna och djuren, blommor och blad slår ut.
För varje livsbejakande människa är det inte svårt att se livet växa omkring sig just nu.
Att skänka en tacksamhetens tanke till Vanernas främsta gudinna, fruktbarhetsgudinnan Freya är självklart. Eller varför inte en pilgrimsfärd till Folkvang och besöka Freyas salar i Sessrumnir.
Det finns mycket att se och göra. Är benen trötta finns det tåg, häst och ballong att ta sig fram med. TFIF
Slurlen till är :Folkvang

torsdag 19 maj 2011

Nu är det bevisat: Meditation bättre än morfin!

Det gula är smärtan vid vila resp meditation vid MRI
En ny studie tyder på att finna lugn kan ha en stor inverkan på hur du upplever smärta. Studien är gjord av forskare vid Wake Forest University de har funnit att meditera i 80 minuter är tillräckligt för att minska smärtintensiteten med nästan dubbelt så mycket som med morfin eller andra smärtstillande läkemedel.
Vanadis och jag samt flera av våra kusiner brukar använda meditation, yoga och frigörande dans i syfte att må bra och orka mer. Vår kroniskt gravida kusin Blid har fött fem barn utan annan smärtlindring än meditation och yoga. 
Värsta 60-tals Yogi
Många av er har säkert betraktat oss som mer eller mindre fnoskiga. Nu ger vetenskapen oss rätt. Inte bra oss utan våra förfäder sedan 1000-tals år. När Freya lärde Oden sejda var det inget annat än avancerad meditation hon lärde ut. Inte underligt att kristna företrädare ville utrota det de kallade häxeri och shamanism.
Mångtusenårig nordisk visdom får nu upprättelse. Meditation och Yoga hade "otur" när det presenterades för den svenska publiken på 60-talet: Haschdimmorna låg täta när till synes "prilliga indier" som sa hihi och knycklade hop sig i märkliga ställningar lärde ut yoga och meditation. Både meditation och yoga har anpassats till att passa västerlänningars skelett och sinne.
Så här gick studien till:
Djup meditation
Nittio patienter med kronisk smärta fick utbildning i mindfulness meditation (länk till Läkartidningen) i ett 10-veckors stressreducering och avslappningprogram. Statistiskt signifikanta minskningar observerades  av ögonblick smärta, negativ kroppsuppfattning, hämning av aktiviteten på grund av smärta humörstörningar, och psykologiska symtomatologi, inklusive ångest och depression. Användning av smärtlindrande droger minskade och allmän aktivitet och självkänslan ökade. Förbättringen föreföll vara oberoende av kön, källa till remiss, och typ av smärta. En jämförelse- grupp smärtpatienter visade inte signifikant förbättring efter traditionell behandling. Vid uppföljningen konstaterades förbättringar för meditationensgruppen som bibehölls i upp till 15 månader efter meditationsträningen för alla smärtorsaker utom nuvarande ögonblick smärta. Majoriteten av försökspersonerna rapporterade fortsatte med meditation som en del av deras dagliga liv. Förhållandet mellan mindfulness meditation till andra psykologiska metoder för kronisk smärtkontroll ska nu undersökas
(källor NPR HealthBlog The Tekegraph Springer Link)

I vårt Second Life finns många platser där man kan få uppleva och testa meditation, både vägledd och på egen hand slurl Loiredalen 
eller Mystery forrest 
Eller varför inte testa nu här i bloggen, du är värd att må bra, lägger till en vägledd meditationsfilm från vårt Second Life. Det är helt ofarligt, det enda som kan hända är att du upplever lite lätt tryck över pannan därför att blodkärlen vidgar sig och blodet kommer fram hela vägen - men det går snart över
Sjofn 
-psykolog.

onsdag 18 maj 2011

-Det er et "ynkligt" land det står med brede bøge nær salten østerstrand Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark,

Främling i mitt eget land
Ska jag behöva ha pass för att åka till jobbet?
Pluggar och jobbar i Humlebækk Danmark men Marstrand Sverige är hemma för mig. Är väl 8-9 månader i Danmark och resten i Sverige så för mig är Danmark-Norge-Sverige i praktiken inte tre länder utan ett enda. Sedan Hedenhös, med undantag för naziockupationen på 40-talet har man kunnat åka obehindrat över gränserna i hela Norden, Köpenhamn är en huvudstad mycket närmre, och mycket roligare, än Stockholm så det känns helt rätt att kunna röra sig fritt. Gränsen är ett administrativt påfund utan verklig betydelse. Nu vill svarta främlingsfientliga krafter i Danmark införa gränskontroller mellan Sverige och Danmark!
Det är mot alla EU-överenskommelser och den gamla nordiska passunionen!
Tvi vale för rädda människor, tvi och dubbelt tvi för rädda människor i maktställning. Främlingsfientlighet är inget annat än rädsla. Och det är bara ynkliga människor som är rädda.
Sjofn

tisdag 17 maj 2011

Syttende mai er jeg så glad i,

Hos Anitha är det redan framdukat till 17:e Mai fest.
Syttende mai er jeg så glad i, moro jeg har fra morgen til kveld!
Da er det så du, om vi er små du,
er vi med likevel.
Jeg roper hurra dagen så lang,
synger for Norge mangen en sang.
Og jeg, jeg kan du elske mitt land du,
det skal du se en gang.
Syttende Mai det är idag det. Naturligtvis firas det på "norskesimen"  för full hals ikväll Klockan 21 tågar man från stavkyrkan till Eidsvold. På Bryggen verkar det vara uppdukat för fest redan nu.
Vet mer gör Loo och Second Norway hemsida
Teleport till Stavkirken
Sjofn

måndag 16 maj 2011

-Därför är jag en vinnare!

-På väg mot mål! Klart först - håller på och möter mina konkurenter. De är på väg mot sista rundnings-märket medan jag är på väg mot mållinjen.
-Varför? Planering och erfarenhet. En kappsegling vinns inte från startlinjen och till mållinjen. Den vinns före starten. Man kollar vädret, man ser var på startlinjen konkurenterna lägger sig. Den här gången la de sig i en gröt vid lovartsmärket och guppade i väntan på startskottet. -Det gjorde inte jag. Jag hade koll på hur lång tid det tar att segla fram till lämärket. Två minuter innan start satte jag full fart en bit bakom startlinjen och passerade startlinjen i full fart medan de andra skotade för livet. När de väl fått fart och började komma ikapp utnyttjade jag min "förkörsrätt" och slog framför dem och de var tvungna att väja. Ett snabbt slag tillbaka och jag fick spikrak kurs mot första bojen. De andra strulade till det för sig och krockade och fick göra en 360°-sväng som straff och vänta ut närmsta läbåtar innan de kunde vända. Att slå flera gånger tar en väldig tid jämfört med att slå en gång.
Racet gick efter plan A - jag vann. Hade även en Plan-B - jag vinner på ett annat sätt men den kom inte till användning den här gången.
Varför vann jag? -Planering - fokusering, hade inte en tanke på om tvätten eller disken eller nå´t annat som inte hörde hit. -Erfarenhet, jag har seglat i över tjugo år, jag vet hur allt funkar och behöver inte tänka på om det gör det eller inte. Handgreppet "sitter i fingrarna".
Seglingen blir som livet själv - bara att översätta planering och erfarenhet till allt annat och tro på det själv. -Det sista är väl det knepiga ibland men det SKA gå.

lördag 14 maj 2011

-Stanna karusellen och återta kontrollen!

Yoga och meditation är ett bra sätt att få kontroll och avslappning
När farten i livet blir för hög och känslor av att man är på väg eller redan har tappat kontrollen kommer då gäller det att snabbt "ta kontroll" över någonting vad som helst.
När jag själv fick klart för mig att jag var i riskzonen för att "gå in i väggen" skrek jag:-STOPP!!!!!! till mig själv.
Satte mig ner på en trädgårdsstol och tog ett allvarligt samtal med mig själv.
-Behöver jag ha kontroll över allt?
-Nej, det mesta sköter sig alldeles utmärkt utan att jag lägger mig i.
Då beslutade jag mig för att ha kontroll över det som jag kunde påverka och låta resten sköta sig på egen hand.
Läste mer och mer om hur man på olika sätt reser sig från "gå in i väggen"-syndromet och upptäckte att jag redan hade lösningen. Dels från idrotten dels från Yoga-kursen. -Fokusering heter det på idrottsspråk och Grundning på Yogaspråk. Det som är enklast att ta kontroll över är andningen. När man är stressad blir andningen ytlig och hjärnan får syrebrist vilket leder till huvudvärk och ännu mer stress.
Började helt enkelt Yoga-andas: Andas in djupt genom näsan medan du räknar till fem, håll andan och räkna till tre, andas ut sakta genom munnen medan du räknar till åtta. Upprepa tills du känner dig lugn.
Ett annat enkelt knep för avslappning som är bra om man känner sig stressad och kan göras var som helst, t.ex i köer, är att knyta vänsternäven det hårdaste man kan samtidigt som man håller andan så länge det går, man ska känna hur hela kroppen är stenhårt spänd. När man känner att nu går det bara inte längre håller man kvar ett tag till och sen släpper man näven och andas ut ända ner i bott. Avslappningen kommer garanterat. -Du blir lugn utan att någon märker ett endaste dugg.
PS. Mer skriver jag inte nu, det orkar den stressade ändå inte läsa. -Kommer mera en annan dag.

Vill du inte lämna Second Life bara för att det är Eurovisionsschlagerfestival?

-Gör inte det då! Gå till Fride Club &Lounch 
Där ordnar Midnattsdotter Special Eurovision Contest 2011 Rösta och ta chansen att vinna Lindens!
I RL är det Eurovision 2011 i Tyskland. I SL har vi vår egen Fride Eurovision, med de riktiga låtarna!
Fride-vision 2011, lördagen den 14 12-2:30 PM SLT
Kom och lyssna till tjugo av 2011 Eurovision låtarna
Rösta på din sex favoriter och vi valde vårt Fride Song for Europe. Vinn 1.000 L
DJ LOLA spela upp alla dina favoriter före och efter! :)
12:00 SLT / 21.00 CET / 08:00 svensk tid.

PS.Brukar inte ha "nöjesnytt" men detta skiljer sig så från mängden och har sådan aktualitet både i RL och SL att jag tycker det finns anledning att göra ett undantag från regeln. DS

Nu testar jag WordPress - också

Har öppnat ett WordPress -konto och importerat bloggen Vanadis ser på saken dit.
Så långt var det enkelt men som ni ser blev det inte direkt vackert och alla mina widgetar i sidospalten är borta så det krävs ett hästjobb för att få ordning på den.
Min tanke var att kunna uppdatera båda bloggarna automatisk med tex ScribeFire för att ha Wordpressbloggen som backup nästa gång Blogger havererar. Men många frågor återstår bl.a - Hur hittar mina läsare dit?
Vill du se hur det ser ut? -Här är länken till WordPress:Vanadis ser på saken
Blir det bra kommer jag att berätta i bild hur man gör senare i veckan,

All-time high Jukebox hits! N:o 7

På plats nummer 7:
Hey Jude -The Beatles
Inspelad på Capitol 1968

fredag 13 maj 2011

Fira fredagen den 13:e!

Gudinna vi dansar en dans för dig
 medan elden brinner i natten
Freja är fruktbarhetsgudinnan i nordisk mytologi, vanernas viktigaste gudinna och har därför även namnet Vanadis. Hon är dotter till Njord, och syster till Frej.
Freja är kärleksgudinnan men hon är även krigets och kampens gudinna. Hon är den unga kvinnan och modern. Hon är valkyriornas ledare. Hon färdas i vagn, dragen av två katter. Hon är trolldomens och schamanismens gudom och sejdens mästarinna. 
Frejas dag är fredag och hennes tal är 13.
Inte undra på att kyrkans män såg sig tvungna att demonisera henne och göra Fredagen den 13:e till en otursdag istället för den lyckodag det i verkligheten är.
Hittade ett nytt Harg(slurl)  med en indiansk trolltrumma. När jag ställt in rätt rytm och lyssnat en stund var inte bara SL-Vanadis påverkad utan även RL-Vanadis. Kände ett milt tryck mitt i pannan. Precis där dopaminet tillverkas och sprids ut i kroppen. Dopamin är det hormon som styr över bl.a. förälskelse och sexlust, livsglädje och även de motoriska systemet -sönderstressade människor har ofta lite knyckiga stela rörelser. Efter ungefär en halvtimmes frigörande dans till trolltrummans rytm var jag lika avslappnad som efter en hel natts.....nja det är en barnförbjuden historia, eller en timmes meditation.
Testar idag igen, för att hedra Gudinnan Freja och för att fira fredagen den 13:e, antingen klockan 10 eller klockan 13-beror lite på RL
Läs mer om Freja Freja Center 
PS även Linnés Linnéa har namnsdag idag - vill ni inte fira Freja så fira Linnéa.

onsdag 11 maj 2011

All-time high Jukebox hits! N:o 8!

På plats nummer 8:
Sitting at the dock of the bay - Otis Redding
inspelad på Volt 1968

tisdag 10 maj 2011

-Bråskande iltransport till Anna-Bellas!

En underbar Dodge pickup från tidigt 50-tal med öl på flaket
Här kommer jag i min röda fina Dodge lastbil från tidigt 50-tal fullastad med ÖL! -Nåja Budweiser .... räknas det som öl? Hittade inga DAB eller Pilzener Uruguel i lådor att ställa på flaket. Budweiser är i alla fall vanligt förekommande i "the glory land of to mutch".
Egentligen är det ett litet bus med Neo, han ville att jag skulle ställa min Porsche och min Mersa där men jag tycker inte de passar in. -2007 och 2009 års bilar stör mer än de impar tycker jag. En välvårdad gammelbil impar mer på mig. -Vad tycker ni andra?
Sa jag förresten att jag är medlem i NFFFBBBV-Nationalföreningen För Främjandet av Bättre Bus Bland Vuxna.

måndag 9 maj 2011

-Tala ut om dina problem! -Här i Second Life!

Har inga problem men i brist på fotomodell fick jag agera själv.
Den som har ett livs-problem lider också av att man tror att man är "ensam i hela världen" om problemet. -"Ingen bot finns -jag måste leva med det här". "-Tänk om någon får reda på att jag inte är riktigt klok".
För att citera Brasse i 5 myror: -Fel, fel, fel!
-Du är inte unik-finns massor av andra i din situation.
-Ofta är psykiska problem ganska lätta att bota med samtal, KBT och i värsta fall psykofarmaka.
-Du är riktigt klok, alldeles väldigt klok om du pratar med andra om problemen. Många har blivit hjälpta bara genom att höra sig själv tala om problemen och i samma ögonblick inse; -Var detta ett bekymmer?
På finska SIM:en 4GoodLife-EduFinland kan man varje tisdag klockan 14-15 finsk tid (klockan 13-14 svensk tid) få tala om sina problem med en sjuksköterska som kan ge råd eller dela ut broschyrer. Öppet för alla. Full tystnadsplikt gäller. Sköterskan ska enligt uppgift vara engelsktalande medan broschyrerna och skyltarna än så länge är på finska men översättning pågår.
-Testa i morgon tisdag om du känner behov - du har inget att förlora bara att vinna.

söndag 8 maj 2011

-Grattis Kicki!

Friggruna för lätt förlossning
Grattis Kicki - det blev en med pip!
Kicki födde en pojke, en liten Simon, idag vid 17-tiden. 
Vad passar bättre en gammal norsk lyckobringande vaggvisa som till en pojke.
Som Völva åkallar jag alla goda väsen och makter från östan, från nordan, från sunnan och från västan.
-Må Frigg göra förlossningen lätt och bekväm
-Må Urd, Skuld och Verdandi väva Simon och dig en lyckosam väv.
Må din Fylgia vaka över dig och Simon.




Stängt pga sol!

På Marstrand fanns det en gång en snäckaffär på sommrarna; Ateljé Snäckan. Hon sålde snäckor och vrakgodskonst. När solen sken kom det inga kunder så då hängde hon upp en sån här skylt och gick och solade själv i stället för att stå och vänta på inget.
-Bra föredöme, så jag gör sammalunda!

lördag 7 maj 2011

All-time high Jukebox hits! N:o 9

På plats nummer nio:
Lady med Kenny Rogers inspelad 
 av United Artists 1980

Djävla EPA-program! -Linden Labs uppdatering skapar kaos!

Så här såg det ut två gånger på en timme, men ljudet hördes
Idag kom Linden Lab med en uppdatering av SL2-viewern.
Varför då?
Den blev absolut inte bättre. Tvärtom. Festade av Glada Grodan, väldigt trevligt med många goda vänner och glada gäster. Strip på bardisken och go musik. Till och med Apollons tjöt var trevligt ikväll.
Det var inte viewern!
Innan första kraschen snurrade bilden runt runt runt än ute än inne. Bilden blev grå och meddelandet kom upp. Trots det hörde jag musiken och Apollon. -Bara att tvångsavsluta, rensa cachen och logga in igen. Nästa försök: -Min kavaljer kraschade och försvann så där stod jag ensam och övergiven på dansgolvet. Det krachades till höger och vänster. Strax kraschade jag igen. Men nu "sket jag i det"  loggade inte in igen skrev den här gallan istället.
Undrar någon på att antalet avor sjunker?
Godnatt går och sover istället - det brukar funka.

fredag 6 maj 2011

-STOPP! -Näsan slår snart i väggen!

Här kunde näsan blivit platt om jag inte stoppat i tid!
Mötte en vän som "gått in i väggen" eller råkat ut för utmattnings-syndromet.
Tänkte tillbaka ungefär ett år lite drygt. -Hur nära var inte jag själv att gå in i väggen?
-Ni som mötte mig då kanske kommer ihåg en mer än speedad Vanadis?
-Som sprang i cirklar runt vilken duracellkanin som helst.
Jag hade startat mitt eget företag med allt det innebär. Etableringsfasen är krävande. Jag hade jobbat oerhört mycket. 210 övernattningar på olika hotell på ett år. 121 av dem utomlands. När någon ändå hade betalat resan till någon plats som det var dyrt att åka till var jag ju inte dummare än att jag jobbade de timmar kunden begärde och resten åt mig själv. Ett välfyllt arkiv är en fotoreporters bästa pensionsförsäkring. Priset var att jag jobbade lika mycket på sju månader som en anställd gör på två år. När jag kom hem möttes jag av ett dammig hus en förvuxen trädgård och all tvätt jag hade med mig. -Någon nyttig karl fanns inte med i bilden då, han tröttnade på att vänta på att jag skulle komma hem. Lika bra var det, ska man göra karriär så är det ett familjeprojekt, det funkar inte i längden att en ska jobba som en dåre på dagarna och sen ha disk, tvätt och allt sånt hemmavid kvar. Bara för någon har så lite manlighet att han tror den går förlorad om han sätter på en tvättmaskin eller diskmaskin eller dammsuger.
Så upptäckte jag faran i tid!
Hade turen, eller om det var min Fylgia som ledde mig rätt, att intervjua en person som gått in i väggen. Medan hon berättade för mig hur det hade varit innan så började jag bli mer och mer bekymrad för min egen del. Jag uppfyllde ungefär 85-90% av kriterierna för att "gå in i väggen".
-Så kan vi inte ha det sa jag till mig själv och fortsatte på temat och skrev ihop en hel serie om ämnet.-Second Life själv är och här finns terapi att få.
-Kommer att försöka berätta tillämpliga delar av det jag fick lära mig själv efter hand här. Men först ska jag ha ledigt lördag och söndag.
Till dess - ta vitaminer och mineraler och få motion - det var det första rådet jag fick.

torsdag 5 maj 2011

Ta din lilla penisförlängare och släng dig i väggen Neo!

600 hästar och så jag
Neo visar upp sin nya bil på Blanche arena idag. Bakgrunden är den att i går rezzade jag min Porsche GT utanför Anna-Bellas café. Då måste naturligtvis "gossen" Neo bräcka mig idag med sin Porsche Carrera. Men vad är väl ändå en Porsche om inte en Volkswagen-bubbla på stereoider?
För att visa lite äkta Girlpower tog jag mig till Sindelfingen och såg ut en Mercedes-Benz SLS AMG GT3 Gullwing. Nu är det nio månaders leveranstid så det dröjer innan jag får min. -Hum hur gör de bilar i Sindelfingen egentligen? Ska bara bestämma mig för vilken färg jag ska ha. Finns i blått, svart, creme, silver, rosa och rött. Creme och silver tycker jag är lite anonymt, rosa är för fjolligt, svart måste tvättas en gång i kvarten,...blå eller röd?
-Röd är ju djävligt fräckt!
PS. för undvikande av alla missförstånd, jag har inget emot Neo DS.


-Mål(a)medveten tjej!

Nu är det i alla fall tänkt att mer färg ska komma på huset än på mig
Som ni säkert vet bor jag i ett 1700-talshus. Inget konstigt med det så här nära gränsen till Norge. Danskarna, de dummingarna, hade för vana att komma till Väne härad och elda upp husen med jämna mellanrum, senast 1721. Mellan 1750-1800 byggdes en hel massa stora gårdar i Bohuslän, Dalsland längs Göta Älv och runt Vänern. Det var uppenbarligen bra hus för de flesta finns kvar och är i gott skick. Med att få förmånen att förvalta ett av dem följer att man har något verktyg i handen mer eller mindre för jämnan.
Nu är det 16 år sedan vi målade senast och mer än dags. Började förra sommaren men sen kom regnet så målningen blev lite rumphuggen. Nu står jag inte ut med ett halvmålat hus utan i helgen är det dags. Tvättade med Jotun Kraftvask förra helgen så nu är det grundfärg som ska på där träet är bart. Har en liten annorlunda inköpslista denna veckan, inte bara bröd och mjölk; 5 liter Demi-Dekk grön umbra - det enda som står emot "svartaprick", 5 liter Falu rödfärg till uthus och plank, 2,5 liter vit slamfärg till krönet på planket och vita vindskivor, fönsterkitt - där fuskar jag lite ska jag använda kulturhistoriskt korrekt kitt så läcker det snart in och skadar träet så det får bli modernt 25-årskitt. Penslar från "pytteliten till spröjsen" till stor moddlare till rödfärgen....täckpapp till verandagolvet..hum vad har jag glömt nu då? -Ju 2,5 liter lokomotivsvart till plåten.
Det lustiga är att till vardags har man karlslokar hängande runt sig i klasar men när det ska utföras "nyttigt arbete" då är de som bortblåsta. Man nästan tror att arten dött ut. Skrattade gott år Lo:s inlägg i ungefär samma ämne. -Kanske inte är så nyttigt att ha en karl tillhands alla gånger heller. :)

onsdag 4 maj 2011

Sverige USA 6-2

-Har jag råd att bli mamma?

Oh du dyra prinsessa eller prins
Second Life är fyllt av stora magar just nu. Det är ett fullt sjå att bana väg mellan alla stora gravidmagar.
"Alla" går runt och är "proud & pregnant".
Klockan tickar, jag är 27 år nu och ska man låta sina "eminenta gener" föras vidare får man väl räkna in minst en graviditet i den närmaste 10-årsplanen.
-Men har jag råd att bli mamma?
De senaste åren har jag genom stenhårt arbete byggt upp en stabil kundkrets. Jag hade 210 övernattningar - 7 månader - på hotell för ett par år sedan. Resdagar i jobbet. Jätteslitigt men jag tjänar fortfarande och förmodligen länge än bra med pengar på det arkivet jag byggde upp då och på den kundkrets jag fick. Förmodligen den bästa investering jag gjort någonsin.
En vikarie för mig när jag är mammaledig är väl knappast möjligt. Jag skriver och fotograferar på mitt eget sätt. Vill jag stå för vad någon annan gjort? -Vill någon annan jobba ett halvår i mitt namn? Tror inte det.
Den ekonomiska biten är inte minst viktig. Även om man är föräldraledig ska lån och elräkningar betalas och de sänks inte till 80% under föräldraledigheten.
Att föräldrapenningen skulle ersätta 80% av lönen visade sig vara  politisk kosmetika -som vanligt. Låter väldigt bra i 1:a majtalen men verkligheten visade sig vara en annan. Man får 80% av en sjuksköterskelön! Max 714:-/dag -20 dagar per månad eller 14280:-. Hum Det fattas ungefär 40.000 per månad för mig. Visst jag tjänar bra men jag får slita hårt för det och jag kan välja själv hur mycket eller lite jag vill ha i lön från de här pengarna ska man dessutom räkna bort pensionsförsäkring och avsättningar till löneutjämningskontot.
Sanningen är att föräldraförsäkringen ger mig ungefär 30% av lönen. -Leve folkhemmet! Ähum. Ammar gör man ungefär 6 månader och då är det nog svårt att jobba i någon större omfattning. Kan inte tänka mig att avbryta en intervju och amma medhavt barn.
Min kostnad för ett barn blir alltså runt en kvarts miljon bara i uteblivna intäkter.
Jag kan inte vara säker på att mina kunder finns kvar efter mammaledigheten heller. Någon annan ung hungrig reporter kan ha utnyttjat tillfället och tagit för sig. -Det gjorde ju jag.

tisdag 3 maj 2011

All-time high Jukebox hits!

Här står jag framför Anna-Bellas Jukebox
Har varit på Jukeboxmuseum i Eindhoven. Älskar kolla på lite knäppa muséer. Har ett par favoriter kvar som Korv-museum i Tyskland och Penis-museum på Island.
Det här var lite häftigt långa rader av Wurlitzer, Seeburg, AMI-Music och naturligtvis Rock-Ola som vi på västkusten kallar för "Rock-Olga".
Fick tag i en Tio-i-topp lista över de mest spelade låtarna som jag tänkte spela i sommar för er.              Sjofn
Och här kommer nummer 10: 
Cherry Pink and Apple Blossom White - Perez Prado  
inspelad 1955 på RCA


måndag 2 maj 2011

-Cogito ergo sum!

Tänker ut vilken väg jag ska gå till målet.
 Jag tänker, alltså finns jag. René Descartes är känd för denna filosofiska sats. I denna sats såg han en säker kunskap, som inte kunde betvivlas: Det går inte att tvivla utan att tänka och inte att tänka utan att finnas till.
Descartes uppfann också bruket av projiceringar av punkter i planet på x- och y-axel, det så kallade kartesiska koordinatsystemet. Det gjorde det möjligt att lösa geometriska problem med algebraiska metoder. Denna så kallade analytiska geometri var en insats av stor betydelse i matematikens historia.
Låter det krångligt? Tyckte jag med tills min mattelärare sa till mig;
-Men Vanadis, du kan mest om navigation av alla oss här i rummet. Longitud och latitud vet du vad det är! Byt longitud mot X och latitud mot Y så har du kartesiska koordinatsystemet. Hur man räknar ut en kurs och bäring kan du också.
-Jaha- var det så enkelt - kunde ingen sagt det från början så hade jag sluppit sitta här och trassla och sudda sönder matteboken i en halv termin.
På min t-shirt har jag en gammal vikingasymbol, ja den är enligt vissa ännu äldre, Vegvisur den ska leda mig rätt över stormigt vatten. Då även lite mer symboliskt. Inte bara på sjön där den är ett skyddsmärke utan även i livets stormar.
-Hur många gånger  har man inte upptäckt att man redan har lösningen på ett stort till synes oöverstigligt problem inom sig bara man tänker lite annorlunda. Ett "berg" blir plötsligt till en liten tuva man lätt kliver över. I alla fall tolkar jag symboliken i bilden så; Det finns åtta ingångar till lösningen i mitten - varför låsa sig till en.
Fotnot: René Descartes enligt Wikipedia


söndag 1 maj 2011

Farmor Anka kommer till stan?

Säkert roligare att se på än att köra.
Utanför klubbhuset på Clipper Bay fick jag se en bil stå parkerad på gräsmattan. -Vad är det för idiot som kör sönder gräset tänkte jag.
När jag gick närmare såg jag att det var en Farmor Anka -bil eller nå´t liknande. -Nej inte Farmor Anka, hennes bil är elektrisk. Den här har kylare då måste det vara en bensinmotor. Senare efterforskningar leder mig fram till någon senare variant av T-Ford 2-seater. -Nu känner jag att jag är ute på hal is men vi får se om inte någon bättrevetare känner sig manad att kommentera.
-Söt lite bil är det i alla fall.