lördag 31 juli 2010

Sluta be om ursäkt!


SL-helgerna förflyter på samma sätt. Party någonstans, någon surnar till och bloggar om saken och någon ber om ursäkt i en annan blogg för någonting. Vanligtvis något helt ovesäntligt och betydelselöst,
-Var dig själv! -Livet är så här! -Tänk dig relationer som en massa nycklar och en massa lås. Vissa nycklar passar på många ställen men inte alla. Andra nycklar passar på andra ställen men inte på de som de förra nycklarna passar till.
Alla passar inte i alla lås och så är det i RL också.
-Jag träffar en massa människor i mitt RL och SL, de flesta har jag lätt att komma i kontakt med andra funkar det bara inte att få kontakt med. -Inget konstigt.
Jag är som jag är och du är som du är, passar vi ihop på ett eller annat sätt; -Vad kul! -Passar vi inte ihop: -Nehej, då får jag försöka igen någon annan stans.
-Men be om ursäkt för något jag gjort eller sagt, om jag inte avsiktligt gjort något dumt, .... Nä, nä det är bara ett tecken på svaghet.
Här står jag rakt upp och ner och är som jag är. -Gilla det eller gilla det inte! -Varför skulle min åsikt vara sämre än någon annans? -Varför skulle vad jag gör vara sämre än någon annans? -Varför skulle jag inte vara lika bra eller bättre än någon annan?
Jag har inte kommit till livet för att få andras gillande, jag har kommit till livet för att stå ut med mig själv. Står andra ut med mig också är det en ren bonus.
-Ta vara på och njut av dig själv som du är och strunta i vad andra tycker !
Sjofn

fredag 30 juli 2010

-Går hellre naken än bär päls!


-Kunde inte låta bli, det var "pälsparty" igår. Så jag passade på att göra min röst hörd en smula. -Jag är ingen militant vegan, tvärtom men jag tycker att slaktar man ett djur ska man ta vara på allt helt i enlighet med Frejas ord; -Du får ta för dig det du behöver av allt som finns ty det ingår i kretsloppet precis som du men du ska tacka för det. Du får däremot inte ta mer än du behöver bara för att du kan.
-Att föda upp vissa djurarter enbart för att slå ihjäl dem och göra päls av dem och slänga bort resten det avskyr jag. En läderkappa eller ett par läderskor har jag gärna för då har jag "tagit vara på allt."
-Sjofn
Obs den "levande" pälsen på axeln!

torsdag 29 juli 2010

ett till


Bryssel torsdag

Åka tåg under vattnet gillar jag inte, men det gick på 20 minuter så det var bara att blunda och meditera en stund. Vi kom strax efter fram till Bryssel och kikade runt på en hel del. Fin stad. Ska fundera på att ta det som ett eget resmål nån gång. -Ibland kan det vara kul att se mer än bara det blåa på kartan. :)
-Vad liten Maneken Pis är!!! Men pissa det kan han! :) -Belgiskt öl och choklad ska avsmakas i afton
 

Vanadis

onsdag 28 juli 2010

ännu ett


London tisdag
 

London är alltid London - staden man aldrig kan tröttna på blir här en extra dag - berättar mer när jag kommer hem annars får jag skrivkramp
 

Vanadis

tisdag 27 juli 2010

och ett till


Southampton Tisdag
 

Det var härifrån som kapten Hornblower och grabbarna drog ut på de vida haven. Tåget till London går om en kvart så jag störtar till brevlådan.
 

Vanadis

måndag 26 juli 2010

Tack för lånet

Hej,
Jag är kusin till Vanadis och får låna ett hörn av hennes blogg när hon semestrar och jag är hemma i Sverige. I vanliga fall återfinns jag i Humlebækk strax utanför Köpenhamn där jag forskar och undervisar i en gren av beteendevetenskapen.
Jag lägger just nu sista handen vid ett inlägg som går under arbetsnamnet "Sexualtitet som identitet". Men vi akademiker är inte så blixtsnabba som journalister utan det ska filas i all evighet och ord vägas på guldvåg.
Så till dess Paa gjensyn
Sjofn
(Namnet Sjofn eller Sjöfn är hämtat ur nordiska gudasagan. Sjofn är syster till Freja och namnet betyder "Hon som åtrås av både män och kvinnor) -Hops en akademisk utläggning.

nästa vykort


Cowes UK 

Kom fram till Cowes i natt. Skönt att få tag i en riktig dusch. Festlig blandning av “Marstrand” och “Midsumer Morders” - ja utseendemässigt alltså. Här finns en färja över sundet precis som i Marstrand men här är de lite “fisförnäma” och kallar den för “flytande bro”!
Finns inga flygbiljetter att få så vi tågluffar hem istället. Kan vara kul man ser mycket från tåget och mitt in i städerna kommer man.
 

Vanadis

fredag 23 juli 2010

Nu kommer vykorten

Skagen Fredag
 

Hej, Nu är vi äntligen i Skagen. Soligt och fina bad. Enligt plan skulle vi ta färjan till GBG och komma hem men ett trevligt pensionärspar har erbjudit oss 25000 spänn och fri hemresa för att hjälpa dem segla sin Bavaria 50 till Cowes i England.
-Svårt att stå emot.
 

Ha det
Vanadis

onsdag 14 juli 2010

I väntan på väder.

För att undvika regn och åska ligger vi i hamn i RL-Lysekil, ingen woman match-cup i år damidrott är det första sponsorerna sparar på GRR. Men vi kommer nog till Skagen förr eller senare.

måndag 12 juli 2010

Dramatik även i "första livet".


Vi hörde larmet på radion men vi var för långt bort för att gå ut och söka själva, vi var på öarna utanför Lysekil men det gör det bara ännu pirrigare att höra all komunikation på VHF-radion. Nu ska vi vänta ut åskan i natt och i morgon förmiddag. Blir det bra väder lättar vi ankar för Skagen tisdag e.m eller onsdag morgon. Att vara mitt ute på havet med 15 meter hög mast är inget kul. Dåligt sjömanskap att försöka.
Två flickor saknas vid Gluppö, Fjällbacka.
  2010-07-12 17:49  12. Skagerrak
Två flickor i en liten motorbåt saknas sedan fem timmar i området kring Gluppö, Fjällbacka.
2010-07-12 18:07
En annan fritidsbåt, vilken hört radiotrafiken, meddelar att de saknade flickorna är välbehållna och finns på Kyrkogårdsön, alldeles intill Gluppö.
Föräldrarna hämtar flickorna.
2010-07-12 18:09
Följande enheter skickas till området:
  • Rescue Tanum, SSRS Fjällbacka
  • Rescue SXK Västkustkretsen
  • KBV 483, Kustbevakningen

Carpe diem! -Nu! -Fort!

Innan jag går på semester stänger jag av alla, nåja nästan i alla fall, nyhetsbrev och forumnotifieringar jag samlat på mig under året.
Innan jag fimpade forumen inför den här semester ögnade jag igenom inläggen och naturligtvis skulle blicken fasta på detta:
Hej,
Var hos doktorn idag och fick veta att jag har fyra månader kvar att leva. Därför slutar jag med detta forum. Det finns viktigare saker att göra.
Tack för den här tiden
J
-Burr! Detta tog mig. Jag har i mitt RL-yrke upplevt en del platser och situationer som inte varit “alldeles hälsosamma”. Bara att tacka sin Fylgia att man är med i leken än och att jag vuxit upp och fått mer vett. Chelsea Flower Show är trevligare än “pansarbil och skyddsväst” även om det kan uppfattas som “lite för kvinnligt”.
-Jag har alltså redan lärt mig skita i vad andra tycker och tänker om mig och vara den jag är fullt ut.
-Vill gärna försöka tänka på vad jag gör av min tid och inte slösa bort den på ytliga meningslösheter. Ställa frågorna; -Är det här viktigt för mig? -Är det här viktigt för någon annan? -Använder jag energien rätt som tar den här striden nu eller ska jag skita i det och ta nästa större strid?
När ni läser det här sitter jag förhoppningsvis och mediterar ensam på en klippa vid havet, riktiga havet med England som närmsta granne i väster. -Ja det känns meningsfullt för mig. -Jag tömmer skallen på gammalt skräp och får förnyade krafter.
-Second Life känns meningsfullt fortfarande, speciellt när man träffar kära vänner igen.

söndag 11 juli 2010

Tidsinställt inlägg

Om allt funkar ska ni kunna läsa det här på söndag 10.50 fast jag skrev det i torsdags 16.20!
Kul att testa teknik!

torsdag 8 juli 2010

Queen Vanadis I

Vem är storfiskarn här då?
50lb är väl nån stans i 20 kilosklassen eller?

Nu börjar jag semestern och begränsar bloggandet och allt annat jobb. Ska bl.a ut på Nordsjön den blå och där finns ingen täckning. Rätt skönt faktiskt.
I augusti är jag tillbaka fulladdad med energi redo att ta mig an både det ena och det andra.
Ha en underbar sommar alla mina kära vänner!
-Simma lugnt, semester ska vara avkoppling har jag hört.En liten sommarplåga om ni skulle sakna mig för mycket? :)

Ännu en onödig uppdatering!

Linden Lab försåg oss med ännu en "nödvändig" uppdatering av viewern idag som vi måste ladda ner för att programmet ska fungera.
Tjohej vad bra det blev! Den röda bollen mitt i fejan på mig, det är typekillern! Och när jag försökte ta ett snapshot inifrån frös hela programmet ihop. -Tack och lov för Mac OS X - det är bara ett program som fryser inte hela datorn. Det är bara att klicka på "Tvångsavsluta" sen stängs det kraschade programmet av.
Man undrar om det verkligen finns någon datakunnig på Linden Lab. Varje uppdatering ställer till det mer och mer.
Har testat Emerald men det gillade jag inte, en Emerald 2,0 kanske men 1,XX är lika tafflig som den förra viewern så den ska AppDelete få tugga på.

onsdag 7 juli 2010

Second Life påverkar dig i First Life

-Har just upplevt en märklig sak. Som kritiskt granskande journalist i alla mina liv har man fått en STOR dos av skepticism.
Var på Meditation Island och testade lite olika meditationer, Tai Chi och floating. Hela tiden omgiven av en behaglig japansk "plingeplongmusik", heter säkert något mycket tjusigare. När jag har mediterad eller ägnat mig åt avslappningsövningar i "första livet" känns det alltid på samma sätt över vänster öga. Lite tungt på nåt sätt men man känner sig väldigt lugn och avslappnad.
Nu till det märkliga, "första livets Vanadis" känner samma fast det är andra livets "Vanadis som mediterat".
Uppenbarligen påverkas man mer av Second Life än man kan tro. Har läst om att de använder Second Life till KBT-kognotiv beteende träning, klienten får göra det han/hon är rädd för i första livet i andra livet och på det sättet komma vidare i första livet.
Skum men det verkar funka.

tisdag 6 juli 2010

Semestrigare profilbild


Den här profilbilden passar bättre i semestertider.
Publicerar den redan nu för att påminna mig själv om att jag har semester nästa, och nästa, och nästa, och nästa, och nästa vecka.

Avkoppling kräver elektronisk timeout.

-Ska börja semestern med att stänga av mobil, dator och telefon. Bara ägna mig åt avkoppling, meditation är ett bra sätt att börja semestern, här tar jag en Shamanresa, för att tömma skallen på alla idéer och lösa trådar som bara surrar runt runt runt.

-På måndag börjar jag semestern! - Min vardag består av att träffa folk, hitta vinklar att skriva och berätta vad jag upplever. -Mobil, epost, dator och kamera är mina arbetsredskap som jag använder flitigt dagligen.
För att de överhuvudtaget ska kännas att jag har semester och inte bara "vardag på sparlåga" så är min ambition att stänga av allt elektroniskt så mycket som möjligt. Ta en elektronisk timeout. Det är så lätt att bli om inte stressad så i alla fall "lätt jäktad" av att "vara tvungen" hålla kontakt till höger och vänster hela tiden. Är det någon som verkligen vill nå´t viktigt, och inte "hej jag har fått en ny mobil", så får man reda på det ändå. Många är rädda, ja rent av panikslagna för att de ska förlora sina vänner om de inte är anträffbara jämt. Inte mycket till vänner det. Morsan och farsan fejsbökar med gamla skolkamrater och vänner de inte hört av på 30-40 år och de säger att det bara är att "ta vid där man slutade".
Nej jag ska segla, slöa, måla huset, bada, sola och bara må gött!
-Hur jag lyckades? -Det får vi veta när semestern är över, tills vi hörs igen -Simma lugnt

måndag 5 juli 2010

Who knows how to handle woman!

Förde över en del av farmors vinylskivor till mp3. Bl.a The Who:s Leaving here.
Texten handlar om att om man inte behandlar kvinnorna på rätt sätt så drar de och lämnar killarna ensamma kvar med lång näsa.
Det var uppenbarligen stil på killarna då. -1963! -Snart 40 år sedan. -Inte kan väl dagens killar vara sämre......eller?

-Yahoo-Yippie! -Fridefullt dansgolv som fungerar!


Var lite danssugen i lördags kväll. Testade i Norge men där fick jag sånt himla lagg så jag fick starta om viewern. Kollade med "Aktivitetskontroll" SIM:en drog 643 mb minne 2,4 GB virtuellt minne och 54% av processorn! Gick som det gick, skulle ta tre steg in på dansgolvet. Tog 50 steg och blev stående kikande fram bakom ett plank. Naturligtvis gick det en "hunk" fram och tillbaka framför mig hela tiden. Loggade ut och läste Tinas Universum istället.
-Hum.. Fride och det nya piratskeppet. -Testar! Sagt och gjort teleportade och började dansa. Funkade perfekt! Höll på en timme utan det minsta lagg. Kollade med Aktivitetskontroll, jodå mer normala 200-400 mb av vardera minnet 25-35% av processorn.
Tror att våra SIM-ägare måste se över sina SIM:ar. -Det går att ha en SIM full av folk som dansar i sina bästa outfiter och ändå få allt att funka.
-Testa själva Fride kör måndagar och lördagar......eller..Kolla Tinas Universum för säkerhets skull! -Tina är det ordning och reda med. Ingen vimsmaja som jag.

lördag 3 juli 2010

Stora långsamma bildfiler på bloggen? -Så här sparar du utrymme.

Snapshots från SL blir ganska tunga. Onödigt tunga om man ska ha dem i bloggen. Men det finns enkla sätta att råda bot för det.
På min sida Bildbehandling enligt mig visar jag hur du gör det lättare för dig. Klicka ovan eller på länken så visar jag hur.

fredag 2 juli 2010

TFIF!

Thanks Freya It´s Friday
Det är dessutom sol med stort sol, redan 19° så det blir till att bättra på solbrännan i eftermiddag. Först ska jag bara göra en ugnspannkaka. -Min köksliga repertoar är lite blygsam, elaka tungor säger att jag har ett recept. -Vanadis överlevnadsgryta. -Då tycker jag de är taskiga, jag kan minsann koka snabbmakaroner och steka mamma Scans köttbullar också. :)
Nu tar jag och hänger upp skylten och önskar alla en trevlig helg.

-Buh! -Ingela Gathenhielm går igen!

Västkustens egen sjörövare Lasse i gatan -Lars Gathenhielm från Onsala har blivit väldigt berömd för sina dåd som kapare utsedd av kungen själv. -Men bakom varje framgångsrik man står en envis/förvånad (stryk det som ej önskas) hustru. Så också bakom Lars. Där stod hans hustru och affärspartner Ingela. Tur var det att hon stod för han låg mest ner. Sjuklig som han var, dåliga tänder och allmänt klen fysik gjorde honom mestadels sängliggande. Ingela överlevde sin man med 11 år och fortsatte ruljansen efter Lars död.
Men vem gick till historien som den store hjälten? -Jo en ynklig sängliggande krake.
Och vem är nästan bortglömd? -Jo HON -den starka kvinnan som hade hand om det!

Glöm inte berömma er själva flickor, om inte annat så för det egna välbefinnandets skull.
-Ingen annan gör det åt er.

torsdag 1 juli 2010

Hur kan vi stödja bröstcancerforskningen i SL?

Har funderat en del på hur man kan stödja bröstcancerforskningen i SL. En sjukdom som kan leda till för tidig död helt i onödan. Tidig upptäckt kan betyda att man till och med får behålla sitt bröst intakt.
Läste om engelska lantbrukarfruar som gjort en "pin-up"-almanacka och sålde. Snälla oskyldiga bilder - ingen porr. -Kan man inte göra något liknande i SL?
Kan själv tänka mig att ställa upp med bilden där jag dyker vid Maldiverna och Sjofn ställer upp med bilden från "naked bike ride day". Som omslagsbild hoppas jag på bilden där "någon" sitter naken på dass och spelar dragspel men det kanske blir svårt att övertala "någon".
-Bara en idé än så länge, det kan finnas tekniska eller juridiska aspekter eller brist på intresse som stjälper projektet. Eller att idén inte är så bra imorgon som idag.

Bilden censurerad i enlighet med Google/Bloggers sexualneurotiska regler.
Länk till Network of strength, bröstcancerkampanjen i SL

Bjuden på kyrkbröllop!?

Fick en inbjudan till RL- kyrkbröllop i höst. Det är någon syssling jag knappt hört talas om som gifter sig.
Jag som inte varken tror kyrkan eller äktenskapet. Kunde hålla en lång lång monolog om könsrollskonserverande, äganderätt till människor, etc etc. Men det gör jag inte. Det blir så negativt och på fest är det "festhumöret" på som gäller. Tyvärr är det dan före valet. Kan väl inte bli kvar så länge på festen, ska jobba med valbevakning halva nästa natt och även en Götisk Sköldmö behöver sova gott ibland.

Nu finns mitt nylle till allmänt beskådande!

Lyckades få uppladdat en bild på mig till profilen innan programmet kraschade igen.

-Går i omloppsbana snart!

Vi har "begåvats" med en uppdatering av Second Life viewer. Undrar varför? Märker inget som blivit bättre. Fick starta och tvångsavsluta flera gånger innan jag kom in. Samma lag som vanligt. När jag tröttnat på att plocka Alyssia på verktyg, pengar säger en del men för mig är det verktyg som jag kan göra något av, tänkte jag äntligen lägga in en bild i profilen. Vad hände? -Jo hela programmet kraschade!
-Nu skiter jag i det här och går och dammsuger i RL istället. -Piska mattor är ett bra sätt att leva ut sin inneboende frustration.
-Bam-bam släng dig i väggen! :)