torsdag 30 september 2010

-Du är kvinna du ska sitta längst bak i bussen!

Hoppas alla såg SVT:s Korrespondenterna om könsapartheid. Annars finns det på SVT Play.
-Jag brukar inte vara lätt att få tyst på men nu är jag förstummad! -För ett tag i alla fall.

Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen

..bara man inte lämnar fjällhotellen.
Känns inte helt fel att sitta i en överdrivet varm pool och se ut på allt det vintriga genom fönstret.
Har varit en sväng till Lake Tahoa och precis som de flesta större vintersportorter finns det massor att göra för att tina upp sig. Man måste inte bara flänga runt på skidor. En sport som vi västkustflickor kanske underpresterar en aning i. Men det är kul att se på TV!
Innan det sköna badet tog jag trots allt en tur i liften upp och bob-banan ner. Häftigt!
När Beata Harrysson kom med sin; -Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen kunde jag inte låta bli att le igenkännande.

onsdag 29 september 2010

....och så det finns de som tycker kvinnokampen är en lyxvara!

Kom igen tjejer vi har mycket att göra!
Kvinnokampen ska bara föras på rätt sätt. Vi svenska kvinnor har det trots allt ganska bra jämfört med kvinnor i många andra länder.
Det senaste decenniet har kvinnokampen gällt om pojkar ska stå eller sitta när de pinkar. -Ett klart bomskott! Ibland undrar jag om det inte var jämlikhetens dödgrävare som stod för det inlägget.
-Jämlikhetsdebatten borde ha handlat om lika lön för lika arbete - där har vi 30% kvar.
-Jämlikhetsdebatten borde ha handlat om hur man ska bryta männens dominans i bolagstyrelserna, själv sitter jag i 3 bolagstyrelser i RL, där har vi 70% kvar.
Flickorna i Afghanistan har äntligen fått börja gå i skola igen. De går dit trots att flera skolor råkat ut för att flickor och lärare gasats av Talibaner.
Muslimska flickor, i enlighet med sharialagar, stenas till döds för att de blev kära i fel pojke!
Länk till ett riktigt otäckt CNN-reportage om hur en kurdisk 16-årig flicka stenas till döds. Offentlig mitt på torget som ett folknöje. Jag får antagligen på nöten med en viss rätt om jag lägger upp den i bloggen så jag nöjer mig met att länka.

Vi svenska flickor har eller inte har den jämlikhet vi förtjänar, det är bara att ta för sig enligt principen; My Pussy - my rules. Den som inte orkar tala om hur hon vill ha det får skylla sig själv.
Den som inte kan tala för sig själv kan vända sig till olika instanser och medmänniskor för att få hjälp. Vi blir inte dödsdömda och avrättade på plågsammast möjliga sätt mitt på torget.
-Kom igen tjejer! -Och killar! Nu måste vi komma överens om hur vi ska ha det tillsammans på ett vettigt sätt. Jag kräver inte millimeterrättvisa i hemmet men jag kräver att det ska fungera när jag är bortrest. Jag vill inte komma hem efter en veckas jobb utomlands eller "på annan ort" och börja städa, tvätta och diska efter en karlslok. -Den mannen sparkar jag först på taskorna sen ut! "Familjeliv är ett gemensamhetsprojekt- gör undan rutinjobb så fort som möjligt så man kan ha kul sedan.
Något mansförtryck vill jag inte veta av, det är inte jämlikhet - det är möjligen hämnd.

En karl som är modig nog att sätta på en tvättmaskin, en diskmaskin eller byta en blöja utan att vara skräckslagen för att förlora den lilla manlighet han till äventyrs har.
- Det är en riktig karl det!!

måndag 27 september 2010

Stora länkrensningen

Passade på att rensa bort dubbletter av länkar, de som kommer som RSS finns ingen anledning att ha med i länklistan.
La till en del nya länkar och tog bort en del som inte funkade. Länkar är en märklig färskvara. Surnar som gammal fil. Även en blogg behöver höststädas då och då.

När verklighet blir dikt. -Harvey Nichols i Sl och RL

HN-klockan är ett klassiskt landmärke
-Den som gått på Knightsbridge i London kan inte ha undgått det stora varuhuset Harvey Nichols. Det finns fler varuhus i Kensington inte bara Harrods, som även det håller på att byggas i SL.
I Second Life heter Harvey Nichols inte HN utan KB, kan det betyda Knightsbridge? De olika våningarna är väl inte helt välfyllda än men man får i alla fall ett vänligt mottagande av Benjamin Syrsa.


Se Big Ben till teet
Harvey i RL är mer välfyllt än så länge. Men dyrt, eller exklusivt som vi säger i de rätta kretsarna. Vad sägs om ett par höststövlar från Mulberrys för 525 engelska pund eller strax under 6000 svenska kronor. En Tartan minkjol från Vivienne Westwood för 165 £ / 2000 kronor då? Inte det heller, blir inte direkt förvånad. Finns i alla fall läppstift från Nars för 17 £ / 200 spänn.
På taket kan man få "High afternoon tea" - säkert inte billigt men utsikten är vidunderlig..
Och så här ser det ut i verkligheten hos Google/streetview
Harvey Nichols/KB slurl
Harvey Nichols hemsida i verkliga livet

söndag 26 september 2010

Nu slår jag hummrarna om dig!

Det gäller att se över redskapen och märka upp dem ordentligt
HUMMERPREMIÄR!
I morgon måndag 27/9 kl 07.00 lägger vi ut hummertinorna.
Havets guld ska bli mitt, 08:orna betalar uppemot 1000:- kilot! Förra året fick vi 17 kilo hummer! Rätt hygglig timförtjänst.
Hummerfiske är bra mycket roligare än älgjakt. Få komma ut på sjön och det ska bli bra väder. Man kan vänta iland istället för att sitta blick stilla på en stubbe i skogen.
Gott är det också.
Lite länkar
Wikipedia om hummer
Fiskeriverket och alla regler
Massa goda recept på hummer

lördag 25 september 2010

-Om svin bita taskor av är det den resandes ensak!

Vanadis Guldkorn

Så stog det i Gästgivarestadgan 1442 års landslag. Dassen såg lite annorlunda ut då, de var byggda över gödselstacken och det fanns ett hål att kasta ner skulor i. Därför gick svinen och bökade bakom dasset. Om det var "på förekommen anledning" eller "för säkerhets skull man formulerade regeln; -Om svin bita taskor av är det den resandes ensak! förtäljer inte historien.
Det fanns många fler regler som gästgifvaren var tvungen att följa: 
  •  Se till att kniv, gaffel och sked ej ha den ringaste matrest på sig från föregående måltider
  • Då servett framställes, bör den vara ren
  • Skär ej brödskivorna tjockare än 1/4 tum (6mm)
  • Bjud ej resande härsket smör eller illafarna ägg
  • Tag bort alla cigarrstumpar från blomkrukorna
  • Stolar, bord och sängar böra hava många ben, så att de icke behöva stöd av väggarna
  • Håll rummen varma då kall väderlek inträffar, även om inga resande för tillfället finnas i dem

fredag 24 september 2010

Havet ger - havet tar.

-Till de som gått till botten med sina skepp.
Så lyder texten på monumentet över förlorade sjömän. Inget konstigt med det. På varenda kyrkogård i Bohuslän, för att ta ett exempel, finns det tomma gravar. -Till minne av.. står det oftast. Då kan man vara säker på att det är någon som förlorats till sjöss. Eller "festar vid Rans bord" som den positiva lydelsen är.
Det bästa sättet att gå förlorat till sjöss är att bli övermodig; -Jag är havets betvingare! -Ingen kan betvinga havet! -Man kan leva med havet inte mot havet.
Hela sommaren har vi på Sjöräddningens hemsida kunnat se en uppvisning i dåligt sjömanskap. Modiga sjöräddare har fått ta stora men kalkylerade risker för att rädda de okunniga, oerfarna och dumdristiga båtfarare med dåligt underhållna båtar.

Inte ens i Second Life behöver man sakna sjöräddningen. I piraternas land finns en sjöräddningsstation med tre båtar. Om utifall någon skulle råka illa ut.

Nu kan du köpa Sjöräddningens webstamp. ett digitalt frimärke som du använder när du mailar. !  -Webstamps är en del av  Sjöräddningssällskapets finansiering - inte en statlig krona går dit, bara skänkta pengar.
-Berätta för världen att Sjöräddningssällskapet finns. Visa att du stödjer verksamheten
Hjälp Sjöräddningssällskapet hitta nya bidragsgivare Inspirera fler människor att stödja Sjöräddningssällskapet
 

onsdag 22 september 2010

-Anne Frank. Mördad av rasister. -STOR SPECIALSIDA

Anne Frank var en judisk flicka som flydde undan nazismen i Tyskland till Holland. Där gömde hon sig tills hon förråddes och fördes till koncentrationsläger där hon senare dog.
Läs mer på specialen om rasismens offer
Anne Frank -Jude, mördad av rasister!

Låt Shannon förgylla onsdagen.

Second Lifes svar på Joan Baez -Shannon Oherlihy uppträder på Holly Golightly´s varje onsdag 4 pm SLT .
Inte vaken så dags? Finns en hel del på YouTube med Shannon.
Slurl till Holly Golightly´s

tisdag 21 september 2010

Det är de små små detlajerna som gör´et!

Fågelart??? -Inte är det en "Kanadensisk Strutfrut med bläs" i alla fall!
Efter väl genomförd segling strosade jag runt Yachtklubben på Clipper Bay
I shoppingpaviljongen fanns det vanliga seglingsgrejor, båtar etc
Vid en egen liten brygga ligger en radiostyrd modelsegelbåt. Längre bort ett lusthus vid vattnet, omgivet av björkar, som jag styrde kursen emot.
När jag kommit halvvägs hörde jag fågelkvitter. Kikade upp och där ett fågelhus med två fåglar som kvittrade på kapp. Inte bara statiska som bilder utan de nickade åt mig och pickade i sig fågelfrön. Ifrån vattnet hördes en Lom med sitt spöklika läte.
En så liten liten detalj som ett fågelhus gör simen mer verklig och hemtrevlig på något sätt

måndag 20 september 2010

Berlin 1923

Svältande tysk tigger ihop till en limpa

Berlin 1923; Hyperinflation och svält. En limpa kostade en skottkärra Mark. På morgonen på eftermiddagen kostade den två skottkärror Mark.
Bråkmakare utsända av nazistpartiet startar bråk, skriker slagord på gatorna.
Ingen tog Nazisterna på allvar. Ingen tog debatten mot dem. De etablerade partierna ryckte på axlarna åt partiet.
1928 fick Nationalsocialisterna 2,5% av rösterna. Taktiken ändrades. Partiet blir  till synes rumsrent och fick 1933 43,9% av rösterna och Adolf Hitler blev rikskansler.
Här finns tydliga paralleller med Sverige. Ingen har på allvar debatterat med Sverigedemokraterna före valet utan "hållit dem ute i kylan". Deras politik och argument har aldrig prövats och lyfts fram i ljuset och klätts av in på bara märgen.
SD har blivit årets "kverulantparti". Det finns minst ett varje val. -En grupp väljare tröttnar på de etablerade partierna och röstar på "någon annan". Förr var det "Kalle Anka - partiet" sen kom "Ny demokrati", Feministiskt Initiativ och Piratpartiet. Alla tog de röster i ett eller annat val men förintades i nästa val när deras politik hade synats i sömmarna och befunnits precis så ihålig som man kunde befara.
-Lär av historien, ta debatten och vinn den. -Alltid! Alltid! Alltid! 


söndag 19 september 2010

-Gå och rösta!

Valdag idag! Glöm inte det! 
Du svensk har förmånen att få rösta utan att behöva riskera livet. Du har rätt att uttrycka din åsikt. Du har rätt att få läsa och skriva vad du vill.
Många andra har inte den rätten. Men det har du! Släng inte bort den möjligheten.

lördag 18 september 2010

Idag börjar Oktoberfesten!

Känns lite konstigt med majstång i oktober men fin är den.
Den i München alltså. Start 18 september och slut 4 oktober. Ett ganska så rejält partaj som står för dörren.
Genom åren har det kommit 1000-tals besökare från världen alla hörn till denna Bayerska höstfest. Där ölen flödar från Hofbreauhaus.
-Här finns möjligheter att bli sin egen kanonkung. Just det bli utskjuten som en kanonkula. Fritt fall och andra trevligheter, nåja, kan man prova på. Men främst en glad fest med glada människor.
-Kass på tyska? -Inga problem! Finns fri översättare som funkar riktigt bra på denna webbsida.
Vilken Slurl? München

Second Life värdelöst på fredagar!

Nu sitter man här igen. Förbannad på alla odugliga datanördar hos Linden Labs.
Fick tvångsavsluta Snowglobe två gånger innan det överhuvudtaget gick att logga in. Londonsimen kraschade Münchensimen kraschade för att inte tala om alla simmar som görlaggade.
Fattar inte Linden Labs att de gräver sin egen grav?
Så fort det kommer någon och skapar en lika omfattande virtuell värld som funkar så kommer "alla" att fly dit.
Fredag efter fredag samma visa.
-Finns det inget "kapabelt fruntimmer" i hela USA som kan ta ungtupparna i örat  och få lite ordning på torpet?
-Ska man behöva göra allt själv för det ska hända något? :)

fredag 17 september 2010

Bryt ett ben och bli gift

Trots vintern är det öppet vatten så man kan mata änder och paddla.
Den pittoreska skidorten Tahoa Mountain Ski resort omges av snöklädda berg, dalar och sjöar. Här kan man roa sig med bl.a. skidåkning (gratis skidor), ballongflygning och skridskoåkning. Att Tahoa ligger i nordamerika är inte att ta fel på. Blockhus och indianer präglar hela miljön. Rätt häftigt var att åka den långa linbanan från dalen upp till toppen och se över hela bergsmassivet, mouselock view rekommenderas.
Att gifta sig verkar vara en stor sport "over there". Man kan inte gå någon stans utan att det finns någon form av kyrka, kapell eller automatvigselstation.
Inte undra på att skillsmässoadvokaterna skär guld med täljknivar.
Tahoa Mountain är väl värd ett besök.

Slurl till Tahoa

-Underbart att få vakna med henne!

Hur man vaknar spelar stor roll för mig. Hör inte direkt till de morgonpiggas skara, att vakna med ett glatt tjoho och börja yla "Vi gå över dagstänkta berg" klockan fem för att kunna stört upp och baka frukostfrallor. Nja det är inte min grej, hitta till köket och frukosten utan karta och kompass är bra nog.
Därför har jag införskaffat en klockradio. Som kan ställas in så den antingen brölar som en astmatisk tjur med taskorna i kläm eller att spela förvald radiokanal.
Tjurbröl går bort. Vakna två-tre minuter innan lokala nyheterna börjar och ligga kvar i sängen och lyssna på dem är mitt självklara val. Men innan nyheterna spelar de alltid en låt. I går vaknade jag till Thomas DiLevas allra gallskrikigaste gallskrik.
-Blev en vanlig sketen torsdag i går med.
-Idag har jag ett solvargsleende på läpparna trots ösregn och blåst utanför fönstret.
Jag vaknade med henne...

..en lagom glad och knasig låt.
TFIF- Thanks Freja Its Friday!

torsdag 16 september 2010

Vad är klockan på riktigt när hon är 4 am SLT?

Hittade en länk där man snabbt och enkelt kan ta reda på det. Det finns möjlighet att räkna åt båda hållen. Det enda man behöver komma ihåg är det här med am och pm. Jag har en enkel tumregel; -pm har passerat middagen. Förutsatt att man räknar "middag" när både stora och lilla visaren står rakt upp och det är någorlunda ljust ute.
Länk till GMT/SLT converter
(GMT till CEST = +2 timmar)

Grön grönare grönast.

I det stundande valet slåss alla politiker om vem som är grönast. Rödgröna röran med Miljöpartiet i spetsen eller Alliansen med Centern som spjutspets.
Släng er i väggen allihop. Dublin och Irland tar priset.
-Den gröna ön rår ni inte på! Naturen, bilar, bussar kläder  till och med lyktstolparna är gröna. Vore konstigt om de inte drevs med grön el också.
Mycket att se och uppleva i Dublin.
SLURL: Dublin
I det katolska Dublin hittar man inga "fnaskfillor".
Köp en egen Säckpipa med ljud.

onsdag 15 september 2010

Förälskelse svalnar - vänskap består

Gå under down under!

Operahuset från Harbour bridge

Ett besök i Sydney Australien piggar alltid upp.
Simen påstås vara välbesökt och är det säkert också. De lär ha vår nu och natt så det är väl den förklaringen till bristen på trängsel i Sydneys hamn.
Här hittar man inte bara operhuset ritat av den danske arkitekten Jørn Utzon. Utsidan är klädd med 1 056 000 glaserade, vita kakelplattor som är tillverkade av svenskt klinker från lera bruten i trakten kring Ekeby i Skåne och framställd på fabriken Skrombergaverken i samma ort.
-Haj på daj dö! -Hälsa på vithajen.

I operahuset finns inte bara musik utan även konst
Extriören känner vi men hur många har sett insidan av operan?
 Här hittar du Sidney och Australien

tisdag 14 september 2010

-Strulig viewer? -Har du en Mac? -Första hjälpen finns här!

Seg Mac? -Lugn den dansar snart igen.

-Strular din Mac när du är i Second Life? Eller i något annat program.
Lugn det finns enkel hjälp som inte kostar något och är enkel att utföra.
Innan du börjar, -ta en säkerhetskopia!
Time Machine kan återskapa hela hårddisken eller bara en enda fil vilken som helst. Du backar helt enkelt till senaste sparade versionen av just den strulande filen.
-Det första du gör är att starta Aktivitetskontroll - se efter att inget annat program stjäl minne och processorkraft.
Stäng av och gå till steg 2 -Säker start -håll ner skifttangenten under hela uppstarten. Rensar ut en del starta sen om igen.
Finns att ladda ner från Apples hemsida
Kör Onyx- se till att du har senaste versionen och läs igenom hjälpen innan du startar. Onyx gör en SMART-test först automatiskt sen kör du Underhåll och reparera prebindings. GÖR INGET MED ONYX SOM DU INTE VET VAD DET ÄR ONYX ÄR MYCKET KRAFTFULLT.
Starta om datorn - Klart.



Dessa råd är främst tillämpliga på Leopard 10.5 och SnöLeopard 10.6

Lasse Dahlquist 100 år idag!

Västkustens nationalskald Lasse Dahlquist skulle fyllt 100 år idag 14 september. Minns alla goa bitar som Oh boy Oh boy Oh Boy, De ä dans på Brännö Brygga, Kom lella vän ska vi segla, Hallå du gamle indian, Charlie Truck Polka, Very welcome home, Mr Swanson och Jolly Bob från Aberdeen.
Lasse Dahlquist föddes i Örgryte 14/9 1910 och dog på sitt älskade Brännö 14/10 1979.
-Här neden följer "Mjölnarlåten" där Lasse bevisar att Engelska flottan är full i mjölnare.
-De har ju siktat vid Vinga!

måndag 13 september 2010

Relaxande hav och after sea

På Yachtklubben hade en vänlig människa tänt lyktan och ställ fram dip.
När folk är som djävligast och riktigt går in för att ställa till bråk  är havet den bästa medicinen.
Det är klart, trycka ner äpplen i köttkvarnen är också ett bra sätt att avreagera sig också. Alldeles särskilt om ett äpple var Transparent Blanche. Den sorten är inget bra till mos, för lös och sladdrig i köttet men det klafsar gött när köttkvarnen sliter det i stycken.
Har seglat Caribien runt förbi Port-Au-Prince och alla andra härliga öar. Klev inte i land någonstans, bara njöt av vattnets porlande mot stäven och lät vinden blåsa bort all ilska.
Inte bara ilska över vissas idiotiska beteende utan ilska över att jag lät dem stjäla min energi. Energi jag kan göra något vettigare  av än att vara förbannad på småungars sandlådelek och att genom förstörelselusta fördriva sin egen tråkighet genom att ställa till drama.
Då är det skönt att vara stark nog att gå sin egen väg. Goda vänner är väldigt trevligt att ha men man får aldrig aldrig göra sig beroende av dem. Eller samla på "vänner" som andra samlar frimärken. Riktiga vänner är ingen mängdvara - det är rariteter.

Det här vill jag slippa se brorsan i

Lugn brorsan du SKA inte få ett rosa linne i julklapp.
Det har öppnats en UNISEX-shop i SL. Tanken är visst att flickor och pojkar ska ha lika kläder.
Då ska alla bli jämlika och glada och leva lyckliga i alla sina dagar.
-Ha dö! Tillåt mig tvivla. Tror inte gossar skulle må bra att gå i kjol eller fjolliga linnen. Tror inte att jämlikheten sitter i kläderna. I alla fall inte på det sättet. Ändå tror många att jämlikhet är något som ligger i små röda paket under julgranen.
-"Hemma på våran gata i stan"! Där växte jag upp med elva pojkar och gatans enda flicka var Vanadis. Vi hade sketakul jämt. Att en av oss var av annat kön kom bort i hanteringen. Vi spelade boll, klättrade i trän och allt som ungar under skolåldern gjorde. Det enda vi inte gjorde var att leka med dockor. Har visserligen tre Barbies - alla i "mint condition". Inte ens uppackade ur lådorna. Julklappar från "snälla släktingar"! Till brorsan gav de fotbollar och annat kul. Var säkert därför som vi alltid fick "mellandagsreapengar" i julklapp av en förstående far som tålmodigt följde med ut i REA-träsket.
Hand i hand i det här?
Jämlikhet det kan inte köpas för pengar, jämlikhet får man TA sig men också vara beredd på hårt motstånd. Inte så mycket från killarna som från andra tjejer:
-Hon tror att hon är nå´t den där! 
-Det duger inte att jobba i sjukvården som vi andra!
-Lätt för henne att säga - hon är minsann född med silversked i mun!
Man känner inte direkt av hejaklacken när man kämpar för att kvinnor och män ska ha lika lön och lika villkor i skolan, på arbetet och på fritiden. När man kämpar för att man och kvinna ska dela hushållsarbetet lika för att man så fort som möjligt ska kunna göra något kul tillsammans.
Starka kvinnor får inte bara slåss mot fördomar och dumhet - senaste rekordet står Lars Ohly för; Ropen skalla - bröstpump åt alla.
Hon måste även vara beredd på knivhugg i ryggen från de egna leden. Skitprat och förtal.

Tjejer vill ni ha jämlikhet? Då får ni sluta leden;
-En för alla -Alla för en.
-Annars kan ni gott sitta med barnskit, tvätt och disk upp till knäna.
- Jag kommer inte att delta i det racet.

Unisexaffären
http://maps.secondlife.com/secondlife/Action%20Surf%20Sk8te/11/222/24

söndag 12 september 2010

Äppel, päppel. pirum!

Dags att skörda äpplen. Det finns 14 gamla äppleträd i min trädgård. Sorter som Husmoder, Säfstaholm, Åkerö, Gyllenkroks astrakan och Västgöta Paradisäpple.
Nu är det dags för första äppleplockningen. Det ska bli mos och paj. Båda går utmärkt att frysa och ta fram i vinter.
Jag är ingen hejare på husliga ting. Lång därifrån men Äpplemos, paj, flädersaft och sånt innehåller tillräckligt mycket "hokus.pokus" för att jag ska gilla det. Att inte ta vara på gratis mat skulle få mig att skämmas. Låta frukten ruttna på trädet.
Det gör man bara inte.
Så fram med Hushållsassistenten och passertillsatsen. Receptet finns i handboken som följde med maskinen. -Helt avpassat för mig - ingen ska misslyckas med den maskinen.

Enklaste Äppelpajen och fler goda recept

Skölj, kärn ur och dela äpplena 1x1 cm. Lägg dem i smord form. Strö över socker och kanel och blanda runt.
Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Arbeta in matfettet till en deg. Spritsa degen till ett lock och täck äpplena med det. Grädda i 225° ca 25 minuter tills den är gyllenbrun.
Ingredienser
FYLLNING:
5 äpplen (fasta, syrliga)
1 dl socker
1 msk kanel
PAJDEG:
1½ dl vetemjöl
1½ dl socker
100 g smör eller margarin
Tillagningstid: Över 20 min

lördag 11 september 2010

Så här får ni aldrig se mig i RL!

Jag på Golden Gatebron i San Francisco
Det finns de som säger att Second Life är rena KBT:n. Man kan öva sig i SL steg för steg att göra saker man inte vågar i Riktiga Livet. När man har gjort "det skrämmande" tillräckligt många i SL kan man börja öva i Riktiga Livet för att sedan gå hela vägen.
Fast det är klart.....det finns gränser. Nu har jag stått överst på Golden Gatebron i Second Life. Det räcker bra för mig. kan inte se ett enda vettigt skäl att göra det i RL.

Då blev jag reporter.

Inför dagens 9/11-firande i New York

Gick på gymnasiet, slutade halv tre den här dagen. Hemma fem minuter senare. Satte på en kopp kaffe och gjorde en macka. Tog med mig brickan in i vardagsrummet och slog på BBC World News för att "toppa" betyget i engelska. Kom rätt in i direktsändingen när det brann ur det ena tvillingtornet. Strax efter såg man hur det andra planet flög mot det andra tvillingtornet och kraschade högt upp. Jag kunde inte slita mig från TV:n utan såg allt. Hur tornen brann och hur de rasade samman. Hur chockade människor sprang för livet för att undkomma rasmassorna.
Känslan av att "ha varit där", ok via tv:n, och att ha varit med om något enastående blev en sån kick och vändpunkt även i mitt liv att jag på stående fot bestämde mig för att bli reporter.
-Att vara där när det händer. Det har jag aldrig ångrat en endaste sekund. Nyheter är min drog.
Inte bara att rapportera det som sker utan att även försöka sätta rätta proportioner på det som händer så därför måste jag avsluta med att säga att:
-Det dog 3000 personer den 11 september 2001 i World Trade Center. Innan September 2001 blev Oktober 2001 hade fler människor dött i trafiken i USA.

Mer att läsa, program, tider och SLUR

fredag 10 september 2010

Kom, kom till Björnes Magasin!

Redan i dörren står en vänlig Nalle.
En STOOOOOR Nalle för stort krambehov!
I alla fall nästan.
Allhambra Collection i München säljer Nallebjörnar till hugade spekulanter.
Lowprim ska det också vara.

Slurl till Nalleshop München:

torsdag 9 september 2010

Den var stor den! -Cachen alltså!

Min cache var på 890 mb! -Väldigt mycket!
Många problem med Second Lifes alla olika viewers kan bero på att cachen har svällt upp över alla marker eller innehåller korupta filer.
I cachen läses in olika objekt för att fortare kunna laddas in nästa gång. Men är också en källa till problem.
  • -Du är ett moln - problem med cachen.
  • -Seghet i största allmänhet - full cache.
  • -Försvunna prylar i inventoriet -cacheproblem
  • Eller andra mer eller mindre mysko problem
Lösningen är att tömma catchen helt och börja om från början med att fyll den.
Läs mer: Second Life Wiki Obs att det skiljer hur man gör i de olika operativsystemen.

PS Min cache innehåll 18459 objekt innan jag tömde den. Testade att starta Snowglobe efter tömningen. Inte bara Snowglobe gick fortare utan hela datorn. Inga knyck i gången inget lagg alls faktiskt.DS

onsdag 8 september 2010

Monet är bara ett öga, men vilket öga! -STOR KONSTSPECIAL!

Claude Monet arbetar i sin trädgård.
Idag presenterar vi en av världens största konstnärer; Claude Monet. Impressionismens fader.
Frankrike bygger upp ett sort antal simmar med motiv från Frankrikes bästa sida.
Däribland Giveny strax utanför Paris med målarens trädgård.
Att SIM:en är under uppbyggnad är inte att ta fel på. Det kommer nytt hela tiden och det laggar lite men det är värt besväret.
Kolla in på vår Stora konstspecial om Målaren och hans trädgård

tisdag 7 september 2010

Hon kom hon sågs hon segrade!

Iförd Porsche och lammpäls ska man väl duga i Chamonix.
Det går att anlända till Chamonix med stil.
Lite knökigt att rezza bilen i skidspåret bredvid vägen och styrningen kan förbättras men man kan alltid skylla på halkan.
Det går ju bara inte att komma till en vintersportort med så fina anor i lusekofta och jeans.
Chamonix arrangerade de första vinterspelen 1924 där Sverige kom på 4:e plats med ett silver och ett brons

måndag 6 september 2010

Har du koll på längden?

Längd 1.81 Vikt 68,9 kg BMI 21,1
Med Viewer 1.23 och Emerald är det svårt att hålla koll på längden. Man var tvungen att lita till olika "mätpålar" ute på stan. Jag fick väldigt olika resultat. Allt från 1.69 - 1.93! Trots det var vikten alltid 65 kg(!?).
Viewer 2,0 och Snowglobe har fått finessen att man kan ställa in sin längd exakt på centimetern. Jag har valt min RL-längd 1.81. Inte ovanlig längd på slätta mellan Vänern och Vätta.
Trots min längd är jag ofta minst på partyn i SL - andra kvinnor på uppskattningsvis 2,5- 3 meter meter är inte ovanligt.

Oktoberfest i München 18 september?


Oktoberfest i München låter kul. Killar i lederhosen och tjejer i Drindl alla hållandes jättestora (2liter) ölglas. Fest fest fest till höstens ära låter roligare än att kratta höstlöv. Detta vill jag veta mer om.

söndag 5 september 2010

Får ni inte gå ut för mamma killar?

Beachparty på Frides. Alla tjejer i bikini men inga killar
Hade en mysig kväll med go musik på Frides igår. Det enda som saknades var killar!
Sporten på TV var avklarad, jag vet jag såg den innan jag gick ut och rumlade.
Börjar nästan misstänka att killarna inte får gå ut så sent för sina mammor. :)
-För så "taskiga" ser vi väl inte ut?

Det här är för djävligt!!!


-Det framstår som om det är okey att mobba den som avviker på minsta sätt. GRRRRRR! Morrrr! Anfäkta och annama!
Reklamfilmen för Tele 2 är redan anmäld till Reklamombudsmannen 20 ggr - gör det du också

lördag 4 september 2010

-Stick ´em up buddy!

Linedance på Black Hors Country
Vad sägs om lite Country Music till frukost?
Testade Black Horse Country Music mellan frukost och förmiddagsfikat.
Jag gillar egentligen all sorts musik, country är bra till bilkörning och handdiskning. :)
De har tre "event" i veckan men kör DJ:s däremellan.
Visst, det kryllar av mulliga mansgrisar men de är åtminstone ärliga mulliga mansgrisar. Inga utklädda velournallar som låtsas vara jämlika.
Mer info och SLURL på Black Horse Country hemsida

fredag 3 september 2010

Äntligen! Framåt fredag börjar igen!


Efter en lång lång väntan börjar äntligen Framåt Fredag på Radio Väst. 15.03 går startskottet till veckans härligaste knas! -Får vi höra klassiska låtar som Det fattas ett stolsben för mig, Ingen vill till Mellerud, Jag ringer Pininfarina - väldigt många I på dalsländska eller varför inte Jag är kränkt en väl så passande text i dessa dagar?
Eller helt nya knasiga texter till gamla välkända melodier.
Häng på så ses vi framför radion eller lyssnar på webben från FF:s hemsida 15.03

Hittat en ny marina som inte laggar!

Bra bryggor och trevlig klubbhus
Avklippta jeansshorts och t-shirt känns inte helt rätt. Får gräva i garderoben lite extra
Min gamla kära marina är som bekant försvunnen för alltid. Vet inte riktigt för IM:et jag fick är på japanska! Googleöversättningen blev jag inte mycket klokare på.
Men jag har hittat "Clipper Bay och Fisher Island YC". Helt laggfri trots att jag hade "mycket på mig". Lite snoffsig karaktär så jag fick byta de avklippta jeansen och t-shirten mot Timberlandshorts/skor och en tenniströja med rätt logga.
Ska kolla in folket här lite diskret en kväll, när jänkarna är vakna, och se vad de har för stil i klubbhuset.
Slurl: Clipper Bay - Home of Fishers Island Yacht Club