söndag 31 oktober 2010

Höstrusket rör mig inte i ryggen

Utanför fönstret är det +7° och ösregn. När det regnar i Västra Götaland faller inte regnet rakt ner så där snällt som man ser på bild. Nej, en Horisontell vägg av vatten kommer brakande rätt i ansiktet på en. Den som har kort klockad kjol har det inte roligt.
Då är det skönt att resa till värmen i Söderhavet som omväxling. Jag drog till Bahia Tiki. Där kändes bikinin för varm men det finns mycket vatten att svalka sig i.
Slurl: Bahia Tiki shop

lördag 30 oktober 2010

Buhhhhhuuuhuhu -Trick or treat

Trick or treat
Nu firar jag Halloween sen får andra göra som de vill. Skära till en pumpa, tända marschaller ute, dödskalleljus och spindlar på bordet. Ett svart lakan till bordduk. Blodrött vin.
Förra året skar jag till orange paprikor med fula grin till gästerna, fyllde med en köttfärsröra och gratinerade med ost i ugnen. Såg himla häftigt ut när osten smält och runnit som stearin.
I natt är alla spöken, häxor och annat oknytt lösa. Ja jag tycker bara det är trevligt.
Nu vet ni, det är precis som ni trott, en del i alla fall, jag är en häxa!
Fast jag föredrar att kalla det Vála eller Völva en storyteller. På modern svenska skulle man nog säga reporter, en del uppfattar oss också som oknytt.

Oktobermarknad - Störst i Sverige

Sista lördagen i Oktober varje år är det oktobermarknad i Vänersborg och så har det varit sedan 1508 - 502 år!
Det är förmodligen Sveriges största marknad. Hela Torget, Sveriges största, är fyllt med stånd, gågatorna, plantaget och ibland även Fisketorget. Stånd vid stånd vid stånd. Ja torgstånd alltså. Man räknar med mellan 50 och 75.000 besökare varje år och marknaden blir bara större och större varje år.
Där finns allt att köpa, kläder, CD, fula prydnader, renkorv. Brukar köpa sockar 10 par för 99:-. Inget svårt att kasta dem när de blir sytliga.
Naturligtvis finns jag på plats, det kallas också för "stora hemvändardagen". Alla utflyttade kommer hem för att köpa Kungälvs Pepparkaka som inget smakar, översött marknadsgodis. Det enda jag vuxit ifrån är ärtrör och gula ärtor att skjuta på smalbenen på de som har kjol. Ett sånt busfrö man varit! Hi, hi. Duvorna har vissa problem att lyfta marknadsdagen.

fredag 29 oktober 2010

-Ars og fridar!

-Fred och god skörd!
Att fira fredag med att sitta och meditera på Frejas tron i Sessrumnir på Folkvang känns lite rätt och så. För säkerhets skull har jag letat reda på en gammal fredagsbön.
"Jord min kropp och vatten mitt blod

Luft min andning, elden min ande"
"Ljus i mig

ljus runt mig

Gudinnans ljus
 leder mig"
"Skönhet i mig


skönhet runt mig

Gudinnans skönhet

förvandlar mig"

-Här hittar du det!

http://intressant.se/intressant

torsdag 28 oktober 2010

Japan traditioner i modern tid

Vanadis ser på österlandet
Porten till "Mittens rike".
Idag får ni lite extra helgsläsning.
Jag har besökt Japan, tack Carla för tipset, en fantastisk sim med så otroligt mycket att se och göra. Det fick bli en hel egen sida och jag har ändå bara skummat ytan.
Missa inte detta reportaget hittar du på följande länk
Mittens rike - Mitt rike

-Öppna affär - utan att hyra!

Alla drömmer vi väl om att tjäna pengar i Second Life.
Oftast har det stupat på den höga lokalhyran, som måste betalas i förskott.
Många har "spelat konkurs" och fått sina illusioner krossade ganska snabbt.
Nu finns det ett alternativ, ett rätt bra alternativ. Kommisons baserad affär i Solace Cove, du betalar 30% av vad du säljer för till Ayesha Lytton.
Mer får du reda på om du du IM:ar henne. Kolla in affärsläget på slurlen
-Kanske läge för att gå samman och öppna en kollektiv affär?

onsdag 27 oktober 2010

Ännu ett Firefoxlarm!

Sophus varnar för "zeroday malware" för alla Mozillas produkter, Firefox, Seamonkey Thunderbird.
Tydligen laddas det ner trojaner från de mest seriösa sidor tex Nobelpriskommitéens hemsida. Trojanerna utnyttjar javascript för att "åka snålskjuts" in i din dator, windows verkar vara mest utsatt som vanligt.
Lösningen, Mozilla är inte där än, är i alla fall temporärt att ladda ner NoScript till Firefox. Då tillåts bara javascript på de sidor du väljer och tror är säkra. Hur man nu ska veta det? Men det blir mycket som slutar fungera för dig, bl.a vissa bloggerfunktioner.
Gratis Säkerhetsskanning både för enanvändaren och lilla nätverket finns att ladda ner här -Endast Windows.
PS. Här vill jag lämna en liten brasklapp; Jag vill inte ge tips som jag inte provat själv, jag använder inte Windows och kan inte något om det operativsystemet, bara att de gånger jag använt det har det strulat och varit besvärligt. Den här gången verkar det vara lite extra allvarligt så jag gör ett undantag.

Ditt Facebookkonto kapas enkelt med en Firefox-plugin

Använder du Facebook och större trådlösa nätverk ligger du illa till. Vem som helst kan se din dator på sitt skrivbord med hjälp av en enkel plugin till Firefox. Väl inne i datorn är det "bara att rota runt".
Läs mer på Ny teknik och MacWorld!

tisdag 26 oktober 2010

Kinas mur mot världen.

Detta är en utsikt

Vanadis ser på österlandet
Kinesiska muren är ett fantastiskt byggnadsverk. Hur många slitsamma dagsverken har inte lagts ner här?
Allt på grund av manlig fåfänga, storhetsvansinne och rädsla.
Kinas förste kejsare, Qin Shi Huangdi, som regerade mellan 221-210 f.Kr. Det var han som lät bygga ihop och förlänga de kortare murar som byggts under De stridande staternas tid. Han rev då samtidigt de flesta norr-syd-gående murar som tidigare byggts.
Syftet var dels att stänga ute Mongoliska rövarband men framför allt att stänga Kina från influenser utifrån och låta "historien börja med Kejsaren själv". Alla västerländska böcker brändes i olika omgångar av storhetsvansinniga kejsare.
På 1400-talet brändes alla skepp av en galen kejsare som ansåg att allt som Kina behöver veta och köpa fanns inom Kina. Någon påverkan från eller handel med väst behövde man inte.
Hur som helst är det en fantastisk upplevelse att se den Kinesiska muren, det enda byggnadsverk som syns från rymden. Töm cachen och häng på dit!
Slurl: Great Wall of China
Vi låter Evert Taube sammanfatta kinesisk murens historia.

måndag 25 oktober 2010

-Hit men inte högre!

Upp upp upp...hupp?

-Paris är Ei-fel! Kommer man från Lilla Paris, och Lilla London, känns det alltid rätt att besöka stora Paris och stora London. Har testat det flera gånger. Många framgångsrika besök i London - världens huvudstad- har jag gjort både i SL och RL. Däremot har jag inte hunnit till Paris än, hum märkligt som jag flugit och farit, men av någon anledning har jag aldrig varit i Paris.För att råda bot på detta har jag sökt i Second Life efter Paris och hittat ett par svindyra shoppar och några skämt till Eifeltorn, knappt tre våningar höga.
Till min glädje kom den nya simen France French Bourbon Island - La Tour Eifel med Arc de Triomphe, Place de la Concorde och naturligvis ett riktigt skalenligt högt Eifeltorn. Äntligen skulle jag få komma upp i tornet och ha hela Ile de France inför mina fötter.
-Tjohej vad det sket sig. Simen är inte klar än! -Ingen hiss i Eifeltornet! Jag fick inte ens gå förbi tornet. Det närmaste jag kom var undersidan och kunde titta upp men sen var det stopp, tvärstopp.
-Varför går man ut och försöker locka folk till en sim som inte funkar?
-Det kommer att dröja innan jag försöker igen. Kanske hinner upp i det riktiga Eifeltornet innan.


lördag 23 oktober 2010

Måne-Disas leende tar dig i natt!

Blir du "mångalen"?
Du är inte ensam längre.
Åh härligt, fullmånen skiner så underbart.
Fullmånens påverkan på människor har i alla tider varit föremål för myter och spekulationer. I en nyskriven rapport som publicerades i "journal of sleep research" bekräftar Schweiziska forskare att månen har betydelse över vår sömn och faktiskt framkallar något som skulle kunna tolkas som ett varulvsliknande beteende.  
Man har kommit fram till att  försökspersonerna sov i genomsnitt 20 minuter kortare vid fullmåne än vid nymåne. Dessutom var mornarna tyngre, flera kände sig tröttare och på sämre humör än vanligt.
Det föds fler barn vid fullmåne; På förlossningen på Centralsjukhuset i Karlstad hänger en kalender som med gula knappnålar prickar in de datum då månen är full.
– Myten säger att fler föder kring fullmåne, och det brukar vara lite fler vattenavgångar just då. Här sitter de ju ganska tätt, säger barnmorskan Elisabeth Brynolf och pekar på knappnålarna som visar hur många som fötts under den förra fullmånen.
Fullmåne närmast höstdagjämningen är en legend i Nordisk mytologi, den sägs vara den kraffullaste kraftigast av fullmånarna. Väl firad  välsignas höstsådden och man tackar för en god skörd.
Även väderspåmän påstår att det alltid är klart vid fullmåne.
Fullmånen inträffar idag lördag 23 oktober kl 01.37 eller exakt när det här inlägget publiceras.

fredag 22 oktober 2010

-Inget ABF-kludd här inte!

Mötas i dörren av van Goghs verk känns lovande
Självporträtt av Frida Kahlo
Ett riktigt galleri! I Second Life!
Mycket av det vi i konstväg sett förut i vårt SL har varit ömsom vin och ömsom vatten. En del verkar ha tagit sista chansen att överhuvud taget ställa ut något någonstans.
I det här galleriet visas bara de stora namnet som vi känner igen från konsthistorian eller vad sägs om namn som Bosch, Breugel, Cezanne, Chagall, Crumb, Escher, vanGogh, Hopper, Kahlo, Magritte, Miro, Mondrian, Munch, O'Keefe, Picasso, Rembrandt, Rousseau, Tanguy, Vermeer och många fler. -Inga målarkluddar där inte. Som grädde på moset kan du fylla ditt SL-hem med de här tavlorna priset är satt till 8 L-dollar på det mesta. "Äkta mattor" finns också att köpa.
Just nu finns även en vacker bok om lesbisk konst, den första bilden målad på 1500-talet.
Artsea Muzeum innehåller hela 12 enorma våningar fulla av konst. Det finns även andra överraskningar i området, nöjesfält, annexgalleri och shopping allt förbundet med en monorail från världsutställningen 1899.
Naket av båda könen, glöm inte fotoutställningen överst.

torsdag 21 oktober 2010

-Släng programmen "på riktigt"!

Så här ser det ut om man bara drar till papperskorgen
När du kastar program i papperskorgen blir det lite kvar, .plist och inställningar. Förr eller senare växer ditt bibliotek till oanad storlek. Macen behöver ungefär 30% tomt hårddiskutrymme för att funka bra. Det virtuella minnet ska ha plats också. Tomma .plister kan ställa till det speciellt om du ångrar att du kastade programmet efter ett tag och laddar hem en nyare version.
Bara dra och släpp
Vi ska slänga NoteList, ett onödigt program jag testade. Första försöket är att slänga det i "papperskorgen"

I stället använder jag AppCleaner men det finns andra som gör samma sak, detta är gratis och enkelt att använda.
Man startar AppCleaner och drar programmet dit istället för till papperskorgen.
Två filer helt plötsligt
I ett litet huj har programmet letat rätt på alla filer som finns utspridda över hela systemmappen.
Här finns nu både programmet och programmets numera onödiga .plist.
Klicka på radera och töm sedan papperskorgen som vanligt.

Alla .plister och inställningar räknas i GB så det lönar sig att hålla efter dem.
Om man har problem med ett visst program kan man kasta .plisten, det skapas en ny direkt och mycket löser sig.

onsdag 20 oktober 2010

-Ont i ryggen? -Här finns hjälpen!


-Sitta vid datorn ger ryggont! Det är bara att konstatera, så är det. Men det finns bra hjälp att få. Enkla yogarörelser, nej ingen halvfnoskig skäggig farbror som säger hi hi hela tiden, många av de här rörelserna kallas även "sjukgymnastik". Här finns rörelser som både lättar på ryggvärken och som förebygger och stärker ryggen.
Böja sig mot väggen för att få bort det onda i korsryggen. -Hur svårt kan det va?

måndag 18 oktober 2010

Facebookspel säljer dina data!

    PRESSTOPP PRESSTOPP PRESSTOPP PRESSTOPP PRESSTOPP PRESSTOPP PRESSTOPP
Wall street Journal rapporterar idag 18 oktober 2010 att alla 10 toppspelen på Facebook "läcker data". Dina uppgifter säljs vidare till andra. Du utsätts för risken att din dator kan komma att kapas om dina inloggningsuppgifter och övriga personliga uppgifter kommer i orätta händer.
En speciell varning till alla som tänker ansluta sina olika spel, tex Second Life till Facebook.
Läs mer på:
The Wall Street Journal
Sophos.com
   PRESSTOPP PRESSTOPP PRESSTOPP PRESSTOPP PRESSTOPP PRESSTOPP PRESSTOPP

-Så hittar du lätt vad du söker!

Söka efter "nånting" på t.ex min blogg, eller "Tinas Universum" som innehåller mycket läsvärt, tips om platser och event och en hel del användbar teknisk information med bloggers inbyggda sökmotor är näst intill en hopplös uppgift. Samma sak på t.ex Forum MacWorld.
Men det finns enkel hjälp att få hos Google.
Klicka på "avancerad sökning", till höger om sökrutan. Gå till domän/välj endast denna domän/ skriv in starturlen/ fyll i vad du letar efter. Snabbt och enkelt får du upp resultatet och kan sedan fortsätta med t.ex. "sök inom resultat".
För Mac-användare,47% av mina läsare är Macare, kan jag rekommendera svenska MacWorld-Forum, vederhäftigast är Pocahontas -han hade hand om alla Macar på Sahlgrenska innan pensionen och kan Mac in på pixelnivå. Andra som brukar veta vad de talar om är bl.a Rickard, nabben, Ytterberg osv. De som kommer med tips om att man ska köra tangentbordet i diskmaskinen, iMatte, ska man inte tro på

lördag 16 oktober 2010

Så får du fart på Macen och Second Life

OBS Mac OS 10.7 användare rekomenderas använda Apple Skivkontroll till en skarp version av Onyx kommer OBS
 Efter senaste uppdateringen kändes inte bara Second Life segt utan hela datorn kändes seg oavsett vad jag gjorde med den.
Kryssa inte i fler -Kernelcachen tar bort för mycket
Så här kan vi inte ha det! -Måste vi göra något åt!
Började med att göra en säkerhetskopia med Time Machine som jag sparade på en lös hårddisk.
Gjorde "säker start" -håll ner shifttangenten under hela uppstarten - jättetjatigt men bra - städar och fixar med datorn.
Innan jag startade om igen körde jag Onyx - skivkontroll på stereoider.
Utöver det vanliga "kontrollera och underhåll gick jag till "rensa system"
Raderade Boot-cache, QT etc

Bara dett om du inte vet vad du gör

 Kronan på verket;
"underhåll bygg om"
Vi som minns Mac OS 7,8 och 9 kommer ihåg att man skulle "reparera prebindings" då och då när datorn blev seg. -Enligt Apple behövs inte det i Mac OS 10.6. Men det är i den bästa av världar och där är inte vi.

Update prebindings heter numera "dylds delade cache", där är de flesta program inne och fyller på. Värst är webläsare och SL-viewers. När allt detta var genomfört, tar lite mindre än 45-50 minuter, startade jag om datorn på vanligt sätt. Loggade in på Sl och swisch. När Vanadis var klädd och klar så sprang jag runt i en laggfri Sl-värld.

fredag 15 oktober 2010

-Har du kollat brösten? -Gör det i Second Life!

Inga knölar där heller! -Gött!
Ann Myers Medical center sätter man sig enkelt i en stol och klickar på siffrorna i tur och ordning så får man tydliga instruktioner hur man gör.
Jag tog av mig t-shirten framför datorn och gjorde som Vanadis. Snabbt och lätt. Det kan du också göra! -Inga hämningar nu!
Vill du inte göra det själv så är det ju helg och du kan kanske låta någon "knöl" känna åt dig.

torsdag 14 oktober 2010

Höst och blixthalka - dags för vinterdäck!

Och så kolla lufttrycket på vinterdäcken.

-Då var det höst igen, i verkliga livet. -2° på morgnarna. Vid kusten, Götaälvdalen och en bit upp i Dalsland är det väldigt lömskt väglag så här års.
Fukt från vatten och mossar lägger sig som isfläckar på vägen. Man kan köra flera mil med perfekt väglag och plötsligen skriker varningslampan för "antisladd" det mesta den orkar ett par hundra meter sen är det bra till nästa svacka eller stigning. Blir det "vänersnö" -finkornig snö som blåser längs med marken- poleras vägbanan till glas. Så här är det dubbdäck som gäller, vilket forskningen visar räddar 40 liv om året jämfört med dubbfria. Jag vore väl inte Vanadis om jag inte bytte själv, tack och lov har jag en gammal maskinhall att stå i med garagedomkraft och tryckluftsskruvdragare så det går rätt bra. Att byta däck på en klabbig dalsländsk byväg i spöregn med de grejor som ligger i bakluckan på de flesta bilar- nja det är inte kvinnogöra..eller mansgöra - det är inte "göra" alls. Så jag har valt ett "reservdäck på burk" och fiffiga lasthållare istället till min C-klass kombi.
Snygga naglar har inga seglartjejer ändå, den delen av mitt liv har jag gett upp för länge sedan, i småskolan eller så.

onsdag 13 oktober 2010

Faan vad det strular! -Igen och Igen och Igen.

-Second Life svarar inte, Second Life svarar inte, Second Life svarar inte, sa "Tvångsavsluta" till mig gång på gång. Varken den senaste Viewern eller Snowglobe funkade. Till slut kom jag in bara för att mötas av meddelandet; -Dina grafiska inställningar är satt till lägsta möjliga - uppdatera dina grafiska drivrutiner!
Vid bastun på Swedish orientation såg allt lite platt ut -testade New England, inga vågor inget av nånting tog tre steg och såg mig om sen började karusellen. Snurrade bara runt runt runt och runt. Tillbaka till bastun och tack för mig

Bara det att det finns inga uppdateringar att ladda hem! Jag har senaste Quicktime med OpenGL, senaste Flash osv.
Hittar på Second Life grid  något som gör mig lite oroad. Linden lab håller på med "rullande omstart". -Hum är lite misstänksam mot datanördar i allmänhet för att inte tala om "PC-riders" - kan de djävlas med Macfolket så gör de det.
Nästa gång jag loggar inte måste jag ställa in alla grafiska inställningar igen!Stöööön!
Tur jag nyss publicerade en bild på bloggen hur de grafiska inställningarna ska se ut!

Criss i modern konst


Inte kris utan Criss, Scotj Criss och hans The Criss Museum of Contemporary Art (SLURL). Just nu pågår utställning av Ganso Artis, Bluevelvet Blackheart och Scottius Polke.
Tre olika artister med olika uttryckssätt allt från "apkonst" till svamp.
Personligen upplevde jag en del verk som ganska dystra med en negativ världsbild. Andra däremot gjorde mig glad.


Putte i blåbärsskogen
Huvudlösa kvinnor finns väl bara i konsten?
Ingen apkonst direkt men ändå..

Dystert trots ljus pastellfärg

tisdag 12 oktober 2010

Så besegrar du våldtäktsmannen!

I går kväll greps en serievåldtäktsman i Örebro. -14 kvinnor har blivit utsatta för våldtäkt eller våldtäktsförsök det senaste året i Örebro. Det är 14 för många. -Kvinnofrid är urgammalt i Sverige, "kvinna äga rätt till fri väg till möte och mässa"-ur Västgötalagen 800-talet, och det är ingen ändring på det.
Kan inte samhället garantera kvinnor fri lejd på gator och torg så får vi ta saken i egna händer. En rejäl spark i skrevet försätter en karl ur stridbart skick för 20 minuter. -Jag vet, råkade kicka brorsan i skrevet en gång när vi var i lägre tonåren, han låg på golvet och stönade i en kvart. -Sorry Balder det var inte meningen.
Bl.a. Hisingens kampsportsskola har tagit fasta på det här och lär ut F.A.R.-Fighting Against Rape. Just hur man klarar av en våldtäktsman med hjälp av spark i skrevet, klös i ögonen och alla andra fula knep.
-Glöm inte -Självförsvar är ALLTID tillåtet. Det är förövaren som är skurken inte du!
Västnytt har ett inslag om saken idag:

måndag 11 oktober 2010

Fixa laggen! -Fimpa taggen!

Har förstorat "det rätta" klicket.

-Vi har alla skällt på Linden Lab för att det laggar så förfärligt jämt och ständigt.
Att skylla på L.L. är bara delvis rätt. Till stor del är laggen vårt eget fel. Det är namntaggen som ställer till det när man blir flera på ett och samma ställe. Testade själv på ett dansställe som laggade nåt alldeles väldigt. Lyckades i chatten få fram mitt budskap; Om alla sätter taggen till "briefly" ska laggen minska. Till min stora förvåning gjorde alla som jag sa och på en enda gång slutade det att lagga. Du kan läsa mer på Cybertechnews. Men de har lite fel, det gäller inte bara "lowtech"-maskiner utan även "lowtechsimar".

Förstorat här med
Ställ in avståndet.
Ett annat sätt att snabba upp och få mindre lagg är att ställa in avståndet rätt (draw distance).
När jag seglar behöver jag 250-300 meter sikt. Vid 10 knops fart avverkar båten den sträckan på ca 5 sekunder. Samma gäller säkert för tex golf och flygning. Men när jag dansar eller shoppar inomhus räcker det gott med 64 meter eller så. Seglar man är det oftast få avor och annat med men på dans är det massor som ska ritas upp grafiskt. Utsikten genom fönstret känns lite mindre viktig

söndag 10 oktober 2010

lördag 9 oktober 2010

Schemalagd avkoppling - Utgå verkställ med språng

Bara vila -inskrivet i kalendern; -Lördag 9/10 kl.00- Söndag 10/10 kl 00
Jag har "världens roligaste jobb"! Det är så kul att jag kunde hålla på med det jämt.
-Gjorde ett tappert försök att jobba ihjäl mig i fjol. 121 övernattningar varav 93 utomlands för jobbets skull. -Visst fick massor av upplevelser som jag inte vill vara utan, tjänade massor med pengar - flera årslöner och fyllde på mitt bildarkiv som jag kan leva gott på länge. Men jag blev trött, sliten och hispig. I år har jag tagit det betydligt lugnare, mycket tack vare att jag delvis kunnat leva på pengarna från i fjol och nöjt mig med att "jobba halvtid i år". En möjlighet alla borde ha.
Hittade en artikel om saken i Expressen hälsa; Skolsköterskan Rose-Marie Sjöholm, Göteborg erbjuder stressade elever en stunds avslappning mot huvudvärk och magstress . "Det är bättre med avslappning än en huvudvärkstablett" tycker Iman Asdufle.
BBC Health har en hel, riktigt bra, sida om hur man lär sig slappna av.
Mitt eget knep är att om någon ringer och frågar; -Kan du jobba två timmar på söndag? Svarar jag; -Nej tyvärr då är jag redan inbokad men på tisdag klockan 2 kan jag. -Jag får vila och kunden har fått ett negativt svar som ändå är positivt.
Glöm inte; Att vila och slöa är också att ta vara på tiden - sparka Luther i baken!
-Hur det kan komma sig att jag skriver det här en dag när jag är ledig?
Det gjorde jag inte - det här är skrivet i torsdags och schemalagt till att publiceras idag.

fredag 8 oktober 2010

Nu har fredagsstrulet börjat- Kan inte logga in!

Ja då var det fredag igen en egentligen ganska härlig dag om det inte vore för Second Lifes sedvanliga helgstrul.
Kan inte logga in alls - Linden Lab hittar ingen server att logga in på! Morr fräs morr grrr!
Fick just mail från Sjofn i Danmark - hon frågade om jag kunde logga in -för hon kunde inte!
Har för avsikt att komma till Solace ikväll får väl se om Linden Lab delar den avsikten med mig.

-Tacka Freja det är fredag!

-Fredag, Vanernas heliga dag. Namngiven efter Freja och Frigg, Vanernas främsta gudinnor eller diser. Måste leva upp till mitt namn Vanadis, Vanernas Dis eller på modern svenska Vanernas gudinna.
Shamansk dans till trummor är ämnad att försätta dansare i trance för att komma i kontakt med gudinnorna, fredag närmast efter "nytänne"(nymåne) och fullmåne är dansen som kraftfullast och Freja som närmast.
Dansterapi används än i dag som avslappning och hjälp bl.a. till ADHD-barn. Alla vi andra mår också gott av frigörande dans.
Själv tycker jag meditativ dans är ett skönt sätt att koppla av på. Frigör spänningar och samlar ny energi.

Trummorna finns på Ikaros fantastiskt fina och laggfria nya Sim - Silent Night

torsdag 7 oktober 2010

Har du verkligen läst det här?

Fy för tvångsanslutningar - skriv på eller åk ut!

-Kan du säga ärligt att du läste igenom Linden Labs senaste tvångsavtal?
Du behöver inte skämmas ett dugg för att du bara kryssade "godkänner" och gick vidare. Det gjorde jag också. Trots att jag är rätt van att läsa officiella texter och efter bästa förmåga komma på de rätta frågorna att ställa så gav jag upp. Den eller de som skriver sådana här avtal skriver dem i avsikt att ingen ska läsa dem. Jag började på sedvanligt ambitiöst sätt men gav upp när jag kom till "SLMarketplace" bla bla bla och till att "XStreetSL" läggs ner idag bla bla bla. Vad jag vet så har jag inget med någon av dem att göra.
Ändå känns det lite som morsans tappra försök att få en att äta spenatstuvning, vilket är det i särklass äckligaste jag vet: -Ät upp din spenat nu så får du efterrätt sen! -Men icke, Vanadis fick ingen efterrätt den dagen heller.

Gå på båtmässa -Få en egen båt!

Båtmässan ett Mås-te
Har du sett hela sommaren hur "alla andra" seglat runt i sina båtar och haft ett underbart båtliv? -Långt till båtmässan i februari?
Lugn i Second Life är allt möjligt -redan nu!
2010 TYC Boat Show pågår hela oktober på Trade Wind Yacht club klicka på SLURL så kommer du dit.
Det finns flera bra båtar som man kan köpa.
Även motorbåtar om någon inte skulle bry sig om miljön och "sånt tjafs".

Långkölade träbåtar finns än.
Testa på Laser i en halvtimme
Trä är vackert men behöver skötsel jämt!
Rorsman på en racig havskappseglare?
BBK får man till och med gratis! En lätthanterad nybörjarbåt men även en kapabel kappseglare för den mer avancerade seglaren. -Har själv mycket roligt med min BBK Becky.


onsdag 6 oktober 2010

Eves Rodenberg ställer ut i München.

Gillar att gå och flanera bland småbutiker och gallerier i städer jag kommer till, på "gatan bakom Oxford Street" om ni förstår vad jag menar.
Likadant gjorde jag i München och kom till Art Galleri München.
Där pågår till och med den 14 Oktober en utställning av Eves Rodenberger. Hon håller sig till Steampunkstilen, ballonger, åmgmaskiner och liknande. Stilen har vuxit fram ur punken med någon form av sikte på indrustrialismens barndom.

tisdag 5 oktober 2010

-Rekryterar Al-Qaida i Second Life?

Mycket tyder på det.
Redan 2007 skrev GamePolitics.com hur terrorister infiltrerat och skapat egna avor i Second Life. De ställde frågan till olika "förståsigpåare". Så här säger
The Economist:
Oundvikligen, säger experterna, jihadister har också börjat att skapa "invånare" i den virtuella världen Second Life.
Kommer Kaban och Mekka att attackeras om Al-Qadea bombar Big Ben?
Networkworld:Rohan Gunaratna, docent vid Singapore's S. Rajaratnam School of International Studies och författere av "Inside Al Qaeda ": Global Network of Terror, tror att de verkliga skurkarna börjar att ta en första titt på Second Life. "Det är ett utrymme som är av stort intresse för ett antal organisationer, däribland jihadister, säger Gunaratna. "Fram till nu (2008), de har inte gjort något  angrepp på Second Life, men de är absolut nyfikna. De är intresserade av att veta om de möjligheter som finns i Second Life.
Den radikala islamistiska gruppen Hizb ut-Tahrir America (HTA)  arrangerade en konferens i Chicago den 11 juli 2010 för att diskutera hur man inför en islamsk stat med strängast möjliga tolkning av Sharialagarna. Gruppen inledde en social mediekampanj, Faacebook, Twitter etc, för att främja evenemanget, en som fungerar som ett utmärkt exempel på hur extremister kan utsätta mainstream till deras ideologi.
Terrorister skulle vinna lite på en attack i den virtuella världen men Second Life kan ge dem några saker som de verkligen behöver. "Den kritiska fasen i en terrorattack är på planeringsstadiet. Då är riskerna att åka fast som störst, säger Roderick Jones, chef för Private intelligence practice of Concentric Solutions International. "Om jag kan gå runt mitt potentiellt mål som en terrorist med mina andra cell medlemmar från olika delar av världen, och sedan bara flyga in och göra attacken, det är det scenario som vädjar till en terrorist."
Aldrig jag döljer Frejas skapelse!
Simon Wiesenthal Center  utfärdade en ny rapport som fann att rasister och terrorister allt större utsträckning använder sociala nätverk på nätet som ett sätt att sprida sina "digitala terror och hatpropaganda," och förlita sig mindre på traditionella webbplatser. Enligt rapporten har det skett "en 20-procentig ökning av antalet av hat och terrorism medhjälp webbplatser, sociala nätverk sidor, chattforum och mikro-bloggare under det senaste året, till totalt 11.500." Denna rapport "är avsedd som en" kollektiv ögonblicksbild av verksamheten hos hat grupper och terrorister på nätet. 
Slutsatsen man kan dra är att terrorister, och andra grupperingar, använder olika sociala medier för att nå sina syften och mål på olika sätt. För möten, för planering och för att föra fram propaganda. De som verkligen vet, t.ex. FRA, MUST,MI5, CIA Mossad, säger ingenting. förhoppningsvis eliminerar de hoten istället. 
Expressen; Källa om terrorhoten; Ta inte in på hotell! 
-Hotbilden mot Sverige

måndag 4 oktober 2010

-Barnvagn, skidor eller gökur? -Det är frågan det!

Kuriosabutiker är kul att gå och titta i även om man inte köper något man absolut inte behöver.
Anna-Bellas Uhrenladen finns i München. Utöver gökur finns det barnvagnar i 50-talsmodell, skänkskåp, porslin och mycket annat. Däribland ett par skidor obetydlig ålderdomligare än mina. -Skidor på västkuste köps ett år och används ett annat år.

söndag 3 oktober 2010

Mystiskt likfynd vid Yachtclub

Välkänd seglare gjorde makabert likfynd.
Ett makabert likfynd gjordes nu på morgonen vid Clipper Bay Yachtclub av seglaren Vanadis Falconer.
-Jag hade just lagt till efter en morgonseglats, gick längs bryggorna för att titta på en dödskallemärkt motorbåt i "stora luftföroreningsklassen och ett märkligt bygge då jag såg en manskropp flyta i vattnet intill bryggan. Just när jag gjorde mig beredd för att påbörja livräddning fick jag syn på blodfläcken och insåg att mannen, som senare identifierats som Governor Linden, var bortom all hjälp.
Kriminalpolisen i Providence har just påbörjat sin undersökning och vägrar i nuläget svara på frågor.
Vanadis Falconer bar vid tillfället rosa bandet.


lördag 2 oktober 2010

-Nu var det inte jag som fick ett utbrott

Hett möte i monsunen.
-Den här gången var det inte jag som fick ett utbrott.
-Kan kanske ha lite hetsigt temperament ibland sade hon rodnande.
Jag har seglat på de flesta vatten både i RL och SL och fått väja för olika ting utöver andra båtar som inte skulle varit där; sälar, tumlare, skräp och en massa annat. Här kom jag seglande i en mysig fjord någon stans i SL-Adriatiska havet och en vulkan behagade få ett utbrott. Försökte väja så gott det gick, funkade rätt bra men SIM:en kraschade och jag blev utloggad. Därför kan jag inte ge er någon Slurl. Kanske någon annan vet?

fredag 1 oktober 2010

Oktober -den rosa månaden!


Jag är alldeles för ung för mammografi så jag får känna efter själv.
Rosa Bandet 2010 börjar idag 1 oktober och pågår hela månaden. Du har chansen att stödja drabbade och cancerforskningen med ett bidrag.
 Kampanjen startar med en ljusmanifestation. Finns det ingen på din ort kan du starta en egen. Mer info på Rosa Bandets hemsida.
Det finns rosa varor att köpa lite varstans som ger pengar till cancerfonden och bröstcancerforskningen.
och tröjan bär du så klart.
Torsdag 28 oktober sänd i TV3 Rosa bandetgalan från Lisebergshallen till förmån för bröstcancerforskningen.
I vårt Second Life pågår också mycket till förmån för bröstcancerforskningen.
eller bandet
På bl.a. Ann Myers Hospital pågår en hel del. Redan den 2 oktober kl 10 am SLT är det kickoff-party. Mer info får man på slurlen.
Där finns också bra info om hur man undersöker sina egna bröst.
Cancerfonden har sammanlagt under perioden 2003-2009 delat ut närmare 274 miljoner kronor till bröstcancerrelaterad forskning. Dessa pengar har finansierat 131 forskare (forskartjänster eller forskningsprojekt).
Fri t-shirt och rosa bandet hittar du på Slurl: "Pink Ribbon Shop"